reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

eh co za dzień, od rana gadałam przez telefon, aż mnie głowa rozbolała
Kubuś się nauczył śpiewać, wciąż wydaje z siebie takie śmieszne, długie gardłowe dźwieki, spiewał tez sklepie, jakas pani mnie zapytala, co on robi, czy śpiewa ;) mąz mi mówi, ze to dlatego, ze ja mu ciągle śpiewam, ale mój repertuar kończy sie na "stokrotka rosła polna" i kołysance "aaa kotki dwa", może synek bedzie bardziej zdolny skoro zaczyna trenować tak wczesnie ;)

jeśli chodzi o fotelit to też nie wiem co robić,

StellaDODO
co Ty?! nie jesteś ostatnia, mój Kubuś umie sie tylko przekrecic z pleckow na brzuszek, a odwrotnie już nie ;) w dodatku umie to robic tylko w lewą strone,

czy naprawde wszystkie Wasze dzieci kręcą się już z brzucha na plecki???? bo wpadne w depresje ;)

konniczynka mata edukacyjna jest super, u nas też robi furrorę, a lezaczek bujaczek tez byl fajny, ale Kuba z niego wyrósł i teraz jak go kladziemy to leżaczek wygląda, jakby miał wyzionącducha i rozpaść się na małe kawałeczki, a pupa Kubuy i plecki leża na podłodze ;)
a bąki.. no tak czasem to prawdziwe perfumy, zapach-sama rozkosz hhe ;)

zdec o to musze koniecznie wybrac sie do tesco, ciekawe czy w Lublinie też sa te body w promocji, koncza mi sie ciuchy, bo Kuba mi juz z ostatniej pary 74 wyrasta eh

Asnecja no tak, kto by pomyslał, że ruchy płody sa takie ważne, Kubuś był już siny, nie wiem co byłoby kilka chwil później
powiedz, czy po cesarce bliznę smarujesz jakas maścia albo kremem przeciw bliznom??? bo ja doiero teraz wpadłam na ten pomysl

reklama
a o to nowa umiejętność mojego synka - wczesniej siadał na kolanach a dzisiaj usiadł pierwszy raz sam w leżaczku:-)
Zobacz załącznik 294134Zobacz załącznik 294123

zdolniacha:-D:-D

Mój maluszek wczoraj zrobił mi prezent - obrócił się z brzuszka na plecki. :) Wiem , to już dawno za wami ( przynajmniej większość ). Wychodzi na to że zawsze ostatnia będę się cieszyć hahah nie szkodzi :)

drugi zdolniacha:-D

Moja dziś sie zaklinowała w poprzeg łózeczka i niemogła sie ruszyc głowa wcisnięta w szczebelki:szok:

widze, że nie tylko moja akrobatykę uprawia:-D

Nocka CUUUUUDOWNA:-):-) Dziękuję wam dziewczyny, od teraz koniec ze spaniem przez pół dnia, a przede wszystkim spaniem podwieczornym:-):-) Mała się wczoraj wymęczyła i poszła spać o 19, potem wstała na jedzenie o 23 (dawałam jej też więcej jedzenia w nocy - wypijała po 130ml) i potem dopiero wstała o 4. Ale trochę się rozbudziła, bo do 5 leżała w łóżeczku i gadała - na całe szczęście ze sobą:-) Więc ja sobie podkimywałam:-):-) No i ostatecznie obudziłyśmy się o 8:12:-D:-D:-D Tzn Natalka obudziła mamę, ale mama wstała zadowolona:-D A wyspana mama to szczęśliwa mama:-D
parku:)

gratuluje nocki to chyba przyczyna znaleziona:tak: za dużo spania w dzien

Wasze dzieci to jakieś takie bardziej ciekawsze są niż moja:(

ja sobie życia bez maty nie wyobrażam:no::no: większość czasu jak nie śpi to na niej jest

hej dziewczynki
dojechalismy:-)
po raz kolejny musze pochwalic PKP czy TLK juz nie wiem kto kim jest
w kazdym razie pociagami moge podrozowac:tak:
niestety zaraz po przyjezdzie musielismy isc do lekarza, Jas wczoraj zrobil 7 kup, cale szczescie nie byly obfite ale luzne
okazalo sie ze zlapal wirusa zoladkowo-jelitowego
na szczescie znosi go super, zadnych lekow nie dostal bo jak zaczal gadac z lekarka i sie do niej wdzieczyc to ona stwierdzila ze na chorego nie wyglada i jelita same sobie z tym poradza
poza tym nie goraczkuje i nie wymiotuje
kazala podawac marchew i kleik ryzowy a mleczka dawac tyle ile chce, nie patrzac na godziny karmienia
juz jest poprawa, dzisiaj tylko 2 kupki

zaraz postaram sie was doczytac

witajcie w domu i zdrowia dla Jasia, dobrze ze tak to łagodnie przechodzi i oby to zostało:tak:

zdec a jak myślisz jak długo jeszcze posłuży Wam ten fotelik? Mój Natan nie jest za dużym dzieckiem i sie zastanawiam kiedy bedzie miał 13kg bo narazie ma 6.5 więc pewnie jeszcze trochę by mu posłuzył ten fotelik

gosiagro to jakie duże jest Twoje maleństwo że już wyrasta z fotelika?? Ja też się zastanawiałam nad tym od 9kg ale natanek jest jeszcze za mały i chyba kupię ten do 13kg.

