reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć Dziewczyny przepraszam, że tak od rana smęcę. Mały budził mi sie co godzinę w nocy ijestem wykończaona i ta pierś mnie tak przeraźliwie boli podczas karmienia ze łzy same lecą:((( nie wiem co robić, do jakiego lekarza z tym iść?? dzisiaj i tak nigdzie nie pójdę bo mąż do jutra w pracy, ale musze coś z tym zrobić bo nie wytrzymam.

Spróbuję poczytać, Łukasz śpi mam nadzieję że zdążę

reklama
Klara śpi tylko po 30 minut , 2-3 razy dziennie wiec wtedy mam czas na ogarniecie sie albo na zjedzenia sniadania, jak sie bawi to musi mnie widziec... wiec wszystko robie w jej towarzystwie ona albo w hustawce albo w foteliku bo na podłodze na macie to w ogole nie lezy..nie chce

Ja mojego przyzwyczajam do zabaw bez mamy na oku. Matę ma rozłożona u siebie w pokoju. Kładę go tam i zaglądam co kilka minut wesoło do niego zagadując :) Z czasem wydłużam te odstępy "wizyt" (teraz mam co 10-15 min.) i dzieki temu Krzyś coraz dłużej potrafi się sam bawić, czując się bezpiecznie, że mama napewno przyjdzie.

Zyrraffka - niestety nie pomogę :( Idź do lekarza, aby się coś gorszego nie zrobiło...Chyba na pierwszy ogień ginekolog?

Witam sie na chwilke, zaraz idziemy z mala na wizyte kontrolna, juz mi sie nie chce nawet myslec ile (nie)przytyla :-( ...

AniaCh cale forum jest myslami z wami, badz dzielna, musi byc dobrze!
mamakubulka witaj, ale masz wielkiego dziecia :szok:
zyraffka na serio popros meza zeby ci "odessal" bo ci sie to przerodzi w zapalenie a z tym nie ma zartow :no: Musisz najpierw odblokowac zatkany kanalik bo mleko tam sie ciagle zbiera, nie czekaj z tym za dlugo!

dziewczyny, jestescie wpaniale, to forum jest genialne, co za odkrycie!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze nie umiem sie tu poruszac... ale niedlugo to ogarnę ;)

Moj Kubuś jeszcze śpi, taki z niego spioszek, wczoraj spal 15 godzin, tylko jak był głodny to sie wiercił, ale sa takie dni, ze prawie wcale nie zmruży oka, taki jakis nieobliczalny ten moj synek ;)

]Milka26 za tydzien wracam do pracy i juz przez to spac nie moge po nocach, nie wiem jak to bedzie eh

AniaCh trzymam kciuki z całej siły, niech moc bedzie z Wami!!!!!!!!!!

gosiagro przekrecanie na brzuszek to najlepsza zabawa, Kubus też robi to ciągle, ale umie na razie tylko w jedną strone ;)
a traume z porodu mam przez ten stres ktory musialam przezyc, a wygladao to tak:

w czerwcu były straszne upały, pamietacie? bardzo zle sie czulam, nie czułam ruchów płody, powiedzialam lekarzowi, zrobili mi ktg, okazalo sie ze tetna prawie nie ma i szybko zrobili mi cesarke, za pol godziny Kubuś byl juz na swiecie, ale to bylo najdluzsze pol gdziny mojego zycia, bo leżąc na stole operacyjnym nie wiedzialam, czy dziecko zyje, czy nie. Byłam tak przerażona, ze mało co ducha nie wyzionęłam ;( w dodatku byla w szpitalu dziewczyna z takimi samymi objawami jak ja, a jej ciąża była 2 tyg starsza od mojej, ale dziecka nie udalo se uratowac, mowila, ze sie strali 10lat o tego aniołka, wiec dziekuje Bogu, ze u nas sie wszytsko dobrze skonczyło, Kubula jest cały i zdrowy ;) czy ktos tu miał jeszcze cesarke?

