reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

u mnie Kacperek wstaje o 7 potem idzie spać około 10 spi do 11 czasem do 11-30 potem kolejna drzemka między 13 a 14 pośpi do 15 i potem nocne spanko około 19-30, ale to też zależy od dnia czasami jest tak że ma trzy drzemki w ciągu dnia.

reklama
Ale tu super wieści!!!!
Asencja - ogromne gratulacje :) mimi od razu pewnie Ci raźniej! :) Ale fajnie jak obie będziecie wrześniówkami!
Ja się na brązowy medal nie piszę :) Z chęcią bym tak trafiła na jesien 2012 :)
Perfecta - co tam u Ciebie kochana się dzieje?
Lena - daj znać jak po wizycie! gratuluję ząbka
Hefi - u nas Nelcia w sumie nie zareagowała na księdza, przyjęła jego wizytę bez entuzjazmu, za to obrazek, który od niego dostała od razu postanowiła spróbować :)
Eliza - gratki zęboli!
sealet - zdrówka dla Was
Casia - chyba nie miałam okazji się z Tobą tu przywita:) fajnie, że po pierwszych postach jednak się dalej odzywasz. Mam nadzieję, że niedługo poczujesz eis tu jak u siebie :)
Kahna - ja nie korzystam z multicytatów, za to otwieram sobie okno odpowiedzi na nowej karcie i tam na bieżąco wpisuję odpowiedzi
agusia44 - super zdjątka Ksawerego!Fajny śmieszek z niego! Zdrówka życzę, widzę, że biedaczek ma pokutą rączkę...
Która z Was pisała o gotowaniu zgodnie z pięcioma przemianami? Bo już nie pamiętam, a wczoraj sobie sporo o tym poczytałam i mnie mocno zaintrygowało, szczególnie ta książka: Kuchnia Pięciu Przemian dla dzieci zdrowych i alergicznych

Eliza_eM - gratuluje ząbków:-)

emalia - toż się chłop namyslił:confused2:

aisa - Majusia srednio w dzień śpi łącznie około 3 godzin, dzien zaczyna o 6 a nocne spanie zaczyna o 19:30

U nas ze spaniem jest różnie, w sumie Julka nie ma określonych sztywno godzin snu bo u nas by to zwyczajnie nie wyszło :) Każdy wyjazd do babci czy gdziekolwiek rozregulował by jej totalnie system spania więc stwierdziliśmy że jak jest śpiąca i marudna to hop do wyrka i drzemka :) Mniej więcej jak jesteśmy w domu to wygląda tak że po pobudce o 6 zasypia tak o 9-10 i śpi pół godziny czasami dłużej, później tak koło 12-13 około godzinki czasami jej się zdarzy dwie. Jeżeli drzemka o 12 trwa godzine to później marudzi o ok 16 i kładę ją i po godzinie jak sama sie nie obudzi to ją budze. O 19-19:30 kąpanie i spać na noc. (ale to taki mało sztywny plan wiec czasami np. ma 2 drzemki w ciągu dnia a czasami 4 :))

Aaaaa chciałam powiedzieć że u nas system Gosi (karmienie o 22) nie działa :p Moje dziecko jest niereformowalne i MUSI o godzinie 2 zjeść :p mimo że wczoraj na śpiocha wciągnęła 170ml mleka to o 2 ani smoczek ani woda nie wystarczyły musiala wydoić ponad 150ml mleka :)

aisa - jeśli o spanie chodzi to ja czasem też mam wrażenie, że Nelcia za dużo śpi, ale są też dni gdy śpi mało i ma dużo sił i energii a są takie, że 1,5 godz po drzemce i to długiej już trze oczka ze zmęczenia. zwykle ma 3 drzemki po minimum godzinę jeśli któraś z nich jest krótsza to czasem nam 4 drzemka wypada. dzień zaczyna zwykle około 6-6:30 a spać na noc idzie po 19. W ogóle to wydaje mi się, że jest wielką meteopatą i bardzo reaguje na zmiany pogody i bardzo też reaguje na pełnię księżyca...

Aaaaa chciałam powiedzieć że u nas system Gosi (karmienie o 22) nie działa :p Moje dziecko jest niereformowalne i MUSI o godzinie 2 zjeść :p mimo że wczoraj na śpiocha wciągnęła 170ml mleka to o 2 ani smoczek ani woda nie wystarczyły musiala wydoić ponad 150ml mleka :)

u mnie ten system tez ostatnio zawodzi a było tak pięknie, od 4 dni budzi się w okolicy 4 i tez musi dostać jedzenie:baffled:, na szczęście potem zasypia

Witam MAaaatkoo jakie tutaj wieści az mi łezka w oku się zakręciał radosna!!!!!
Mimi , Asencja - WIELKIE GRATULACJE ROŚNIJCIE ZDROWO !!!!!!!

Kochane dziękuje za kciuki
- wczoraj była straszna draka z tesciami ,ale ogromna...
i maz w koncu zadecydował ze wracamy do siebie,na swoje. Potrwa to miesiac pewnie jeszcze bo trzeba umowe wypowiedziec . Niestety pewna jestem ze życie przez ten miesiąc bedziemy mieli zatrute...

Lenka
gratulacje zębolka. Kaszel pewnie przez sline był tak jak u nas .
Eliza-em -gratulacje 2 zebolka:) No to juąż kasownik jest:)
aisa- Jas spi w dzień co 2 h po 1h zasypia ok 21 budzi sie o 6 na jeść i do 10 śpi
Dzisiaj obudził sie o 3:20 dostał butle i spał uwagaaaaa do 11. Byłam w szoku. Ja nie spałam do 3 , więc pewnie chciał mamie się dać wyspać

Ostatnia edycja:
reklama
Asencja, mi_mi - GRATULACJE!!! :)

lena, eliza-gratki :)

avena-gratulacje ciociu ;P

koriander-wspolczuje przezyc

perfecta-3mam kciuki!

gratuluje tez wszystkim dzieciaczkom nowych umiejetnosci :)

Sto latek dla solenizantow !!!

u nas pomalutku, ostatnio sie nie odzywalam troche zamieszania mialam w zyciu ehh ale tak to juz bywa, ale juz jest dobrze :) moj chodzi z obolalym zebem-byl wczoraj i dzis znow idzie do dentysty-a kasuja tu jak za zboze :(
zuza mniej marudna -przynajmniej od rana- zabol jeszcze nie wyszedl ale widac go wiec to pewnie kwestia godzin, jakis skok miala czy jak, w nocy sie budzila co po chwile,a od rana buzia jej sie nie zamyka tylko baba,mama, maba, daba... :)
u nas dzis ladne slonko tylko mrozno...juz sie nie moge doczekac az bedzie ciepelko na dworze...
no nic mykam sprzatnac chate bo syf jakiego nie bylo (ja nie wiem w 3 dni m z zuza 2 razy bardziej nabrudza niz ja z nia w 4 dni) potem znow kurs i zadania domowe...
milego dnia
:)

Ostatnia edycja:
Do góry