reklama
veritaserum71
Fanka BB :)
mi niedobrze robi sie na samą mysl o polknieciu tych piguł
biore je i nie robi mi sie po nich niedobrze, ale to połykanie to dramat.. i ten posmak fuuuuuuuuuuuu
Papapapapa kolorkowych!
Może kup sobie prenatal complex ? Ja też nie moge przełknąć zwykłych nawet tych powlekanych, a te są w kapsułkach. Nie mają żadnego smaku i łatwo się przełyka Nie wiem dlaczego, ale mi to robi różnicę
Co do białego jelenia, to mi polecano go na przemywanie szwów w połogu. Naprawdę się sprawdza i teraz też będę go używać :-)
SPOKO!sterydy w ciazy sa tylko kilka dni podawane,tyle ze co 12 godzin:-( i trzeba jezdzic do szpitala a ja kawalek mam i w dodatku ciezko z opieka nad potomstwem! to bedzie 4 raz kiedy je dostaje i ku mojej radosci na tyle pomagaly moim dzieciaczka ze Collin urodzony przedwczesnie(razem z kolezanka)nie trafil do inkubatora (a ona tak) i po 24 godz bylismy juz w domku jak z dzieciaczkiem terminowym:-) takze nie ma tego zlego:-)
A w którym tygodniu przyszły na świat?
PaulinaMaria
kocham moje dwa serduszka
Dzień dobry wszystkim . Ja dziś jestem pociągająca nosem...pojechałam na Okęcie pożegnać znajomych i była ewakuacja terminala 2 bo bomba jest na nim co okazało się reklamówką z dwoma swetrami.....cóż troszkę adrenaliny.....
:-)Gratuluje udanych egzaminów i współczuje trzymkaj się:-(
Ja dzisiaj znowu do dermatolog jade juz sie normalnie doczekac nie mogę
Trzymaj się kochana to dla waszego zdrówka choć myślę że ot mało przyjemne
Karamija w nagrode za 9 miesięcy oczekiwań może spełniłby twoje małe marzenie ....;-)Ekspres to moje marzenie ale taki ciśnieniowy, żeby mi robił pyszne macchiato Może na urodziny w czerwcu sobie zażyczę, choć wtedy będzie szał innych wydatków
CARLA- zdrówka życze ,Megan witaj
Zaczynam 20 tydzień gdzie ten czas już uciekł.....za 1,5 tygodnia połówkowe a wam które dziś mają wizyty życzę powodzenia i obfitych super wiadomości .Pozdrawiam Miłego Dzionka
Ostatnia edycja:
sicilpol
Ma-Ma!
placki ziemniaczane mniam!!!!!!
a moj maz na placki ziemniaczane mowi plyndze i wszyscy w lesznie tak mowia O_O
ja dzis chyba ten chlodnik zrobie, wiem ze to nie pora na chlodnik ale jak mus to mus :-):-):-)
plyndze oj tak takie slowa to zapomniana fajna gwara poznanska
uwielbiam sluchac blubrow starego marycha, moja babcia jeszcze mowila w gwarze, aktualnie troche moj ojciec, ale to juz zanika, a szkoda
do tego moj kuzyn znad morza sie smieje, ze poznaniaka czy ogolnie wielkopolanina mozna poznac szybko, bo my spiewamy
co do bialego jelenia, to ja mialabym wytlumaczenie jego nazwy, ale to bylaby troche masakryczna wersja, ktora od razu weszla mi do tego glupiego lba ... wiec pomine
ja dzis na obiad zupa z fasoli plus galaretka agrestowa
karamija- moja siostra zakupila na ebay.de ekspres saeco na gwarancji za 180euro chyba taki full wypas, gdzyz jakiemus co bogatszemu sie znudzil jest super zadowolona
ja tez wlasnie na taki sie grzeje, bowiem na nza 600euro mnei nie stac
veritaserum- mo tez mama wlasnie polecila bialego jelenia na przemywanie, czy inne naturalne mydlo glicerynowe- ja mam takie z szare mydlo z marsylii, mam nadzieje, ze sie sprawdzi
kamilka
nadal sie uzywa taki zwrotow, a tu sprawdzian dla mieszkancow wielkopolski:
Blubry starego Marycha Rzucam palenie Marian Pogasz.wmv - YouTube
pamietam jak bylam mala, rodzice czesto wlaczali mi jego nagrania
A ogladacie Miodka na tv polonii?
