reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej!
Beta nic nie da bo pęcherzyk jest i beta będzie pokazywać ciąże. Dopiero porównanie wzrostu za tydzień-dwa powie czy rośnie prawidłowo czy nie. Nie nastawiam sie ani w jedną stronę ani w drugą, co ma być to będzie i już.

reklama
Witam Cioteczki :-)
Ja zabiegana strasznie, ale pozytywnie :-) gonimy np.za dowodami dla Młodych, bo w czerwcu wyjazd na Chorwację. Z wyjazdu we dwoje zrobił Nam się wyjazd w 6 osób + Nasza dwójeczka. Super!! Także ja już jestem na plaży w Pag :-D a tak to spoko. Na szczęście wszyscy zdrowi. Tymcio jak to Tymcio łobuzuje, ale panuję już nad Nim. Zaczął wołać na nocnik, nie cały czas, ale już jest progres :-) a Nincia waży 4770g, więc przybrała 180g w tydzień :-) a ja zaciekawiona Ewą Chodakowską zaczęłam z Nią współpracować, ale ta współpraca do lekki nie należy :-D
A z fajnych ciekawostek: Tymek wczoraj śpiewał Nince: aaa koki cy (aaa kotki dwa) :-D i dalej ogólna fascynacja siostrą

Witajcie
Przede Wszystkim nie wiem czy wiecie (przeczytałam na innym watku)

Majqa1 urodziła w poniedziałek synka Adasia! 4380 G I 60 CM
GRATULACJE!!!!!

Madzioolka
....kciuki zaciśnięte, będzie dobrze!
Marta...a jak u Ciebie? Jak się czujesz? Kiedy kolejna wizyta?
Witam się również z cała resztą forumek. Potem się odezwę, muszę posprzątać i idę do miasta zrobić Julii zdjęcia i zlożyc podanie o dowód

Madzioolka - wystarczy HCG po dwóch dniach aby stwierdzić, czy dobrze rośnie...
A ja beczka prochu - wczoraj awantura w robocie - po prostu miałam pecha a dziś druga która sama wywołałam.... Ehhh....
Po południu dalsze akcje 16.45. - sms od Babci nr 2 która miała się zająć Młoda od 17 ze się spóźni do 20 min.... :wściekła/y: No to ja rzucam wszystko - a w pracy byłam i nadrabiałam różne rzeczy - i biegiem opiekunkę zwolnić, więc musiałam swoje plany zmodyfikować...:wściekła/y:
No i akcja z Chrzestną Młodej - dziś miałam jechać po rowerek i wagę aby sobie bagaż zważyć w domu. Wczoraj po ostatnich akcjach wysłałam smsa czy aktualne - więc gdybym się nie zapytała to bym się nie dowiedziała że nie za bardzo... :wściekła/y: No to skoro i tak musiałam podjechać do domu to zapytałam, że może wczoraj podjadę - wcześniej propozycja abym podjechała dziś lub jutro gdzie będzie w dzień dwie przecznicze dalej ode mnie ( sama nie mogłaby podskoczyć i zostawić bo jej córka w żłobku aż od 9 do 14 ) - ok - wpakowałam graty - łóżeczko które robiło za kojec plus pudło z ciuchami - do sklepu jeszcze - np. wężyk do zlewu kupić bo we wt pani od sprzątania załatwiła i jest nieczynny. I smsy w trakcie mojej jazdy - wag- - która niby leży i czeka - że nie może znaleźć,a rowerek to wogóle by chciała do weekendu zatrzymać, bo się córka jeszcze nie nauczyła na tradycyjnym. Więc odpisałam, że zostawie graty a o wadze i rowerku zapomnijmy.... Zostawiłam, weszłam na chwilę - naiwnie zabrałam kamerę gdzie miałam film z basenu Młodej ale nie była zainteresowana - i gdy jedynaczka wróciła z ogrodu zostałam zgoniona z fotelu na którym siedziałam bo to jej - dorosły jak najbardziej. :wściekła/y: Tematu rowerku nie podejmowałam, został podjęty, dałam do zrozumienia że nie mam czasu na puste kursy - taki był to właśnie. Wracając podjęłam decyzje o nieinicjowaniu kontaktów - poza kurtuazyjnym zaproszeniem na urodziny na które pewnie i tak nie przyjdą - bo jeśli tak jest szanowany mój czas to dziękuję a przede wszystkim nie chcę patrzeć na dom - a w szczególności aby Młoda w nim bywała - gdzie dziecko rządzi. Chrzestna nie pracuje na etacie, ma męża, mamę za płotem i Teściową 2 km dalej - inasza sprawa, że niezbyt je wdrożyła do pomocy. I wygląda koszmarnie - tak się roztyła.... Jak karmiła wyglądała całkiem całkiem, a w podstawówce to była akurat. Ja wygladam o niebo a nawet dwa lepiej....
Jak wróciłam musiałam wysłuchać kolejnej histrorii naiwności Babci nr 2 - bardzo im zależy na sprzedaży domu a ceny tak spadły że nie ma szans aby sobie kupic po tym cokolwiek - czyli przejedzone 3 pokojowe mieszkanie w średniej lokalizacji - a w tym czasie kot wyżar większość boczku dla Młodej bo nie rozpakowałam zakupów.... :wściekła/y:
A rano scysja z moją Mamą - jak hydraulik pojedzie odpalić wodę może się to mu nie udać bo nie wykluczone że jest wyłączony prąd za niezapłacenie rachunku - nawet go na oczy nie widziałam....
Plus kwestie zawodowe kolejne...
Wcale nie mam ochoty na ten urlop....
edit: Doris : - ) - uważam, że jeśli Majqa1 będzie się chciała z nami tą wiadomością podzielić to zrobi to i wtedy będzie czas na gratulacje.
Asinka85 - kto to jest Ewa Chodakowska ? Co do Chorwacji to ja niestety miałam przykre przejścia z jednym noclegiem tam - a noc była :-( Nie przypominam sobie plaży w Pag - ale juz parę lat upłynęło od wyjazdu...

