reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasia - Iga bodziak na dł. lub na krótki rękaw, bluzeczka, sweterek lub bluza, ciepłe rajstopki i w kombinezon, czapa na głowie, buty futrzane na nogi i śpiworek. Powiedz mi ta kula vtech po każdej powierzchni się toczy? Ja mam wszędzie panele bez dywanów, będzie to jeździć?
u mnie po parkiecie daje radę :)

ale śnieg paaada , a jak wieje :/ brrrrrrrrrr z tego zimna szybciej do domu wróciłam, piernik piekę :)

u filusia raz na jakiś czas takie bobki królicze wyskakują, a tak to plastelionka-kupka jest

reklama
u mnie po parkiecie daje radę :)

ale śnieg paaada , a jak wieje :/ brrrrrrrrrr z tego zimna szybciej do domu wróciłam, piernik piekę :)

u filusia raz na jakiś czas takie bobki królicze wyskakują, a tak to plastelionka-kupka jest

No właśnie -plastelino kupka , tego pojęcia mi brakowało. Czy to normalne? Bo ja się troszke martwię. Konsultowała któraś tę konsystencję z lekarzem?

katarzynajanicki - ja małej ubieram rajstopy, na to ciepłe spodnie, bodziaka na długi rękaw, koszulkę na długi rękaw i na to kurtkę zimową. Na stopki jeszcze jakieś papućki, żeby było ciepło;-)

Bbuterfly - super:-) Szybciutko powiedział mama:-) Wyobrażam sobie jaka musisz być dumna;-)

Magda_M - :-D:-D widzę że byłaś pierwsza ze zdjęciami.:-) Ja wam za to nainnym wątku pokażę co dzisiaj kupiłam;-) O ile mi bateria w aparacie nie padnie:-)

koniczynka - może i za coś rzeczywiście chciał płacić:-D Ale jakby tak miał za każdym razem to by się spłukał niesamowicie:-D

Ale macie tempo z tymi ząbkami;-)

My już po szczepieniu, niestety jak zwykle była masakra, jeden wielki wrzask:-:)-( Do tego okazuje się że nasze dziecko ma dużą głowę:-D:-D bo jest ponad przeciętną i mamy zrobić USG główki. A teraz mała padła i śpi... ciekawe czy wstanie do mycia... W ogóle mam mojemu dziecku dawać żelazo, ale między posiłkami mlecznymi z jakimś soczkiem:-D:-D:-D Ciekawe jak to zrobić, jak wszystkie soczki bleeeee

Witajcie kochane!!!:-)
To ja odzywam się po latach...:zawstydzona/y:na nic nie mam czasu niestety... nieraz uda mi się trochę Was podczytać ale o pisaniu to już nie ma mowy:-(widze że tu już ząbki się sypią:tak:u nas pewne oznaki zbliżającego się ząbkowania są ale narazie nic nie widzę:no:moja niunia waży 9kg i mierzy 70cm:tak::-)jest kochana!!!
Dziewczynki ja mam do Was pytanie...:zawstydzona/y:czy któraś robila może swojemu maluszkowi morfologię??? Jakie były wyniki hemoglobiny? U nas laboratorium podaje jakieś zawyżone normy chyba... Jak robilam mojej niuni w 3 miesiącu życia to miała 11,3 i pediatra mówi że super bo to czas niedokrwistości fizjologicznej był i dziecko miało prawo mieć nawet 9,5:szok: natomiast te normy dziwne pisały że od 11,9 jest norma... Lekarz rodzinny nawet o podawaniu żelaza wspominał:szok: a pediatra że w żadnym wypadku!!! Teraz zrobiłam znów badania krwi, i nie wiem już jakie powinny być wyniki :no: dlatego jeśli któraś z was robiła maluszkowi te badania to prosze o informację jakie były wyniki.
Ściskam Was bardzo mocno.

Kurcze Gosiu** ja mam takie wyniki w 3miesiącu: HB 10,4g% i dostałam na to żelazo, bo kiepskie wyniki. A zakres referencyjny który podają jest dla osób dorosłych, dzieci mają trochę inny. Ale skoro pediatra nie zaleciła żelaza to chyba masz prawidłowo.

avena - co do terminu odbioru fotoksiążki to mam dostać maila że już jet gotowa:)

to stroj na chrzest nic specjalnego,ale nie mialam zbytnio kesza,zeby kupywac taki specjalny. To koszula w krateczke, kamizelka i spodnie rurki z H&M mysle,ze spoczko zestawik bedzie :-)

bardzo ładny komplecik:tak:

My już po szczepieniu, niestety jak zwykle była masakra, jeden wielki wrzask:-:)-( Do tego okazuje się że nasze dziecko ma dużą głowę:-D:-D bo jest ponad przeciętną i mamy zrobić USG główki. A teraz mała padła i śpi... ciekawe czy wstanie do mycia... W ogóle mam mojemu dziecku dawać żelazo, ale między posiłkami mlecznymi z jakimś soczkiem:-D:-D:-D Ciekawe jak to zrobić, jak wszystkie soczki bleeeee

dużą głowę? hmm i gdzie to usg będziesz robiła?

Dziewczynki ja mam do Was pytanie...:zawstydzona/y:czy któraś robila może swojemu maluszkowi morfologię??? Jakie były wyniki hemoglobiny? U nas laboratorium podaje jakieś zawyżone normy chyba... Jak robilam mojej niuni w 3 miesiącu życia to miała 11,3 i pediatra mówi że super bo to czas niedokrwistości fizjologicznej był i dziecko miało prawo mieć nawet 9,5:szok: natomiast te normy dziwne pisały że od 11,9 jest norma... Lekarz rodzinny nawet o podawaniu żelaza wspominał:szok: a pediatra że w żadnym wypadku!!! Teraz zrobiłam znów badania krwi, i nie wiem już jakie powinny być wyniki :no: dlatego jeśli któraś z was robiła maluszkowi te badania to prosze o informację jakie były wyniki.
Ściskam Was bardzo mocno.

witaj:-):-):-)

Maja miała robioną morfologie 2 miesiące temu i miała wynik 12,1 u mnie normy były od 10,50-14,00

reklama
Do góry