Anik i jak się spisuje ten fotelik? wygląda na komfortowy, no i przede wszystkim na testach wychodzi bardzo pozytywnie więc jest bezpieczny dla dziecka, no i posłuży jeszcze długo. chyba się skłonię do jego kupna bo ten do 13kg chyba już nie bardzo mi się opłaca.

nadika ten fotelik do 13 kg to jakaś ściema, ze niby 13 kilogramowe dziecko się tam zmieści:no: Maja ma tylko 7 kg a już ma mało miejsca a jak doliczy się kombinezon i te cale zimowe ubranie:szok:
moim zdaniem nie opłaca się abyś kupowała ten do 13 kg

Witam się wietrzne:(
Yoshe , Ola - wiem co czujecie:( Tutaj u mnie też mało mam z dziećmi zbliżonymi wiekiem do Jaśka. A jak juz spotkam jakiś wózek to mama patrzy w siną dal tak że głupio nawet się uśmiechnać a co dopiero zaczepić. Myślę że jak będzie wiosna to będziemy mogły się spotykać bo w takie wietrzne dni jechac do Wawy mi się nie bardzo chce. Natomiast kto ma niedaleko do Wawra (chyba Yoshe mieszkasz gdzieś po mojej stronie jak dobrze pamiętam ) TO ZAPRASZAM DO MNIE NA KAWKĘ I GRYZAKA:)
oLA - - 100% To pilot do Tv włącza karuzelkę. Ja na początku myślałam że duchy jakies że dziadek do Jaśka przyszedł. ale sie rozczarowałam jak odkryliśmy z mężem że przy zmianie kanału , ściszaniu tv itp karuzelka zaczyna działac i tez mamy FP pszczółki:) A co do mężowej zmiany pieluszki mój to jak zmienia to Jasiek się zawsze bokiem posika:) Już się przyzwyczaiłam:) co do tekstów odnośnie siedzenia w domu i nic nie robienia to się skończyły jak tatus zostałz synem na pół soboty i zobaczył jak fajowo jest. Teraz każda sobotę jest z nim bo mamusia na zakupkach szaleństwo:)
Kasia jak ciacho wyszło? Ale masz sąsiadów heheee pozazdrościć:) Przynajmniej bezpiecznie:p
zyrafka - współczuję bólu... A kapusta nie pomaga jak radziły dziewczyny? Może warto do jakiegos lekarza się wybrać bo szkoda Cię Kobietko że tak cierpisz
Agi - Jak kupowanie córeczki?
nadika - ja mam z wózkiem kupowany Implast Bolder Srednio się sprawdzał jak Jaś był maleńki , teraz już lepiej sobie siedzi i wygodnie mu ale mnie się średnio podoba. Słyszałam że maxi cosi są dobre, może któraś z mam posiada?
Ewelinka - szok z tą nieszczelnością. Koniecznie pokaż lekarzowi.
mamo kubulki - Witaj!!! Gratuluję wagi skarba :) Ja też po cc Współczuję przeżyć!!!
zdec - Twoja Natalcia to rzeczywiście ranny ptaszek:) Gratuluję nocki!!!!!
hefi jak zdrówko?? Widze że pracowac ci się chce to pewnie jest poprawa:p:) Psiak super!!!!!Boshe nie mogłam się napatrzec jak pilnuje ci szkraba Fantastycznie że taki instynkt ma. Ja mam dwie sunie owczarka i haską Owczarka Jaśka pilnuje ale haska chyba mysli że jest pieczonym kurczakiem. Nie ufam jej kompletnie. Wózek zawsze przy mnie jest by nie skoczyła wariatka mała na niego, mam tylko nadzieje że jak dorośnie Jaś to ona się przyzwyczai...
Gosiugro - gratuluję wierciochowi:) Jasiek jeszcze sporadycznie fajta na brzuszek:)
Agentkarr - Bardzo Ci dziękuje i ja za cenne wiadomości o fotelikach i crash testach
Ola , hefi - Odnośnie imion psich to my mamy Fante i Figę:):p
Lenka - GRatuluje przespanej nocki i Gai i Tobie:)
Anik - może brzunio Go bolał. kąpiel łagodzi bóle brzuszka , gratulacje dla Oskarka :)
stella - maluszki mają czas do 6 miesiąca na przewroty. Gratulacje za nowe umiejętności!
konniczyna - tak piszesz o bączkach , to chyba nie za dobrze jak tak dużo "pryka" może coś mu szkodzi? Jakiś może nowe
pokarm?
Klemantinka - Zdrówka dla Jasiunia życze, super że podróż udana!

