reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Udało się - gin mnie przyjmie, czekam na telefon od mojej Agi (położna oddziałowa z mojego szpitala która pracuje z ginem gabinecie - dream team :-):-D)

Wróciłam... zarodek jest widoczny ale znacznie mniejszy niż wskazywałaby data ostatniej miesiączki: powinien być kończący się 7 tydzień a wielkość wskazuje na 5.
Możliwości są dwie: albo zapłodnienie było później co jest możliwe bo ostatni okres miałam opóźniony o tydzień więc jakieś rozregulowanie jest, albo też rozwija się nieprawidłowo i raczej nie urośnie... mam się pokazać 6 maja i będzie wiadomo na 100% która to opcja. Dziwnie mi z tą wiedzą, ale jeśli ma być dobrze to będzie a jeśli nie to lepiej żeby teraz się okazało a nie w późniejszych bardziej zaawansowanych miesiącach.

Madzioolka, a betki nie chcesz zrobić? wtedy widać czy prawidłowo przyrasta. Chodzi mi o to czy stresować do tego 6- ego się nie będziesz?

Madzioolka - u mnie było identycznie. Na pierwszym usg miał być 6 tc z om, a nie widać było nic, nawet pęcherzyka! Tydzień później było ok, ale w międzyczasie zrobiłam beta dla pewności:) Choć wiedziałam, że pewnie będzie dobrze, bo miesiączki różne miewałam... Na usg około 10 tc które jest najdokładniejsze według lekarzy wyszła różnica 9 dni względem miesiączki i ten termin z usg mam wpisany w książeczkę.

A tak w ogóle to hej i miłego słonecznego dnia wszystkim:):cool2:

reklama
Do góry