reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

u mnie Kacperek wstaje o 7 potem idzie spać około 10 spi do 11 czasem do 11-30 potem kolejna drzemka między 13 a 14 pośpi do 15 i potem nocne spanko około 19-30, ale to też zależy od dnia czasami jest tak że ma trzy drzemki w ciągu dnia.

reklama
Ale tu super wieści!!!!
Asencja - ogromne gratulacje :) mimi od razu pewnie Ci raźniej! :) Ale fajnie jak obie będziecie wrześniówkami!
Ja się na brązowy medal nie piszę :) Z chęcią bym tak trafiła na jesien 2012 :)
Perfecta - co tam u Ciebie kochana się dzieje?
Lena - daj znać jak po wizycie! gratuluję ząbka
Hefi - u nas Nelcia w sumie nie zareagowała na księdza, przyjęła jego wizytę bez entuzjazmu, za to obrazek, który od niego dostała od razu postanowiła spróbować :)
Eliza - gratki zęboli!
sealet - zdrówka dla Was
Casia - chyba nie miałam okazji się z Tobą tu przywita:) fajnie, że po pierwszych postach jednak się dalej odzywasz. Mam nadzieję, że niedługo poczujesz eis tu jak u siebie :)
Kahna - ja nie korzystam z multicytatów, za to otwieram sobie okno odpowiedzi na nowej karcie i tam na bieżąco wpisuję odpowiedzi
agusia44 - super zdjątka Ksawerego!Fajny śmieszek z niego! Zdrówka życzę, widzę, że biedaczek ma pokutą rączkę...
Która z Was pisała o gotowaniu zgodnie z pięcioma przemianami? Bo już nie pamiętam, a wczoraj sobie sporo o tym poczytałam i mnie mocno zaintrygowało, szczególnie ta książka: Kuchnia Pięciu Przemian dla dzieci zdrowych i alergicznych

Eliza_eM - gratuluje ząbków:-)

emalia - toż się chłop namyslił:confused2:

aisa - Majusia srednio w dzień śpi łącznie około 3 godzin, dzien zaczyna o 6 a nocne spanie zaczyna o 19:30

U nas ze spaniem jest różnie, w sumie Julka nie ma określonych sztywno godzin snu bo u nas by to zwyczajnie nie wyszło :) Każdy wyjazd do babci czy gdziekolwiek rozregulował by jej totalnie system spania więc stwierdziliśmy że jak jest śpiąca i marudna to hop do wyrka i drzemka :) Mniej więcej jak jesteśmy w domu to wygląda tak że po pobudce o 6 zasypia tak o 9-10 i śpi pół godziny czasami dłużej, później tak koło 12-13 około godzinki czasami jej się zdarzy dwie. Jeżeli drzemka o 12 trwa godzine to później marudzi o ok 16 i kładę ją i po godzinie jak sama sie nie obudzi to ją budze. O 19-19:30 kąpanie i spać na noc. (ale to taki mało sztywny plan wiec czasami np. ma 2 drzemki w ciągu dnia a czasami 4 :))

Aaaaa chciałam powiedzieć że u nas system Gosi (karmienie o 22) nie działa :p Moje dziecko jest niereformowalne i MUSI o godzinie 2 zjeść :p mimo że wczoraj na śpiocha wciągnęła 170ml mleka to o 2 ani smoczek ani woda nie wystarczyły musiala wydoić ponad 150ml mleka :)

aisa - jeśli o spanie chodzi to ja czasem też mam wrażenie, że Nelcia za dużo śpi, ale są też dni gdy śpi mało i ma dużo sił i energii a są takie, że 1,5 godz po drzemce i to długiej już trze oczka ze zmęczenia. zwykle ma 3 drzemki po minimum godzinę jeśli któraś z nich jest krótsza to czasem nam 4 drzemka wypada. dzień zaczyna zwykle około 6-6:30 a spać na noc idzie po 19. W ogóle to wydaje mi się, że jest wielką meteopatą i bardzo reaguje na zmiany pogody i bardzo też reaguje na pełnię księżyca...

Aaaaa chciałam powiedzieć że u nas system Gosi (karmienie o 22) nie działa :p Moje dziecko jest niereformowalne i MUSI o godzinie 2 zjeść :p mimo że wczoraj na śpiocha wciągnęła 170ml mleka to o 2 ani smoczek ani woda nie wystarczyły musiala wydoić ponad 150ml mleka :)

u mnie ten system tez ostatnio zawodzi a było tak pięknie, od 4 dni budzi się w okolicy 4 i tez musi dostać jedzenie:baffled:, na szczęście potem zasypia

Witam MAaaatkoo jakie tutaj wieści az mi łezka w oku się zakręciał radosna!!!!!
Mimi , Asencja - WIELKIE GRATULACJE ROŚNIJCIE ZDROWO !!!!!!!

Kochane dziękuje za kciuki
- wczoraj była straszna draka z tesciami ,ale ogromna...
i maz w koncu zadecydował ze wracamy do siebie,na swoje. Potrwa to miesiac pewnie jeszcze bo trzeba umowe wypowiedziec . Niestety pewna jestem ze życie przez ten miesiąc bedziemy mieli zatrute...

Lenka
gratulacje zębolka. Kaszel pewnie przez sline był tak jak u nas .
Eliza-em -gratulacje 2 zebolka:) No to juąż kasownik jest:)
aisa- Jas spi w dzień co 2 h po 1h zasypia ok 21 budzi sie o 6 na jeść i do 10 śpi
Dzisiaj obudził sie o 3:20 dostał butle i spał uwagaaaaa do 11. Byłam w szoku. Ja nie spałam do 3 , więc pewnie chciał mamie się dać wyspać

Ostatnia edycja:
reklama
Asencja, mi_mi - GRATULACJE!!! :)

lena, eliza-gratki :)

avena-gratulacje ciociu ;P

koriander-wspolczuje przezyc

perfecta-3mam kciuki!

gratuluje tez wszystkim dzieciaczkom nowych umiejetnosci :)

Sto latek dla solenizantow !!!

u nas pomalutku, ostatnio sie nie odzywalam troche zamieszania mialam w zyciu ehh ale tak to juz bywa, ale juz jest dobrze :) moj chodzi z obolalym zebem-byl wczoraj i dzis znow idzie do dentysty-a kasuja tu jak za zboze :(
zuza mniej marudna -przynajmniej od rana- zabol jeszcze nie wyszedl ale widac go wiec to pewnie kwestia godzin, jakis skok miala czy jak, w nocy sie budzila co po chwile,a od rana buzia jej sie nie zamyka tylko baba,mama, maba, daba... :)
u nas dzis ladne slonko tylko mrozno...juz sie nie moge doczekac az bedzie ciepelko na dworze...
no nic mykam sprzatnac chate bo syf jakiego nie bylo (ja nie wiem w 3 dni m z zuza 2 razy bardziej nabrudza niz ja z nia w 4 dni) potem znow kurs i zadania domowe...
milego dnia
:)

Ostatnia edycja:
Do góry