reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dagamit - jak tu sie nie stresować??? to chyba niewykonalne w naszym stanie...każda z nas chciałaby wszystko widzieć, wiedzieć i mieć pewność, że jest super.
A jak u Ciebie po dzisiejszych badaniach????

reklama
hej Yusta...ja uważam iż jeśli nie możesz iśc z powodu kosztów(i tu dokładnie Cię rozumiem) to może jeśli masz taką możliwość...zadzwon do swojego gina i powiedz mu o tym-napewno coś poradzi i uspokoi ... trzymam kciuki&&&&&&& będzie wszystko dobrze-MUSI BYĆ !!!
też myślałam, żeby zadzwonić, ale nie mam namiarów na lekarza tylko na jego asystentkę
ale myślę, że jeśli do czwartku nie przejdzie to pójdę, bo to za długo
juz myślałam, że lepiej jest, ale pod wieczór okazało się że nie do końca

dzis masakra z prac o 18.00 zjechałam (a na 7.00 miałam)
więc już, ani sił ani chęci na tę wizytę u gina nie miałam (przyjmuje wtorki, czwartki)

Yusta, trzymam kciuki, żeby przeszło, ale moim zdaniem nie powinnaś absolutnie czekać do czwartku. Bidulko i Ty jeszcze byłaś 11 godzin w pracy?! Może idź jutro po zwolnienie, jeśli plamisz każdy lekarz Ci da. Może powinnaś się trochę pooszczędzać, odpocząć??

Piersi zaczęły mnie ponownie bolec..... hurrrrrraaaaaa.... !!!!!!!!! :-D
jakaś nie wtajemniczona osoba czytając moje poprzednie stwierdzenie pewnie pomyślałby, że mi odbiło :-D .... Ale sie cieszę. I dzieki wszystkim, które wsparły mnie dzisiaj w tródnej chwili. Fajnie mić taką grupę wsparcia :tak:;-)

czyli tak żeby zakończyć temat - to chba wachania objawów ci a zowych jednak sie zdarzają i nie muszą oznaczać najgorszego.

hey kochane dziewczynki :-)

shalimar takie lekkie klucie to raczej normalne, mnie tez tak troche kuło ale juz przeszlo:)

nawet jesli jest tylko po jednej stronie ?
niby kłuje tylko momentami i to tak lekko, ze nawet by mi to nie przeszkadzało, gdyby nie fakt, ze ja juz mam w głowie chory film na ciążę pozamaciczną i nie wiem jak wytrzymam do pierwszej wizyty u gin.

U mnie ogólnie dobrze, tylko zaparcia mnie strasznie męczą...w poprzedniej ciąży przechodziłam przez to samo ;-(

na zaparcia pomaga woda z miodem i cytryna
gotowana/smażona cebulka
kiszona kapusta
i śliwki

Hej! Dziewczyny właśnie byłam zrobić wyniki...jutro do odbioru...zobaczymy....martwię się tym bólem brzucha....bolał strasznie w nocy....dziewczyny ja chyba oszaleję ze strachu...boję się najgorszego
Shalimar.... ale wypracowanie napisałaś....dzieki za słowa otuchy....mam nadzieje że Twoja mama inaczej jednak zareaguje....Pozdrawiam!

3mam &&&&&&&&&&&&&&&, zeby wszystko bylo ok.
a co do 'wypracowania'..... nie moja wina, ze tyle piszecie ;-) ja tylko staram sie odpisać a i tak nie jestem w stanie odpisać każdemu :)

Witam O Poranku... u nas typowy chmurny i ponury ale moze sie przejasni :-)
Szalimar dziekuje :)) co do klucia rwania i skrecania to mam je niemal ciagle wiec zobaczymy co dzis pokaze usg... czy to ma jakis wplyw na malenstwo.

i tez masz tylko po jednej stronie ?
napisz koniecznie jak dzisiejsze usg ! cały dzień 3mam &&&&&&&

zastanawiałam się czy nie isc jednak do tego lekarza wczesniej, bo juz sobie cały film wgrałam na tą ciążę pozamaciczną, naczytałam się i wogóle..
i jestem przerazona.

dziewczyny jak wasze piersi??

moze by bolały, gdybym jeszcze miała jakies piersi, ale ja tam nic nie mam. jak było 70AA tak nadal jest 70AA :-/

Misialina i Dzastina222 3mam kciukasy za Wasze wyniki.

