reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
gosiagro a Twoja Majka śpi ze smokiem? I czy ją ze smokiem usypiałaś jak uczyłaś ją zasypiać samej?

tak, śpi ze smoczkiem w dzień i miedzy innymi dlatego z nią siedziałam na początku żeby kontrolować czy smoczek nie wypada
jedynie po kąpieli i przy pobudce nad ranem smoczka zazwyczaj nie potrzebuje i zasypia bez niego

Swoją drogą Koriander- pamiętasz? moja koleżanka Alicja przyniosła ją na Sylwestra, od tego czasu się w niej zakochałam (w sałatce, nie w Alicji ;-))
:-D:-D:-D pamietam, pyszna byla!
A pokaz kota? Fajnie takie ciepelko na kolanach :-)
Witajcie Kochane :)

My od kilku dni w Bieszczadkach ... Pięknie tylko troszkę mokro .... ;(
zazdroszcze :-):-) wypoczywajcie sobie jak najwiecej
Poza tym męczą nas napady kolki, niby kolka występuje od 3 tyg do 3 miesiąca a nam się po skończeniu 3 miesiąca zaczęło, straszne są te chwile...:szok::szok::szok::no::no::no:
probowalas kropelek na kolki? nam pomogly...
A ja kontynuuje zly czas niestety... Chyba mamy jakiegos pecha z ta waga maluchow gaja chudnie Filip nie tyje a teraz ercio tez . Eryk przytyl w 3 tyg tylko 300 gram lekarka nie robi tragedii ale wyslala nas na badania moczu i krwii jesli wyniki beda dobre a waga sie bedzie taka utrzymywac to jeszcze troche bedziemy mogli nic nie wprowadzac a jak nie to wczesniej zaczniemy zupki itp ,
nam lekarka zalecila to samo, wczesniej wprowadzac mimo ze Lila tylko na piersi, zeby nie bylo jakiegos zastoju we wzroscie
Nie martw sie, moze to taki urok naszych dzieci..

A u nas ma byc 24 stopnie! Uciekamy na spacer milego dnia!!

dzień dobry weekendowo :-)
u nas pogoda nie najgorsza a przede wszystkim nie pada, więc pewnie popołudniu spacerek zaliczymy
nocka tez ok
Perfecta o tak dla takich właśnie chwil warto :tak::-) i nie ma nic cudowniejszego, a później będzie pierwsze przytulenie, słowa " mama" itd:-)
avena super fotka , fryzura, pokoik a przede wszystkim Igusia z mamą:-)
udanej imprezki
ewelinka i jak kazanie dla męża?;-):-) odpokutował już:-D
gosiagro oj tak ja tez się strasznie boje na samą mysl o tych wszystkich pedofilach itd

ależ tu się zaroiło od pysznych przepisów, mniam od razu apetyt mi się włączył:-D
koriander jejku to juz 5 miesiąc jak ten czas leci, zdecydowanie za szybko
a pamiętacie dopiero niedawno narzekałyśmy na różne dolegliwości ciążowe i nie mogłyśmy się doczekać terminu porodów:tak::-)
kpi23 super że wyjazd taki udany i Natalci sie podoba, życzymy pięknej pogody na reszte pobytu
Agentka_RR spory chłopak Wam rośnie, i udanego wyjazdu weekendowego
Milka26 trzymam kciuki oby to było przejściowe, i dobrze ze z noskiem juz lepiej
teraz nasze maluszki to już nie będą tak duzo tyły jak w pierwszych tygodniach życia, a poza tym są bardziej ciekawe świata to i szkoda tracić czas na jedzenie
agusia44 mój też tak dupke podnosi i założyc mu pieluchę to juz nielada wyczyn bo takie mostki robi i ucieka dupką po całym przewijaku
kajdusia oczywiście przesyłamy życzenia zdrówka, a co do kociaka to chyba juz na dobre sie zadomowił u Was:-), dobry domek i rodzine sobie wybrał

