reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
aaaa i zapomniałam dopytać Was, jak myślicie w czwratek na USG będzire już widać bijące serduszko???? To będzie już 5 tyg i 6 dni ciązy czyli koniec szóstego tygodnia!!!!
tusenfryd18
Fanka BB :)
Dziewczyny, ja mam pytanie o kwas foliowy - ile go łykacie dziennie?
Czy 15 mg na dzień wystarczy?
Moja poprzednia pani doktor mówiła ,żeby brać 2 dziennie, :
Być możesie nie znam ale jedna tab.folik zawiera 0,4mg kwasu foliowego,nie jestem dobra z matmy ale mozesz wytlumaczyc o co chodzi ,ile wkoncu masz brac tych tabletek?????
Ja biore jedna tablekte,ale zaczynalam juz dobre 3 miechy przed planowanym poczeciem.
Kwasu foliowego jest duzo w produkatach minomarancze,banany,kalafior ,brukselka,szpargi....Można uzupelniac wlasnie w jedzac produkty zawierajace kwas foliowy.
LuckyClover
Zaciekawiona BB
a co do witam ja biorę narazie FEMINATAL 800
Misialina mi moja gin też go zaleciła, ale już po tym jak kupiłam na własną rękę feminatal n (bo poprzedni gin powiedział że mam nie brać nic!) - no a przecież nie wyrzucę go do kosza
LuckyClover
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, ja mam pytanie o kwas foliowy - ile go łykacie dziennie?
Czy 15 mg na dzień wystarczy?
Dopiero teraz doczytałam - 15 mg?? To chyba jakaś pomyłka?
Hej ,hej. mam nadzieje że tak jak w poprzedniej ciąży będę często bywać na bb
Ale fajnie zaczynać wszystko od początku
Ja dopiero w czwartek idę do gina, robiłam tylko jeden teścik, nie robię bety. Co ma być to będzie, a myślę że będzie dobrze. To jest aż dziwne bo teraz jest we mnie taki spokój wewnętrzny, że w czerwcu będziemy mieć drugiego dzidziusia,a przy Zosi martwiłam się strasznie. Na naszym forum lutowym 2009 było widać jak duży odsetek ma pecha. A teraz jakoś tak jest we mnie przekonanie, że czerwiec to bardzo szczęśliwy miesiąc
Ale fajnie zaczynać wszystko od początku
Ja dopiero w czwartek idę do gina, robiłam tylko jeden teścik, nie robię bety. Co ma być to będzie, a myślę że będzie dobrze. To jest aż dziwne bo teraz jest we mnie taki spokój wewnętrzny, że w czerwcu będziemy mieć drugiego dzidziusia,a przy Zosi martwiłam się strasznie. Na naszym forum lutowym 2009 było widać jak duży odsetek ma pecha. A teraz jakoś tak jest we mnie przekonanie, że czerwiec to bardzo szczęśliwy miesiąc
Aestima
Doris- ja byłam 3 dni wcześniej niż Ty (mój suwaczek ma tydzień obsuwy). Było widać wyraźnie pęcherzyk i zarodek (biała plamka). Ja nie widziałam pulsującego serduszka, ale lekarz powiedział, że on tam ze swoim doświadczeniem widzi, że jest.Hmm, nie wiem co on tam widział, ale powiedział, że wszystko jest b. dobrze i mam przyjść dopiero 2 listopada. Ale u Ciebie może być już widać lepiej, u niektórych widać wcześniej, u innych później, a czasem nawet 1 dzień robi różnicę.
Aestima
feminatal 800 jak pisała Misialina zawiera metafolinę co znacznie ułatwia przyswajanie kw. foliowego. Dobry dla tych kobitek co nie brały wcześniej kwasu, bo np. nie planowały ciąży. ja biore kwas od stycznia i kupuje zwykły feminatal bo tamten dużo droższy jest, a juz mam zapasy kwasu wystarczające, mam nadzieję
"Kwas foliowy jest dopiero w organizmie przekształcany do swojej biologicznie aktywnej formy.
Metafolina jest biologicznie dostępną formą folianu (kwasu foliowego).
Dzięki temu jest substancją odżywczą gotową do bezpośredniego wykorzystania przez organizm i jest lepiej przyswajana przez organizm."/www.strefalekow.pl
"Kwas foliowy jest dopiero w organizmie przekształcany do swojej biologicznie aktywnej formy.
Metafolina jest biologicznie dostępną formą folianu (kwasu foliowego).
Dzięki temu jest substancją odżywczą gotową do bezpośredniego wykorzystania przez organizm i jest lepiej przyswajana przez organizm."/www.strefalekow.pl
Ostatnia edycja:
reklama