chcialabym iść na bete, ale u nas 32zl i niebardzo moge sobie na to pozwolic.
<głupek ze mnie> za ostatnie pieniądze kupiłam 30 superczułych testów ciązowych, takich, ze nie trzeba czekac do dnia spodziewanej @, bo sie nastawiłam ze bedziemy sie dluzej starac, a następnego dnia okazało się, że już jestem w ciąży

a tak wogóle to mam pytanie, czy 200zl za wizyte u dobrego ginekologa-położnika (wiem, ze dobry bo dzieki niemu uniknelam operacji i leczenia. facet ma po prostu intuicje ), ktory jest jednoczesnie endokrynologiem (wiec od razu moge kontrolowac tarczyce, z która miałam przez wiele lat problemy i musialam brac sztuczne hormony.. a kto wie czy i teraz nie bede musiala, bo to podobno w ciąży sie zmienia) to jest bardzo duzo ?

Dziewczyny, właśnie wróciłam od gina. Widziałam nareszcie kochane serduszko mojej dzidzi, walące jak młot!! To był niezapomniany widok
clap.gif

Wg OM termin mam na 31.05, ale dzidzia jest troszkę mniejsza (o 3 dni, ma dziś 0,67cm), więc wg usg 3.06. Oczywiście wszystko może się jeszcze zmienić, więc na razie zostaje z czerwcówkami :-) Jestem taka szczęśliwa i każdej z Was życzę takich przeżyć już wkrótce. A te, które już to przeżyły, wiedzą, jak się teraz czuję :-D

Jeny, to musialo byc PRZEŻYCIE !! ja tego jeszcze nie przezyłam.
SUPER, ZE U CIEBIE WSZYSTKO WPORZADKU I ZE MALENSTWO ZDROWO ROSNIE

ja chyba oszaleję przez te 2 tygodnie do wizyty 25. moze niepotrzebnie czytalam o tej ciąży pozamacicznej. przestraszylam sie, bo wszystkie pisałyście o bolach, ciagnięciach, kłuciach w brzuchu, wiec myslalam, ze chodzi o srodek brzucha, a a ja mam to samo, ale tylko po prawej stronie. niby lekko i tylko czasem, przy gwaltownych ruchach, podnoszeniu czegos ciezszego, ale wkręciłam sobie chory film i nie moge przestac o tym myslec :-(

....ja zwariuje te 2 tygodnie....dopiero 26 mam wizytę....:crazy:

no, ja dzień wcześniej, bede juz na przełomie 7 i 8 tygodnia, ale najchętniej to poleciałabym do tego lekarza JUZ, bo normalnie wariuje ze strachu..

to ja też się pochwalę!!!!
W czwartek także widzałam naszą fasoleczkę i serduszko, a właściwi to chyba samo bijące serduszko:) był także mój mąż. To niesamowite przeżycie, bardzo bardzo zbliża...jedyne w swoim rodzaju.
Powiedzieliśmy też już rodzinie, a dziś w pracy. Naprawdę kamień spadł mi z serca i czuję się dużo lepiej.
Od momentu gdy zobaczyłam serduszko też i moje obawy są jakieś mniejsze.
Życzę Wam rówie owocnych doznań :))))

BARDZO SIE CIESZE, ZE WSZYSTKO JEST OK I ZE USPOKOILAS SIE PO TEJ WIZYCIE.
a wszystkie wiemy, ze spokój i dobre samopoczucie przyszłej mamy jest dla maleństwa bardzo ważne

a tymi kremami na rozstępy to już teraz trzeba się smarować czy jak brzuszek zacznie rosnąć? bo ja to myślałam że później

ja tez tak myslalam, ze dopiero gdzies od 3-4 miesiaca.

Tego sie nie da nadrobic. :no::no::no:
Chyba muszę pojsc na zwolnienie i tak jak najszybciej żeby być na bierzaco na BB:tak::tak::tak:

Da się nadrobić. :-D
.. jak widać, da się nawet odpisac. fakt, że wychodzą z tego wypracowania i czassu troche to zajmuje, ale przynajmniej czlowiek nie siedzi i nie myśli non stop o swoich schizach :-D hihihihi

Dziewczyny, ja mam pytanie o kwas foliowy - ile go łykacie dziennie?
Czy 15 mg na dzień wystarczy?:confused:

w poczatkowym okresie ciąży (zdaje sie, ze przez pierwsze 3 miesiace) radzą przyjmowac codziennie 800mg kwasu foliowego, a pozniej 400

ja bylam w naszej aptece. mamy taką kochaną panią Anie, ktora naprawde zawsze dobrze doradzi, i mnie powiedziala, ze na pierwszej wizycie lekarz napewno cos mi zaleci, a puki co mam brac prenatal complex 2 razy dziennie. w tym jest 400mg kwasu foliowego (zawiera dodatkowo skladniki przeciw nudnosciom) + jeszcze dodatkowo 400mg kwasu foliowego. no ale napewno trzeba brac pod uwagę to, ze ja ważę 40-41kg

Tusenfryd, przeczytać się da, gorzej z odpisaniem ;)

odpisac tez sie da ;-) ;-) ;-)

Yusta, ja tez popieram dziewczyny, lepiej dla swojego spokoju sprawdzić te plamienia u lekarza.

