reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

A mojej Nelci coś się poprzestawiało, do teraz pięknie spała w nocy, z jedną pobudka około2/3 na jedzonko, a teraz budzi się częściej, jak dam smoka i przytulam to zasypia na około godzinę i znowu się budzi, jak nakarmię to potem nie może długo zasnąć i marudzi, oj coś się nam popsuło.. Dodatkowo w dzień na spacerach też już przestała ładnie spać, wcześniej umiała nawet i 3-4 godziny kimać a teraz raptem uda się 40-50 min i koniec. Właśnie się obudziła:tak: I ćwiczy piszczenie i wydawanie gardłowych dźwięków - to dla niej najlepsza zabawa;-)
Aniach83 - mocno trzymam kciuki, wierzę, że będzie wszystko dobrze
Mama kubulki - witaj na forum, Moja Kornelka też z 11 czerwca, jednak urodzona sn. No i też jest nie mała bo ma już 8 kg :baffled: A tu masz listę kto kiedy urodził https://www.babyboom.pl/forum/dziec...akowanych-czerwcoweczek-bez-komentarzy-37309/
Ola_fasola - niezły ten Twój mężczyzna... Mój W. na szczęście zajmuje się Nelcią i wie ile to wymaga energii, dodatkowo zostaje sam z nią w co drugi weekend więc ja nigdy nie usłyszałam tekstu w stylu, że siedzę w domu i nic nie robić. Powodzenia w nauce zmiany papmerów :) Zrobiłaś zapas chusteczek?:-D
dorotka28de - powodzenia w samotnym weekendzie i niech Ignasiowi dziąsełka nie dokuczają!
zyrraffka - ja też jestem zdania, że powinnaś lekarza odwiedzić, nie ma żartów!
paula24211 - ja już nieco myślę o prezencie, chyba zdecydujemy się na garnuszek na klocuszek
koriander - trzymam kciuki za wizytę kontrolną , niech będzie pomyślna! A jakimi zleceniami graficznymi się zajmujesz?

A ja wczoraj miałam dzień pod znakiem dyni :) Na obiad była zupa dyniowo-brzoskwiniowa, a wieczorem zrobiłam galaretkę dyniowo-pomarańczową, rozłożyłam w słoiki a troszkę zostawiłam do spróbowania i jak dziś spróbowałam postanowiłam zrobić jeszcze jedną porcję słoiczków, jest pyszna!!
Galaretka dyniowo-pomarańczowa | Smak Imprezy.pl

Ostatnia edycja:
reklama
zdec-to i tak Natalcia długo wytszymała z tą wkładka ja ją wyjełam po 2 tygodniach bo wydawało mi się że małej jest ciasno:tak:
Uśmiałam się z tych pampersów co męzowie przygotowuja mój robi to samo rozłozenie pampersa zajmuje mu 10 minut musi być dokładnie rozłozony zeby kupa nie wyleciała:-D
Mówicie że byście leciały do lekarza z tym moim 3 cyckiem a ja to już się chyba przyzwyczaiłam że różne dziwne rzeczy dzieja sie przy karmieniu to już trzecia wykarmiona na cycu to podchodze do tego z dystansem a z tymi lekarzami to tak jest że jak wychodzi się od lekarza to i tak wie sie to samo co sie wiedziało zanim sie tam weszło:sorry2:tydzień wytrzymam i przy szczepieniu się zapytam co i jak

Ostatnia edycja:
Ja nie mogę z tą moją Mają:-D:-D normalnie mi chyba gimnastyczna artystyczna rośnie:-D :tak::tak:od godziny usypia w łóżeczku i co pójdę sprawdzić bo jest cicho z nadzieją ze śpi to albo znajduję ja na brzuszku albo leży w poprzek lozeczka:baffled::baffled: chyba jednak spanie to ostatnia rzecz o której ona teraz myśli:sorry2: niech ćwiczy, może kiedyś jakiś medal przywiezie:rofl2::happy2:

agentka - ja tez Maję uczę do zabawy samej, ma mate rozłożoną w pokoju w którym ja najczęściej jestem i podchodzę do niej jak marudzi i długo potrafi sama się bawić
Ola_fasola - niezłego masz męża, mi by się strasznie przykro zrobiło gdyby mój tak powiedział:-(, na szczęście on dużo zajmuje się Maja jak wróci z pracy i nawet czasami mówi, ze jak nie będę miała czasu to nie muszę robić obiadu, z czego czasami korzystam:tak:; może zrób tak jak radzi Hefi zostaw go na dłużej z mała
hefi - ślicznego masz pieska:tak:, a jak ładnie z Julcią pozuje :-D
paula - ja jeszcze o prezentach nie myslałam, ale powoli by się trzeba było zastanawiać
dorotka - mojej nawet śpiwór nie przeszkadza w fikołkach:-D
zyrraffka - lepiej idź do lekarza, żeby się z tego coś nie zrobiło:no:
koriander- trzymam kciuki za dobrą wagę Lili:tak:
mamakubulki - 15 godzin snu:szok::szok: ale kiedy w dzień czy w nocy?
Lencja - to ładnie Nelcia na spacerach spała, moja zazwyczaj nigdy więcej niż 40-50 minut nie spala; a jak płytki krwi? robiłaś już kontrolną morfologie?

