reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

A mojej Nelci coś się poprzestawiało, do teraz pięknie spała w nocy, z jedną pobudka około2/3 na jedzonko, a teraz budzi się częściej, jak dam smoka i przytulam to zasypia na około godzinę i znowu się budzi, jak nakarmię to potem nie może długo zasnąć i marudzi, oj coś się nam popsuło.. Dodatkowo w dzień na spacerach też już przestała ładnie spać, wcześniej umiała nawet i 3-4 godziny kimać a teraz raptem uda się 40-50 min i koniec. Właśnie się obudziła:tak: I ćwiczy piszczenie i wydawanie gardłowych dźwięków - to dla niej najlepsza zabawa;-)
Aniach83 - mocno trzymam kciuki, wierzę, że będzie wszystko dobrze
Mama kubulki - witaj na forum, Moja Kornelka też z 11 czerwca, jednak urodzona sn. No i też jest nie mała bo ma już 8 kg :baffled: A tu masz listę kto kiedy urodził https://www.babyboom.pl/forum/dziec...akowanych-czerwcoweczek-bez-komentarzy-37309/
Ola_fasola - niezły ten Twój mężczyzna... Mój W. na szczęście zajmuje się Nelcią i wie ile to wymaga energii, dodatkowo zostaje sam z nią w co drugi weekend więc ja nigdy nie usłyszałam tekstu w stylu, że siedzę w domu i nic nie robić. Powodzenia w nauce zmiany papmerów :) Zrobiłaś zapas chusteczek?:-D
dorotka28de - powodzenia w samotnym weekendzie i niech Ignasiowi dziąsełka nie dokuczają!
zyrraffka - ja też jestem zdania, że powinnaś lekarza odwiedzić, nie ma żartów!
paula24211 - ja już nieco myślę o prezencie, chyba zdecydujemy się na garnuszek na klocuszek
koriander - trzymam kciuki za wizytę kontrolną , niech będzie pomyślna! A jakimi zleceniami graficznymi się zajmujesz?

A ja wczoraj miałam dzień pod znakiem dyni :) Na obiad była zupa dyniowo-brzoskwiniowa, a wieczorem zrobiłam galaretkę dyniowo-pomarańczową, rozłożyłam w słoiki a troszkę zostawiłam do spróbowania i jak dziś spróbowałam postanowiłam zrobić jeszcze jedną porcję słoiczków, jest pyszna!!
Galaretka dyniowo-pomarańczowa | Smak Imprezy.pl

Ostatnia edycja:
reklama
zdec-to i tak Natalcia długo wytszymała z tą wkładka ja ją wyjełam po 2 tygodniach bo wydawało mi się że małej jest ciasno:tak:
Uśmiałam się z tych pampersów co męzowie przygotowuja mój robi to samo rozłozenie pampersa zajmuje mu 10 minut musi być dokładnie rozłozony zeby kupa nie wyleciała:-D
Mówicie że byście leciały do lekarza z tym moim 3 cyckiem a ja to już się chyba przyzwyczaiłam że różne dziwne rzeczy dzieja sie przy karmieniu to już trzecia wykarmiona na cycu to podchodze do tego z dystansem a z tymi lekarzami to tak jest że jak wychodzi się od lekarza to i tak wie sie to samo co sie wiedziało zanim sie tam weszło:sorry2:tydzień wytrzymam i przy szczepieniu się zapytam co i jak

Ostatnia edycja:
Ja nie mogę z tą moją Mają:-D:-D normalnie mi chyba gimnastyczna artystyczna rośnie:-D :tak::tak:od godziny usypia w łóżeczku i co pójdę sprawdzić bo jest cicho z nadzieją ze śpi to albo znajduję ja na brzuszku albo leży w poprzek lozeczka:baffled::baffled: chyba jednak spanie to ostatnia rzecz o której ona teraz myśli:sorry2: niech ćwiczy, może kiedyś jakiś medal przywiezie:rofl2::happy2:

agentka - ja tez Maję uczę do zabawy samej, ma mate rozłożoną w pokoju w którym ja najczęściej jestem i podchodzę do niej jak marudzi i długo potrafi sama się bawić
Ola_fasola - niezłego masz męża, mi by się strasznie przykro zrobiło gdyby mój tak powiedział:-(, na szczęście on dużo zajmuje się Maja jak wróci z pracy i nawet czasami mówi, ze jak nie będę miała czasu to nie muszę robić obiadu, z czego czasami korzystam:tak:; może zrób tak jak radzi Hefi zostaw go na dłużej z mała
hefi - ślicznego masz pieska:tak:, a jak ładnie z Julcią pozuje :-D
paula - ja jeszcze o prezentach nie myslałam, ale powoli by się trzeba było zastanawiać
dorotka - mojej nawet śpiwór nie przeszkadza w fikołkach:-D
zyrraffka - lepiej idź do lekarza, żeby się z tego coś nie zrobiło:no:
koriander- trzymam kciuki za dobrą wagę Lili:tak:
mamakubulki - 15 godzin snu:szok::szok: ale kiedy w dzień czy w nocy?
Lencja - to ładnie Nelcia na spacerach spała, moja zazwyczaj nigdy więcej niż 40-50 minut nie spala; a jak płytki krwi? robiłaś już kontrolną morfologie?

