reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Renotka, bądźmy twarde i nie wracajmy! Ceny rzeczywiście mogą w tym pomóc ;-) Chociaż palacz chleba nie kupi, a na fajki będzie miał :/

Dubeltówka, wiem, że ludzie mają większe wady, chodzi mi o to, że nienawidzę siebie w okularach i uwielbiam soczewki ;-)

Cinamon, ano widzisz, większość lekarzy teraz nie uważa tego za wskazanie - dlatego powinnam mieć tę konsultację.

Tymczasem spadam - jedziemy obejrzeć biurka w ikei - może po wypłacie uda się nam kupić.

reklama
Doggi ty nasz ekspercie ciastowy zwracam się z prośbą o jeden przepis bo mi się zapodział a może będziesz zorientowana. Chodzi o ciasto w którego skład wchodzą herbatniki, karmel z mleczka skondensowanego, krem budyniowy i cos tam jeszcze było. Wszystko sie przekłada. Jakbys znała cos podobnego to daj znać

Cinamon - mam nadzieje że nam się dobry nastrój utrzyma cały dzień i jeszcze dłużej :-)
Zołza - co co wad wzroku i porodu to właśnie moja siostra tak miała, ma wadę wzroku chyba -5 czy -6 ale jeszcze dodatkowo miała jakąś dziurkę (czy plamkę nie wiem jak się to profesjonalnie nazywa), ona od zawsze miała problemy z oczami a jak zaszła w ciążę poszła na konsultację do swojej okulistki i ta absolutnie zabroniła jej rodzić SN bo groziło jej odklejenie się siatkówki, po porodzie dopiero miała laserowo usuwaną tą dziurkę w oku (kilka zabiegów ale to i tak prawie nic nie dało),dlatego własnie moja sis rodziła przez cc (dodatkowo jeszcze jej córunia była pośladkowo ułożona więc dodatkowy powód na cc) dlatego radzę kobitkom z dużą wadą wzroku iść na konsulting z okulista - nawet tak na wszelki wypadek

Doggi ty nasz ekspercie ciastowy zwracam się z prośbą o jeden przepis bo mi się zapodział a może będziesz zorientowana. Chodzi o ciasto w którego skład wchodzą herbatniki, karmel z mleczka skondensowanego, krem budyniowy i cos tam jeszcze było. Wszystko sie przekłada. Jakbys znała cos podobnego to daj znać

tjaaa, to jest 3BIT, muszę poszukac i napiszę w odpowiednim wątku :) Nie mam tego na moim blogu bo nie lubię tego ciasta :p :p :p Ale przepis mam i nieraz robiłam... Daj mi chwilę ;)

Katamisz to dziękuję za pozdrowienia!

A ja jeszcze 20 minut czekam na kuriera i jak nie przyjedzie to lecę na zakupy a on niech sobie czeka !

A teraz oficjalnie...

Dzień dobry panie brzuchatki :)

CAŁĄ noc przespałam !! I obudziłam się o 9.50 !! Po prostu szał pał !! Mąż do pray odprawiony, kot na łajzach a ja zajadam bułeczkę z pyszną wędlinką, żółtym serem, majonezem, pomidorem, cebulą czerwoną (po niej jak po porze nie mam zgagi) i ogóreczkiem zielonym :D No i to jak mnie suszy od rana to się nie dzieje !! Mam taka butelkę 750ml z dziubkiem i chodzę i popijam z niej wodę... i od pobudki wypiłam już 3 TAKIE BUTELKI !! A to 1,5h od kiedy ne śpię :p więc dziś będzie siusianie że cho cho :p

A z tych niedobrości, brzuch mni kurde boli na dole a wczoraj miałam nawet skurcze takie co 20 minut, które trwały plus minus 15 sec ale miałam 3 takie i przeszło, ale jak były ruszyc się nie mogłam bo bolało jeszcze mocniej... Dziś ginka, mam nadzieje, że nic więcej niż dotychczas mi się nie dzieje :/

Miłego słonecznego i obśpiewanego przez ptaszki dnia życzę mamki :)

Witam dziewczyny bardzo slonecznie. Piekny dzien mamy. Rowno 5 lat temu lezalam na lozku porodowym i zwijalam sie z bolu, a teraz moja corcia jest juz taka duza. Wlasnie pojechala z mezem na przejazdzke Ferrari w ramach atrakcji urodzinowych (dlaczego sa tam tylko dwa miejsca :wściekła/y:). No ale zaraz bedziemy razem swietowac, moj ma dzisiaj wolne, pierwszy raz od kilku tygodni.
Zazdroszcze Wam troche tych przygotowan swiatecznych. My bedziemy z Elena same i normalnie posprzatam i ugotuje jak na niedziele. Nie lubie Wilekanocy.

reklama
Doggi - witaj, ciesze się że dobrą nockę i całą przespaną miałaś. Jednak ten Twój ból brzuszka nie jest zbyt pocieszający, uważaj na siebie i nie brykaj za bardzo. Tobie również miłego dnia życzę. A dziś masz gina, tak? Dobrze zrozumiałam?

Do góry