Super sprawa
A to moj ulubiony odcinek
http://www.youtube.com/watch?v=Pyz3Kx6kpAE&feature=related
Ostatnia edycja:
ona...m
mama weteranka
racuchy = placki ziemniaczane
;-)
a drożdzowe to drożdżaki
u nas w szczecinie nazywa sie racuchami placki z ciasta jak na nalesniki z jablkami!
witam sie dziewczynki!dzisiaj jednak musze isc do lekarza!goraczka nie schodzi ponizej 38st!wykoncze sie
My kiedyś byliśmy w górach, siedzimy sobie w kanjpce i jakaś obca para nas zagaduje: Wy to pewnie z wielkopolski jesteście; tak śpiewacie Ja tego oczywiście nie zauważam, ale widzę za to śpiewanie u siory, która mieszka w Łodzi.do tego moj kuzyn znad morza sie smieje, ze poznaniaka czy ogolnie wielkopolanina mozna poznac szybko, bo my spiewamy
http://www.youtube.com/watch?v=Pyz3Kx6kpAE&feature=related
blond_20
Czarownica
Sicil to chyba wpadlysmy na to samo odnosnie Bialego jelenia
Paulina gratuluje polowinek w takim razie
a plyndze na placki mowi facet mojej mamy tyle ze on z Pily jets. ale to jedna i ta sama gwara i to prawda ze troche jak spiew. jest kilka fajnych slow sznyta z glancem hihihi ja to nie wiedzialam o co chodzi jak powiedzial ze mi kupil
Paulina gratuluje polowinek w takim razie
a plyndze na placki mowi facet mojej mamy tyle ze on z Pily jets. ale to jedna i ta sama gwara i to prawda ze troche jak spiew. jest kilka fajnych slow sznyta z glancem hihihi ja to nie wiedzialam o co chodzi jak powiedzial ze mi kupil
xdorotaa
Fanka BB :)
brynczec to narzekac, a kejter to pies, taki kundel.
u nas na kujawach tez sie mowi kejter na kundla szneka z glancem na drozdzowke z lukrem. zylce - galart
reklama
sicilpol
Ma-Ma!
moj ojciec czesto mowi np. zlotowa dlatego wiem, co to jest
a jak ogladalam program Miodka, to ludzie nie wiedzieli, mysleli, ze to ktos oszczedny
Polecam tego Miodka, naprawde jest ciekawy, bowiem prowadzony dla Polonii i czesto tam dzwonia ludzie nie miedzkajacy juz w Polsca, ale z nia zwiazani, np prowadza rozglosnie radiowa, wydaja gazete i czasem maja takie problemy, ze i ja sie zastanawiam
Najlepiej moj, ogladal kiedys ze mna, oczywiscie rozumial piate przez dziesiate, ale co zauwazyl i mi mowi, ze ten facet to jakos dziwnie mowi, na co ja sie smieje, ze ten facet, to wlasnie jeden z niewielu ludzi w Polsce, ktory mowi poprawnie, chodzi mi o prawidlowe akcentowani hiihhi
Dorota- o zylce nie wiedzialam, ale Wy tam macie swoj piekny jezyk i na szczescie bardziej go pielegnujecie niz inni
a jak ogladalam program Miodka, to ludzie nie wiedzieli, mysleli, ze to ktos oszczedny
Polecam tego Miodka, naprawde jest ciekawy, bowiem prowadzony dla Polonii i czesto tam dzwonia ludzie nie miedzkajacy juz w Polsca, ale z nia zwiazani, np prowadza rozglosnie radiowa, wydaja gazete i czasem maja takie problemy, ze i ja sie zastanawiam
Najlepiej moj, ogladal kiedys ze mna, oczywiscie rozumial piate przez dziesiate, ale co zauwazyl i mi mowi, ze ten facet to jakos dziwnie mowi, na co ja sie smieje, ze ten facet, to wlasnie jeden z niewielu ludzi w Polsce, ktory mowi poprawnie, chodzi mi o prawidlowe akcentowani hiihhi
Dorota- o zylce nie wiedzialam, ale Wy tam macie swoj piekny jezyk i na szczescie bardziej go pielegnujecie niz inni