reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

A ja kontynuuje zly czas niestety... Chyba mamy jakiegos pecha z ta waga maluchow gaja chudnie Filip nie tyje a teraz ercio tez . Eryk przytyl w 3 tyg tylko 300 gram lekarka nie robi tragedii ale wyslala nas na badania moczu i krwii jesli wyniki beda dobre a waga sie bedzie taka utrzymywac to jeszcze troche bedziemy mogli nic nie wprowadzac a jak nie to wczesniej zaczniemy zupki itp , Dla mnie to strasznie dziwne bo on nie jest placzliwy i nie wyglada na glodnego moze to przez te przesypiane noce ale powiedziala zeby go nie budzic do jedzenia bo juz ma dobry nawyk wiec szkoda go marnowac mam czesciej karmic w dzien. Jak pomysle o tych badaniach to juz mam dosc bedzie go maz trzymal do tego badania, juz nam sie raz udalo uniknac a tu jednak powtorka . Do kompletu mamy z tym okiem odwiedzic okuliste bo ona nie ma pomyslu. Moj D. dzis pracuje wiec ma sie zorientowac gdzie nam fajnie zrobia te badania i jakiego okuliste wybrac.

Ide was doczytac

reklama
Witam Was wieczorkiem? Ksawerek spi juz od 2 godz a ja mam wreszcie troche czasu na bb... ja tez prosze o wpis do klubu antytesciowa- tak mnie w.....a przyszla dzis do nas nie dosc ze zasmarkana to jeszcze kaszlaca i zaraz do ksawcia i caluje go lezal sobie moj aniolek kochany na kanapie spokojnie to ta stara....musiala go na rece wziasc i trzepac nim a Ksawus tego nienawidzi no i sie zaczego mozemy jej z m tlumaczyc ale tu jej wlezie tam wylezie ....

a co do usmiechow naszych malenstw-Ksawerek zanosi sie smiechem jak go calujemy po brzuszku lub raczkach albo jak go nasladuje jak smoka ciagnie ...neraz jestem zmeczona on placze ale ten jego usmiech wszystko mi wynagradza
Ksawerek podnosi pupcie przy przewijaniu ja mu mowie podnies dupke do gory bo pampka zakladamy a on myk a jaki przy tym usmiechniety:)
u nas zabki pewnie niedlugo sie pojawia i to chyba 2 naraz bo obie dolne jedynki juz bardzo widac stosujemy dentinox
Ksawerek je co 3 godziny po 90ml czasem zdarzy sie 120 chodz byly dni kiedy zjadal po150-180 ale tez z zegarkiem w reku co prawda od jakiegos czasu przesypia w nocy po 5-6 godz ale pozniej juz standard jedzonko co 3 godz pobudke mamy ok 6-7 do 8 zabawa i znow mala drzemka'
no to tyle sie naprodukowalam teraz musze doczytac

Witam wszytskie nowe mamy :))

Nosek dzis bez zmian tzn dalej zaczerwieniony ale juz nie opuchniety , wiecie jak pomysle ze on mogl lezec na macie to nie wiem co wtedy by sie moglo stac moglby na niego skoczyc rozdepnac raczke albo cos , normalnie az boje sie uruchamiac wyobraznie. lekarka nos obejrzala powiedziala ze ok ponaciskala i stwierdzila ze jakby cos sie stalo to by go nadal bolal

Dziekuje za pochwaly erciowego trzymania glowy on czasm trzyma tak pieknie jak na zdjeciu a czasem sie leni, w kazdym razie Olaf w jego wieku to byl silny ze az wszystkich zadziwial Eryk taki nie jest. Fajnie sie bawi wlasnie jak mu cos przejezdza kolo buzki tak jak na tej fotce z thomasem kreci za nim glowa wiec gimnastyka jest. A z kolejnych wpadek.... siedzi Ercio na urodzinach w bawialni w foteliku ( Olaf dzis sie bawil u kuzynki ) i kolo niego siedzi chlopak majacy 2 dzieci i mnie pyta czy on juz je biszkopty na co ja z usmiechem ze tak i juz chcialam dodac ze piwo tez pije a tu patrze a on mu daje tort na lyzeczcce !!!! ale zdazylam na szczescie :) nie ma co z facetami zartowac

