hey kochane dziewczynki :-)
shalimar takie lekkie klucie to raczej normalne, mnie tez tak troche kuło ale juz przeszlo
nawet jesli jest tylko po jednej stronie ?
niby kłuje tylko momentami i to tak lekko, ze nawet by mi to nie przeszkadzało, gdyby nie fakt, ze ja juz mam w głowie chory film na ciążę pozamaciczną i nie wiem jak wytrzymam do pierwszej wizyty u gin.
U mnie ogólnie dobrze, tylko zaparcia mnie strasznie męczą...w poprzedniej ciąży przechodziłam przez to samo ;-(
na zaparcia pomaga woda z miodem i cytryna
gotowana/smażona cebulka
kiszona kapusta
i śliwki
Hej! Dziewczyny właśnie byłam zrobić wyniki...jutro do odbioru...zobaczymy....martwię się tym bólem brzucha....bolał strasznie w nocy....dziewczyny ja chyba oszaleję ze strachu...boję się najgorszego
Shalimar.... ale wypracowanie napisałaś....dzieki za słowa otuchy....mam nadzieje że Twoja mama inaczej jednak zareaguje....Pozdrawiam!
3mam &&&&&&&&&&&&&&&, zeby wszystko bylo ok.
a co do 'wypracowania'..... nie moja wina, ze tyle piszecie ;-) ja tylko staram sie odpisać a i tak nie jestem w stanie odpisać każdemu
Witam O Poranku... u nas typowy chmurny i ponury ale moze sie przejasni :-)
Szalimar dziekuje
) co do klucia rwania i skrecania to mam je niemal ciagle wiec zobaczymy co dzis pokaze usg... czy to ma jakis wplyw na malenstwo.
i tez masz tylko po jednej stronie ?
napisz koniecznie jak dzisiejsze usg ! cały dzień 3mam &&&&&&&
zastanawiałam się czy nie isc jednak do tego lekarza wczesniej, bo juz sobie cały film wgrałam na tą ciążę pozamaciczną, naczytałam się i wogóle..
i jestem przerazona.
dziewczyny jak wasze piersi??
moze by bolały, gdybym jeszcze miała jakies piersi, ale ja tam nic nie mam. jak było 70AA tak nadal jest 70AA :-/
Misialina i Dzastina222 3mam kciukasy za Wasze wyniki.
chcialabym iść na bete, ale u nas 32zl i niebardzo moge sobie na to pozwolic.
<głupek ze mnie> za ostatnie pieniądze kupiłam 30 superczułych testów ciązowych, takich, ze nie trzeba czekac do dnia spodziewanej @, bo sie nastawiłam ze bedziemy sie dluzej starac, a
następnego dnia okazało się, że już jestem w ciąży
a tak wogóle to mam pytanie, czy 200zl za wizyte u dobrego ginekologa-położnika (wiem, ze dobry bo dzieki niemu uniknelam operacji i leczenia. facet ma po prostu intuicje ), ktory jest jednoczesnie endokrynologiem (wiec od razu moge kontrolowac tarczyce, z która miałam przez wiele lat problemy i musialam brac sztuczne hormony.. a kto wie czy i teraz nie bede musiala, bo to podobno w ciąży sie zmienia) to jest bardzo duzo ?
Dziewczyny, właśnie wróciłam od gina. Widziałam nareszcie kochane serduszko mojej dzidzi, walące jak
młot!! To był niezapomniany widok
Wg OM termin mam na 31.05, ale dzidzia jest troszkę mniejsza (o 3 dni, ma dziś 0,67cm), więc wg usg 3.06. Oczywiście wszystko może się jeszcze zmienić, więc na razie zostaje z czerwcówkami :-) Jestem taka szczęśliwa i każdej z Was życzę takich przeżyć już wkrótce. A te, które już to przeżyły, wiedzą, jak się teraz czuję
Jeny, to musialo byc PRZEŻYCIE !! ja tego jeszcze nie przezyłam.
SUPER, ZE U CIEBIE WSZYSTKO WPORZADKU I ZE MALENSTWO ZDROWO ROSNIE
ja chyba oszaleję przez te 2 tygodnie do wizyty 25. moze niepotrzebnie czytalam o tej ciąży pozamacicznej. przestraszylam sie, bo wszystkie pisałyście o bolach, ciagnięciach, kłuciach w brzuchu, wiec myslalam, ze chodzi o srodek brzucha, a a ja mam to samo, ale tylko po prawej stronie. niby lekko i tylko czasem, przy gwaltownych ruchach, podnoszeniu czegos ciezszego, ale wkręciłam sobie chory film i nie moge przestac o tym myslec :-(
....ja zwariuje te 2 tygodnie....dopiero 26 mam wizytę....
no, ja dzień wcześniej, bede juz na przełomie 7 i 8 tygodnia, ale najchętniej to poleciałabym do tego lekarza JUZ, bo normalnie wariuje ze strachu..
to ja też się pochwalę!!!!
W czwartek także widzałam naszą fasoleczkę i serduszko, a właściwi to chyba samo bijące serduszko
był także mój mąż. To niesamowite przeżycie, bardzo bardzo zbliża...jedyne w swoim rodzaju.
Powiedzieliśmy też już rodzinie, a dziś w pracy. Naprawdę kamień spadł mi z serca i czuję się dużo lepiej.
Od momentu gdy zobaczyłam serduszko też i moje obawy są jakieś mniejsze.
Życzę Wam rówie owocnych doznań
)))
BARDZO SIE CIESZE, ZE WSZYSTKO JEST OK I ZE USPOKOILAS SIE PO TEJ WIZYCIE.
a wszystkie wiemy, ze spokój i dobre samopoczucie przyszłej mamy jest dla maleństwa bardzo ważne
a tymi kremami na rozstępy to już teraz trzeba się smarować czy jak brzuszek zacznie rosnąć? bo ja to myślałam że później
ja tez tak myslalam, ze dopiero gdzies od 3-4 miesiaca.
Da się nadrobić.
.. jak widać, da się nawet odpisac. fakt, że wychodzą z tego wypracowania i czassu troche to zajmuje, ale przynajmniej czlowiek nie siedzi i nie myśli non stop o swoich schizach
hihihihi
Dziewczyny, ja mam pytanie o kwas foliowy - ile go łykacie dziennie?
Czy 15 mg na dzień wystarczy?
w poczatkowym okresie ciąży (zdaje sie, ze przez pierwsze 3 miesiace) radzą przyjmowac codziennie 800mg kwasu foliowego, a pozniej 400
ja bylam w naszej aptece. mamy taką kochaną panią Anie, ktora naprawde zawsze dobrze doradzi, i mnie powiedziala, ze na pierwszej wizycie lekarz napewno cos mi zaleci, a puki co mam brac prenatal complex 2 razy dziennie. w tym jest 400mg kwasu foliowego (zawiera dodatkowo skladniki przeciw nudnosciom) + jeszcze dodatkowo 400mg kwasu foliowego. no ale napewno trzeba brac pod uwagę to, ze ja ważę 40-41kg
Tusenfryd, przeczytać się da, gorzej z odpisaniem
odpisac tez sie da ;-) ;-) ;-)
Yusta, ja tez popieram dziewczyny, lepiej dla swojego spokoju sprawdzić te plamienia u lekarza.
Marta, piękny prezent dla córci na urodziny
zgadzam sie :-) :-)
Dzastina, Gratuluję wyniku bety :-)
Setana,ja też życzę ći zdrówka
{oooooo........... ups !!
okazało się ze przekroczyłam limit znakow o jakies 552 }