reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A ja dzis zdecydowalam sie na odstawienie witamin, znow zrobilo mi sie po nich niedobrze pomimo tego, ze zostaly zjedzone w trakcie obiadu. Po obiedzie musialam chodzic po korytarzu 10 min i dopiero mi przeszlo. Bylismy na obiedzie u ojca P a chyba nie ma nic gorszego niz pawiowanie w cudzej toalecie... przynajmniej od czasu studiow;-) Wiec stwierdzilam, ze od jutra nie biore.
Czy ktoras z Was miala podobnie po prenatal complex?

reklama
mi niedobrze robi sie na samą mysl o polknieciu tych piguł:baffled:
biore je i nie robi mi sie po nich niedobrze, ale to połykanie to dramat.. i ten posmak fuuuuuuuuuuuu
Papapapapa kolorkowych!

o fak ja wlasnie sobie uswiadomilam ze w tym tygodniu zapomnialam o moich witaminach :baffled:

bylismy w ikei w katowicach bo w krakowie nie bylo listew debowych i wiecie jaka tam sniezyca!! masakra, wszystko bialutkie, autostrada zasypana. a w krakowie nie pada nic :/

jadlam dzis przepyszny chlodnik w ikei, musze sie nauczyc to robic w koncu. a na obiad/kolacje w domu zrobilam makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukola. ale znow bym cos zjadla :-)

jutro pierwszy raz aqua joga, juz nie moge sie doczekac :))))) mam tylko nadzieje ze zmieszcze sie w stroj jeszcze, miesiac temu bylo ok.

witajcie - litości!!!! dwa dni mnie nie było, a Wy tyle naskrobałyście...

Mickey - ja biorę Prenatal Classic, zaczęłam go brać na 6 mies. przed ciążą, ale nie miałam nie miłych dolegliwości z tego powodu,

Zaza - nie rób sobie wyrzutów, aj też nie od razu się zreflektowałam, że moje maleństwo daje znać o sobie, a to nie pierwsza moja ciąża - ja czekałam na takie ruchy jak ty opisujesz, a tym razem jest inaczej. trudno poznać to, czego nie znasz.

Ja miałam przed ostatnie dni czas zagospodarowany na maksa - w piątek w nocy moja córcia zahaftowała pół sypialni, więc były nocne manewry i jakoś dotrwaliśmy do rana. w sobotę pojechaliśmy do Ikei (ok. 180km w jedna stronę mamy najbliższą), zakupy udane - ja głownie rzeczy dla maluszka, pościel, śpiworek i takie tam, a mój wybrał chodniczki i trochę dupereli.
A po powrocie pranie, pranie, pranie.. i suszenie.

Co do proszków - ja mam zadanie o tyle ułatwione, że na FAIRY non-bio (dziecinny) mój mąż nie ma uczulenia. Dlatego wszystkim piorę w tym proszku i płyn do płukania też dla dzieci.

Jutro mam umówioną wizytę u fryzjerki, trzeba sobie poprawić samopoczucie.

A co do asii - to pozwólcie jej sie nacieszyć rodziną, jak wróci do Irl, to pewnie napisze. Jak nie zapomnę :)-D:-D dobre) to jutro do Niej napiszę i zapytam co i jak.

Ostatnia edycja:
haha, wszystkie do Ikei jezdzą:-D
Ja namowilam meza i w sobote tez sie wybieramy:tak:
Trzeba pare dupereli (jak to katrina pisze;-)) kupić:tak:

katrina a co bylo Malej? Jakies zatrucie?:-(

kamccia ja nie biore wiec nie pomogę:no:

polaa - bałam się, że to wirus, ale na szczęście nie. Jadła pierwszy raz w życiu grochówkę i nią wymiotowała, więc podejrzewam, że była za ciężka dla jej żołądeczka. Już jest wszystko OK, tylko wczoraj pralka była aż czerwona od ilości prań.

Witajcie :)

Ja juz na nogach.
Dzis kolejna noc z rogalem, maz cos mnie spychal w nocy, zaraz jak wstane to sie dowiem, z jakiej to okazji, przypuszczam, ze sie za bardzo rozpanoszylam w lozku z Rogalikiem-Fredziem ;-)

kartina- niezle, dobrze, ze malej tylko grochowka zaaszkodzila, ale wspolczuje, bo biedna pewnie sie mocno nameczyla :(

kamccia83- ja biore zelazo i mdli mnie po nim, co prawda nie sa to mdlosci jak na poczatku ciazy, ale sa takze meczace. Druga sprawa to wizyty w lazience :no:

A ja tu sieeeedze na grzedzie i nikooooogo nie maaa :(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:wściekła/y:
Jak dzieci nie ma to spie do 10, a jak sa i śpia to ja musze cholera wstac! Nie wiem jaka jest zaleznosc? Dzis moze taka ze zapomniałam wyłączyc budzika, ale wyłączyłam odruchem nie otwierajac oczu po pierwszym dzwieku... i mogłam jeszcze spac.................................................:angry:
No to ferieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee czas zacząc;-)

Do góry