Agentka RR Twoj Krzys ma urodziny tak jak moj Oli tyle ze jest o 5 lat starszy :))

Zyrafka ja nie mam obawy zostawiac Eryka z olafem pod warunkiem ze Eryk jest np w lezaczku pieknie do niego mowi ladnie zabawia wie co moze zrobic czego nie ale on ma 5 lat a eryka wczoraj pilnowaly 3 dorosle baby

Perfekta zgadzam sie przezywamy najwspanialsze chwile , trzeba je jak najlepiej zachowac w pamieci, te usmiechy czasami az lzy wyciskaja :))

Avena super fryzura i mala oczywiscie tez :)wogole fajne zdjecie bardzo mi sie
podoba kolor scian

Kpi - odpoczywaj i ładuj baterie w tych bieszczadach

Koriander - wszystkiego naj naj naj dla jednodniowej pięciomiesięczniaczki:-)

Lencja - imprezka dopiero juterko, dzisiaj zbierałam przepisy, jutro będę szaleć w kuchni
A przy usypianiu to wymiękam bardzo szybko i jak zaczyna płakać w ciągu dnia to po chwili biorę na ręce, śpiewam, tańczę byle tylko się uspokoiła. Ale Igowego płaczu tak czy siak nie da się długo słuchać bo jak się drze to ma tyle pary że uszy puchną. Wtajemniczeni mówią że to po mamusi:-D

Agentka RR - Krzyś też widzę spory, a co do fotelika to chodzi o taki samochodowy??

Milka
- Iga też już nie przybiera tak jak wcześniej, oby z badaniami było wszystko ok

Zmykam spać bo jutro dużo roboty od rana:)

A ja kontynuuje zly czas niestety... Chyba mamy jakiegos pecha z ta waga maluchow gaja chudnie Filip nie tyje a teraz ercio tez . Eryk przytyl w 3 tyg tylko 300 gram lekarka nie robi tragedii ale wyslala nas na badania moczu i krwii jesli wyniki beda dobre a waga sie bedzie taka utrzymywac to jeszcze troche bedziemy mogli nic nie wprowadzac a jak nie to wczesniej zaczniemy zupki itp , Dla mnie to strasznie dziwne bo on nie jest placzliwy i nie wyglada na glodnego moze to przez te przesypiane noce ale powiedziala zeby go nie budzic do jedzenia bo juz ma dobry nawyk wiec szkoda go marnowac mam czesciej karmic w dzien. Jak pomysle o tych badaniach to juz mam dosc bedzie go maz trzymal do tego badania, juz nam sie raz udalo uniknac a tu jednak powtorka . Do kompletu mamy z tym okiem odwiedzic okuliste bo ona nie ma pomyslu. Moj D. dzis pracuje wiec ma sie zorientowac gdzie nam fajnie zrobia te badania i jakiego okuliste wybrac.

Ide was doczytac

wiem, co przeżywasz, miałam podbnie: nie widziałam oznak głodu u Fifiego, a lekarka raban robiła, też były badania (mocz, CRP, morfologia), wyszły dobrze, na jakis czas spokój a potem znów raban i teraz dokarmiam

a Wam pediatra powiedział, że jak nie będzie przyrostu to masz nowe rzeczy wprowadzać? bo mi zabroniła....
ja w nocy ni ebudzę na karmienie i zmuszam się do wypicia 3 litrów mineralki i działa bo właśnie odciągnełam 160 ml w 10 minut :D

trzymam kciuki za badania :) będzie dobrze :0

kolorowych snó :)

Avena- podam Ci składniki na według mnie najlepszą sałatkę na świecie, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby po zaserwowaniu goście nie spisywali sobie przepisu:
Pierś kurczaka
puszka ananasów
puszka mandarynek
puszka czerwonej fasoli
orzechy włoskie drobno siekane
rodzynki
pestki dyni
majonez
dużo curry

Pierś kroję na małe kawałki, obtaczam w przyprawach (bardzo lubię Knorra przyprawę do mięs) i w dużej ilości curry i podsmażam
Mieszamy mięsko i inne składniki (mandarynki na końcu, żeby się nie rozbebłały)
sosik to po prosu majonez z dużą ilością curry , ja dodaje trochę śmietany,żeby był łagodniejszy
Palce lizać, a do tego to sałatka która zaskoczy każdego :tak:
Swoją drogą Koriander- pamiętasz? moja koleżanka Alicja przyniosła ją na Sylwestra, od tego czasu się w niej zakochałam (w sałatce, nie w Alicji ;-))

