reklama
LuckyClover
Zaciekawiona BB
Feminatal N też ma jod
Kwas foliowy 0,8 mg
B-karoten 3mg
Witamina B1 1,5 mg
Witamina B2 1,6 mg
Witamina B6 2,2 mg
Witamina B12 2,2 mcg
Biotyna 100 mcg
Witamina PP (niacyna) 20 mg
Kwas pantotenowy 10 mg
Witamina C 180 mg
Witamina D 400 j.m.
Witamina E 12 mg
Jod 150 mcg
Magnez 70 mg
Żelazo 28 mg
Cynk 15 mg
Miedź 1 mg
Mangan 1 mg
B-karoten 3mg
Witamina B2 1,6 mg
Witamina B6 2,2 mg
Witamina B12 2,2 mcg
Witamina PP (niacyna) 20 mg
Witamina D 400 j.m.
Magnez 70 mg
Miedź 1 mg
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
No ja mam nadzieję, że zobaczę to serduszko w czwartek!!! To będzie chyba najpiękniejszy moment, i będę wiedziała, że wszystko gra. Chociaż zasadniczo chciałabym być już w połowie ciąży, wtedy czułabym maluszka codziennie!!!
LuckyClover
Zaciekawiona BB
Aestima to się zgrałyśmy!
majqa1
mama 2+2 :-)
ja też łykam folik i vitaral - bo mam całe opakowanie i muszę dokończyć a to w końcu też witaminki
folik łykam od lipca
folik łykam od lipca
Na pewno siedzisz jak na szpilkach :-) Ja też tak miałam. Pierwsze usg robiłam w 5,0 tc i nie było nic widać, oprócz malenkiego, milimetrowego zarodka. Na serduszko musiałam poczekać do dziś, czyli 7,0 tc. Więc nawet jak nie zobaczysz, to się absolutnie nie stresuj!!No ja mam nadzieję, że zobaczę to serduszko w czwartek!!! To będzie chyba najpiękniejszy moment, i będę wiedziała, że wszystko gra. Chociaż zasadniczo chciałabym być już w połowie ciąży, wtedy czułabym maluszka codziennie!!!
Tusenfryd, przeczytać się da, gorzej z odpisaniem
Yusta, popieram dziewczyny, lepiej dla swojego spokoju sprawdzić te plamienia u lekarza.
Marta, piękny prezent dla córci na urodziny
Aestima, w poprzedniej ciąży smarowałam się, bo jak brzuch rósł to i swędzieć zaczął. I przez całą ciążę ani jednego rozstępu a w ostatnich dniach kilka się pojawiło
Dzastina, 43 tygodnie? Szacunek dla Ciebie. Ja miałam świra na punkcie przenoszenia ciąży, już mi tak ciężko było pod koniec. Na szczęście młody dosyć terminowy, urodził się dzień po terminie wyznaczonym z om
Gratuluję wyniku bety
Setana, zdróweczka życzę
Dziewczyny, to beta jest na skierowanie? Fajnie, może uda się naciągnąć ginkę
Dusiorek, najlepiej nie czytać i nie sugerować się tym jakie która dziewczyna ma objawy. Każdy organizm jest inny. Będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie
Dagamit, Miśkaa gratuluję serduszek
Magda, ja łykam kwas foliowy, który ma 400ug jedną tabletkę dziennie.
Dziewczyny Wy tak narzekacie na odległe wizyty, a ja dziś dzwoniłam i idę dopiero 4 listopada! Idę pierwszy raz do tej ginki, ale czytałam w necie, że fajna. Chciałam na nfz ze względu na badania, bo niestety w poprzedniej ciąży jak chodziłam prywatnie to trochę kasy popłynęło :/
To będzie 8 tydzień, myślicie że to trochę późno?
No to wypociłam posta, tak to jest jak się dopiero wieczorem zagląda
Mam jeszcze pytanko, jak cytujecie tyle wypowiedzi w jednym poście ?
Yusta, popieram dziewczyny, lepiej dla swojego spokoju sprawdzić te plamienia u lekarza.
ja teżdlatego wszystkim starającym się polecam SAMOOBSERWACJĘ
Marta, piękny prezent dla córci na urodziny
Aestima, w poprzedniej ciąży smarowałam się, bo jak brzuch rósł to i swędzieć zaczął. I przez całą ciążę ani jednego rozstępu a w ostatnich dniach kilka się pojawiło
Dzastina, 43 tygodnie? Szacunek dla Ciebie. Ja miałam świra na punkcie przenoszenia ciąży, już mi tak ciężko było pod koniec. Na szczęście młody dosyć terminowy, urodził się dzień po terminie wyznaczonym z om
Gratuluję wyniku bety
Setana, zdróweczka życzę
Dziewczyny, to beta jest na skierowanie? Fajnie, może uda się naciągnąć ginkę
Dusiorek, najlepiej nie czytać i nie sugerować się tym jakie która dziewczyna ma objawy. Każdy organizm jest inny. Będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie
Dagamit, Miśkaa gratuluję serduszek
Magda, ja łykam kwas foliowy, który ma 400ug jedną tabletkę dziennie.
Dziewczyny Wy tak narzekacie na odległe wizyty, a ja dziś dzwoniłam i idę dopiero 4 listopada! Idę pierwszy raz do tej ginki, ale czytałam w necie, że fajna. Chciałam na nfz ze względu na badania, bo niestety w poprzedniej ciąży jak chodziłam prywatnie to trochę kasy popłynęło :/
To będzie 8 tydzień, myślicie że to trochę późno?
No to wypociłam posta, tak to jest jak się dopiero wieczorem zagląda
Mam jeszcze pytanko, jak cytujecie tyle wypowiedzi w jednym poście ?
reklama
W kwestii kwasu foliowego - sama teraz posprawdzałam, czy nie piszę czego bez sensu - ale tak: popularny folik ma 0,4 mg i to widocznie zależy od producenta - teraz mam Acidum Folicum Richter i widzę na własne okulary 15 mg.. w jednej tabletce..jakaś końska dawka..
Ok, dzięki za wszystkie odpowiedzi, do tej pory nie zwracałam uwagi na cyferki i jakoś mię naszło,żeby zapytać. "Przefoliowanie" chyba Dzieciątku nie grozi
A jeszcze w kwestii zaparć - otreby, dziewczęta, otręby w każdej postaci, z wszystkim ,co się da!
Dobrej nocy wszystkim!
Ok, dzięki za wszystkie odpowiedzi, do tej pory nie zwracałam uwagi na cyferki i jakoś mię naszło,żeby zapytać. "Przefoliowanie" chyba Dzieciątku nie grozi
A jeszcze w kwestii zaparć - otreby, dziewczęta, otręby w każdej postaci, z wszystkim ,co się da!
Dobrej nocy wszystkim!