kasia.natka
Fanka BB :)
ha ha ha buziak ja jak kilka dni temu wspomniałam mężowi że nie wiem w co się będę pakować to mi powiedział że chyba oszalałam że już o tym myślę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ha ha ha buziak ja jak kilka dni temu wspomniałam mężowi że nie wiem w co się będę pakować to mi powiedział że chyba oszalałam że już o tym myślę
No i jestem.
Usg trwało bardzo długo. Lekarka z którą byłam umówiona zawołała również Profesora do obejrzenia mojego dziecka.
Dziecko ma "torbielowatość nerki"...Profesor mówił że to poważna wada, z drugą nerką jeszcze nic nie wiadomo, puki co jest tylko powiększona. Muszę chodzić co 3 tygodnie na USG żeby sprawdzać czy reszta narządów nadal poprawnie działa, czy nic nowego się nie dzieje. Muszę również sprawdzać ilość wód płodowych - przy nie czynnej nerce grozi mi małowodzie lub wielowodzie a jest to bardzo groźne w ciąży. Już nie mogę liczyć na poprawę, to się nie "zreperuje" trzeba tylko pilnować czy się nie pogarsza. Tuż po porodzie dziecko będzie musiało mieć badania... by ocenić czy nerka do usunięcia czy do przeszczepu i co dalej z tym robić... Istnieje możliwość że wyślą nas do Łodzi do jakiegoś instytutu specjalistycznego. Puki co ilość wód płodowych jest w normie i reszta narządów funkcjonuje prawidłowo ale to może się w każdej chwili zmienić.
Także... pozostaje mi czekać.... czekać aż się dziecko urodzi i dopiero wtedy się zacznie... ;( Jestem załamana...
Tak czytam o tych Waszych wielbicielach gier i myślę sobie, co ja takiego zrobiłam, że u mnie dyscyplina :O. Mój też uwielbia gry, jakiś czas temu kupiliśmy nawet PlayStation (sama go namówiłam, nienormalna jakaś!), ale jak za długo gra, to sam ma wyrzuty sumienia i przyłazi i dopytuje, czy czegoś nie potrzebuję albo czy nie jestem zła. A ja mu nigdy nawet pół afery o to nie zrobiłam. Mąż idealny? Chociaż może to dlatego, że sama czasem gram w gry, oczywiście nie te typowo męskie, raczej ekonomiczne, strategiczne, przygodowe. Hym... dziewczyny, a może Wy się dacie wciągnąć? wyobraźcie sobie taką scenę, że przychodzicie do męża-geeka i mówicie: - Kochanie, zagramy w coś razem? Czytałam o takiej fajnej grze przygodowej (tu nazwa gry, mogę podpowiedzieć ;P), chciałabym spróbować.
Czy nie spowodowałoby to obluzowania kapci u Waszych lubych? wiem wiem, to nie jest wyjście z problemu, ale pomyślałam, że mogłoby zrobić wrażenie .
ja w sukienakch latać nie będę , bo mi tak puchną nogi, ze szok zwłąszcza jak siedzę po 10 godzin- w autobusach i w pracy
i znowu z dnia nadzień doszeł mi kg....wrrrr...a wcale dużo nie jem takze na dzien dzisiejszy mam juz 5, 5 kg
Mamina, a Tobie waga się zatrzymała dzieki siłowni?
kamilka slonko trzymaj sie .... strasznie niesprawiedliwe. az mi sie plakac zachcialo ....
katrina115: Bardzo dziekuje za sms'a Dziewczyny naprawde ciesze sie ze o Nas pamietacie
Przepraszam ze sie nie odzywalam,ale niestety nie mam za bardzo czasu aby wejsc na neta.. dlatego tez nadrobie Was dopiero po powrocie do domku..
jesli chodzi o ciaze to U Nas niestety najlepiej nie jest .. Moj ginekolog badajac dzieciaczki powiedzial ze jedno wazy 230g,drugie 215 (dal nam nadzieje ze wszystko jest jak najbardziej ok)
natomiast dzisiaj bylismy na prywatnej wizycie u bardzo dobrego lekarza, i ten mimo ze wykluczyl zespol podkradania (ttts) , powiedzial ze wystepuje u Nas inny zespol tak zwany SIUGR (selektywne zahamowanie wzrostu jednego z plodu) dziewczyny ciezko mi jak na ta chwile cokolwiek napisac.. lekarz powiedzial ze jest duze prawdopodobienstwo ze stracimy naszego mniejszego chlopczyka
jestesmy zalamani, mimo ze wciaz wierze i chce wierzyc nadal ze wszystko jeszcze sie jakos ulozy, i bedziemy mieli Nasze Dwa malenstwa przy sobie !!
tak bardzo sie boje.. najgorsze ze nic nie mozemy zrobic, jedynie czekac Modlic sie,i patrzec jak wszystko sie rozwinie...
wiekszy chlopczyk jak na dzien dzisiejszy wazy 413g , mniejszy 261g ..
Dziewczyny prosze trzymajcie za Nas kciuki i modlcie sie za Moich Dzielnych Facetow !!!!!