Eliza- udanych chrzcin!
Koriander- Lilka widzę podobnie ulewa jak Małgosia... już się boję o Twoje mieszkanko ;-)
kpi- fajnie, że tak sobie wypoczywacie, lepszej pogody jeszcze życzę...
Agentka- rzeczywiście Krzyś już spory! Dzięki za ciekawe newsy od pediatry
Milka- na pewno tak jak w przypadku większości dziewczyn alarm z nieprzybieraniem okaże się fałszywy, to pewnie jakiś skok rozwojowy... A propos tego torcika to przypomniało mi się jak Piotruś w wieku niecałych 8 miesięcy dostał kawałek karkówki z grilla od naszego kolegi :-D- wycyckał wszystkie przyprawy, a mięsko wypluł :-D

Była też u nas lekarka, piotrek dostał oczywiście antybiotyki, ja się jeszcze jakoś trzymam :-)

A kot mi leży na kolanach, jakby mi ktoś powiedział tydzien temu, że przygarnę kota to bym po głowie takiego postukała, mówię Wam- zbzikowałam zupełnie :-D, jutro pojedziemy chyba kupić kuwetę, bo żal mi go co chwilę wyrzucać na dwór, a zwlaszcza na noc....jest cudny :-)

dobranoc

Widzę, że dziś załapałam się na podium :-)
Wczoraj położyłam spać małego ponad godzinę wcześniej, żeby sobie spokojnie film obejrzeć to mi dziś o 4 wstał i teraz po 6 :-) Dziś za nic go wcześniej nie położę. Niestety katar mu wrócił a już myślałam, że mamy to z głowy, chyba nie obejdzie się bez maści majerankowej.

Spróbuje nadrobić co u Was. Miłego weekendu.

Milka 26 … Czyli Twój Oli i mój Krzyś to dwa małe raczki, z pierwszego dnia znaku :) Mój uczuciowy wrażliwiec na maxa, przynajmniej na razie ;) Nie wiem co prawda jak podchodzisz do znaków zodiaku, ale może coś w tym jest ;)

Avena… w sumie pediatra nie określiła rodzaju, powiedziała po prostu „fotelik” – generalnie wskazała na układ ciała, który przybiera malec - taki niemal siedzący.

Kajdusia – miałam jeszcze sporo innych pytań do pani doktor (które notowałam od poprzedniej wizyty), ale z tego wszystkiego zapomniałam ich ze sobą zabrać ;)

Pozdrawiam ciepło i lecę się pakować do samochodu :) Do "zobaczenia" w niedzielę!

reklama
Dzień dobry,

dzisiaj Maja sobie urządziła pobudkę o 3, na szczęście po jedzeniu zaraz zasnęła i kolejne jedzonko o 7:30, teraz fika na macie pewnie zaraz jej się spać zachce

kpi - odpoczywajcie sobie, zazdroszczę:tak:
Lencja - ja na początku w ogóle z pokoju nie wychodziłam, przez to było trudniej na płacz patrzeć, niż być w innym pokoju i mniej słyszeć, nie wychodziłam, tylko siedziałam przy niej i głaskałam po główce, policzku; teraz kładę ją i zostawiam i zaglądam czasami; jeżeli chodzi o długość przetrzymywania to u mnie nie płakała aż tak długo, czasami było to 5 minut ciągłego płaczu, czasami 10-15 minut ale przerywanego, z pól godzinnym płaczem czy godzinnym jak u atheny nie dałabym rady:no:; trzeba się po prostu zawziąć bo im dłużej dziecko do czegoś jest przyzwyczajone tym dłużej potem zajmie jego oduczanie; mam nadzieję, że kolki szybko wam przejdą:tak:
Agentka - ślicznie synuś waży:tak:; miłego weekendu
Milka - myślę, że to rzeczywiście może to być fałszywy alarm
agusia - gratuluje głośnych śmiechów:tak:
kajdusia - widzę, że rzeczywiscie kot ci serce skradł:-D:-D

Do góry