reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Zbieram się od rana żeby do was napisać i jakoś nie dałam rady:-)
Nocka CUUUUUDOWNA:-):-) Dziękuję wam dziewczyny, od teraz koniec ze spaniem przez pół dnia, a przede wszystkim spaniem podwieczornym:-):-) Mała się wczoraj wymęczyła i poszła spać o 19, potem wstała na jedzenie o 23 (dawałam jej też więcej jedzenia w nocy - wypijała po 130ml) i potem dopiero wstała o 4. Ale trochę się rozbudziła, bo do 5 leżała w łóżeczku i gadała - na całe szczęście ze sobą:-) Więc ja sobie podkimywałam:-):-) No i ostatecznie obudziłyśmy się o 8:12:-D:-D:-D Tzn Natalka obudziła mamę, ale mama wstała zadowolona:-D A wyspana mama to szczęśliwa mama:-D
Teraz byłyśmy na spacerku i mała od 10:40 śpi, nie dawno wróciłyśmy, jeszcze sobie śpi w pokoju;-) A ja w tym czasie obiadek sobie jem (pierożki od mamy;-)), pranie rozwieszone, nowe nastawione:-)
Kupiłam dzisiaj w Tesco body na długi rękaw za 3zł:) Takie zwykłe, jakieś w kropeczki itp. Wzięłam 6:-D Bo jak chodziłam po sklepach to najtańsze kosztowało 25zł:-(

ola_fasola mój mąż też tak ma. Ich większość jest taka;) Od urodzenia małej jego przebrane pieluszki można by zliczyć na palcach;-) Ale już przestałam się tym przejmować, wiem że jak będzie musiał to będzie zmieniał:-) Na szczęście mi nie mówi że nic nie robię i jest "łaskawy" bo to on sprząta, jak ja biorę małą wieczorkiem na spacer:-) Wie że ja też dużo robię, a czasem to nawet nie wiem w co ręce wsadzić:-)

gosiagro rzeczywiście masz w domu gimnastyczkę:-) Moja narazie w łóżeczku ma drogę w górę w dół:) I też nie wiem jak to robi:-)

Anik79 a czemu jak jest brzydka pogoda to siedzisz w domu? Ja folia na wózek, parasolka w rękę i do parku:)

ewela z chłopem to rzeczywiście nie za fajnie. Tak jak napisała jakoś ostatnio katarzynajanicki dezorganizacja dnia:(

Asnecja podnieś budę po prostu i osłonkę na nogi załóż, powinno wystarczyć:-)

koniczynka z tymi bąkami i kichaniem to u nas podobnie:-)
Idę na pierożki, a jak się niuśka obudzi to będzie podejście nr 2 do jabłuszek ze słoiczka:-)

zdec - super że nocka udana:-)oby kolejne też takie były. Z tymi spacerami u nas o tyle problem że moja Wiktoria nie bardzo lubi wychodzić na dwór w taką pogode, ja sam to bym i poszła ale jej ciągać nie mam sumienia.

konnieczynka - z której częsi Gdańska jesteś? i gdzie rodziłaś?

Zastanawiam się, kto wymyślił matę edukacyjną. Dla mnie to jeden z lepszych wynalazków- przynajmniej na ten okres rozwojowy Emilki. Nawet 2h potrafi sie sama na niej bawic, a nawet zasnac po zabawie, ze tylko do lozeczka musze ja przeniesc :) a ja mam czas dla siebie :D
A jak ide sie wykapac, to mala w lezaczku jest ze mna w lazience i sie zaczyna denerwowac dopiero, jak ja juz sie wycieram :) Az sie boje momentu, kiedy te zabawy jej sie znudza, bo pamietam jak miesiac temu jeszcze jej nie interesowaly i musiala caly czas byc na rekach i jeszcze sie przemieszczac, bo jedno pomieszczenie to zdecydowanie za malo do obserwowania... :p I wtedy nie bylo mowy o spokojnej kapieli czy ugotowaniu obiadku.
Dzis Dzien Kupy: 2 dni przerwy byly, a teraz 2 karmienia i 2 kupy (ubranko i spiworek do prania) :D
Anik z Chelmu, a rodzilam w wojewodzkim i potem tydzien tam przelezalam

Wasze dzieci to jakieś takie bardziej ciekawsze są niż moja:( Jej w ogóle nie interesuje mata, poleży chwilkę i krzyczy. Starcie z jabłuszkami oczywiście przegrane, gdzie tam pluła, buzię zaciskała i przez chyba przez nos wtedy płakała:) Tak więc znowu jabłuszka nie przeszły, ale jak radziliście będę do upadłego z jabłuszkami.
Znowu tarła oczka więc poszła do łóżeczka, ale coś jej się nie podoba bo marudzi z drugiego pokoju:( pewnie nie uśnie i znowu będzie spacer...:(
Co do kup to u nas prawie przy każdym karmieniu, jednak kiedyś też mieliśmy z tym straszny problem:( Teraz mała karmiona jest w sposób mieszany i moje mleko i Bebilon Pepti.

