reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

cześć mamuski;-)

podczytuje Was ale nie mam czasu odpisywać bo wziełam sie za przedświateczne porządki,wydaje niepotrzebne ubrania, oprużniam jak c roku szuflady kuchenne ze zbędnych rzeczy- Boże ile tego człowiek nazbiera MASAKRA:-) no idzie mi całkiem nieźle, porządki w obrusach i pościelach jeszcze -precz ze starociami! a komuś może sie przyda....

napaliłam w kominku bo piec na dole sie wyłączył i mamy kaloryfery zimne ,troche z małą zmarzłyśmy,ale zadzwniłam do administratora i zaraz ktoś podjedzie;-) póki co grzejemy kominkiem

a śnieg sypie i sypie i konca niewidac, na Wigilii mógłby tak posypać.....Mała sie nadziwic nie może ze coś takiego z nieba leci ,patrzy sie w okno jak zaczarowana hehe

trzymajcie sie ciepło

reklama
A ja muszę się z Wami podzielic radosną nowiną...Helenka dziś skonczyła 6 miesięcy i sama siedzi :-) Bez podpróki potrafi siedzieć kilka minut :-)

My dziś po szczepieniu- było płakanie ale bardziej nie na kłucie ale na panią od kłucia i jej okulary :D Nie wiem czemu on tak reaguje na okulary ale ewidentnie mu się nie podobają, kurcze niech się lepiej przyzwyczai bo jak ma po tacie wadę wzroku to też go czekają hihihi, ze złych wieści- znowu zmiana mleka teraz na nutramigen czy jakoś tak :/ i mamy do alergologa się zapisać :/ i mamy nową maść -70zł !!! :/ AAAA pytanie- czy Wasze dzieci bez problemu przyjęły to paskudne mleczko? Co jak go nie zechce?

Karo85- cudne zdjęcia :) piękna rodzinka!

Agast- piękne te zdjęcia, czym mąż pstryka jeśli można wiedzieć? :)

Anecznik- do postu jeszcze z pół roku :) do tego czasu można się objeść ile wlezie

Ja nie wiem czemu wszyscy się chcą odchudzać...? A jak ktos chce przytyć a nie może? Ja chcę z 5kg więcej! Mam 170cm i 51kg :) Przed ciążą miałam 49 :) Najlepiej z kilo więcej w biuście bym chciała hihihi :D

AniaCh83- dobrze że to nie serduszko,pewnie po prostu maluszek tak ma i już, życzę duuużo zdrówka dla skrzacika!

Lena- zagłosowane

Athena- szybkiego powrotu męża :) straszne te śniegi...

Magda M- zdolniachę masz w domu :)

Ewela -tak się to robi - YouTube - Film instruktażowy do zestawów Zatrzymaj Czas . Ja pisałam że wywoływałam foty na allegro, bardzo tanio, jakość średnia ale jak sie bardzo duzo wywołuje to cena się liczy przede wszystkim, na potrzeby domowe wystarczyło :D tu wywoływałam - http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11208356

Zdec-nie martw się na zapas, na pewnio wszystko jest ok!

kasia- no, w końcu upragniona kupka

Kasiulka- już czwarty? Jeej a u nas pustka :)

Eagle- wow ślicznie -jakie kochane rodzeństwo!

My też nie wychodzimy na dwór, lekarka nam mówiła że jeśli jest mniej niż -5 nie wychodzi się z dziećmi. Sąsiadka w ubiegłym roku też tak dziecko załatwiła- później zapalenie płuc nie chciało się odczepić i leżała 2 razy w szpitalu :( Wiem że dobrze jest dziecko zahartowac ale lepiej wiosną :)

Chłopcom, i Helence dzisiejszym solenizantom- pociechy z rodziców i samych słodkości w życiu :)

BButterfly - no właśnie moja tego nie chce pic, i chyba pozostaje nam cyc, choc dla niej ten nutramigan bylby lepszy te wypryski moze by zniknely, i ja moglabym cos innego zjesc no ale coz butli wcale nie chce a na widok zblizajacej sie lyzeczki zaciska usta.

