reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry :)
Doris, dzięki, dzisiaj jest już lepiej, więc poprzestanę na tych wczorajszych dwóch tabletkach i pojem trochę żurawiny..
Mysia, dobrze, że imprezka się udała! :)
Mamusiu, jak Ty dzisiaj?
Mrsmoon, ja wstawałam 3 razy + karmienie o 7...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

Zeberko..ja też tak robiłam, że bralam dwie tabletki i przestawałam chyba ze 3 razy i co....po tygodniu było to samo więc weź jeszcze może choć przez 2/3 dni te tabletki.

Agatka...witaj

Mamusia...no właśnie...jak się czujesz?

Mysia....spóźnione buziaki dla Filipka. Cieszę się, że impreza udana

Mrsmoon... fajnie masz z tym smokiem. Julia się oszukać gumą nie da. Tylko cycuś :-)

Marta
...u nas noca też z karmieniem chyba ze 4 razy i od 5 stale na cycu.

Ja dziś idę z Dominiką usunąć dwa stałe zęby (dolne czwórki). To już kolejne zęby do usunięcia wg zaleceń ortodontki. Już miała usuwane dwa górne ale mam nadzieję, że to już koniec i Dominika będzie miała piękne prościutkie ząbki. :-). Poproszę o kciuki, bo to straszne przeżycie i dla mnie i dla Dominiśki.

Hej kochane Ciotki! U nas nocka w miarę...mimo że w dzień Malwina miała znowu apogeum...katar spływa i Frida w sumie co 10 min idzie w ruch...i mega marudzenie i płaczliwość...biedactwo moje...zasnęła o 21,10 w łóżeczku...potem cyc o 23,45 i spała do 3,30...potem już u w łóżku...więc jest dobrze jak dla nas...tylko ja zasnąć nie mogę mając tyle miejsca w łóżku...hehe....brakuje mi jej jak zasypiam....co do obiadków i jedzenia...Malwina też ostatnio mało je...obiadek parę łyżek wetnie i nic poza tym...na siłę jej nie wpycham...trudno nie chce to nie....tylko kaszkę swoją uwielbia zjeść 5 zbóż z lipą z owockami...tego sobie nie odmówi :)

Mamusia jak tam się czujesz?

Dubeltóka chyba odsypiasz nocne harce :p

Zeberko pij sok z żurawiny...naprawdę pomaga

Doris jak Julka w nocy...my sie cieszymy z łóżeczka do połowy nocki...hehe

AGATA R podziwiam Cię za wyprawę z dzieciakami po kieckę...ale tak czy owak musiz nam wrzucić fotke jak się prezentujesz :)

Marta witaj :)

Dzień Dobry
Witam się z rana i zabieram się do nadrobienia zaległości. Niestety u nas choróbsko nie odpuszcza:no: przyplątało się zapalenie gardła i dzieciaczki jedzą tylko po syropie przeciwbólowym. W nocy mam akcję z Ninusią bo się budzi z zaschniętym i bolącym gardełkiem. W dzień z kolei Bruno ma jazdy. Powiem tylko, że dziewczynki są mniej marudne :-D Jestem wykończona.
Postaram się dziś napisać cos więcej.

wow jak miło :tak:
mrsmoon, zebra, Agata, Doris, Misia
- czuje się już lepiej, dalej otumaniona jestem jak diabli ale obraz mi już tak nie "faluje", dzwoniłam do endokrynologa i powiedział że mam odstawić hydroksyzynę a metizol i propranolol dalej brać w takich samych dawkach a otumanienie powiedział że po tych lekach to normalne :confused2:

aha wiecie może co u Blusi i Doris??? pisałam do nich esa ale bez odzewu od obu...:dry:

Misialina...nocka kiepsko i Julia oczywiście w naszym łóżku ale tylko ze mną bo M był w pracy :-)

Stopa...dużo zderówka dla Maluchów.

Agabre...jak tam test? Odezwij się :-)

reklama
dzien dobry!
Marysia spi, ja mam przed soba kawe, cudowne chwile... Mala obudzila sie o 2 i postanowila pousmiechac sie do rodzicow przez godzine, po czym wstala calkiem o 6:( Ja nie wiem skad te dzieci maja tyle energii. A wczesniej siedzialam przed laptopem do 1 i pracowalam, koszmar.

Zebrra ciekawe jak zamierzasz przekonac Bartusia do raczkowania, skoro woli stac:) Chyba nie bedzie latwo. Marysia poki co pelza z predkoscia swiatla. Co do psiaka, chyba podjelas dobra decyzje. Rozumiem, ze pani z Torunia juz pokazala dziecku pieska ale taka manipulacja zeby dziecko dzwonilo? Nie podoba mi sie to. Robia z pieska zabawke. A Warszawie bedziesz miala blisko, moze uda wam sie od czasu do czasu spotkac? Choc nie wiem czy to wskazane dla psiaka. Strasznie mi go zal, no ale jak mus to mus:(
Co wynika z eeg Wiki? Wiadomo cos?

mysia spoznione zyczenia dla Filipka! Super, ze impreza udana! Ja poki co nie wyobrazam sobie roczku Marysi. ODwieczny problem - nie mamy sie gdzie pomiescic:( A przeciez nie bede kazdych urodzin organizowala w knajpie...

mamusiu Tymcio moze wyczul, ze mama potrzebuje odpoczynku. Powiem ci, ze jak mialam ostatnio bardzo stresujaca sytuacje i wisialam na telefonie zeby sie dowiedziec czegos wiecej to Marysia siedziala spokojnie obok i jeknela nawet, jakby wyczuwala ze mama teraz potrzebuje spokoju. Co ciekawe chwile wczesniej jeczala i ciagle chciala byc na rekach!

mrsmoon ty to dobra mamuska jestes... jak Marysia zakaszle w nocy to ja sie przewracam na drugi bok i spie dalej a ty sprawdzasz czy sie dziecko nie krztusi... czy tylko ja taka niedobra jestem?

marta widze ze humor dalej nie dopisuje:( Ach zeby juz przyszla wiosna, wszystko bedzie duzo latwiejsze.

Doris jasne, kciuki zacisniete! Biedna Dominika, dla mnie wizyta u dentysty to ksozmar, ostatni raz bylam 9 lat temu i ucieklam z fotela! Mam lekka fobie dentystyczna...

Misia zdrowka dla Malwinki! Biedactwo, katar u malych dzieci to ksozmar:( Marysia do teraz krzyczy jak widzi fride, o doglosu odkurzacza nie wspominajac ("katarek").

stopa kolejne chorowitki? Zdrowka i dla was!

Do góry