reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam się wieczorem:-)

Regi - u mnie brzuszek troszkę wystaje mimo że chudzielec jestem:zawstydzona/y: Robiłam przez miesiąc A6W i nic to nie dało, chyba musiałabym ograniczyć obżarstwo:-D

Lena
- zagłosowane na gwiazdę:-) To super radość przed świętami w rodzinie że Wiktoria po udanej operacji:tak:

Magda - gratulacje dla Kacperka

Karo - hehehehe dobre to z tym TVN24,ciekawa świata dziewczyna:-D

zdec - nic się nie martw, Natalka siędobrze rozwija więc w usg wszystko pięknie ładnie wyjdzie

mamakubulki - gratulujemy ząbka

eagle - piękne rodzeństwo, a Tomcio jak słodko śpi

Ania - gratki dla małej

nadika - ja byłam z małą u alergologa, jak masz możliwość też się wybierz, Iguli szorstka skóra na polikach ustąpiła po smarowaniu maścią

A ja dzisiaj po jazdach - juhu super było, ale autko mi po całej drodze jeździło taka ślizgawa, a później pojechałam po prezent dla chrześnika, w carrefour wybrałam grę "zgadnij kto to" wersja elektroniczna, cena109zł, ale miałam chwilowy przebłysk inteligencji i przypomniałam sobie że w gazetce makro ta gra była dużo tańsza, pojechaliśmy tam i cena 67!!!! A po powrocie do domu mąż dostał smsa że od jutra zabawki w makro - 20%:-D

Helenko, Jasiu, Kamilku i Oskarku - wszystkiego najlepszego dla Was!!!!!!!!!!!!

reklama
Kurcze a ja zamówiłam chrześniakowi na allegro rolki które się przerabia na łyżwy. No i dzwoniłam do sprzedawcy we wtorek rano, mówił że wyśle że dojdzie do piątku, bo na niedzielę potrzebuję. Zapłaciłam od razu we wtorek rano, jeszcze płacę z allegro, więc kasę miał od razu, a ten idiota wysłał paczkę dopiero dzisiaj:wściekła/y: No i już wiem na pewno że przy takiej pogodzie to ona nawet nie ma szans dojść kurierem z Częstochowy do mnie, pomimo tego że w sumie odległość nie jest duża:-( No i teraz nie wiem co zrobić, bo wszystkie dzieci dostaną po dwa prezenty, od rodziców i chrzestnego/ej:( A ten biedaczek może dostać tylko jeden od rodziców, a chrzesna się nie popisała:(:-( Już nic nie mówiąc o leżaczku dla małej który też idzie i idzie:-(

Brrrrrr mówiłam już że nie nawidzę zimy??:wściekła/y:
Dobra idę spać bo mała już kima od 17:30, więc pewnie nie długo będzie chciała jeść. A o której ona wstanie rano to aż strach się bać:(

dziewczyny nie mam czasu na BB:no: przepraszam:zawstydzona/y: dziękuje za słowa otuchy i wsparcie zwiazane z moim powrotrem do pracy, mam nadzieje że bedzie tak jak piszecie z kazdym dniem lepiej:-( jutro idę znów do pracy:no: i tatus po raz pierwszy calutkie popoludnie wlacznie z kapiela bedzie musiał pordzic sobie z Tymkiem.
a czsu u mnie brak bo raz że Tymek jakis bardziej absorbujacy, najlpeij TYLKO n rekach byc noszonym:szok::szok::szok: a dwa to chodze do babci zagladam jak mam chwile(cale szczescie ze w tym samym bloku mieszka bo inaczej w ta pogode nie mialabym szans) a babcia potrzebuje pomocy a rodzice pracuja wiec trzeba rozejrzec sie za opiekunka, swoja droga nie wiecie gdzie szukac opiekunki do starszej osoby??? w sobote idziemy na roczek, malzon jest chrzestnym:tak:

bbowa ciocia Was pozdrawia kochane maluszki

gratulujemy nowych zabkow

a solenizantom życzymy bezbolesnego wyrzynania i smacznych obiadkow:-)

nadika- może faktycznie idź do alergologa z pewnością nie zaszkodzi. Nie zastanawiałaś się nad przejściem na mleko modyfikowane?? ale to już chyba ostateczność z ostateczności że tak się wyrażę.

