reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam sie również weekendowo:-)jak wam zazdroszczę tego że znajdujecie cas na bb, mi się to z trudem udaje. Myślałam ze jak Wiktoria pójdzie do szkoły to bedzie lepiej, ale ma tak plan poukładany że jak ją odprowadze, wrócę do domu, obrócę się na pięcie i dawaj spowrotem po nią:-) U nas po mału, Oskar nadal zakatarzony, trafiłam na inna pediatrę, zrobiliśmy wyniki z krwi i wszystko jest ok, zaleciła tylko przemywanie nosa i czyszczenie fridą - żadnych leków.
Pojawiał się czesto temat wprowadzania pokarmów. Moja pediatra kazała czekac do skończenia czterech miesięcy (czyli dzisiaj:-D), a jak poszła na urlop to trafiłam na inną i ta znowu stwierdziła że z uwagi na to że Oskar jest taki duży (waga 8.100) to powinien już wcześniej dostawać. I bądz tu mądry - co lekarz to inne zdanie. Coprawda zaczęłam w środe podawać mu kaszkę - bo aczął mi jeść co 1,5 godz i w dzień i w nocy - także przechodziłam to co zyrrafka, tylko u mnie wprowadzenie kaszki na wieczór dało rezultata- mały znowu zaczą przesypać chociaż 4 godz a co za tym idzie ji ja się wkońcu wysypiam:-)Także po kąpaniu dostaje łyżeczką 120 ml kaszy i popija trochę moim mlekiem, a w obiad dostał już wczoraj marchewkę i powiem wam że Oskar uwielbia jeść z łyżeczki:-)
Tyle o nas.
Wczoraj sentymentu weszłam na "zdjęcia naszych fasolek" - i pomysleć że rok temu zachwycałyśmy się kropka na ekranie usg - a dzisiaj ta kropka pięknie się do nas uśmiecha:-) Tak sobie sprawdziłąm i widzę też że niektóre mamusie które miały być czerwcówkami a straciły swoje maleństwa znowu są zafasolkowane:-)
I tyle mojego z pisania.Oskarowi przestała sie podobać zabawa - trzeba wymyślić nową.
Miłego, slonecznego weekendu:-)

a bym zapomniała - witam nowe mamusie:)

reklama
Witam się i ja :-)
Małgosia wczoraj pierwszy raz zaliczyła przekręt z pleców na brzuszek, ale raczej nie kwapi się, żeby to ćwiczyć... Tak jak Piotrek ona ma bardzo dużą głowę, więc pewnie jej cięzko
Anik- rzeczywiście coraz rzadziej tu bywasz- szkoda, ale to prawda- mi też trudno byc na bieżąco z dwójką. Ponad 8 kg szczęścia- waw- jest już co dźwigać! Ostatnio myślałam o Tobie intensywnie, bo grałam w Gdańsku, ale i tak nie było chwili wolnego czasu, bo zaraz po koncercie uciekaliśmy do Bydgoszczy.

weekendowa cisza dlatego udalo mi sie nadrobic
my teraz duzo spacerujemy i z kazdego spaceru torba maslakow

Jas dzisiaj, z okazji skonczenia 4 miesiecy dostal mus jablkowy, na poczatku nie wiedzial o co chodzi ale szybciutko zalapal i pieknie otwiera buzke do lyzeczki

Jak moze objawiac sie alergia pokarmowa? dwa dni po soczku jablkowym Jas zrobil kupke ze sluzem, niestety najpierw dalam mu troche musu a kupa byla potem
chyba na 2 tygodnie odstawie inne pokarmy i bede dawac tylko mleko
ale jak zaczyna sie alergia na jablko to chyba mam malego alergika w domu

Avena super wygladasz
megida dziwne ze lekarz nie karze nic z tym robic, w koncu po to sa siatki centylowe zeby obserwowac jak dziecko tyje i kazdy spadek z centyla moze niepokoic

Dziewczynki mam prosbe, o takich pysznosciach tu wczoraj pisalyscie ze moze lepiej wrzucic te przepisy i pomysly imprezowe na watek kulinarny bo tu zgina a na pewno bedzie wiele osob do nich wracac

hej.
Wpadam na chwile zyczyc wam udanego weekendu:-) ja mam przygotowania do chrzcin... i dzien mi leci przez palce....:dry: teraz obiad zjadlam i do was zasiadłam na momecik:-)
Dziekuje za głosiki:-) i prosze o nastepne:-)
Buziaki

Jas dzisiaj, z okazji skonczenia 4 miesiecy dostal mus jablkowy, na poczatku nie wiedzial o co chodzi ale szybciutko zalapal i pieknie otwiera buzke do lyzeczki

Jak moze objawiac sie alergia pokarmowa? dwa dni po soczku jablkowym Jas zrobil kupke ze sluzem, niestety najpierw dalam mu troche musu a kupa byla potem
chyba na 2 tygodnie odstawie inne pokarmy i bede dawac tylko mleko
ale jak zaczyna sie alergia na jablko to chyba mam malego alergika w domu

Oskar też z okazji 4 mca dostał dzisiaj jabłuszko:-)wcinał aż mu się uszy trzesły:-) na szczęście u nas nie widać narazie żadnych objawów alergii i mam nadzieje ze tak pozostanie. W poniedziałek chyba spróbujemy brokółów:-)

Wszystkiego najlepszego dla Jasia:-)

Klementinka- nie pomogę Ci z tymi alergiami, Małgosia nadal tylko na cycku i pewnie jeszcze trochę tak pociągniemy :tak: Przepis ze swoją sałatką dodałam już do "gotujących" :tak:

Synek mi się zepuł :no: :baffled:
Już ze 2 miesiące pięknie sam zasypiał po kąpieli, a od 3 dni nic :shocked2: Płacze i wierzga, muszę go brać do chusty po godzinie uspokajania, głaskania, smoczkowania itp.... :-(
Dziś cały przez dzień spał pół godziny, poprzedzone ostrym płakaniem... A zawsze śpi 2 godziny ok. południa, a potem do wieczora jeszcze 2 razy po 45 minut. Dziś tragedia :-(
W nocy kiepsko, budzi się, nie może zasnąć...
Jestem wykończona...
Myślicie, że to ten skok 14-19 tygodnia (Witek zaczął 16. tydzień)? Prześwituje mu ostro ząbek (nie jestem pewna, czy już dziąsła nei przebił) - może to też powód...?
Tragedia :dry:

reklama
Do góry