No, w końcu zasnęła, chyba ja ta gimnastyka zmęczyła:-D:-D

Witam, hehe troche zajelo mi przeczytanie wszystkiego od wczoraj :)
Kasiek: my tez do neurologa chodzimy, u nas bylo podejrzenie obnizonego napiecia nerwowego, no i Emilcia z niedotlenieniem sie urodzila. Ale od razu nas uspokoila pediatra, ze jedno badanie, w czasie ktorego dziecko ma wzmozone lub obnizone napiecie, o niczym nie przesadza, bo maluch moze byc zdenerwowany, zaspany lub leniwy tego dnia i nie reaguje tak, jak uwaza sie, ze powinien :)
Lencja: moj zamrazalnik dziala dobrze jakis tydzien- 2 tygodnie po rozmrozeniu, a potem znowu trzeba sie nim zajac i rozmrozic lodowke. Takze jedzenie moge tam tylko w okreslonym czasie bezpiecznie przechowywac :( Jak przyjda mrozy bedzie latwiej, bo na balkon sie wystawi jedzenie na czas rozmrazania (ok.2h :/) i sie nic nie bedzie psuc.
Zdec: moja Emilcia w wozku juz nie chce spac: za duzo ciekawych dzwiekow i widokow naokolo :)
Agi: Mam nadzieje, ze malej szybko sie poprawi, dopajaj ja! :)
Eagle, kajdusia my tez tylko na cycu i butli z mlekiem sciagnietym
Milka ja tez do pracy od grudnia wracam :(
Ewelinka
Dobrze, że chociaz dokumenty odzyskaliscie. Jak mi torebke ukradli, to musialam zamek w drzwiach wymieniac, nowe dokumenty i klucze wyrabiac, a pieniedzy w portfelu duzo nie bylo i sie zlodziej nie wzbogacil :( Ale najbardziej szkoda mi bylo nowiutkiego karnetu do klubu fitnes ;p
AniaCh trzymam kciuki, ze bedzie dobrze :*
MamaKubulki niezly klopsik z twojego Kubusia, moja Emilcia urodzila sie z 2700g, a teraz pewnie ma ok.6kg i tez po cc jestem
Ola_fasola krem do rak? :D:D:D Moj P. czasem tyle kremu daje (ale wlasciwego), ze mam wrazenie, ze chce miec corke albinoske z cala biala skora :)
Zyrraffka idz koniecznie do lekarza, a moze jakies oklady rozgrzewajacee, zeby mleko latwiej splywalo i laktator by ci pomogly?

Emilcia juz dawno nie robi codzienne kupki, tylko robi sobie w tym jedno lub dwudniowe przerwy. Za to baki puszcza w ilosciach porownywalnych do tatusia ;p I przed chwila tez walczylam z taka kupa po 3dniach posuchy: nawet pampers dla doroslego by tego nie pomiescil :D Ubranko i spiworek do zaprania...

Tak sie zimno zrobilo, mala do wozka ubieram w zimowa kurtke lub kombinezon, do tego gruby koc i wcale jej za cieplo nie jest. Zastanawiam sie, w co ubierac malucha, jak przyjdzie mroz.

Witam się piątkowo :)
Jakoś wczoraj nie miałam zupełnie weny, żeby cos napisać - dzień lenistwa :)

AniaCh83- trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze!!
mama kubulki- Witamy :) I gratuluje wagi :) To chyba rekordzista na forum??
Ja tez mialam cesarke, bo nie czulam ruchów płodu, a potem, gdy byłam podłączona do ktg, tetno Krystianka zaczęło spadać. Ciesze się tylko, ze nie zlekcewarzyłam tego, ze się mniej ruszał, bo nie wiem co by bylo...
gosiagro - u mnie sie jeszcze sam nie przekręca - leniwiec jeden :)
Paula - ja jeszcze o swietach nie mysle. Jakoś zupełnie innaczej upływa mi czas z małym - tak z dnia na dzień i dla mnie grudzień to jeszcze hohoho...no ale wiem, ze niedlugo trzeba zacząć myśleć, bo wszystkie prezenty pewnie przez Allegro bede kupować.
zdec - współczuje nocnych przezyc z Natalka :/ Mój Krystianek śpi do ok. 9.30, ale ma to po mamie...
Może to dlatego, że w ciąży wstawałaś rano i sie już w brzuszku przyzwyczaiła (gdzieś słyszałam taka opinie).
zyraffka - ja tez bym Ci doradzila, zebys poszla do lekarza (jak Ci nie przejdzie do wieczora).
Koriander - jak to mleko słodzona, to możesz zrobić gryla. Kupujesz wafle i przekładasz je karmelem (karmel zrobisz gotując słodzone mleko w puszcze przez godzine).