Ostatnia edycja:
Forever Ewa prowadzi fitness i pomaga schudnąć :-) ja jeszcze na Chorwacji nie byłam, więc wszystko przed Nami.
Doris dzięki za info :-* jak u Was? Gdzie się wybieracie? U Nas już zdjęcia załatwione i wnioski złożone.
Majqa ogromne gratulacje :-) widzę, że Adaś też taki dorodny jak Ninka :-)

Asinka...u nas dobrze, Julia zdrowa póki co. ja jestem na urlopie. Jutro miałam jechać nad jezioro ale pogoda ma się popsuć w sobotę i ma być 10 stopni więc albo pojadę do Świnoujścia albo nad jezioro (tam gdzie byłaś z Tymkiem) dopiero w niedzielę jak się ociepli. Dowód wyrabiamy JUlii, bo jak jesteśmy w Świnoujściu to często jeździmy po zakupy do Ahlebecku - i do tej pory Julia była z nami kilka razy na ryzyko:szok:;-) bez dokumentu. Jedynie ze swoją książeczką zdrowia dziecka:-D:zawstydzona/y:
A zimą chcemy wybrać się na narty do Czech ;-)

Madzioolka, ja jak byłam na patologii to dziewczyny w bdg były na obserwacji takiej czy się ciąża rozwija ( miały krwawienia i mały pęcherzyk) i własnie betkę robili- jak przyrasta- jest ok. Bo nie chodzi o wynik ( wyjdzie na pewno ciążowy) ale o przyrost- czy np po dobie, dwóch przyrasta.
Tak tylko piszę, bo wcale nie namawiam do zrobienia, ale ja będąc na Twoim miejscu bym świrowała 9bo panikara jestem) i bym zrobiła.

reklama
No właśnie gin mi wczoraj powiedział że nawet samo porównanie bety nic nie da bo może przyrastać, sam pęcherzyk może rosnąć ale nie koniecznie z zarodkiem.
Wychodzę z założenia że jeśli jest ok i zapłodnienie faktycznie było opóźnione przez rozregulowany okres to będzie dobrze i tak, a bobas zamiast na mikołajki będzie na świeta :) a jeśli jednak nie wszystko zadziałało tak jak powinno to i tak nic z tym nie zrobie jeśli "kropka" jest wadliwa. Nauczyłam się nienakręcać w sprawach na które nie mam wpływu ale dziękuje za rady i kciuki bo jednak mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze :):):)

Do góry