reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

agentka myślę, ze na płasko w spacerówce można śmigać:) tylko ja wolałabym jakąś głęboką spacerówkę, zeby była bardziej osłonięta.

kasiamro- mój lekarz na każdym szczepieniu mierzy ale wydaje mi się ze to mierzenie jest nie do końca wiarygodne, założę się, że za każdym razem wyszłoby mu inaczej:)) może dlatego Twój nie chce mierzyć, bo co zrobi jak mu na następnym mierzeniu wyjdzie mniej :))

reklama
witajcie po kilkumiesięcznej przerwie. :)

pisałam tu w wątki może raz czy dwa, więc pewnie nikt mnie nie pamięta. kubie minął okres wielkich krzyków i nerwów, jak tylko nie śpi, więc powoli wracam do życia.

ja się jakiś czas temu zastanawiałam, co zrobić, jak mi kuba wyrośnie z gondoli, bo powoli zaczyna być już coraz mniejsza. ja kupiłam na początku wózek wielofunkcyjny, więc mam w domu spacerówkę, która tylko czeka, aby ją zamontować. i tak pewnie zrobię nawet, jesli kuba nie będzie potrafił jeszcze siedzieć. rozłożę ją na płasko, bo ma taką możliwość i będziemy tak śmigać.
gdybym miała tylko gondolkę, kupilabym spacerówkę. tak, jak powyżej dziewczyny pisały.

co do ubranek, kuba jutro kończy 15tygodni. numerkami, to na ogół wchodzi w 62 - i jest na styk. kupuję mu z reguły trochę za duże - wiadomo.

zyrraffkahttps://www.babyboom.pl/forum/members/zyrraffka-65498.html w czy przy każdym szczepieniu lekarz mierzy wam synka? ostatnio zastanawiałam się, czy wszyscy lekarze mierzą, tylko mój nie mierzy? bo ile razy pytam o wzrost, to mi się tłumaczy, że takiego maleństwa się nie mierzy. no a przy urodzeniu? przecież mierzyli, a był jeszcze mniejszy ;)

Witaj, u nas mierzyli pierwszy raz od urodzenia (czekali na potwierdzenie od ortopedy, że wszystko jest ok z bioderkami). Ale nawet teraz pediatra powiedziała, że jest to pomiar orientacyjny, bo nikt mu kolanek nie prostował (jak go mierzyłam sama w domu, a miał akurat wyprostowane nogi), to wyliczyłam 70, czyli o 5 cm wiecej niż lekarz ;)

Laski ale jestem szczęśliwa Gaja nie to dziecko!!!Widzę że drzemki ma juz po 40 min co 2 godz a tak wczesniej na cycu masakra jedna moze z 15 min az mi lżej;)
Co do śpiworka ja miałam razem z wózkiem;)

My naszego brzdąca też niedługo do spacerówki przeniesiemy :-) tym bardziej że mam do niej fajny śpiwór więc na zimę w sam raz.
Z rozmiarami ubranek to mnie czasem trafia, parę dni temu chciałam ubrać małemu body a że wszystkie jego były poprane to sięgnęłam po rozmiar 80. Jeśli chodzi o długość to faktycznie zbyt długie ale szerokość to chyba z 62 wzięli, niema szans żeby go w nie wcisnąć, a szkoda bo fajne :-(

Zastanawiam się czy mogło się coś Kamilowi poprzestawiać. Do tej pory kładliśmy go do łóżeczka tylko na noc i pięknie zasypiał a dnie spędzał na naszym łóżku lub macie. Dziś jednak włożyłam go na chwilę do łóżeczka żeby pranie powiesić, wracam a on śpi i tak śpi już ponad godzinę co mu się zdarza tylko w czasie spacerów. Jak myślicie, poprzestawiało mu się coś że to już pora dłuższego spania :-D Fajnie jak tak śpi, ale chyba jeśli będzie spał dłużej niż dwie godziny to go obudzę i tak na spacer trzeba iść :-)

to paula pytała o krzesełko;-)
jeżeli chodzi o A6W to czy miałaś jakąś przerwę? bo mi się wydawało, że byłyśmy równo?

Rzeczywiście to paula pytała a nie Ty ;-) A ja dziś zakręcona jestem, aż musiała spojrzeć w harmonogram i policzyć, dziś mam drugi dzień kiedy robię 10 cykli w serii i rzeczywiście jest to 12 dzień a nie 11 :happy: Dzięki za uświadomienie:happy: Nie miałam żadnej przerwy ale chyba tak mocno zakodowałam sobie, że od niedzieli robię 10 cykli, że utożsamiłam to z 10 dniem :-)

A my po dłuugim spacerku, ładnie świeci słonko ale za to bardzo mocno wieje wiatr, zawędrowałam dziś nad Wisłę ale od razu się wycofałam gdy poczułam jak mocno wieje, wśród budynków lub w parku to aż tak się tego nie odczuwa jak na otwartej przestrzeni.

reklama
Do góry