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
dojechalismy:-)
po raz kolejny musze pochwalic PKP czy TLK juz nie wiem kto kim jest
w kazdym razie pociagami moge podrozowac:tak:
niestety zaraz po przyjezdzie musielismy isc do lekarza, Jas wczoraj zrobil 7 kup, cale szczescie nie byly obfite ale luzne
okazalo sie ze zlapal wirusa zoladkowo-jelitowego
na szczescie znosi go super, zadnych lekow nie dostal bo jak zaczal gadac z lekarka i sie do niej wdzieczyc to ona stwierdzila ze na chorego nie wyglada i jelita same sobie z tym poradza
poza tym nie goraczkuje i nie wymiotuje
kazala podawac marchew i kleik ryzowy a mleczka dawac tyle ile chce, nie patrzac na godziny karmienia
juz jest poprawa, dzisiaj tylko 2 kupki

zaraz postaram sie was doczytac

Wasze dzieci to jakieś takie bardziej ciekawsze są niż moja:( Jej w ogóle nie interesuje mata, poleży chwilkę i krzyczy. Starcie z jabłuszkami oczywiście przegrane, gdzie tam pluła, buzię zaciskała i przez chyba przez nos wtedy płakała:) Tak więc znowu jabłuszka nie przeszły, ale jak radziliście będę do upadłego z jabłuszkami.
Znowu tarła oczka więc poszła do łóżeczka, ale coś jej się nie podoba bo marudzi z drugiego pokoju:( pewnie nie uśnie i znowu będzie spacer...:(
Co do kup to u nas prawie przy każdym karmieniu, jednak kiedyś też mieliśmy z tym straszny problem:( Teraz mała karmiona jest w sposób mieszany i moje mleko i Bebilon Pepti.

moja tez na macie nie przepada lezec:-( widze ze karmisz tak jak ja bebilon pepti i cyc tylko ja w nocy kArmie moim mlekiem. A jak z jej chęcią jedzenia? moja woli cyc a butle to musze jakos przemycac tzn akcja suszarka i wszystko zjedzone. ile razy vdziennie dajesz jej bebilon?

Zależy. Bo w dzień najczęściej dostaje moje mleko które ściągam w nocy. Nie przystawiam jej do cyca, bo wtedy się zupełnie nie najada, ona po 2minutach ciągnięcia już nie chce. W nocy karmię bebilonem to się najada, bo jak karmiłam piersią to wstawałam co godzinę.

reklama
Z góry przepraszam że wszystkim nie odpisze ale od rana zabieram sie za pisanie i zawsze cos mi przeszkodzi, my już po spacerku, starsznie nas wywiało ale mały był zasłonięty

zdec a jak myślisz jak długo jeszcze posłuży Wam ten fotelik? Mój Natan nie jest za dużym dzieckiem i sie zastanawiam kiedy bedzie miał 13kg bo narazie ma 6.5 więc pewnie jeszcze trochę by mu posłuzył ten fotelik

gosiagro to jakie duże jest Twoje maleństwo że już wyrasta z fotelika?? Ja też się zastanawiałam nad tym od 9kg ale natanek jest jeszcze za mały i chyba kupię ten do 13kg.

mama kubulki witamy w naszym gronie

hefi ja mam huskiego to sobie wyobraź ile on sierści zostawia, na szczeście jest na dworze w domu nie lubi być bo musi się wybiegać, ale jak do domu wejdzie nawet na chwile to pełno sierści.

ola fasola współczuje sytuacji z mężem, brak słów na tych facetów

paula24211 ja chyba kupie krzesełko do karmienia
dorotka28d napewno sobie poradzicie :), gratulacje dla synka umiejętności przewrotów :)

AniaCh83- wierzę że będzie dobrze z serduszkiem Filipka, trzymam mocno kciuki

koriander jak po wizycie?

Anik i jak się spisuje ten fotelik? wygląda na komfortowy, no i przede wszystkim na testach wychodzi bardzo pozytywnie więc jest bezpieczny dla dziecka, no i posłuży jeszcze długo. chyba się skłonię do jego kupna bo ten do 13kg chyba już nie bardzo mi się opłaca.

Ostatnia edycja:
Do góry