No, w końcu zasnęła, chyba ja ta gimnastyka zmęczyła:-D:-D

Witam, hehe troche zajelo mi przeczytanie wszystkiego od wczoraj :)
Kasiek: my tez do neurologa chodzimy, u nas bylo podejrzenie obnizonego napiecia nerwowego, no i Emilcia z niedotlenieniem sie urodzila. Ale od razu nas uspokoila pediatra, ze jedno badanie, w czasie ktorego dziecko ma wzmozone lub obnizone napiecie, o niczym nie przesadza, bo maluch moze byc zdenerwowany, zaspany lub leniwy tego dnia i nie reaguje tak, jak uwaza sie, ze powinien :)
Lencja: moj zamrazalnik dziala dobrze jakis tydzien- 2 tygodnie po rozmrozeniu, a potem znowu trzeba sie nim zajac i rozmrozic lodowke. Takze jedzenie moge tam tylko w okreslonym czasie bezpiecznie przechowywac :( Jak przyjda mrozy bedzie latwiej, bo na balkon sie wystawi jedzenie na czas rozmrazania (ok.2h :/) i sie nic nie bedzie psuc.
Zdec: moja Emilcia w wozku juz nie chce spac: za duzo ciekawych dzwiekow i widokow naokolo :)
Agi: Mam nadzieje, ze malej szybko sie poprawi, dopajaj ja! :)
Eagle, kajdusia my tez tylko na cycu i butli z mlekiem sciagnietym
Milka ja tez do pracy od grudnia wracam :(
Ewelinka
Dobrze, że chociaz dokumenty odzyskaliscie. Jak mi torebke ukradli, to musialam zamek w drzwiach wymieniac, nowe dokumenty i klucze wyrabiac, a pieniedzy w portfelu duzo nie bylo i sie zlodziej nie wzbogacil :( Ale najbardziej szkoda mi bylo nowiutkiego karnetu do klubu fitnes ;p
AniaCh trzymam kciuki, ze bedzie dobrze :*
MamaKubulki niezly klopsik z twojego Kubusia, moja Emilcia urodzila sie z 2700g, a teraz pewnie ma ok.6kg i tez po cc jestem
Ola_fasola krem do rak? :D:D:D Moj P. czasem tyle kremu daje (ale wlasciwego), ze mam wrazenie, ze chce miec corke albinoske z cala biala skora :)
Zyrraffka idz koniecznie do lekarza, a moze jakies oklady rozgrzewajacee, zeby mleko latwiej splywalo i laktator by ci pomogly?

Emilcia juz dawno nie robi codzienne kupki, tylko robi sobie w tym jedno lub dwudniowe przerwy. Za to baki puszcza w ilosciach porownywalnych do tatusia ;p I przed chwila tez walczylam z taka kupa po 3dniach posuchy: nawet pampers dla doroslego by tego nie pomiescil :D Ubranko i spiworek do zaprania...

Tak sie zimno zrobilo, mala do wozka ubieram w zimowa kurtke lub kombinezon, do tego gruby koc i wcale jej za cieplo nie jest. Zastanawiam sie, w co ubierac malucha, jak przyjdzie mroz.

Witam się piątkowo :)
Jakoś wczoraj nie miałam zupełnie weny, żeby cos napisać - dzień lenistwa :)

AniaCh83- trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze!!
mama kubulki- Witamy :) I gratuluje wagi :) To chyba rekordzista na forum??
Ja tez mialam cesarke, bo nie czulam ruchów płodu, a potem, gdy byłam podłączona do ktg, tetno Krystianka zaczęło spadać. Ciesze się tylko, ze nie zlekcewarzyłam tego, ze się mniej ruszał, bo nie wiem co by bylo...
gosiagro - u mnie sie jeszcze sam nie przekręca - leniwiec jeden :)
Paula - ja jeszcze o swietach nie mysle. Jakoś zupełnie innaczej upływa mi czas z małym - tak z dnia na dzień i dla mnie grudzień to jeszcze hohoho...no ale wiem, ze niedlugo trzeba zacząć myśleć, bo wszystkie prezenty pewnie przez Allegro bede kupować.
zdec - współczuje nocnych przezyc z Natalka :/ Mój Krystianek śpi do ok. 9.30, ale ma to po mamie...
Może to dlatego, że w ciąży wstawałaś rano i sie już w brzuszku przyzwyczaiła (gdzieś słyszałam taka opinie).
zyraffka - ja tez bym Ci doradzila, zebys poszla do lekarza (jak Ci nie przejdzie do wieczora).
Koriander - jak to mleko słodzona, to możesz zrobić gryla. Kupujesz wafle i przekładasz je karmelem (karmel zrobisz gotując słodzone mleko w puszcze przez godzine).