-Avena- o super! rówieśnicy, ciekawe ile osób uodziło 11 czerwca, jest tu jakas lista? bo ja poczatkujaca jestem i jeszcze troche sie gubię ;)

Ewelinka307 mi pediarta powiedzial to samo ;) mój synek taki gigancik po tatusiu, a karmię go piersia i raz dziennie (na noc) dostaje butelke, a wczoraj pierwsze jabłuszko zjadl,hehe ale sie krzywił, az filmik nagralismy ;)

Kasiulka_1980 też mam tą karuzele, Kuba przy niej pięknie usypia, kupno tego to był strzał w 10 ;)

ps: wątek anty teść(owa) jest eksta;)
pozdrawiam Was serdeznie,miłego dzionka ;)

ewelinka,ja bym nie wytrzymala i poleciala do lekarza wczesniej.. .to strsznie dziwne jest co Ci sie stało...
nadika - ja mam maxi cosi city i jest ok,choc zby wiele nie podruzujemy

Więcej nie doczytałam. Powinnam spac juz,bo wstaje o 2 i o 3.wyruszamy do Centrum Zdrowia... Nie zasne juz pewnie. Mam takiego stresa,ze masakara. Wyć mi się chce. Na pewno nie uslysze jutro zbyt optymistycznych wiesci na temat serduszka Filipka. Róznie bywało, czasem wydawalo mi sie,ze jestem silna psychicznie,czasem,ze mniej, ale jesli chodzi o wlasne dziecko to wysiadam kompletnie. Wczoraj pobieralismy krew i pi**a jedna powiedziala,ze z palca nie pobiera i brała z żyły. Wpkowala mu cala igle prawie i grzebala na boki. Najpierw nie płakał,a pozniej jak zacza wrzeszczec...a ja jeszcze musialam go trzymac z calej siły zeby sie nie ruszał...czulam sie jak wyrodna matka. Na szczecie jutro nie powinno byc bolesnych badan. Tylko ciekawe jak sie bedzie Fifi zachowywał, po poniedzialkowych szczepionkach (chyba) jest strasznie marudny.
Dziewczyny trzymajcie kciuki prosze... wiem,ze nie mam co liczyc na cud... ale tak bym chciala uniknac operacji... ;( ;(
mooocno trzymam kciuki!

mamakubulki-witaj :) Ja też miałam cesarkę, ale wspominam ją bardzo dobrze-o ile można tak wspominać operację... ;-)Bardzo szybko się pozbierałam-na drugi dzień byłam juz pod prysznicem, blizna zagoiła się błyskawicznie-bez dolegliwości .

Witajcie;)
Gaja poszła spać o 19 a obudziła się o 5;)Pożniej drzemka i 7:15 wstała;)
Witaj mamokubulki;)
Nadika ja mam fotelik z kompletu wózka;)
Agentka zazdroszczę tego planu dnia;)U mnie nie bardzo da się ułożyć bo Gaja nie chce spać w dzień!!!
Ola fasola stały teks i ...tak siedzisz w domu...;)
Ja marzę o psie bo chciałabym aby się wychowywał z Gają;)Jutro mam imieniny więc może dostanę w co wątpię;)
Żyraffka przystawiaj częściej do tej bolącej piersi;)

Z góry przepraszam że nie odpiszę wszystkim ale raczej nie zdążę:(

eagle pochwal się co kupiliscie Asi na urodzinki,

oj Kajdusia widzę strasznie nerwowy dzień, a dziekankę kopnij ode mnie w dupsko.

kasiajanicka cieszę się ze śliweczka pomogła!! jak ciasto wyszło??

zdec i jak nocka????

olafasola ja nie mam problemów z karuzelą, wyłącza się fakt ale to mój Łukasz przy niej majstuje, przełącza melodyjki nogami albo raczkami kombinuje przy przyciskach:))

hihih lena dzięki musze powiedzieć koleżance o ave maria :)

koriander mam fajny przepis zaraz poszukam:))

ewelinka- Ty to dopiero masz cycka- szok, nigdy nie słyszałam o czymś takim,

nadika ja mam fotelik w samochodzie i nie pamiętam jaki to:))) ale nie jest rewelacyjny nie polecam więc nawet nie bedę sz\ukać nazwy

aniu- trzymam kciuki najmocniej jak potrafię

mama kubulki witaj

gosiagro- niezła artystka z Majeczki:)) mój taknie wariuje

hefi- widze że Juleczka dogaduje się z pieskiem, ślicznie wyglądają razem:)))

paula ja już wiem co kupię pod choinkę, później poszukam i wstawię link

dorotkade- gratuluję nowej umiejętności:))

paula- miałam jakiś czas temu zatany kanalik i po dwóch dobach kamień na piersi znikł ale ból cały czas jest i coraz bardziej boli podczas ssania:(((

lena- bardzo często przystyawiam, bo Łukasz chwilkę z lewej possie i zaczyna marudzić i muszę mu prawą pierś dać

reklama
Do góry