reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
ja tak na szybko - chciałam tylko życzonka złozyć dla półroczniaków - Helenka, Oskarek, Jaś i Kamilek wszystkiego najlepszego!!!
Kasia_1980 - gratuluje Hani 4 ząbka:szok: moja jeszcze nie ma wcale:no:
Ania - super, że Helenka sama siedzi

ale mam dziś powera, sprzątam jak szalona hehe, Sonia dziś kochana jak ANIOŁEK ;-) nie moge sie nadziwić ,zero marudzenia, zero płaczu, świetnie sie zajmuje sobą no i z jedzeniem mnie dzis zaskoczyła, dałam jej flipsa do dziamolenia ale skonczyło sie na 8 ;-) po wszystkim podgrzałam jej wrzywka z kurczaczkiem to w 10 min wszystko wciągneła , jak krzyczała zebym szybciej jej z tą łyżeczką podawała hihi SZOK !potem ja mnie zobaczyła jak je marchewke z zupy to wyci ągała ręce i krzyczała ze chc wiec dałam jej kawałek a ona zjadła potem miesa z zupy kawałek, pozuła i zjadła ! ona poprostu patrzy na nas iche to co my no i trzba dziecku pozwolic brac do rączki bawic sie jedzeniem.....mąż dał jej skórke od chleba do zabawy,ja patrze za chwile a ona zjadł 3/4 hehe i zadowolona...no dzis mnie zaskoczyło moje dziecko ,super!

ide dalej sprzatac póki mam wene , lubie przed swietami miec juz luz i po prostu delektowac sie atmosferą a nie latac ze ścierą;-)

Anecznik- do postu jeszcze z pół roku :) do tego czasu można się objeść ile wlezie

Ja nie wiem czemu wszyscy się chcą odchudzać...? A jak ktos chce przytyć a nie może? Ja chcę z 5kg więcej! Mam 170cm i 51kg :) Przed ciążą miałam 49 :) Najlepiej z kilo więcej w biuście bym chciała hihihi :D

Wiem, jednak z niewiadomych mi przyczyn adwent dla mnie to jak post :-) i zawsze z czegoś rezygnowałam i to od małego :-) :-D

Dziewczyny, Hani wychodzi czwarty ząb :-D

Już czwarty :szok::szok::szok::szok: U Kamila to jeszcze pierwszego nie widać ;-)

cześć mamuski;-)

podczytuje Was ale nie mam czasu odpisywać bo wziełam sie za przedświateczne porządki,wydaje niepotrzebne ubrania, oprużniam jak c roku szuflady kuchenne ze zbędnych rzeczy- Boże ile tego człowiek nazbiera MASAKRA:-) no idzie mi całkiem nieźle, porządki w obrusach i pościelach jeszcze -precz ze starociami! a komuś może sie przyda....

Znam to, świąteczne porządki :-) Na szczęście porządki w kuchni to działka mojego męża :-) Ja tam jestem tylko od gotowania :-)
W tym roku mycie okien przed świętami to chyba mnie minie :-D

Dziś po raz kolejny udowadniałam, że nie ma czegoś takiego jak sezon rowerowy:-D rower jest całoroczny:tak: Śnieg sypie od rana, do tego wieje, a ja na rowerze na zajęcia pojechałam:-D Miejscami się czułam, jakbym jechała po oblodzonej plaży i ciężko się skręcało, ale dałam radę :biggrin2: I było mi całkiem ciepło;-)

Moje dziecko nie ma szacunku dla zmysłu powonienia swojej mamy :no: Dziś została pod opieką tatusia, ale aromatyczną kupkę zrobiła dopiero po moim powrocie:dry: Nie pierwszy raz tak było. Czasem zostawiałam ją pod opieką dziadków, a spryciula potrafiła zrobić kupę przed moim wyjściem, a po moim powrocie jeszcze 2. Dziadkowie chyba ani razu nie mieli okazji z bliska oglądać kupki wnuczki, a zajmowali się nią sporo razy:szok::biggrin2:
Na starość się odwdzięczę;-):-p:-D

Mój wujek też nie uznaje sezonu rowerowego :-) Pewnie dlatego w wieku 60 lat ma o wiele lepszą kondycję niż nie jeden dwudziestolatek.
Co do kup to u mnie jest to samo :-) Dziwnym trafem najczęściej mi się trafiają :-) Często jest tak że mój zmieni małemu pieluchę a po chwilę słyszę prrrrrrrr i wiadomo kto ma zmieniać teraz pieluchę :-)

Ale fajnie, że Helenka ma Trzech Muszkieterów :-)! Andziu-dzięki!

I jak na muszkieterów przystało trzech przystojniaków :-) i śliczna księżniczka :-)

Dziewczyny dzięki za życzenia dla Kamila :-D:-D:-D pół roku ale to zleciało :szok::szok: a mi czasami wciąż brzucha brakuje :-) :-)

Mój syn dziś stwierdził że 6 miesięcy o czymś świadczy i jest za duży na picie mleka :szok::szok: Już wczoraj marudził ale dziś to przeszedł sam siebie. Widzę że jest głodny ale butli z mlekiem nie chce jeden ryk krzyk i histeria. Myślałam że może z mlekiem coś nie tak i zmieniłam opakowanie ale wciąż krzyk i płacz :wściekła/y::wściekła/y: Tak więc od rana jesteśmy na kaszkach i obiadkach :-( mam nadzieje że jutro już mu się ta dorosłość znudzi :-D

