reklama
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
W tym roku jeszcze tak
uff..
zaczęłam marzyć.. heh marzenia ściętej głowy.
by wyjechać z tej zacofanej polski i zacząć życie w innym kraju.. życie na normalnym poziomie bez ciągłych trosk o przetrwanie, wiem że polska jest tak strasznie zacofana..... aż mnie to boli że tu żyję i tu się urodziłam.
Ostatnia edycja:
katrina115
Potrójna Mama
witanko,
Mam wreszcie chwilkę czasu, to zaglądam co słychać.
Ja mogę zaglądnąć dopiero po południu albo wieczorem, mimo, że rano wstaję i już nie śpię, ale najpierw mała do przedszkola, potem ja do pracusi (jak to mówi syn koleżanki), potem obiad i tak dzień leci. A teraz to jeszcze muszę się prawie zapisywać do kolejki, żeby móc się dobić do laptopa.
agaundpestka - super wieści po wizycie! jest i będzie dobrze! ja na następne usg muszę czekać do 28 marca... niestety.
Mam wreszcie chwilkę czasu, to zaglądam co słychać.
Ja mogę zaglądnąć dopiero po południu albo wieczorem, mimo, że rano wstaję i już nie śpię, ale najpierw mała do przedszkola, potem ja do pracusi (jak to mówi syn koleżanki), potem obiad i tak dzień leci. A teraz to jeszcze muszę się prawie zapisywać do kolejki, żeby móc się dobić do laptopa.
agaundpestka - super wieści po wizycie! jest i będzie dobrze! ja na następne usg muszę czekać do 28 marca... niestety.
PaulinaMaria
kocham moje dwa serduszka
SUPER!!!!!!!!!!!Wróciłam bardzo zadowolona z dzidzią ok, lekarka przy badaniu szyjki pokazała mi ją na chwile i mówi, o widzisz mama jak macha ci rączką i mówi wszystko będzie dobrze- a ja łzy w oczach
No i trafiłam na super młodą lekarke, więc strach po podaniu ręki miął opowiedziała mi co w danym tygodniu mnie czeka itp potem na miejscu laboratorium gdze pobrali mi 5 próbuwek krwi :/ ale przy tym traktowali jak dziecko a lekarka jeszcze jakies wymazy robiła i od razu pod mikroskopem badała.
I na luty już mi 3 wizyty wyznaczyli w tym usg połówkowe , ale dopiero 29lutego
Najważniejsze że chłop cały i zdrowyniooo mi się właśnie teraz przydaje ten bar i to bardzo !!!!!!!!!!!!!!
a do tego mam przymusowy spacer, no chyba że deszcz pada to wtedy autem jadę choć teraz już nie pojadę bomoje kochanie wczoraj rozbiło autko, kij z autem całe szczęście że jemu nie stało
:-)
Witam mamusie
Ojoj jak mnie dawno nie było, mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście. Niestety mam na głowie sesję, egzaminy i trochę nie ogarniam ostatnio, przez co ciągle siedzę w książkach.
Oboje z maleństwem czujemy się wspaniale Brzuszek rośnie, juz nie ukryję, że noszę w sobie szczęście
A ruchliwe moje dziecię, że oj oj cudne uczucie
No i wg najswiezszych informacji będę miała synka
Bardzo żałuję, że nie mogę być z Wami na bieżąco ale mam nadzieję, że to już niedeługo.
Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki i ich skarbki w brzuszkach
GRATKI !!!!!!!!!! Właśnie ostatnio pisałam że też Ciebie niema :-)
Trzymajcie się;*
Ojej trzymam kciuki oby nie szpitalja tez poczytuje!ale tak zle sie czuje ze szkoda slow!!
dzwonilam do swojej lekarki!odebral jej maz i oczywiscie jak zwykle niczego sie nie dowiedzialam i jestem zla!!bo antybiotyk mnie czeka a ja nie moge sie z nia skontaktowac!
jutro szpital!!obawiam sie ze przez wymioty krwia moga zostawic mnie na oddziale!ale wszystko sie okaze
Dopytam siostrę bo wiem że można dwa mieć becikowe potema w PL jak jest z becikowym ? jaki dochód na osobę musi być żeby dostać becikowe?
napiszę
Wróciłam z Warszawy i kupiłam cyckonosz 80 d triumph pokaze na ZONK KOSZT 55 ZŁ......
...mlodak ach Ci faceci. Może pogadaj z nim o problemie to wtedy zrozumie o co chodzi.
...
Miśki 2 obawiam się, że to nic nie da. I do tego chyba podczytał sobie BB i to, że o nim tu napisałam. No i teraz to będzie obraza na maksa. Eh, żyć się odechciewa normalnie.
Aga gratuluję udanej wizyty. Nawet po wpisie widać, że nowa radość w Ciebie wstąpiła
.....Wróciłam z Warszawy i kupiłam cyckonosz 80 d triumph pokaze na ZONK KOSZT 55 ZŁ......