Marta, piękny prezent dla córci na urodziny :)

zgadzam sie :-) :-)

Dzastina, Gratuluję wyniku bety :-)
Setana,ja też życzę ći zdrówka

{oooooo........... ups !!
okazało się ze przekroczyłam limit znakow o jakies 552 }

{no i druga część posta, bo na raz nie dalo sie wyslac tego wszystkiego}

Dziewczyny Wy tak narzekacie na odległe wizyty, a ja dziś dzwoniłam i idę dopiero 4 listopada! Idę pierwszy raz do tej ginki, ale czytałam w necie, że fajna. Chciałam na nfz ze względu na badania, bo niestety w poprzedniej ciąży jak chodziłam prywatnie to trochę kasy popłynęło :/
To będzie 8 tydzień, myślicie że to trochę późno?

mi kobieta powiedziala, jak dzwonilam sie umowic, ze 8 tydzien to jest w sam raz.

A tak wogóle, to ja wymyśliłam jak to zrobić. by nadal chodzić do swojego lekarza prywatnie, a badania mieć opłacone z NFZ. teoretycznie bede miala 2 lekarzy. jedna pania doktor w poradni ginekologiczno-polozniczej z NFZ. tam ide na pierwsza wizyte, dostane napewno skierowania na rożne badania (sama jeszcze nie wiem jakie, bo to moja pierwsza ciąża). Zrobie badania na koszt NFZ i z gotowymi wynikami pojde do mojego prywatnego lekarza. oczywiscie wszystko mu wytlumacze i powiem, ze nie stac mnie na robienie badan prywatnie, skoro moge je zrobic na koszt NFZ.

No to wypociłam posta, tak to jest jak się dopiero wieczorem zagląda ;)

ja tez dopiero wieczorem biore sie za konkretne odpisywanie, bo w dzien emocjonalna hustawka taka, ze lepiej nie mowic

Mam jeszcze pytanko, jak cytujecie tyle wypowiedzi w jednym poście ?

pod kazdym postem (kazda odpowiedzią) masz po prawej stronie: Dodaj na bloga (tego nie uzywalam)-----Dzięki! (tu mozesz podziekowac danej osobie, za to co napisała w swojej odpowiedzi------ Odpowiedz(tego nie uzywalam)-----Cytuj(cytujesz pojedyncza odpowiedz)------------- i na samym koncu taką małą ikonkę z plusikiem.
jak najedziesz na nią kursorem myszy to pojawi sie opis "multicytat tego posta. i wlasnie na tą ikonkę klikasz zeby zaznaczyc, ze ta wypowiedz chcesz zacytowac.

najlepiej zobacz na obrazkach:

to jest pod kazdym postem

jak najedziesz myszka na ostatnia ikonke, zobaczysz taki napis

jak klikniesz na ta ikonke to zaznaczysz ze ten post bedziesz cytowala. na ikonce pojawil sie taki ptaszek

i czytasz sobie dalej spokojnie, mozesz przejsc na nastepna strone i jeszcze nastepna. to co zaznaczylas nie zniknie.

a kiedy juz skonczysz czytac, pozaznaczasz wszystkie odpowiedzi, ktore chcesz zacytowac
wystarczy kliknąć na odpowiedz na ten temat

dokładnie tu:

jezeli chcesz zacytowac tylko fragmenty, to z kazdego cytatu zostawiasz tylko to co chcesz zacytowac. reszte usuwasz.

mam nadzieje, ze jakos udalo mi sie to wytlumaczyc.
a jakbys miala jeszcze problemy to pisz na priv (prywatna wiadomosc) to wtedy wszystko wyjasnie krok po kroku :)

BUZIAKUJĘ WSZYSTKIE KOCHANE DZIEWCZYNY NA DOBRANOC I ZYCZĘ KOLOROWYCH, PIĘKNYCH SNÓW.
WYSPIJCIE SIĘ

(a ja mam nadzieje, ze wyśnie sobie jeden z proroczych snow, w ktorym uslysze od lekarza, ze to nie ciaza pozamaciczna, i ze wszystko jest ok ... )
nieżle stuknięta jestem, co ? ;-)

reklama
Do góry