Lencja- mój też tak reaguje uśmiecha się do wszystkich, można przekładać go z rąk do rąk wyczyniać cuda i niema żadnego protestu, czasem to wolałabym żeby zaczął marudzić lub płakać a on nawet do całkiem obcych ludzi się uśmiecha i "gada" mam nadzieję że ta ufność mu przejdzie.
Nie martw się lenistwem małej, mój jest starszy a jedyne co potrafi to sam się podciągnąć się do siadu z pozycji półleżącej i siądzie pociągnięty z pozycji leżącej no i ostatnio na lewy bok się przewróci by spojrzeć w prawo :-D :-) W zasadzie pediatra i ortopeda powiedzieli mi to samo, że to duże dziecko (waży 8,6 kg) i jest mu ciężej, mam go częściej kłaść na brzuchu i kiedy leży na plecach położyć mu coś przed nogami lub usiąść tak aby mógł się odpychać i ćwiczyć tym samym mięśnie.

avena- to faktycznie nieźle przepłaciliście, ale gra jest fajna :-) grałam w zwykłą wersję i to w dodatku dla dzieci (czyli z bajkowymi postaciami) i wciągało, szkoda tylko było że jednocześnie mogły grać dwie osoby.

zdec- to nie wina zimy ale nie sumiennego sprzedawcy, kiedy otrzymasz rolki wystaw mu odpowiedni komentarz, nie lubię niesumiennych ludzi którzy w dodatku nie dotrzymują słowa.

Mój muszkieter już śpi :-D :-D Oczywiście czuł się na tyle dorosły że nie zasnął po "wieczorynce" jak zawsze lecz przed 21. Mój mężczyzna :-D

mamam kubulki polecam postwic na noc przy łóżeczku rozmiażdżony czosnek w szklance :D skutkuje :D

nadika mam niestety ten sam problem co Ty ;/ ja od 2 dni pije szklanke napru z dziurawca ponoc likwiduje zaczerwienienia i krostki :D fakt róznice widze :D moim zdaniem zaszkodzic nie zaszkodzi wiec warto spróbować :D czasami dobrze jest miec ciotki zioło-maniaczki :p

ciezko jest nadrobic te wasze "dniówki" ale jak na razie sie nie poddaje :)
miłego wieczoru
ups dziecie sie obudziło ;/

Dziewczyny przepraszam że wpadam tu ostatnio tylko na chwilke, nie mam na nic czasu. Cały czas zajmuje sie Natanem a on ostatnio potrzebuje sporej uwagi, maż przez ostatni tydzien non stop w pracy,szykuja sie na inwenture i praktycznie calymi dniami go nie ma.
Martwi mnie ta skaza Natanka, ja juz nie wiem co mam jesc, w sumie odstawilam wszystko co moze zawierac mleko, jaja a jemu wysypka wogole nie znika, nie wiem jak dlugo sie jeszcze utrzyma. Musze mu podawac juz cos wiecej niz tylko moje mleko i tutaj mam problem bo ciezko mi bedzie wykryc od czego to uczulenie, zaczelam mu ograniczac tak diete jak na poczatku, tzn najpierw przez 3-4 dni dostaje jeden produkt i obserwuje czy nic sie po nim nie dzieje i tak dokladam kolejne produkty. Tylko nie wiem jak mam stwierdzic czy jest akurat na daną rzecz uczulony skoro wysypka nie znika i czy np nie pojawila sie od tego co ja zjadlam. Ja juz jestem tym zalamana. Wiem, że ze skazą da sie żyć ale ja się nią naprawde przejmuje juz tak bardzo ze nie moge spać tylko mysle i mysle. W sumie bylismy juz u 2 pediatrow i kazdy to samo - ograniczyc nabial (ale jesc w malych ilosciach) obserwowac, dieta i dieta. W pon czeka nas szczepienie wiec bedzie trzeci pediatra i ciekawe co on powie. Moze alergolog by cos doradzil?

