reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Eryk mimo ataku wampira nabywa nowe umiejetnosci :)) dzis zaczal siegac po zabawki lezac na brzuszku :) i zaczal wyraznie przekrecac sie na boki moze za niedlugo zalicxzymy obrot plecy brzuch :). Przy okazji zabaw z nim zauwazylam ze lewa reka jest lepiej rozwinieta i dominujaca jak jest u Was ?? zastanawiam sie czy bedzie leworeczny

milka lateralizacja kształtuje się przeważnmie do 4 roku życia (czasami dłuzej)- to że teraz przeważa ręka lewa nie ma znaczenia, w innym okresie niemowlęcy Eryk może sobie upodobać prawą rączkę i będzie tak sobie wybierał i wybierał ile mu się będzie podobało:)))

lencja- współczuję kolek, biedna Kornelcia się nacierpi, kto by pomyślał ze po 3 miesiącu któreś z naszych czerwcowych dzieciaczków będzie się zmagać z tym chole**** oby kropelki pomogły!!! daj znać jak dzisiaj będzie

hefi- życzę żebyś nie miała jakl ja - wstawanie co 2 godzinki w nocy, chociaż dzisiaj udało się 2 razy, ze pospał po 3 godzinki, więc chyba jakieś postępy małymikroczkami są

kasiu- cieszę się że wkońcu są dobre wieści

agast- jagódka ma przepiękne oczka, hipnotyzują:))

lena- gratuluję postępów w jedzeniu i spokojnej nocki, jak mi się taka marzy, ehhhh muszę przetrzymać ten okres:-)czekam na lepsze czasy nocne:)))

kasiulka- my jeszcze niemieliśmy taaaakiej kupy wszędobylskiej hehehhe

eagle- ślub masz 16???

-avena- współczuję, mam nadzieję ze kupki będą częstsze

iwwka- ja nie podaję herbatek, może to źle???

gosiagro- zakochałam się wczoraj w Twojej Majeczce, to zdjęcie jest poprostu rewelacyjne, taki uśmiech pełną gębą to jest coś:-):-)

cobra- przeraxiłaś mnie kobieto! dobrze ze nikomu nic się nie stało, moze faktycznie lepiej z małym do lekarza upewnić się ze wszystko jest dobrze i Ty też się przebadaj, jak słysze o takich teściach to poprostu nie mogę z nerwów!!!!!!

paula ciesze się że chrzest się udał, zdrowiej szybciutko!! ślicznie wyglądacie, Lenka słodziutka:-)

perfecta- każda mama chyba przeżywa szczepienie, ja bardziej niż mój Łukaszek, on nawet nie jęknie taki dzielny a ja cała roztrzęsiona.
Co do okładów to ja nie robiłam, pielęgniarka zaleciła smarować altacetem i tak robię.

Nie lubię mieć zaległości bo póxniej ciężko was nadrobić:)))

Łukaszek na spacerku a ja nie wiem za co się zabrać tyle tego jest w domku, nie chce mi się okropnie:((

Nocka troszkę spokojniejsza, Łukasz już ładnie zasypia, nawet w dzień nie chcę już przy cycku zasnąć, tylko marudzi i dopiero w łóżeczku zasypia:-):-):-)jednym słowem sukces. Jeszcze tylko czekam kiedy będzie się mniej budził w nocy.
Musze ogarnąć, nie będę się za bardzo wysilać, a co tam, ogarnę i zrobię sobie herbatkę.

reklama
Dziewczyny zakładacie już pieluszki rozmiar 4??? Ja już 3 dzień taki rozmiar zakładam, bo Łukaszkowi bardzo uda 3 uciskały, Lukaszek nie jest jakimś pulpecikiem ale trójki zdecydowanie już za małe.
Wiecie moze gdzie jest jakaś promocja pampersów????

Dziewczyny zakładacie już pieluszki rozmiar 4??? Ja już 3 dzień taki rozmiar zakładam, bo Łukaszkowi bardzo uda 3 uciskały, Lukaszek nie jest jakimś pulpecikiem ale trójki zdecydowanie już za małe.
Wiecie moze gdzie jest jakaś promocja pampersów????

My kupiliśmy promocyjną pakę trójek (3 opakowania) i ma na miesiąc, a widzę, że powoli są maławe ;) Witek też nie jest klucha, a jednak te trójki już na styk. Skończymy zapasy i chyba też przymierzymy się do czwórek, tym bardziej że ostatnio kupy zdarzają się po pachy, więc może pielucha trochę za skąpa.

PS - witam się poniedziałkowo :-)

Perfecta - dla każdej mamy sczepienie to trudne przeżycie:-( ja tylko smarowałam Altacetem jak pielęgniarka radziła:tak:
paula - moja ostatnio nie chce herbatki pić:no:, muszę chyba kupić jakąś inna bo tej pory pila tylko koperkową
zyrraffka - małymi kroczkami dojdziecie do sukcesu sennego:tak::tak:; ja używam jeszcze 3 ale chyba jak się skończą to pomyśle na 4

bakteria ten skok ma kulminację ok 17 tygodnia więc może to to właśnie, a ząbek pewnie jeszcze to nasila, a smarujesz mu czyms dziąsełka?

Wiem, wiem - my mamy 16. tydzień, no ale to wszystko jest umowne, przecież dzieci to nie maszyny. Smaruję mu dziąsełko calgelem, ale tylko ze zdziwieniem się oblizuje i go zjada. Jakoś nie wierzę w te żele za bardzo ;-) Ale wczoraj zasnął! Był kąpany dopiero po 21 (wróciliśmy od rodziców) i po kąpieli, po jakimś kwadransie zasnął. MOże najgorsze na razie za nami, bo weekend to tragedia była...

Co do przemywania sodą miejsca po szczepieniu - ja to robię przy każdej zmianie pieluszki. Przez dwa-trzy dni.

Herbatki - nasz pije HIPPa (koperkową lub rumiankową) mniej więcej 100-150 ml na dzień.

Dziewczyny mam pytanie: jak czyścicie uszka dzieciom? Z jednej strony wiem, że pałeczki higieniczne często prowadzą do zapchania ucha przez wepchnięcie brudu do środka, z drugiej strony audi spray (przynajmniej ten, który mam) nie nadaje się dla tak małych dzieci...

reklama
Do góry