Ufffff chyba nadrobiłam!!! Ale jak kogos przeoczyłam to AJEM SORI WERY MACZ:)
U nas straszna wichura a słoneczko piknie świeci , chyba mnie troszke rano przewiało , wziełam teraflu i mam nadzieje że się wstrzyma choróbsko, zatoki mnie bolą ciutke , trzeba dzisiaj inhalacje wieczorkiem zrobić.

Anik i jak się spisuje ten fotelik? wygląda na komfortowy, no i przede wszystkim na testach wychodzi bardzo pozytywnie więc jest bezpieczny dla dziecka, no i posłuży jeszcze długo. chyba się skłonię do jego kupna bo ten do 13kg chyba już nie bardzo mi się opłaca.

jak dla mnie fotelik rewlacja - Oskar ma dużo miejsca i napewno długo nam posłuży - a i ogromna zaleta wlasnie fotelika jest to ze ma bardzo dobre pozycje w testach - a to dla mnie miało znaczenie bo my dużo jeżdzimy i zależało mi na bezpiecznym foteliku.
Tego do 13 kg to juz nie warto.
Ja go kupiłam w tym sklepie bo było taniej niż na allegro i miałam odbiór osobisty
• Bebe Confort Iseos Neo Plus Lifestyle Grey • Electromarket.pl - - 0-18 Kg • KLIKNIJ • i dokładnie mam ten kolor.

Eureka! Usnęła w łóżeczku po 0,5h stękania, marudzenia a nawet płakania. Było mi żal i już prawie brałam ją na spacer, ale teraz jestem z siebie dumna że się nie ugięłam:) No i z mojej Niusi też:)
Te dzieciaczki czerwcowe to rzeczywiście zdolniachy, już siedzą <szok>:)

Lenka Cebion , sterimar do noska (woda morska) a na katar Euphorbium . Ja bym z wapnem uważała bo jak pisałam wcześniej część z dzieci najnormalniej w świecie ma uczulenie na wapno. A i nie wiem czy czytałaś o inhalacjach z olejku olabas. 2-3 kropelki do miski z gotowana gorącą wodą i na środek pokoju . Odkazi i udrożni drogi oddechowe.

reklama
anik- jestem w szoku, ze Oskarek tak poięknie siedzi, super:) jeśli chodzi o histerię to moze kolka, nie jest powiedziane że po 3 miesiącu nie moze wystąpić, oby to było pierwszy i ostatni raz

milka podczas karmienia strasnie boli, tuż po karmieniu ciągnie mnie od pachy a potem juz nie boli po kilkunasty minutach, do lekarza dziś nie pójde bo jestem sama z Łukaszkiem:(( robiłam okłady kilka dni temu jak miałam twarde guzy na piersi, moze faktycznie jeszcze musze pookładać
W Świnoujściu tez zawsze wieje

mamakubuklki- boli bodawka cała :(( to raczej nie jest zapalenie bo gorączki nie mam

stella- gratuluje obrotów!!!

ewela- :)))))))) pogoń chłopa na spacer z Tomaszkiem:)

ewelinka- jak to możliwe ze głowa w szczebelkach???? to jakie Ty masz odległości pomiędzy nimi????

asencja już pewnie jesteś po spacerze- ja zakrywam kocykiem tak, ze nie ma prawa Łukaszkowi wiać

olafasola- mój też tak ma z kichaniem, jak kichnie też wzdycha śmiesznie i tak jak dziewczyny piszą czesto puści sobie do tego baczka:)

zdec- cieszę się że nocka sie udała, oby tak dalej i gratuluję zaśnięcia wq łóżeczku, wiem jak ciężko się nie złamać:(

klementinka- współczuję Jasiowi, mam nadzieję ze wirus szybko przejdzie,

mamakubulki- mój Łukasz przewrócił się z brzuszka na plecki raptem 3 razy:))

lena mi tylko na myśl przychodzi euphorbium - spray do noska

Udało nam się wyjść na spacerek, przejaśniło się, zresztą nawet jakby padało to musiałabym wyjść bo mały mi tak marudził przeraźliwie. Teraz leży na macie, dał mi nadrobić bb (szok) z tym ze co jakiś czas na tv look:)

Do góry