reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wlasnie sie splukalam na zakupach w H&M, ale super przeceny!! Oczywiscie sukienka ktora kupilam wczesniej juz za pol ceny:wściekła/y: A zimno u nas...brrrrr

U nas nocka fatalna- jak zwykle od jakiś 3 tygodni, teraz jeszcze doszły problemy z kupą, dotychczas Gosia będąc tylko na cycu fassoliła po 3 kupy dziennie, a teraz jak jej wprowadzilismy normalne papu przedwczoraj zrobiła tylko jedną dość twardą, a wczoraj nic.... martwię się strasznie, widzę jak się pręży, bąki sadzi.... Wasze maluchy też tak miały przy przejściu na jedzenie? może za szybko, albo za dużo jej czegoś daję???

Idę zobaczyć na zamknięty...
u nas to samo Kasiu..:confused2: na cycu byly srednio 4 dziennie, od kiedy jedzonko wprowadzamy to niestety stwardnialo w pupie i trudniej sie wyciska:-D, zazwyczaj jedna dziennie, zdarzaja sie "kabanosiki" ale najczesciej taka gesta kaszka wychodzi. Podejrzewam ze to przez to ze jednak Lilka za malo wypija (jakies 50ml dziennie)

Magda, Zdec ale super zdjecia! A Kacperek jakby sie juz do raczkowania podnosil??

Butterfly u nas jak mala placze to sie zanosi mammmmaaaa takim trzesacym sie glosem, az mnie ciarki po plecach przechodza..ale piekne to jest :)

Ostatnia edycja:
reklama
kajdusiu - czy ty zamawiałaś te kalendarze z AnkaraLab? Bo ja dziś tam zamówiłam i właśnie nie wiem czy to ty podawałaś tego linka:confused:

nie, nie... my robimy w "drukbudzie" Kalendarz A3 + Twoje Zdjęcia i Opisy TOP 13 Kart (1344851869) - Aukcje internetowe Allegro już czwarty raz z kolei :tak: tu się chwaliłam tym z zeszłego roku https://www.babyboom.pl/forum/group...dzice-fasolek-czyli-album-rodzinny-page3.html :-)

Cobra- dzien dobry, wstałaś już? :-D

to stroj na chrzest nic specjalnego,ale nie mialam zbytnio kesza,zeby kupywac taki specjalny. To koszula w krateczke, kamizelka i spodnie rurki z H&M mysle,ze spoczko zestawik bedzie :-)

w 017.jpgw 015.jpgw 016.jpg
TORT ktory robiłam swojemu D. na 30stke :)

w 001.jpg

aaaaaaaaaaaaaa i mamy pierwszego zabka :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Olaf niestety dosc dlugo mowil na mnie tata :szok:
:-D:-D:-D
Co robicie na obiadek? Bo szukam weny:)
Przygotowałam szynkę z grilla, zapieczone ziemniaki i warzywa na patelnię, do tego kalafior z bułką tartą:-)
BButterFly Nie dziwię się twojej radości, ja bym się tam nawet z "tata" ucieszyła, bo na razie hitem mojej dziewczynki są piski i skrzeczenia:-D
To mamy następną parkę wyswataną:-)
kajdusiu - czy ty zamawiałaś te kalendarze z AnkaraLab? Bo ja dziś tam zamówiłam i właśnie nie wiem czy to ty podawałaś tego linka:confused:
To byłam ja ;-) Ale kalendarzy nie zamawiałam (jeszcze, muszę zdjęcia wybrać) tylko od bardzo dawna zdjęcia tam drukuję i jestem baaardzo zadowolona, więc myślę, że kalendarze też będą fajne:tak:
U nas nocka fatalna- jak zwykle od jakiś 3 tygodni, teraz jeszcze doszły problemy z kupą, dotychczas Gosia będąc tylko na cycu fassoliła po 3 kupy dziennie, a teraz jak jej wprowadzilismy normalne papu przedwczoraj zrobiła tylko jedną dość twardą, a wczoraj nic.... martwię się strasznie, widzę jak się pręży, bąki sadzi.... Wasze maluchy też tak miały przy przejściu na jedzenie? może za szybko, albo za dużo jej czegoś daję???
U nas na cycu była kupa co 2-3 dni, teraz też kupy nie są codziennie. Na razie wprowadziłam po kilka łyżeczek marchewki i jabłuszka. Kupa wychodzi bez problemu i jest trochę gęstsza i bardziej pomarańczowa:-D Dziś będzie ziemniaczek na obiadek:-)
zdec A za co mąż chciał ci zapłacić:confused::laugh2:

