reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Buziak- to tabletki które Ja biorę są bardzo małe i nie mają nieprzyjemnego smaczku nie wiem czy posiadają ten sam skład jak twoje ale zawsze można to sprawdzić i zamienić

P1060601.jpg Pregna plus Suplement diety dla kobiet w ciąży i karmiących piersią

reklama
Sicil - powiem ci szczerze ze moi rodzice do najstarszego pokolenia nie naleza (sa przed 50) a na codzien uzywaja w domu niektorych gwarowych zwrotow od zawsze i bardzo sie ciesze ze i ja je znam:)) nie wspominajac o pokoleniu wyzej od moich rodzicow szczegolnie tych zamieszkujacych stare osiedla az sie milo przechodzi obok takich ludzi tak fajnie rozmawiaja:))

Dorota- ja tez mam slabosc do gwary i niestety zdaje sobie sprawe, ze chyba bede ostatnim pokoleniem w mojej rodzinie, ktra te gware troche zna :(

Macku- hihihi no mi czasem wyobraznie fruwa i pierwsze co mi sie nasunelo to jelen- mowi tak na naiwniaka.... potem na okres obozow koncentracyjnych i ich niektore produkcje :baffled:... a bialy.. no bo bialy.. nie zolty czy czerowny... :baffled:- wiem wiem, takei rzeczy leczyc trzeba...:baffled:

Witam się i ja
nie boli, chociaż czasem jak się wkłuje w nieodpowiednie miejsce to jest takie dziwne uczucie jakby coś pod skórą się przerywało - i powstaje piekna śliwa :)

Mój brzuch w kilku miejscach wygląda jak jesień średniowiecza - ale czego się nie robi :)

Mój brzucholek też jest w mniejszych i większych jak to ujęłaś śliweczkach

Dziś mam wizytę - nie mogę się odczekać ( trzymajcie kciuki) trochę się denerwuję ale to tak jak zawsze.
Po wizycie ( jak będzie ok) to spotykam się z kumpelą tak więc proszę nie denerwować się - na pewno się odezwę.

PS Sici to jesteś bardziej kreatywna niż myślałam. Sorki ;-) A mnie się skojarzyło, że biały bo wyprany został w pralce no i jeleń bo dał się tam wpakować :baffled:

Ostatnia edycja:
Ekspres to moje marzenie ale taki ciśnieniowy, żeby mi robił pyszne macchiato :-p:-pMoże na urodziny w czerwcu sobie zażyczę, choć wtedy będzie szał innych wydatków:tak:

Długo zastanawiałam sie jaki chce ekspres czy na kawe czy na kapsułki i ostatecznie narazie kupiłam ekspres wysokocisnieniowy taki

Ekspres wysokociśnieniowy Maestro / Zelmer Niezawodnie

nie zalezało mi na młynku, bo to juz drozsza sprawa a ja az takim miłosnikiem kawy nie jestem. Ten ma opcje i na kapsułki i na kawe. Super pieni mleko co najwazniejsze a taki dolce gusto kupie sobie i tak i tak. Jak kupowałam ten mój u nas w miescie ceny dochodziły tysiaca, ja w necie kupiłam za 550chyba. teraz jeszcze spadł z ceny.

Twój M jest z Leszna? Mój też :tak:

Pytanie do dziewczyn, które mają pas ciążowy - czy one mają wszyte gumki na "krawędziach"?

nie mają;-) ale nie spadaja:tak:

Może kup sobie prenatal complex ? Ja też nie moge przełknąć zwykłych nawet tych powlekanych, a te są w kapsułkach. Nie mają żadnego smaku i łatwo się przełyka :tak: Nie wiem dlaczego, ale mi to robi różnicę :-D

Co do białego jelenia, to mi polecano go na przemywanie szwów w połogu. Naprawdę się sprawdza i teraz też będę go używać :-)

cos Ty;-) bede je brała raz w tygodniu i tyle:tak: ja nie jestem takim zwolennikiem witamin;-)

co do bialego jelenia, to ja mialabym wytlumaczenie jego nazwy, ale to bylaby troche masakryczna wersja, ktora od razu weszla mi do tego glupiego lba :baffled:... wiec pomine

ja tak bystra jak nasza blond nie jestem (;-);-):-p) to nie bądź taka i dawaj jak zaczęłas:tak:

edit

sicil- widze ze sie spozniłam, dłudo posta pisałam bo i jadłam w miedzy czasie i dziecku cos tłumaczyłam

paulinamaria - dzieki dziewczyny za rady;-)

Ostatnia edycja:
Oj dziewczyny bez skojarzeń odnośnie białego jelenia :-)
Jak mogłyście nie wiedzieć, że nazwa "Biały Jeleń" nawiązuje do legendy o Św. Hubercie, któremu w czasie polowania ukazał się biały jeleń z krzyżem między rogami. Głowa takiego jelenia wytłoczona była na jednym z boków kostki mydła. W okresie powojennym krzyż z poroża został usunięty. Przecież to proste i tak oczywiste.... Dzieci to wiedzą :-) Żarcik oczywiście. Też nie wiedziałam, więc poszukałam :happy2:
Z plackami i racuchami u mnie jak u większości z nazewnictwem.
Pamiętnik zakrapiany rumem polecam, jak ktoś nie widział jeszcze i się waha. Mi się bardzo podobał.
Czekam z niecierpliwością na wózek. Może dzisiaj przyjdzie paczka :happy2:

reklama
Do góry