reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

witam się i żegnam jednocześnie
żygamo jak kot i nie wiem czy to po wieczornym bromergonie czy mnie coś pogoniło (jadłam to samo co wszyscy i tylko ja zdycham) czy to jakiś wirus, ale mam dość...wybaczcie że nie nadrobie...idę się-położyć bo na oczy już nie wiedzę...

reklama
ech, Setana... luminal powiadasz... Leo na OIOMie też dostawał:-( na szczęście krótko...

kurcze, szkrab wciągnął tuż przed 19 jabłko z kaszą manną (150), teraz o 20 kleik ryżowy z sinlakiem (150) i się drze - wygląda jakby jeszcze chciał jeść!!! czy ja mu teraz mogę mm podać? mam wrażenie, że mu się to nie zmieści!!!!?

Setana - to ile ty masz tych futerek? :-) Dla mnie spacer u mamy z jednym labradorem jest niewykonalny:szok:

jutro przyjezdzaja rodzice bo sie stesknili za beniem a mama ma w poniedziałek łyzeczkowanie macicy w uśpieniu i jest przestraszona :-( szkoda mi jej :no: więc niech się wybawi za wszystkie czasy z Beneczkiem

ja uciekam bo jutro mam egzamin z czeskiego - wiec trzymajcie kciukasy ! :tak:

andariel - moj Beni tez długo nie chciał kawałeczkow ale sie przyzwyczaił i je bez problemu nawet dłuższe nitki makaronu :tak: chyba trzeba poczekac az dorośnie. A jak leo chce jesc to dawaj..moze skok ma? :-) moj czasmi to tak wsuwa jak odkurzacz a dzis np pół butli zjadł i poszedł spać :(

zołza - ja uwielbiam zapiekanke makaronowa tj smietanka przyprawy duuzo sera i makaron penne :-) ale pyszka... az mnie smak naszedł... a ja zamowilam pizze bo dzis posiedze przy czeskim... michał mnie zabije jak sie dowie... :no:

o ogóle ale akcje odwaliłam ... zapomnialam mu powiedziec zeby kupił pampki i mleko bo beni na stanach zerowych... :dry: głupia dup.a ze mnie :nerd:

andariel, setana - a na co jest ten luminal?

mamusiu - zdrówka kochana..moze jakis wirus?

ironia - tak ogólnie: przeciwdrgawkowy... często w padaczkach stosowany; wcześniakom b.często podawany "tak na wszelki", jak i u nas...
wymiękłam - cyca dostał; a jak się obudzi przed północą to dam mm...

Hej,
Setana, sama sobie jestem winna- prze nieuważne czytanie zrozumiałam, że Natka będzie luminal dostawać i już się zmartwiłam, zachodziłam w głowę co się u Was dzieje, kiedy doczytałam, że to Taya... Trzymam kciuki za Waszego pieska:*
A co do jaja- też chciałam ostatnio przepiórcze mu kupić- czy one są b. wartościowe od kurzych??
Mamusiu, a czy ktoś nie psiał tu ostatnio, że właśnie po tym leku są często takie reakcje? Czy to mi się śniło?
Andariel, my właśnie ze wzgl na takie akcje u Miesia oprócz cycka dajemy na noc mm ( mimo mojej awersji do mm) i powiem Ci- jest lepiej. do 24 względny spokój. Ale mm dodatkowo muszę zagęszczać jedną łyżką holle ( wcześniej- cyc+ mm było tak jak na samym cycu). Głodomora mam!:tak:

Zołza, też chcę taką zapiekankę!!!!!!!! U nas lodówa pusta- wyjedliśmy resztki i jutro na zakupy.

Andariel, kleik kukurydziany nestle mam :) mm od dwóch dni daję na noc, mam nadzieję, że uda mi się trochę pospać.. Gryzie się to trochę z moimi przekoananiami cyckowymi i na razie średnio mi z tym, ale nawet pediatra stwierdziła, że budzenie się dziecka w tym wieku tyle razy w ciągu nocy to masakra... W czwartek idziemy na szczepienie, chociaż i tak pewnie nie zaszczepimy, bo tydzień temu skończył brać antybiotyk, ale mamy omówić postępy nocne, zobaczymy :)
U nas też wszystko papkowate, chociaż ostatnio wciągnął jakiś mniej zmiksowany słoiczek i nawet się nie krztusił..

Jeszcze odnośnie jedzenia...
Zaczęłam mu do gotującej się kaszy jaglanej dorzucać otręby pszenne, a przed miksowaniem dorzucam też zarodki pszenne. Nie sprawdzałam czy takie maluchy mogą jeść, mam nadzieję, że mu nie zaszkodzą...

Przewijaka używamy nadal i jeszcze długo z niego nie zrezygnuję, chociaż Bartek też cuda na nim wyprawia ;)

Setana, a może spróbujesz do mięska podać rozgotowaną/upieczoną suszoną śliwkę lub morelę? One dadzą słodycz, no i zdrowe są :)
Mój Bartek zajda się nimi :)
Luminal jest najlżejszym lekiem przeciwpadaczkowym, nie martw się, najważniejsze, że już wiadomo jaka jest diagnoza i można leczyć Tayę!

Aestima - tak dokładnie są ale wcześniej tylko 3 razy wymiotowałam a teraz już nie zliczę bo nie miałam już czym i dalej szło (sorki) mam nadzieję, że to przejdzie, tak niewiele już tabletek mi zostało...

Andariel
- co do Twojego zakupu pulowerka MOTHERCARE cieplutka extra kamizelka 80 (2100806106) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to mi się on bardzo podoba zwłaszcza że mamy identyczny, edyt. u nas brzegi są niebieskie u Was beżowe, Tymcia sweterek wygląda tak
P1070218.jpgP1070210.jpg
prawda że podobne? :tak:

reklama
gordon - lubie bachora ale z przymruzeniem oka :)

zebra, aestima
- ja bym sie bała ze mi zleci bo on tak sie wysztywnia jak czegos nie chce robic ze szok :-)

gdzie ta moja pizza? :(

Do góry