reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

witam się i żegnam jednocześnie
żygamo jak kot i nie wiem czy to po wieczornym bromergonie czy mnie coś pogoniło (jadłam to samo co wszyscy i tylko ja zdycham) czy to jakiś wirus, ale mam dość...wybaczcie że nie nadrobie...idę się-położyć bo na oczy już nie wiedzę...

reklama
ech, Setana... luminal powiadasz... Leo na OIOMie też dostawał:-( na szczęście krótko...

kurcze, szkrab wciągnął tuż przed 19 jabłko z kaszą manną (150), teraz o 20 kleik ryżowy z sinlakiem (150) i się drze - wygląda jakby jeszcze chciał jeść!!! czy ja mu teraz mogę mm podać? mam wrażenie, że mu się to nie zmieści!!!!?

Setana - to ile ty masz tych futerek? :-) Dla mnie spacer u mamy z jednym labradorem jest niewykonalny:szok:

jutro przyjezdzaja rodzice bo sie stesknili za beniem a mama ma w poniedziałek łyzeczkowanie macicy w uśpieniu i jest przestraszona :-( szkoda mi jej :no: więc niech się wybawi za wszystkie czasy z Beneczkiem

ja uciekam bo jutro mam egzamin z czeskiego - wiec trzymajcie kciukasy ! :tak:

andariel - moj Beni tez długo nie chciał kawałeczkow ale sie przyzwyczaił i je bez problemu nawet dłuższe nitki makaronu :tak: chyba trzeba poczekac az dorośnie. A jak leo chce jesc to dawaj..moze skok ma? :-) moj czasmi to tak wsuwa jak odkurzacz a dzis np pół butli zjadł i poszedł spać :(

zołza - ja uwielbiam zapiekanke makaronowa tj smietanka przyprawy duuzo sera i makaron penne :-) ale pyszka... az mnie smak naszedł... a ja zamowilam pizze bo dzis posiedze przy czeskim... michał mnie zabije jak sie dowie... :no:

o ogóle ale akcje odwaliłam ... zapomnialam mu powiedziec zeby kupił pampki i mleko bo beni na stanach zerowych... :dry: głupia dup.a ze mnie :nerd:

andariel, setana - a na co jest ten luminal?

mamusiu - zdrówka kochana..moze jakis wirus?

ironia - tak ogólnie: przeciwdrgawkowy... często w padaczkach stosowany; wcześniakom b.często podawany "tak na wszelki", jak i u nas...
wymiękłam - cyca dostał; a jak się obudzi przed północą to dam mm...

Hej,
Setana, sama sobie jestem winna- prze nieuważne czytanie zrozumiałam, że Natka będzie luminal dostawać i już się zmartwiłam, zachodziłam w głowę co się u Was dzieje, kiedy doczytałam, że to Taya... Trzymam kciuki za Waszego pieska:*
A co do jaja- też chciałam ostatnio przepiórcze mu kupić- czy one są b. wartościowe od kurzych??
Mamusiu, a czy ktoś nie psiał tu ostatnio, że właśnie po tym leku są często takie reakcje? Czy to mi się śniło?
Andariel, my właśnie ze wzgl na takie akcje u Miesia oprócz cycka dajemy na noc mm ( mimo mojej awersji do mm) i powiem Ci- jest lepiej. do 24 względny spokój. Ale mm dodatkowo muszę zagęszczać jedną łyżką holle ( wcześniej- cyc+ mm było tak jak na samym cycu). Głodomora mam!:tak:

Zołza, też chcę taką zapiekankę!!!!!!!! U nas lodówa pusta- wyjedliśmy resztki i jutro na zakupy.

Andariel, kleik kukurydziany nestle mam :) mm od dwóch dni daję na noc, mam nadzieję, że uda mi się trochę pospać.. Gryzie się to trochę z moimi przekoananiami cyckowymi i na razie średnio mi z tym, ale nawet pediatra stwierdziła, że budzenie się dziecka w tym wieku tyle razy w ciągu nocy to masakra... W czwartek idziemy na szczepienie, chociaż i tak pewnie nie zaszczepimy, bo tydzień temu skończył brać antybiotyk, ale mamy omówić postępy nocne, zobaczymy :)
U nas też wszystko papkowate, chociaż ostatnio wciągnął jakiś mniej zmiksowany słoiczek i nawet się nie krztusił..

Jeszcze odnośnie jedzenia...
Zaczęłam mu do gotującej się kaszy jaglanej dorzucać otręby pszenne, a przed miksowaniem dorzucam też zarodki pszenne. Nie sprawdzałam czy takie maluchy mogą jeść, mam nadzieję, że mu nie zaszkodzą...

Przewijaka używamy nadal i jeszcze długo z niego nie zrezygnuję, chociaż Bartek też cuda na nim wyprawia ;)

Setana, a może spróbujesz do mięska podać rozgotowaną/upieczoną suszoną śliwkę lub morelę? One dadzą słodycz, no i zdrowe są :)
Mój Bartek zajda się nimi :)
Luminal jest najlżejszym lekiem przeciwpadaczkowym, nie martw się, najważniejsze, że już wiadomo jaka jest diagnoza i można leczyć Tayę!

Aestima - tak dokładnie są ale wcześniej tylko 3 razy wymiotowałam a teraz już nie zliczę bo nie miałam już czym i dalej szło (sorki) mam nadzieję, że to przejdzie, tak niewiele już tabletek mi zostało...

Andariel
- co do Twojego zakupu pulowerka MOTHERCARE cieplutka extra kamizelka 80 (2100806106) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to mi się on bardzo podoba zwłaszcza że mamy identyczny, edyt. u nas brzegi są niebieskie u Was beżowe, Tymcia sweterek wygląda tak
P1070218.jpgP1070210.jpg
prawda że podobne? :tak:

reklama
gordon - lubie bachora ale z przymruzeniem oka :)

zebra, aestima
- ja bym sie bała ze mi zleci bo on tak sie wysztywnia jak czegos nie chce robic ze szok :-)

gdzie ta moja pizza? :(

Do góry