reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Hej kobitki :)
Lecę Was nadrabiać :)

Tego sie nie da nadrobic. :no::no::no:
Chyba muszę pojsc na zwolnienie i tak jak najszybciej żeby być na bierzaco na BB:tak::tak::tak:

dzastina222
chyba stałaś mi sie bliska,bo ja też dołki łapie.Chociaz cycki bola to i tak im blizej do wizyty tym wiekszy strach i złe przeczucia.

A wogole to wszytkim nowym zafasolkowanym i tym ktore dolaczyly do czrewcowek jak mnie nie bylo GRATKI

Ostatnia edycja:
Szczęściara :) Już sie nie mogę doczekać kiedy będę na tym etapie :-)
Będziesz, będziesz - już niedługo! :-)
Dagamit....bardzo się cieszę że wszystko w porządku....Boże kochany....ja zwariuje te 2 tygodnie....dopiero 26 mam wizytę....:crazy:
Wiesz jak ja szalałam! Jestem na L4 i myślałam, że te 2 tygodnie trwały całą wieczność! Ale doczekasz się...spokojnie :-)
jej nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę:tak: ja mam dopiero 19 wizytę ale nie wiem jak tak długo wytrzymam...
a tak wogóle to tą betę trzeba robić bo mi moja gin nic o tym nie mówiła:baffled:
wytrzymasz! na pewno! a betę najlepiej robić w odstępach 2-3 dniowych, wtedy fajnie widać, jak przyrasta
to ja też się pochwalę!!!!
W czwartek także widzałam naszą fasoleczkę i serduszko, a właściwi to chyba samo bijące serduszko:) był także mój mąż. To niesamowite przeżycie, bardzo bardzo zbliża...jedyne w swoim rodzaju.
Powiedzieliśmy też już rodzinie, a dziś w pracy. Naprawdę kamień spadł mi z serca i czuję się dużo lepiej.
Od momentu gdy zobaczyłam serduszko też i moje obawy są jakieś mniejsze.
Życzę Wam rówie owocnych doznań :))))
Nooo podpisuję się! To cudowne przeżycie. Niestety, mój mąż pracował i nie mógł być ze mną, ale teraz wpatruje się w fotki i słucha moich relacji :-)

Dziewczyny, ja mam pytanie o kwas foliowy - ile go łykacie dziennie?
Czy 15 mg na dzień wystarczy?:confused:
Moja poprzednia pani doktor mówiła ,żeby brać 2 dziennie, ale nie wspominała ,jakiego kalibru. Słyszałam też, że dobrze przyswaja się on tylko z magnezem, no ale przecież magnezu raczej nie przyjmujemy.
Pozdrawiam. U mnie bez zmian, plamienie ustało, piersi przyczajone, tylko jak zmieniam pozycję (siedze- staję) - Mały Robaczek ciągnie mnie za brzuch, a też uczucie ciężkości posiadam. To co będzie za 8 mies...?:szok:

Dziewczyny, właśnie wróciłam od gina. Widziałam nareszcie kochane serduszko mojej dzidzi, walące jak młot!! To był niezapomniany widok
clap.gif

Dagamit tak się cieszę że z Twoją dzidzią wszystko dobrze i pięknie bije serduszko! :-D Jesteś naszą dzisiejszą bohaterką! A o ile pamiętam to jutro też czekamy na czyjeś usg?

Miśkaa Tobie również gratuluję, chyba jesteś z nas najbardziej "zaawansowana"? ;-)

No tak ,ale to raczej lekarz proponuje, ja idę dopiero za tydzień - właśnie się umówiłam ...
Larvunia A może spojrzyj, jaka tam jest dawka kwasu f.? Dzięki

Witam Kobiety
Parędni mnie nie było, bo praca oczywiście! Ale od dzisiaj odpoczywam na zwolnieniu bo 12 h w pracy to jednak masakra w ciązy. W czwartek mam wizytę i usg. Już nie mogę się doczekać!!!!! A poza tym to wszystko mi brzydko pachnie, nawet dziś w lidlu śmierdziało mi starociami.

reklama
Dziewczyny smarujcie się Oliwą z oliwek....rewelacyjna sprawa.....a co do witam ja biorę narazie FEMINATAL 800...mam go brać do 13 tyg ciąży a potem Feminatal 400...ten pierwszy dlatego że zawiera potrzebną teraz dawkę metafolianu i jodu....ten pierwszy składnik to jest już przetworzony kwas foliowy który odrazy jest przyswajany przez płód....a kwas foliowy dopiero się przekształaca w organiźmie w metafolin i nie zawsze jest dostarczany w potzrebnej ilości....tak jakoś Wam wydedukawałam...:-)

Do góry