reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Witajcie wieczornie:-)
Ufff co za dzień;-)

hefi - ale z was łakomczuszki, żeby tak dziecku zabierać:-D
emalia - przytulam:-( szkoda myślałam że jednak się uda jakoś uratować:-(
lena - zagłsowane
ola_fasola - współczuję kanapy:( Szkoda:(
Wszystkiego najlepszego dla naszej najmłodszej
0002049F.gif
!

No i po Mikołaju:) Wrzucę wam kilka zdjęć, dzieci super zadowolone;-)
DSC01733.jpgW oczekiwaniu na Mikołaja:-)
DSC01742a.jpgCzy ty aby na pewno jesteś prawdziwy? Sprawdzę brodę;-) (prawie starego przed dziećmi zdemaskowała):-)
DSC01773a.jpgA tak się cieszę z prezentu:-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam się i ja wieczornie,

a ja w kiepskim humorze :(, wychodzi na to że Natan jest uczulony na ziemniaka, po tym jak sie dowiedzialam ze ma skazę ograniczyłam nabiał, jaja do zera, od poniedziałku zaczęłam wszystko od początku, tzn wprowadzanie pokarmów co kilka dni, zaczęłąm od ziemniaka z dynią i dostawał to przez 4 dni i obserwacja, w sumie wydawało mi się że pojawia mu się więcej krostek i są bardziej zaczerwienione ale dzisiaj to już jest masakra,ma tak zaognione te miejsca, w których go wysypało że aż mi się płakać chce jak na niego patrze, a miałam nadzieje ze jak tylko ogranicze białko to zmiany skórne znikną i bedzie dobrze. Skoro jest uczulony na ziemniaka to aż się boje co bedzie dalej, co on bidulka bedzie mógł jeść, nie dosyć że należy do drobnych dzieci to jeszcze takie ograniczenia w jedzeniu, zamieniłabym ziemniaka na ryż ale z kolei po nim ma straszne zatwardzenia.
Jutro czeka nas jeszcze szczepienie - ostatnia seria WZW B wiec bedzie bolało :(

zdec super mikołajki urządziliście
emalia współczuje z powodu pieska :(
ola_fasola co za nicpoń z kota, szkoda kanapy

wprawdzie ja to nie Lenka, ale pochwale się moim wyczynem kulinarnym: mufinki z jabłkiem:

Zobacz załącznik 306443

mniam, mniam:-D

No i po Mikołaju:) Wrzucę wam kilka zdjęć, dzieci super zadowolone;-)
Zobacz załącznik 306455W oczekiwaniu na Mikołaja:-)
Zobacz załącznik 306454Czy ty aby na pewno jesteś prawdziwy? Sprawdzę brodę;-) (prawie starego przed dziećmi zdemaskowała):-)
Zobacz załącznik 306456A tak się cieszę z prezentu:-)

jakiego Natalka ma ładnego pajacyka:tak: uśmiałam się z tego, że mało Mikołaja nie zdemaskowała:-)

witam się i ja wieczornie,

a ja w kiepskim humorze :(, wychodzi na to że Natan jest uczulony na ziemniaka, po tym jak sie dowiedzialam ze ma skazę ograniczyłam nabiał, jaja do zera, od poniedziałku zaczęłam wszystko od początku, tzn wprowadzanie pokarmów co kilka dni, zaczęłąm od ziemniaka z dynią i dostawał to przez 4 dni i obserwacja, w sumie wydawało mi się że pojawia mu się więcej krostek i są bardziej zaczerwienione ale dzisiaj to już jest masakra,ma tak zaognione te miejsca, w których go wysypało że aż mi się płakać chce jak na niego patrze, a miałam nadzieje ze jak tylko ogranicze białko to zmiany skórne znikną i bedzie dobrze. Skoro jest uczulony na ziemniaka to aż się boje co bedzie dalej, co on bidulka bedzie mógł jeść, nie dosyć że należy do drobnych dzieci to jeszcze takie ograniczenia w jedzeniu, zamieniłabym ziemniaka na ryż ale z kolei po nim ma straszne zatwardzenia.
Jutro czeka nas jeszcze szczepienie - ostatnia seria WZW B wiec bedzie bolało :(

nadika bardzo mi przykro:-(, jedynie na pociesznie mogę powiedzieć co nam lekarz powiedział, ze to ze teraz dany produkt dziecko uczulił nie znaczy, że będzie je uczulał w przyszłości, może samo przejść. Ja tez przez to przechodziłam, ze wprowadzam wszystko od początku u nas prawdopodobnie uczula jabłko, z tym, ze te zmiany są małe. I tez mam problem bo większość soczków jest z jabłuszkiem:baffled:

Zdec - fajnie że Mikołajki się udały, a Natalcia jaka zadowolona!!! :) Śliczna niunia!

Nadika
- współczuję Ci kochana... jak będziesz mogła to zrób zdjęcie tego najbardziej podrażnionego miejsca, chciałabym porównać do naszego bo raczej skaze białkową wykluczam ale może się mylę...