Taka dzisiaj wichura, ze zastanawiam się, czy wychodzić na spacer...Znając siebie, to pewnie balkon bedzie grany, chociaz tam wacale mniej nie wieje :/

Zycze wszysztkim mamom milego dnia :)

Witajcie, u nas ciąg dalszy paskudnej pogody co równa się siedzeniu w domu. Wczoraj to był koszmar - Oskar dostał taką histerię wieczorem że za nic nie dało sie go uspokoić. Płakał tak strasznie a ja nie mogłam w zaden sposób mu pomóc. Dopiero wsadzenie do wanienki go uspokoiło. Do teraz nie wiem co to mogło być. Disiaj od rana usmiechniete dziecko jakby nigdy nic.

Agi78 - zdrówka dla córci.

zyrraffka - my używaliśmy Bobotic - i nam pomógł, może podejdz z ta piersia do położnej w przychodni? może ona coś poradzi

nadika - my tydzień temu kupiliśmy taki fotelik ISEOS NEO PLUS ( TT ) Bebe Confort 2010 - PROMOCJA (1253877593) - Aukcje internetowe Allegro

AniaCh83 - trzymam kciuki za pozytywne wieści

mama kubulki - witaj. 9kg? sporo:-)a ja myslałam że moj Oskar to kolos:-)

Agentka RR - u nas powoli też powoli wchodzi rytm dnia - czyli sen - 2 godz zabawy i znowu sen - śpi ok 30 min:-)

hefi - ale fajne zdęcie:-) córcia ma niezłą opikunkę:-)

paula24211 - zaczynam sie rozglądac za prezentami ale póki co nic mi nie wpadło w oko

a o to nowa umiejętność mojego synka - wczesniej siadał na kolanach a dzisiaj usiadł pierwszy raz sam w leżaczku:-)

P1190818.jpgP1190823.jpg

Aniach trzymamy kciuki i liczymy na cud !!!!! saj znac koniecznie jak bedziesz cos wiecej wiedziala

Mamkubulki witamy , ladna waga Twojego smyka !! Jestem ciekawa jak sobie poradzisz po powrocie do pracy , pamietaj zdaj relacje jakby nie patrzyc idziesz na pierwszy ogien

Nadinka mamy Maxicosi jest ok , nastepny wagowo to bedzie roomer jak znajde na allegro to Ci pokarze on jest od 8 kg i byl naprawde bardzo wygodny i dlugo nam sluzyl przy olafku tyle ze nie mozna go nosic , tzn mozna ale kto ma tyle sily :))

Zdec bilans ... A co do spania Olaf tez tak mial.... Ercio za to spi nawet do 9 !!!

Hefi dzieki :)) ja nieznosze grzebania a tu sie wlasnie szykuje lubie jak jest jasno i czysto :)

Agenta u nas tez rytm dnia musi byc zachowany inaczej zaczyna sie jeczenie

Olafasola oj naprawde mozna sie kurzyc. Na poczatek zrob mu szlaban na wanne szybki prysznic i zaoszczedzi na psa jakies 27 min :))

Paula na gwiazdke kupujemy kojec :)) jeszcze jest maly wiec pewnie nie zajarzy a na mikolaja juz znalazlam aktywne klocki z fisher prisa

Zyrafka lepiej idz do lekarza , boli tylko przy karmieniu czy w ciagu dnia tez ??
Jesli zastoj to cieply oklad i odssysanie najlepiej tak jak pisze Koriander tatus dziecko nie ma takiej sily ssania no i oklady z kapusty spotkalam sie kiedys z opinia ze starty ziemniak tez pomaga ale nie stosowalam

Koniczynka to bedziemy mialy ladne przygotowanie do swiat zamisat z dziecmi to w pracy....brrrr

U nas tez dalej wichura za to slonecznie musze znalesc jakies bezwietrzne miejsce na spacer ale ja to chyba na jakis wichrowych wzgorzach mieszkam zawsze wieje a dzis i wczoraj to prawie huragan

reklama
Cześć Dziewczyny przepraszam, że tak od rana smęcę. Mały budził mi sie co godzinę w nocy ijestem wykończaona i ta pierś mnie tak przeraźliwie boli podczas karmienia ze łzy same lecą:((( nie wiem co robić, do jakiego lekarza z tym iść?? dzisiaj i tak nigdzie nie pójdę bo mąż do jutra w pracy, ale musze coś z tym zrobić bo nie wytrzymam.

Spróbuję poczytać, Łukasz śpi mam nadzieję że zdążę

wiesz, położna mi mówiła, że najlepszym sposobem na bolace piersi jest pukanie-uderzanie opuszami palców, pomaga to udrożnic kanaliki i nie powoduje nadmiernej produkcji pokarmu tak jak to jest po masowaniu piersi,
i boli sutek, czy jakas inna czesc piersi?
jesli boli Cie coraz bardziej to nie powinnas czekac, bo d wieczora mozesz miec 40stopni goraczki, tak to jest z piersiami, szybko sie zaczyna i boli, mozesz miec stan zapalny, ale w razie jakbyś musiala nawet wziac antybiotyk to przy amoksycyklinie i in. mozna normalnie karmić , najwazniejsze zeby pokarm nie zalegal, dasz rade, dzielna dziewczyna;)

Do góry