Dziewczyny przepraszam że wpadam tu ostatnio tylko na chwilke, nie mam na nic czasu. Cały czas zajmuje sie Natanem a on ostatnio potrzebuje sporej uwagi, maż przez ostatni tydzien non stop w pracy,szykuja sie na inwenture i praktycznie calymi dniami go nie ma.
Martwi mnie ta skaza Natanka, ja juz nie wiem co mam jesc, w sumie odstawilam wszystko co moze zawierac mleko, jaja a jemu wysypka wogole nie znika, nie wiem jak dlugo sie jeszcze utrzyma. Musze mu podawac juz cos wiecej niz tylko moje mleko i tutaj mam problem bo ciezko mi bedzie wykryc od czego to uczulenie, zaczelam mu ograniczac tak diete jak na poczatku, tzn najpierw przez 3-4 dni dostaje jeden produkt i obserwuje czy nic sie po nim nie dzieje i tak dokladam kolejne produkty. Tylko nie wiem jak mam stwierdzic czy jest akurat na daną rzecz uczulony skoro wysypka nie znika i czy np nie pojawila sie od tego co ja zjadlam. Ja juz jestem tym zalamana. Wiem, że ze skazą da sie żyć ale ja się nią naprawde przejmuje juz tak bardzo ze nie moge spać tylko mysle i mysle. W sumie bylismy juz u 2 pediatrow i kazdy to samo - ograniczyc nabial (ale jesc w malych ilosciach) obserwowac, dieta i dieta. W pon czeka nas szczepienie wiec bedzie trzeci pediatra i ciekawe co on powie. Moze alergolog by cos doradzil?

Wszystkim dzisiejszym 6-miesięczniakom wszytskiego najlepszego!!!!

Jas tez sie dzisiaj dziwnie zachowywal, smieje sie ze przezywa swoje ukonczone 6 m-cy
tak szalal na macie, a w lezaczku prawie mostki robil, zaluje ze tam szelek nie ma tylko to dolne zapiecie
jakby przez noc wydoroslal, moze mu sie w koncu ten skok skonczyl

trzej muszkieterowie i ksiezniczka:) slicznie

Zdrowka i szczescia dla naszych 6 miesieczniakow !!

Eagle Eryk tez najbardziej sie slini do zabawek Olafa pieska poprostu uwielbia to dla niego pierwszy raz odwrocil sie na brzuszek :)) niestety nie dzialaja nam jzu 2 czujniki w tym moj ulubiony pan pajak

Lena zaglosowane startuszesz kolejny raz bo widze ze punkty nizsze niz wczesniej

Gosiargo mi tez ktos ukradl piekne noce dzis pobudka o 1.40 i ok 4 a wczesniej zanim sie polozylam ze 2 pobudki po smoka

Kasia wczoraj wylecialo 180 chyba sie rozkrecam :))

AniaCh trzymam kciuki za badania

Zdec o Waszym usg tez bede pamietac

mamkubulki gratuluje zabka tyle godzin w aucie podziwiam jak to przezyliscie

Kasiek 4 zabek ??!! u nas nawet sie nie zapowiada 1 gratuluje !!

koniczynka moj misiek zamiera jak tylko widzi aparat:))

Ania. zdolniacha z twojej corki moj sie kiwa jak pijany zajac sam sie podnosi za rece ale o puszczeniu nie ma mowy

nadinka u nas leczenie skory po odstawieniu nabialu trwalo jakies 3 tyg najleszy efektt daly kapiele w krochmalu i krem sos nivei.Nabial odstawilam zupelnie zostalo mi tylko smaroanie pieczywa to ciezko zastapic. Biore za to wapno w tabletkach i pije dobra mineralna wysoko mineralizowana

U nas tv chodzi od 17 tzn na teleekspres potem dobranocka Olafa ale jak gdzies jest wlaczony to ercia zawsze ciagnie. Olaf tez byl trzymany z dala od tv teraz oglada tylko bajki o 19 i w weekend rano jakies myszki miki i gumisie :))

reklama
:) Witam się z Wami po przerwie :)
Ale sobie pogodę na wyjazd wybraliśmy, niech to szlag trafi, mówiąc bardzo delikatnie!
Patrząc na warunki na drodze podzieliliśmy sobie podróż powrotną na dwa odcinki Skarżysko-Warszawa, i Warszawa-Toruń. Dziś jak rozmawiałam z teściem to powiedział mi, że gdybyśmy nie wyjechali od nich wczoraj to dziś moglibyśmy pomarzyć.. Ale suma sumarum na szczęscie dotarliśmy cali i wszystko jest ok.
Kornelka podróż zniosła super, zaaklimatyzowała się rewelacyjnie, spotkała mnóstwo nowych, nieznanych osób i ani razu nie zareagowała na nikogo płaczem.
Jedyny minus to taki, że gdzieś mi się podziębiła :( Planowałam dziś pójść z nią do lekarza ale ze względu na warunki na drodze zbyt późno wróciliśmy do Torunia, jutro się wybiorę na wizytę.
Przejrzałam troszkę Wasze wpisy ale nadrobić nie jestem w stanie. Widziałam, że mnóstwo nowych ząbków się pojawiło.. No i część leniuszków zaczęła się obracać.. A u nas wszystko bez zmian... Poproszę jutro lekarza aby ją pod tym kątem obejrzał bo się martwię jej lenistwem i brakiem postępów.

Do góry