Agi
- sto lat dla POLCI! Nasza najmłodsza czerwcóweczka ukończyła już 5 miesięcy! Ale zleciało!!! :)

Lena
- zagłosowane!

KasiaJ.
- śliczne muffinki, ale mi narobiłaś smaka...

U nas chyba idzie kolejny ząbek bo mały okropnie niespokojny... już padam... katarek już prawie minął więc chociaż w tej kwestii już lepiej... Migrena na całego więc idę się położyć! Miłego wieczoru!!! :)

W sumie było tak 3 dzieci w wieku lat 4-7, potem starsza 10(nie wierzy w Mikołaja:D) no i 16 chłopak:D ale to już zupełnie nie wierzy;)
A dzieciaki jak zobaczyły Mikołaja w oknie z torbą prezentów to myślałam że przy tym oknie się posikają ze szczęścia:-D No mówię wam jaka euforia, nawet małej się udzieliła:-D Poszła bez oporów do Mikołaja, coś czuję że poznała starego;-) Za to dzieciaki nic, nawet nie przypuszczali że to może być K. bo nikt nie poznał. Moja bratowa mówiła żeby mojego bratanka postraszył, że widzi wszystko z góry itd:) Minę miał nietęgą jak Mikołaj opowiadał że wszystko z góry widzi:-D
Tak więc było super, dzieciaki zadowolone, prezenty fajne, tylko te łyżwy co kupiłam okazało się że jakaś dziwna numeracja, na opakowaniu było że 30-33, mały nosi 30, a nawet po naregulowaniu ich na 33 są takie na styk:szok: I coś czuję że będzie trzeba je wymienić:-( Mam nadzieję że jakoś się da;-)
Przed chwilą dziadek wyszedł, oczywiście jakoś tak dziwnie przyjechał jak mała już spała, a jak się przebudziła i zobaczyła go nad łóżeczkiem to ryk:szok: No nie mogłam jej uspokoić:-( Już sama nie wiem co ja mam w tym domu robić z huśtawkami i leżaczkami, bo tym razem mała dostała królika na biegunach:-D A jeszcze babci krzesełko do karmienia, to nie wiem gdzie wyląduje, może w kuchni na lodówce:dry:

zdec ale super mieliscie impreze, udzielil mi sie ten klimat,właśnie sw.Mikołaj włożył Kubusiowi prezent pod łóżeczko, pewnie i tak nie bedzie z tego nic rozumiał, ale nie mogłam sie powstrzymac, ;) a mąż ostanie kubek z napisem "fajny facet", troche oklepany prezent, ale niech sie cieszy, bo ja to pewnie nawet rozgi nie dostane ;)
wiesz kilka razy też organizowalismy z mężem takie spotkanie z Mikołajem, u niego w rodzinie jest dużo dzieci, przebieraliśmy mojego brata, było super, ze zdjęć śmiejemy sie do tej pory ;) mój brat taki chudzielec, ze trzeba mu było tyłeczek zrobic z poduszek i brzuszek,zeby chociaż troche Swietego przypominał
a teraz chcialabym na Wigilii w pracy to zorganizowac, bo pierwszy raz jesteśmy z dziećmi zarpszeni, ale nie ma chetnych zeby prezenty kupic, eh... szefowa
a zdjecia naprawde suuuuper!!!!!!!!!!!!

katarzynajanicka jej ale pyszności, aż mi zapachniało, daj sprobować ;)

emalia bardzo mi przykro, badz dzielna! wiem jak jest smutno....

Agi78 kochana Polciu, badz zdrowa , silna i piękna!!!!

reklama
zdec aleee super :)) To twoj maz z broda? Musialas mu usiasc na kolankach:-p:-p? Swietne zdjecia, no i lezaczek super, mam identyczny:tak:

emailia strasznie wspolczuje.:-(..zrobilas co moglas zeby szczeniaczka uratowac, na pewno bardzo przykre ze jednak sie nie udalo..przytulam!

nadika trzymam kciuki za Natanka, wspolczuje tego uczulenia, ale rzeczywiscie nie musi oznaczac ze Natan nie bedzie mogl cale zycie jesc ziemniakow! Z wielu dzieciecyh alergii sie wyrasta, ja jestem tego przykladem:tak:

kasiajanicka ale apetyczne muffiny, mmmm, zdrowka dla Fifiego dobrze ze juz lepiej

Kasiek sliczny masz ten nowy awatarek :)

Olafasola moze pokropic kanape jakims zapachem nieprzyjemnym dla kota zeby na nia nie wchodzil, bo zebyn ie drapal to trudno wytlumaczyc..Chyba miety kotki nie lubia, ale najlepiej zapytaj kogos z doswiadczeniem :)

gosiagro nie wiem czy juz pisalas ale jak z ta wysypka u Majusi? Zeszlo? A z wprowadzaniem produktow, zaczynacie od nowa?

KOCHANA POLCIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, KONCZYSZ JUZ 5MCY! MAMUSIA JEST Z CIEBIE TAKA DUMNA! ROSNIJ ZDROWO I SZCZESLIWIE, OGROMNY BUZIACZEK OD CIOCI KLOCI I LILCI!!:-)

Ostatnia edycja:
Do góry