reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Ja próbuję uspokoić swoje dziecko i robię zapiekankę na obiad - trochę to czasochłonne ;-) Zwłaszcza obie rzeczy na raz :-p

Andariel, jak tak, to dobrze, niech poboli - dawne czasy się przypominają, co? ;-)

reklama
Mrsmoon - my przewijaka używamy od jakiegoś czasu tylko po kąpieli. Przewijak leży na pralce :-D i na nim R kładzie Maję po kąpieli, tam ją wyciera, ubiera i to całe korzystanie z niego. My tak jak Andariel mamy przwijak szytywny, na łóżeczko. Maja właściwie ledwo się na nim mieści ale jest tak ruchliwa, że ja wolę ją przewijać np na łóżku czy kanapie. Może mi nie wypada, bo babą jestem ale śliczną masz siostrę :-p
Andariel - Maja woli papkowate jedzenie. Jak dostaje takie z małymi kawałeczkami to od razu wywala język i jakby miała się krztusić :( Może niektóre dzieci potrzebują więcej czasu zanim zaczną jeść "doroślejsze" pokarmy :confused:
Buziaki dla 2,5 letniej Ninki :**** Moja bratanica skończyła 2,5 roczku 8.02 - prawie rówieśnice :-)
Madzioolka - pieluchy w Biedronce były tańsze, 22.99zł więc mąż zakupił ostatnią paczkę 3 i dwie paczki 4, aczkolwiek myślę, że "4" jeszcze trochę poleżą, bo MAja wciąż w trójki się mieści. Ale jak ja to mówię - to się nie psuje, może poleżeć :)

Iza Asia tez nie radzi sobie z grudkowatym jedzeniem, robiłam kilka podejść i za każdym razem ta sama reakcja, odruch wymiotny i przeraźliwy płacz. Daliśmy sobie spokój na tę chwile spróbujemy ponownie za miesiąc:tak:

Iza Asia tez nie radzi sobie z grudkowatym jedzeniem, robiłam kilka podejść i za każdym razem ta sama reakcja, odruch wymiotny i przeraźliwy płacz. Daliśmy sobie spokój na tę chwile spróbujemy ponownie za miesiąc:tak:

I słusznie :) Co będziemy męczyć dzieciaki, skoro jeszcze im takie jedzenie nie odpowiada ;-)
Wzięłam się za sprzątanie.. Nawet jakoś idzie, bo Maja łaskawa leży na podłodze i świetnie się bawi. Teraz np wali gryzakiem o fisherową zabawkę :-)

ANDARIEL u nas bez problemu wchodza sloiczki z kawalkami, te po 7-8 m-cu z hpiia.Na poczatku tylko byl odruch wymiotny ale po 2-3 razach nauczyla sie jesc

reklama
Witam się wieczornie.

Andariel wow jadłospis imponujący. Żeby moja Natka jadła chociaż połowę z tego... U nas od dłuższego czasu warzywka i obiadki są niejadalne. Sadzam tylko małą do leżaczka zbliżam się z łyżką i się zaczyna. Zaciskamy usta, odwracamy głowę i płaczmy:baffled:
Kasza też ostatnio gorzej nam wchodzi. Jemy ostatnio tylko jabłuszka i gruszki. Dzisiaj musiałam ją trochę oszukać dałam jej do jabłuszka, żółtko z jajka przepiórczego. Zjadła chociaż to... lekarz kazał się nie poddawać i próbować ale ja już czasem nie mam do jej jedzenia siły. Jak tu takiej dawać mięso? Przecież nie z jabłkiem czy gruszką.... chyba będziemy tymi co do 5 roku życia są tylko na piersi:angry:

Katamisz cudne włoski ma Gracjana. Ja niby śmieję się ze swojego łysolka ale jak teraz na nią patrzę to nie wyobrażam jej sobie z takimi włoskami.

Dzwonił dziś do nas pan dr. zapytała mnie o maila i powiedziała, że prześle wszystkie wyniki, opis, zalecenia itd. Jednak ciągle nic nie ma, a ja siedze jak na szpilkach:no: Dowiedziałam sie tylko przez telefon, że Taya będzie dostawać luminal:-(
Seth i spółka dziś zaliczyli pierwszy etap na zawodach w Bieszczadach (32km). Podobno trasa przepiękna ale między poduchami na sierści robią się psiaką kulki z lodu, więc może jutro będą musiały biegać w butach. My z Natalką iTayą byliśmy dziś w lesie na spacerku. Matko jaki to komfort wózek i jeden pies, taki spacer to łatwizna phii:-)
Miłego wieczorku.

Do góry