zyrraffka
Szczęśliwa mama
A jeszcze w kwestii pieluch: nasz Krzyś mały nie jest (6840g), a trójki, które mamy (4-9 kg) są na niego całkiem duże (dużo luzu w każdą stronę).
to jestem w szoku, mój ma niecałe 6500 i cisną w uda
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jeszcze w kwestii pieluch: nasz Krzyś mały nie jest (6840g), a trójki, które mamy (4-9 kg) są na niego całkiem duże (dużo luzu w każdą stronę).
Witam się po 2 dniowej nieobecności.
Zaraz poodpisuję Wam , z grubsza tylko przejrzałam
Ja jestem w szoku jeszcze... Jasiu dzisiaj miał w końcu pierwsze szczepienie!!!!! Od soboty chodziłam podenerwowana.
Pojechaliśmy dzisiaj i jasiu dostał 2 zastrzyki w jedno i dugie udko. Płakał chyba tak pierwszy raz w życiu taki był to płacz rozżalony , bolało go... Ja powstrzymywałam łzy jak mogłam tylko. Teść mój nas wiózł na szczepienie i spowrtem , specjanie opóznił pójście do pracy. Całą drogę w tą i spowrotem się nie odezwałam jak nie ja. Za to jak weszłam do domku , położyłam Jasia z fotelikiem i sie tak rozryczałam że teściowa , która ma wolne dzisiaj też się ropłakała!
W zasadzie Jasiek zniósł dzielnie szczepienie i popłakał w trakcie i troszke po a dla mnie to ogromne przeżycie...
Wy też tak macie dziewczyny czy ja jakas nienormalna jestem???
Mam pytanie jakie robicie okłady po szczepieniach , bo mi lekarz kazała zrobić roztwór z sody z wodą letnia przegotowana i przykładać, tylko nie wiem jak często? Czy długo? czy owinąc i zostawić ? czy od czasu do czasu przykładać?
Jak mogę Was prosić o pomoc to bardzo ładnie proszę
Teraz troszke poczytam ...i postaram się odpisać
a i zapomniałam się pochwalić Jasiek waży już 6480
już drugą paczkę 4 kończymy, a Hubek waży trochę ponad 7kg. też mu 3 ściskały uda i poza tym wypływała kupa już bokami , a to wyraźny sygnał, że pora na zmiany. teraz jest super, tylko ubranka muszą być na 74, żeby tą pieluchę zmieścićDziewczyny zakładacie już pieluszki rozmiar 4??? Ja już 3 dzień taki rozmiar zakładam, bo Łukaszkowi bardzo uda 3 uciskały, Lukaszek nie jest jakimś pulpecikiem ale trójki zdecydowanie już za małe.
Wiecie moze gdzie jest jakaś promocja pampersów????
u nas podobna reakcja na odkurzaczmój mały do zasypiania widać uwielbia odkurzacz...w sobotę położyłam go na macie a sama odkurzałam, za chwilę patrza a mały przysypia więc przeniosłam go do łóżeczka i dalej odkurzałam a on usnął bez jednego płaczu...cud, ale nie będę go usypiać odkurzaczem (dodam że mój odkurzacz ma dużą moc i strasznie warczy, mój mąż budzi się na jego dźwię od razu nawet jak odkurzam w kuchni i do pokoju s a drzwi zamknięta).
co do pieluch to Jagoda nosi 3 i lepiej zeby szybko z nich nie wyrosła bo mamy jeszcze ze 150szt!!!
Zyrafka- kupowanie nowego wozka głebokiego chyba nie ma sensu. Ja bym kupila spacerowke rozkładaną na łasko. A z ciekawości- jak to wozek??
Paula- piekne fotki z chrztu
Cobra- ja tez mialam wypadek ale jeszcze w ciazy. Pas sie naprężył ale szyją i tak mi szarpnelo a co dopiero u Ciebie jak pas był luzno. Powinnas isc do lekarza..