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

Dziś po raz kolejny udowadniałam, że nie ma czegoś takiego jak sezon rowerowy:-D rower jest całoroczny:tak: Śnieg sypie od rana, do tego wieje, a ja na rowerze na zajęcia pojechałam:-D Miejscami się czułam, jakbym jechała po oblodzonej plaży i ciężko się skręcało, ale dałam radę :biggrin2: I było mi całkiem ciepło;-)

Moje dziecko nie ma szacunku dla zmysłu powonienia swojej mamy :no: Dziś została pod opieką tatusia, ale aromatyczną kupkę zrobiła dopiero po moim powrocie:dry: Nie pierwszy raz tak było. Czasem zostawiałam ją pod opieką dziadków, a spryciula potrafiła zrobić kupę przed moim wyjściem, a po moim powrocie jeszcze 2. Dziadkowie chyba ani razu nie mieli okazji z bliska oglądać kupki wnuczki, a zajmowali się nią sporo razy:szok::biggrin2:
Na starość się odwdzięczę;-):-p:-D
lenaDTR Super wieści o Wiktorii:tak: Koleżanka zdolniacha, takie duże dziewczę wypchnęła:tak::-D Zagłosowane:tak:
Athena Mąż już w domu?
Regi mój brzuch dalej jest duży i mi się ze spodni i spod bluzek wylewa:wściekła/y: Ale nigdy nie miałam płaskiego brzuszka, więc teraz bez ćwiczeń nie dziwię się, że wygląda jeszcze gorzej:-p
Mojej małej staram się ograniczać kontakt z tv i kompem. Różnie to wychodzi, zwłaszcza jak na kompie siedzę, P. gra na lapku, a tu dziecko zaczyna marudzić i wzięcia na ręce się domaga... a u niej to jest domaganie się w trybie natychmiastowym:-D lub jak u rodziców jesteśmy, a tam tv włączona. Emilka zawsze znajdzie sobie taką pozycję, żeby podglądać ekran :-D Mostek na głowie zrobi, byleby coś dojrzeć ;-) Mnóstwo śmiechu jest przy tym, bo ona nieźle potrafi kombinować:-D
Kajdusia, a myślałam, że to tylko ja tak późno chodzę spać:biggrin2:
Magda M Mamy już faworyta do pierwszych samodzielnych wycieczek?:tak:
Zdec Szybko załatwiłaś usg, ja kilka miesięcy czekałam, a i tak przyspieszyli mi termin (z wielkim fochem :-p) Będzie dobrze, mała rozwija się prawidłowo, więc na pewno z główką wszystko w porządku:tak:
U mnie mała nie chciała wstawić się główką w kanał. 2h z pełnym rozwarciem, skurcze, straszne bóle i w końcu cc...Poród trudny, ale do kolejnego mnie nie zniechęcił:biggrin2:
Wszystkiego najlepszego dla dużych chłopców i dziewczynki, którzy pół roczku skończyli. Helenko, Jasiu, Oskarku, Kamilku samych radosnych dni przed wami, pysznych obiadków i deserków oraz cudownych piszczących i grających zabawek :biggrin2:
eagle Przytulam. Piękne dzieciaki:tak:
mamakubulki gratuluję ząbka, dużo zdrówka Kubusiowi życzę
kasiulka Hania to ma tempo:szok::biggrin2:
Ania. Piękny widok takie siedzące samodzielnie dziecko.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ania. gratuluje samodzielnego siedzenia:)
jak to sie stalo ze nam Helenka solenizantka umknela? zawsze myslalam ze rowiesnicy Jaska to Oskarek i Kamilek a tu jest jeszcze panienka
wszystkiego najlepszego dla niej

Do góry