Taka dzisiaj wichura, ze zastanawiam się, czy wychodzić na spacer...Znając siebie, to pewnie balkon bedzie grany, chociaz tam wacale mniej nie wieje :/

Zycze wszysztkim mamom milego dnia :)

Witajcie, u nas ciąg dalszy paskudnej pogody co równa się siedzeniu w domu. Wczoraj to był koszmar - Oskar dostał taką histerię wieczorem że za nic nie dało sie go uspokoić. Płakał tak strasznie a ja nie mogłam w zaden sposób mu pomóc. Dopiero wsadzenie do wanienki go uspokoiło. Do teraz nie wiem co to mogło być. Disiaj od rana usmiechniete dziecko jakby nigdy nic.

Agi78 - zdrówka dla córci.

zyrraffka - my używaliśmy Bobotic - i nam pomógł, może podejdz z ta piersia do położnej w przychodni? może ona coś poradzi

nadika - my tydzień temu kupiliśmy taki fotelik ISEOS NEO PLUS ( TT ) Bebe Confort 2010 - PROMOCJA (1253877593) - Aukcje internetowe Allegro

AniaCh83 - trzymam kciuki za pozytywne wieści

mama kubulki - witaj. 9kg? sporo:-)a ja myslałam że moj Oskar to kolos:-)

Agentka RR - u nas powoli też powoli wchodzi rytm dnia - czyli sen - 2 godz zabawy i znowu sen - śpi ok 30 min:-)

hefi - ale fajne zdęcie:-) córcia ma niezłą opikunkę:-)

paula24211 - zaczynam sie rozglądac za prezentami ale póki co nic mi nie wpadło w oko

a o to nowa umiejętność mojego synka - wczesniej siadał na kolanach a dzisiaj usiadł pierwszy raz sam w leżaczku:-)

P1190818.jpgP1190823.jpg

Aniach trzymamy kciuki i liczymy na cud !!!!! saj znac koniecznie jak bedziesz cos wiecej wiedziala

Mamkubulki witamy , ladna waga Twojego smyka !! Jestem ciekawa jak sobie poradzisz po powrocie do pracy , pamietaj zdaj relacje jakby nie patrzyc idziesz na pierwszy ogien

Nadinka mamy Maxicosi jest ok , nastepny wagowo to bedzie roomer jak znajde na allegro to Ci pokarze on jest od 8 kg i byl naprawde bardzo wygodny i dlugo nam sluzyl przy olafku tyle ze nie mozna go nosic , tzn mozna ale kto ma tyle sily :))

Zdec bilans ... A co do spania Olaf tez tak mial.... Ercio za to spi nawet do 9 !!!

Hefi dzieki :)) ja nieznosze grzebania a tu sie wlasnie szykuje lubie jak jest jasno i czysto :)

Agenta u nas tez rytm dnia musi byc zachowany inaczej zaczyna sie jeczenie

Olafasola oj naprawde mozna sie kurzyc. Na poczatek zrob mu szlaban na wanne szybki prysznic i zaoszczedzi na psa jakies 27 min :))

Paula na gwiazdke kupujemy kojec :)) jeszcze jest maly wiec pewnie nie zajarzy a na mikolaja juz znalazlam aktywne klocki z fisher prisa

Zyrafka lepiej idz do lekarza , boli tylko przy karmieniu czy w ciagu dnia tez ??
Jesli zastoj to cieply oklad i odssysanie najlepiej tak jak pisze Koriander tatus dziecko nie ma takiej sily ssania no i oklady z kapusty spotkalam sie kiedys z opinia ze starty ziemniak tez pomaga ale nie stosowalam

Koniczynka to bedziemy mialy ladne przygotowanie do swiat zamisat z dziecmi to w pracy....brrrr

U nas tez dalej wichura za to slonecznie musze znalesc jakies bezwietrzne miejsce na spacer ale ja to chyba na jakis wichrowych wzgorzach mieszkam zawsze wieje a dzis i wczoraj to prawie huragan

reklama
Cześć Dziewczyny przepraszam, że tak od rana smęcę. Mały budził mi sie co godzinę w nocy ijestem wykończaona i ta pierś mnie tak przeraźliwie boli podczas karmienia ze łzy same lecą:((( nie wiem co robić, do jakiego lekarza z tym iść?? dzisiaj i tak nigdzie nie pójdę bo mąż do jutra w pracy, ale musze coś z tym zrobić bo nie wytrzymam.

Spróbuję poczytać, Łukasz śpi mam nadzieję że zdążę

wiesz, położna mi mówiła, że najlepszym sposobem na bolace piersi jest pukanie-uderzanie opuszami palców, pomaga to udrożnic kanaliki i nie powoduje nadmiernej produkcji pokarmu tak jak to jest po masowaniu piersi,
i boli sutek, czy jakas inna czesc piersi?
jesli boli Cie coraz bardziej to nie powinnas czekac, bo d wieczora mozesz miec 40stopni goraczki, tak to jest z piersiami, szybko sie zaczyna i boli, mozesz miec stan zapalny, ale w razie jakbyś musiala nawet wziac antybiotyk to przy amoksycyklinie i in. mozna normalnie karmić , najwazniejsze zeby pokarm nie zalegal, dasz rade, dzielna dziewczyna;)

Do góry