80d? Pikuś. Ostatnio w listopadzie kupowałam 70G, a chyba w lutym pojadę po 70GG.
Ostatnia edycja:
uff..
zaczęłam marzyć.. heh marzenia ściętej głowy.
by wyjechać z tej zacofanej polski i zacząć życie w innym kraju.. życie na normalnym poziomie bez ciągłych trosk o przetrwanie, wiem że polska jest tak strasznie zacofana..... aż mnie to boli że tu żyję i tu się urodziłam.
powiem tak:Nie uważam żeby Polska była dobrym krajem do życia- sama często narzekam, ale jak widzę jak ktoś inny pisze,że go boli,że się tu urodził to mnie boli....To nie Polska winna temu jak tu jest, to ludzie są winni.....i mnei płakac się chce jak widzę co robią Ci ludzie dalej
Co do becikowego to zostanie odebrane tym rodzinom, na ktore łaczny dochód przekracza 80 tys zł. I powiem Wam,ze tak ogólne kryterium jest dla mnei makabrycznie niesprawiedliwe, bo dla jednych 4 tys miesięcznie na rodzinę to będzie mega dużo, bo dostał dom/mieszkanie od rodziców lub odziedziczył, mieszka w małym maisteczku gdzie czynsz jest niski( np. Brok czynsz za 60 m- 300 zł, Warszawa -700 zł), gdzie opłaty są relatywnie niskie( zimna woda w Broku 3 zł za metr sześcienny, Warszawa 9 zł za metr szescienny zimnej), gdzie przedszkola są tansze( Opole 300 zł, Warszawa prwie 600 zł), a dla innego, który wział kredyt na 2 pokojowe mieskzanie w Warszawie( rata około 2000 meisiecznie przy kredycie na 100%), ma dwoje dzieci w palcówkach, za które w Warszawie drożej się płci niz gdzie indziej, płaci tu wysoki czynsz itd to będzie kwota za która nie dał by rady przeżyć......
Ostatnia edycja:
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Ja jestem od dwóch dni zmęczona i śpiąca, a ponieważ w II trymestrze powinnam tryskać energią, zaczynam się zastanawiać, czy to przepracowanie (8 h dziennie) czy jakieś symptomy cukrzycy? Jak u was z samopoczuciem?
Ja też nie czuje się dobrze, więc się nie przejmuj :-)
Ja też nie czuje się dobrze, więc się nie przejmuj :-)
Chyba taka aura nas otacza bo wiele z nas narzeka na samopoczucie ostatnio.....
reklama
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
powiem tak:Nie uważam żeby Polska była dobrym krajem do życia- sama często narzekam, ale jak widzę jak ktoś inny pisze,że go boli,że się tu urodził to mnie boli....To nie Polska winna temu jak tu jest to ludzie.....Co do becikowego to zostanie odebrane tym rodzinom, na ktore łaczny dochód przekracza 80 tys zł. I powiem Wam,ze tak ogólne kryterium jest dla mnei makabrycznie niesprawiedliwe, bo dla jednych 4 tys miesięcznie na rodzinę to bedzie mega dużo, bo dostał dom/mieszkanie od rodziców lub odziedziczył mieszka w małym maisteczku gdzie czynsz jest niski, gdzie opłaty sa niskie, gdzie przedszkola sa tansze, a dla innego, kory wział kredyt na 2 pokojowe mieskzanie w Warszawie, ma dwoje dzieci w palcówkach, za kóre w Warszawie drogo się pąłci, płąci tu wysoki czynsz itd to bęzie kwota za która nie dał by rady przeżyć......
ja nie mam żalu do polski jako ziemi bo to coś " martwego" tylko do ludzi rządzących a niestety robią z ludźmi co chcą ... a jak widzę starych znajomych ktorzy wyjechali z pl kilka lat temu i zaczęli życie na nowo w innym kraju ( anglia, szwecja ) to aż mnie bierze zazdrość. Poprostu myślę że tego kraju za parenaście lat poprostu nie będzie na mapie świata, coraz więcej młodych ludzi stąd ucieka.. wszystko z roku na rok jest droższe... zarobki stoją w tym samym miejscu... więc jak tu żyć? jeszcze kilka lat temu chleb kosztował 80 gr - 1 zł a teraz????????? teraz jak się kupi na promocji za 1,69 to sukces, w większości osiedlowych sklepików kosztuje 2 zł:/ a cukier? o tym już nie wspomnę.. od tego roku znowu wszystko poszło w górę.. jeśli chodzi o żywność, odzież i nawet czynsz u mnie wzrósł i opłata za gaz!! normalnie szok.
Państwo narzeka że się mało dzieci rodzi.. niech spojrzą na to jak inne kraje pomagają rodzinom z dziećmi.. a u nas co.. 68 zł miesięcznie ... i do widzenia heh.. na co to.. paczke pieluch i husteczki? strasznie mnie bulwersuje ta cała sytuacja..