Ja ubieram body na krótki rękaw, pajaca (lub pajaca, na to rampers), skarpetki, kurtkę, grube spodnie, futrzane buciki, rękawiczki, czapkę, kaptur, zawijam małą w gruby koc i do wózka. I ostatnio zaczęłam przed wyjściem smarować buzię kremem ochronnym.
Ewela Gratuluję ząbka:tak: torcik super, a buciki miałam takie same, ale mała juz z nich wyrosła:-)

Przymusowo musieliśmy przenieść dziś łóżeczko, bo na klatce zaczęło się malowanie i w sypialni strasznie farbą śmierdzi. Zobaczymy, jaka noc będzie:-)
Ale zimno się zrobiło, aż strach wychodzić. Wczoraj P. wygoniłam na spacer, ale dziś to już chyba sama się wygramolę.

Koriander- dzięki, pocieszyłaś mnie, dziś znów po staremu nie daję Małgosi nic poza cycem to może wypchniemy jakoś tą kupę....:crazy: może za dużo jej wczoraj dalam zupki i wieczorem kaszki, chciałam dać mniej, ale prosiła o jeszcze :-D
Ewela- tort super Ci wyszedł, brawo, a mąż jak zareagował?

_avena_ nie wiem ile się czeka, ale pewnie jakiegoś maila musiałam dostać:) Napiszę wieczorkiem, bo teraz szykujemy się na szczepienie:)
Kupiłam też jednak ten dresik z HK:) No i jeszcze trochę pierdółek, pokażę wam potem, Magda_M widziała:)

Kasia - ja w sprawie ubierania nie pomoge :( bo my sie kisimy w domku z małą ale jeszcze tylko do jutra antybiotyk i pewnie pod koniec tygodnia się wybierzemy w końcu na spacerek :D i mała zobaczy śnieg ...
Helenka też była na anybiotyku z pwoodu dość silnego przeziębienia chyba...w każdym razie miała początek zap.oskrzeli...i lekarz kazał nam wychodzić na spacery, chyba, że ...byłaby goraczka, silnie wiało, padało...i faktycznie na ok.15-20 minut wychodziłyśmy, a ostatnio nawet na godzinkę, bo mała zasnęła. Mówią, że jesli nie ma temp.to nie ma co "kisić" dziecka w domu.

Ja dzisiaj chyba kurczaka w sosie kokosowym zrobię z zieloną pastą curry:) Tylko cycki kurczkaka mąż musi kupic po drodze jak sklepów nie zasypało:p:p
U nas wicher straszny więc podarowałam sobie dzisiaj wyjście z Jasiulkiem
Ewela - gratulacje ząbka! i tort wyszedł superrrrrrrrrrrrr:p
Butterfly - gratulacje pierwszego tak mądrego słówka :)
Kasia- ja Jaska pakuję w body z długim rękawem , rajstopki , na to welurowy pajacyk i do kombinezonu a potem zawijam mój prezencik do śpiworka w wózku.
Kupiłam w lumku bawełnianą, białą kominiarkę i mam zamiar pod czapę ją zakładać:)
koriander - u nas Jaś wypija średnio około 200ml picia i od kilku dni kupki takie zbite i gęste , a dzisiaj to jakieś bobki mi zostawił... Dzwoniłam do luxmedu i pediatra powiedziała że to normalne...A ja pewna nie jestem. ufff dobrze nick napisałam:p
Klementinka, Anik - U nas Jaś też daje "popalić" i więcej czasu mu musimy poświęcać , może to ząbki lub skok I mnie się właśnie wydaje że to właśnie skoki:
22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny),
Kajdusia - Littlest Pet Shop - flaming (1340721227) - Aukcje internetowe Allegro
PET SHOP FLAMING POCZTOWKOWY (1340189796) - Aukcje internetowe Allegro
!! PIES I FLAMING - ZNAKOMITY ZESTAW Z APARATEM !! (1336447498) - Aukcje internetowe Allegro

zdec- spokojnego szczepienia

reklama
Ja na chwilę bo Jasiek mi ciągle jęczy. Zęby już konkretnie dają w kość.
Zdec, Magda- super dzieciaczki, piękna z nich parka :)
Kajdusia- ten kalendarz zaje... Super sprawa
Ewela- a ta laska na torcie , to na twoje podobieństwo? He he, super ci kochana wyszedł. Gratuluje!

Do góry