a z nowości u nas to Tomuś przechodzi samego siebie w zjadaniu swoich rączek, jakby dał radę to wszystkie paluszki by na raz jadł ale "paszcza" za mała i sie nie mieszczą, a wczoraj wieczorem to już samego siebie przeszedł i pomagał sobie druga rączką, jedna w buzi a drugą sobie przytrzymywał widok prześmieszny:tak::-)
lecę po kawkę

wiem, co przeżywasz, miałam podbnie: nie widziałam oznak głodu u Fifiego, a lekarka raban robiła, też były badania (mocz, CRP, morfologia), wyszły dobrze, na jakis czas spokój a potem znów raban i teraz dokarmiam

a Wam pediatra powiedział, że jak nie będzie przyrostu to masz nowe rzeczy wprowadzać? bo mi zabroniła....
ja w nocy ni ebudzę na karmienie i zmuszam się do wypicia 3 litrów mineralki i działa bo właśnie odciągnełam 160 ml w 10 minut :D

trzymam kciuki za badania :) będzie dobrze :0

kolorowych snó :)
Kochana a Ty odciągasz i mrozisz czy podajesz z butli od razu??

u mnie nadal problemy z wagą. Nie wiem co już robić, lekarz twierdzi, że jak się najada z piersi to nie potrzeba nic dokarmiać. Martwię się, patrzę na siatkę i jeszcze trochę i pewnie spadniemy już do 3 centyla :-(

katarzynajanicka - jak to było u ciebie?, w jaki sposób udało ci się podwyższyć wagę? Co mówił lekarz?

ale tu cisza weekendowa:tak::-D

ja właśnie "sprzedałam" na weekend córcię do moich rodziców, a co niech ma też nieco wolnego od rodziców;-):-)
najmłodszy bawi się na macie a ja chyba wezme się za brzuszki:tak:

Lena- teraz to odciągam i zostawiam w lodówce i na następne karmienie mam do podania zamias mm po cycu, a jak dużo ściągnę to na dwie częsci dziele i jedno zamrażam a jedno podaję

u mnie nadal problemy z wagą. Nie wiem co już robić, lekarz twierdzi, że jak się najada z piersi to nie potrzeba nic dokarmiać. Martwię się, patrzę na siatkę i jeszcze trochę i pewnie spadniemy już do 3 centyla :-(

katarzynajanicka - jak to było u ciebie?, w jaki sposób udało ci się podwyższyć wagę? Co mówił lekarz?

mi lekarz kazał dokarmiac mm, po karmieniu z piersi mam mm podawać i jeszcze mam dużo więcej pić (3 l mineralnej na dobę), kupiłam sobie też tabletkiLactinatal na laktację i widzę, że mam duuuużo więcej mleka w piersiach , może spróbuj mm dokarmiac tak jak ja po karmieniu z piersi i pij tą wodę na umór jak ja

ile waży Twoje maleństwo? w jakim tempie przybiera na wadze?

EDIT: laski żyjecie?? weekendowa cisza i nuda na forum......... idę się wypindrzyc, odstawie Fifiego do babci i lece na zakupy: bratowej na urpdziny coś zakupić :)

Ostatnia edycja:
Cześć!
Dopiero dziś wracam do żywych. Wczoraj nie miałam siły na nic, nawet wejść na forum. Sensacje żołądkowe mnie wykończyły. Dziękuję za rady, ale w końcu mąż pojechał do apteki.

Czy Wasze maluchy jak nauczyły się przekręcać na brzuszek to od razu w obie strony czy najpierw trenowały w jedną, a druga przyszła z czasem?

reklama
mój Fifi to widać, że by się chciał obkręcać, na boki sie przekręca, ale dalej już nie, a z brzucha na plecy mu się sporadycznie udaje, leniuszek kochany mój :0

Do góry