Wszystkim dzisiejszym 6-miesięczniakom wszytskiego najlepszego!!!!

moja tez ma skaze...zaleczyłam jej pięknie te suche plamy taką maścią robioną a teraz znowu cała jest w plamach i niczym nie moge ich zlikwidować ahh

Dziewczyny, Hani wychodzi czwarty ząb :-D
gratulacje ! u nas jeszcze się nie zapowiada na jakiś ząbek..

gartulujemy

smacznego życzymy Oskarkowi

ło matko a gdzie się jej tak spieszy z tymi ząbami, oczywiście gratulujemy rekordzistce, u nas nadal cisza w tym temacie

korzystam z chwili że robaki śpią wszystkie łącznie z psem i mężem
Zobacz załącznik 305665Zobacz załącznik 305666Zobacz załącznik 305668Zobacz załącznik 305667 na ostatnich Tomuś już wyczaił że najlepsze są zabawki siostry :)

śliczne dzieciaki

A u nas nic ciekawego...siedze z małą w domu bo zimno i obie przeziębione jestesmy.

eee miałam popisac ale stary goni mnie do spania już więc ide bo zmeczona jestem..jutro sięodezwe miłej nocki papatki

Wkońcu znalazłam chwile by usiąść do bb, nie wiem ile mam czasu bo słysze że mały juz zdążył się obudzić.Mąż próbuje go uspooić ale głowy nie dam że mu się to uda. Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia dla Oskarka. Mu juz po mału znikają pleśniawki.Za to idzie dolna prawa dwójka lada chwila się przebije.

Kasia_1980 - gratuluje kolejnego ząbak, bój sie bój o cycki:-DOskar ma dwa i kilka razy mnie ugryzł - i za każdym razem mam wrażenie że robi to z premedytacją i wielką satysfakcją:-D
eagle - dziękujemy:-Djagurcik smakował:-Dśliczne zdjęcia dzieciaczków:-)
mama kubulki - gratulujemy ząbka i zdrówk dla maluszka życzymy
liliti - zazdroszcze weny sprzątającej:-)mnie pewnie weźmie z nerwów w tyg przed 17 grudnia - i tak rozładuje napięcie związane z powrotem do pracy
Ania. - najlepsze życzenia dla Helenki:-)super że mała już tak ładnie sma siedzi - Oskar przy siedzeniu giba się a wszystkie strony świata:-)
BButterFly - dzieci coś mają z tymi okularami, ja je nosze na codzień i maly tylko czai się jak mi je zdjąć:-)często mu się to udaje bo jak już je złapie to puścić nie chce
Lencja - super że wyjazd udany:-)
Lena - fajnie że Wiktoria już w domu:-)mła napewno się cieszy że wkońcu z rodzicami i że Gaje może zobaczyć:-)
Zdec - może jeszcze dojdzie ta przesyłka, wkońcu nie zamknęli wszystkich dróg a są jeszce dwa dni na dostarczenie
ita85 - trzymaj się jutro w pracy twoje chłopaki napewno dadzą rade:-), juz niedługo i ja będę tak przeżywała mój powrót, dokładnie 2 tyg mi zostały...jak sobie o tym pmysle...

to tyle sobie poczytałam a teraz do łóżka

Spokojnej i przespanej nocki

avena- to faktycznie nieźle przepłaciliście, ale gra jest fajna :-) grałam w zwykłą wersję i to w dodatku dla dzieci (czyli z bajkowymi postaciami) i wciągało, szkoda tylko było że jednocześnie mogły grać dwie osoby.
kupiłam w makro za 67 bo przypomniałam sobie o tej gazetce, a po powrocie do domu mąż dostał smsa czyli i tak jestem 42 do przodu:-D

Pierwsza?

Przepraszam że piszę tylko krótko ostatnio ale Jasiu ma dni pt "sam się nie bawię" i cały czas musi być przy mnie...Wczoraj padłam na kanapie już o 21 dobrze że sie przebudziałam o 12 bo bym połamana wstała.

Kasia - wow 4 ząbek!!! gratuluję!!!
Eagle - super zdjęcia!!!
Zdec - skad ja to znam... a to okres przed świąteczny.... (3tygodnie przed) a to śnieg... współczuję przeżyć z allegrowiczami
mama kubulki - gratuluje ząbka
Lenka - nie mogę zagłosować bo pisze mi "dziękujemy za głos zapraszamy jutro" :(

Najserdeczniejsz zyczenia dla wczorajszych solenizantów:
Helenki , Jasia , Oskarka i Kamilka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry