reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Przepraszam, ze nie odniose sie do Waszych postow, ale takiego wkur..a mam od wczoraj ze szok! Ktos zrobił zakupy i zapłacil moją kartą w sklepie w ktorym nigdy nie bylam a karta nadal jest w moim portfelu ;/ W niosek jest taki ze gdzies, ktos mi karte zeskanował :( Zlozylam reklamacja ale czas rozpatrzenia to 30 dni, karte zablokowalam ale na nową sie czeka 14 dni, no wszystko do dupyyy...

Jeszcze wczoraj dostalam po raz drugi przesyłkę z kurtką Nexta dla Hani. Gosc sie pomylil i wysłal to samo 2 razy i sobie pomyslałam ze oddam bo trzeba byc uczciwym. Napisalam do niego a on mi odpisal:" Tak to pomyłka. Prosze odesłać na adres:..". Nosz kur..a moze chociaz jakies dziekuje????? Wrr..

Z dobrych wiesci to jagoda nauczyla się obracac z plecow na brzuch i z powrotem :)

reklama
Witam weekendowo :-D

Najlepsze zyczenia dla Gai(lena) Fifiego (kasiajanicka) i Hubercika (yoshe)!!!!

agast22 co za chamstwo!!:no: Mam nadzieje ze z ta karta to tylko jednorazowe zakupy ktos sobie urzadzil, jejku ja w sumie wszedzie juz chyba place karta nawet w supermarkecie, az strach sie bac.. :wściekła/y: A co do tego goscia to chyba bym nie wyslala..no wyslalabym ale co za prostak :angry:Gratulacje dla Jagodki :-)

do tego chrzciny, już trzecia datę ustalam, dobrze że za każdym razem trafiam na innego księdza
pochwalę się że majunia jest po pierwszej gruszce i wszystko super, jadła przez 3 dni i nic jej nie wysypało, wszystko oki, zdjęcie wstawię jak sie ogarnę, śmiechu było przy karmieniu że hohoho
w sobotę ruszamy z marcheweczką :)
oby sie te chrzciny szybko odbyly :tak: A zaczynalas od gruszki czy to juz drugi owocek? My za jakies dwa tygodnie chyba zaczniemy ja juz przezywam jak to bedzie :-)
U nas cudna pogoda jutro ma byc tak samo Olaf ma z przedszkola barwny korowod czyli przemarsz ulicami miasta uczniow i przedszkolakow z wszytskich szkol i przedszkoli, czesc dzieci ubrana w kolorach herbu miasta i jeden na cale przedszkole prowadzacy skarbnik czyli duch kopalni i u nas bedzie nim Olaf mierzylam mu dzis stroj i wyglada poprostu bosko !!
i jak sie udal korowod? a wrzucisz jakies zdjecia? :-)
Byłam na badaniu krwi z mała, ostatnio miała żelaza ok 90 a norma jest od 100, brała 1,5 miesiąza żelazo w syropku które ją na maxa zatwardzało i gó**no to żelazo pomogło, teraz żelaza 77:(:(:(:(:(:(:( Może to być błąd badania, jak myślicie??
Z tym wchlanianiem zelaza to tak jest ze z podawanej dawki niewiele organizm przyjmuje, a jak corcia sie zachowuje? Jest ospala i placzliwa? Moze ten niski poziom jest chwilowy i wkrotce sie wyrowna, zwlaszcza ze jak piszesz teraz nowe produkty do diety wprowadzasz :tak:
ja dzis równiez dzien zaczęłam od awantury z mężem, poszło o dokarmienie Małęgo, ja dałam cyca, po nocy pełnego jak nie wiem co, odłożyłam Filipa, a ten oczy jak 5 złoty, gada, wierci się, a mój mąż "on jest głodny", po 40 min od jedzenia robi mleko, ja, że nie, bo nie jest głodnyi i jak juz po cycu ma byc a nie 40 min odstepu.......... resztę sobie wyobrazić możecie
ja sobie wyobrazam...
u mnie dzien tez sie nie zaczoł najlepiej... :dry: ogólnie jestem zdołowana.
Elizka co z tym twoim facetem????? Ej no, chyba nie jest tak zle?

pytałam Was czy jechać na pogrzeb, większość z Was mówiła żebym nie jechała albo z Małym, tylko Lena napisała że pojechałaby i pojechałam. nie wiedziłam co robić ale pojechałam i nie żałuje, pewnie miałabym pretensje gdyby mnie tam nie było, a Tymek u niani zadowolony:tak:Niania też, ona uwielbia dzieciaczki i to do niej będę Księciunia zaprowadzać jak wrócę do pracy a ani mojemu T. ani mojej mamie nie będzie pasowało.
dobrze ze wszystko sie udalo i masz taka wspaniala Nianie :tak:Mam nadzieje ze z powrotem do pracy sie uda
pamiętacie jak pisałam o "koleżance" napisała do mnie ze nie wie dlaczego sie do niej nie odzywam i że jej ciężko z tym, więc jej odpisałam co o tym wszystkim myślę to oczywiście mi odpisała że ja źle zrozumiałam itp, itd, oczywiście napisała że ma tyle stresów w ciąży i że w jej stanie takie rzeczy sie dzieja to odpuściłam, bo zaraz powie ze jej się przez mnie pogorszyło, rozmawiamy w sumie, jak przyszła do mnie to nie miałyśmy o czym gadać w ogóle zadra pozostała i nie wiem co to dalej będzię, maż zadowolony (kumple) oj ciężko to widze
ja jestem chyba jakas taka honorowa i pamietliwa, pewnie mialabym do niej zal..ale moze warto dac szanse i pozostac w dobrych stosunkach?
Wróciliśmy z tych dni otwartych w koszarach i wstawię Wam link do NK tylko galerię odblokuję to możecie sobie zobaczyć;-D
http://nk.pl/profile/32796671/gallery
Ale super!!! CHlopaki w mundurach:-D:-D, synus zachwycony :-)
_avena_ - dziękuję za odpowiedź ad. sokowirówki i nawilżacza, wczoraj wieczorem przesledziłam mnóstwo opinii w necie dotyczących sokowirówek, przyznam, że zastanawiałam się nad tym Zelmerem, brałam też pod uwagę podobnie wyglądającego Philipsa, jednak - całość poszukiwań potoczyła się w innym kierunku i w końcu, co jest dla mnie pewnym zaskoczeniem, zdecydowaliśmy się na wyciskarkę a nie na sokowirówkę.. Cenowo to delikatnie mówiąc szaleństwo:szok:, jednak wiele argumentów za tym przemawia i mam nadzieje, że będziemy zadowoleni. Jak już do mnie przyjdzie i wypróbuję to opisze swoje odczucia :rolleyes2:Teraz czas na poszukiwania nawilżacza :cool:
Nie pomoge z prezentem dla chrzesniaka bo nie mam zupelnie doswiadczenia ale dziewczyny pisaly tu kiedys na ten temat o jakichs edukacyjnych zabawkach itp..moze jeszcze raz napisza?:confused:
A co do wyciskarki to czekam na opinie...i pewnie zrobie z siebie wariatke ale czym sie rozni ona od sokowirowki? :nerd::zawstydzona/y:

Jutro maz bedzie mial wywiad w telewizji, ale mamy stresa :szok::-D:-D Az sie za prasowanie koszuli dla niego wzielam :cool2:

Cześć mamuśki!
znów nadrabiam zaległości w BB;-)
Mała raz lepiej raz gorzej ale ogólnie jest dobrze;-)
wszystkie nasze maluchy na zdjęciach super śliczne;-)
kpi- udanego wyjazdu w Bieszczady
co do nawilżacza ja mam taki:
TOPCOM NAWILŻACZ POWIETRZA Gwarancja 24miesiące (1243010371) - Aukcje internetowe Allegro
jestem bardzo zadowolona- cichutki i wogóle
co do karmienia- każda mama robi ja uważa ja już pisałam, że też się konsultowałam z lekarzem i powiedział, że ok, można dokarmiać wcześniej. Moja je kleik ryżowy, jabłko, ostatnio podaję jej też soczek marchwiowo- jabkowy a teraz przymierzam się do zupki
yoshe wszystkiego naj 4 miesiące wow! ale zleciało
agast- współczuję nerwów, kurcze, niestety takie rzeczy coraz częściej się zgarzają. Złodzieje na każdym kroku..ach... mam nadzieję, że pozytywnie rozpatrzą Twoją reklamację
I ja się pochwalę moim łobuzem:

leżę 25.09.jpg25.09.jpg

25.09.201.jpgstor.jpg25.09.20.jpg
25.09.2.jpg

W sumie szczeciński to dla mnie też egzotycznie brzmi bo na drugim końcu Polski:-)

Kasiajanicka - i jak w końcu dałaś małemu tą butlę??

podaję, ale nie po każdym karmieniu, tylko od 15, czyli 3 razy na dobę mm dostaje, wczoraj siorbał po 100 ml, dzis tylko 50 ml

ja zaczęłam dużo więcej pić, ponad 3 litry na dobe i może mi się więcej mleka robi?? mam taką nadzieję

Wróciłam :-)
wyjazd nad morze się udał, było naprawdę świetnie bo Natanek był szczęśliwy i zadowolony. Powietrze morskie bardzo mu służyło, a jak już byliśmy nad samą wodą to był zachwycony, śmiał się non stop, górzył sobie i jak to on pluł (ostatnio nauczył się tak mocno pluć że już mnie opluwa) Pogoda nam sprzyjała, słoneczko i ciepło, jeden dzień tylko bardzo wiało i troszkę pokropiło.
Podróż zniósł dobrze. Do praktycznie cały czas spał, obudził się tylko raz na karmienie. Wyjeżdżaliśmy ok 3 w nocy więc dopiero ok 7 była pobudka, a w drodze powrotnej wyjechaliśmy o 16 więc zatrzymywaliśmy się dwa razy.
Mam nadzieję że u Was same dobre wieści, muszę trochę ponadrabiać :)

Przepraszam, ze nie odniose sie do Waszych postow, ale takiego wkur..a mam od wczoraj ze szok! Ktos zrobił zakupy i zapłacil moją kartą w sklepie w ktorym nigdy nie bylam a karta nadal jest w moim portfelu ;/ W niosek jest taki ze gdzies, ktos mi karte zeskanował :( Zlozylam reklamacja ale czas rozpatrzenia to 30 dni, karte zablokowalam ale na nową sie czeka 14 dni, no wszystko do dupyyy...

Jeszcze wczoraj dostalam po raz drugi przesyłkę z kurtką Nexta dla Hani. Gosc sie pomylil i wysłal to samo 2 razy i sobie pomyslałam ze oddam bo trzeba byc uczciwym. Napisalam do niego a on mi odpisal:" Tak to pomyłka. Prosze odesłać na adres:..". Nosz kur..a moze chociaz jakies dziekuje????? Wrr..

Z dobrych wiesci to jagoda nauczyla się obracac z plecow na brzuch i z powrotem :)
Porazka :szok: :szok:
No i gratki dla malej;] moj jeszcze wogóle sie nie przekreca.
Elizka co z tym twoim facetem????? Ej no, chyba nie jest tak zle?
raz lepiej raz gorzej.... mam nadzieje ze przejrzy na oczy i wezmie sie w garsc i zacznie myslec przyszlosciowo.....;]

podaję, ale nie po każdym karmieniu, tylko od 15, czyli 3 razy na dobę mm dostaje, wczoraj siorbał po 100 ml, dzis tylko 50 ml

ja zaczęłam dużo więcej pić, ponad 3 litry na dobe i może mi się więcej mleka robi?? mam taką nadzieję
Napewo:tak: ja jak pije duzo wody to mleko ze mnie tryska we wszystkie strony :tak: :-D a jak nie pije to tez tryska ale mniej i zawsze maly sie wkurza:dry:

Ogólnie Miki dzis jakos malo jadl mleczka z cyca... niewiem nie mial ochoty czy co.?

Ita - na pewno pogodzisz pracę i opiekę nad małym, tym bardziej że masz go z kim zostawić

Ania. Ewela aqq- zdrówka dla maluszków

kalwa - ja też jak miałam zostać pierwszą noc sama z małą to schizowałam że gorączka nas dopadnie, albo płacz, marudzenie i takie tam inne a było całkiem spokojnie. A co do koleżanki to ja mam taki wredny charakter :-Dże chyba bym już nie miała ochoty na taką znajomość

Lencja - ja zawsze mam problem z prezentami, kurcze ciężko, konik na biegunach, basen z kulkami, albo z myślą o wiośnie piaskownica??Albo zapytać wprost rodziców.

Lena, Kasiajanicka - wszystkiego co najlepsze dla Waszych urwisów

Agast - ojjjjj z kartą nieciekawie, a sytuacja z kurtką no ręce opadają co za burak. Ostatnio coś masz akcje z tym allegro

Koriander - Igula zadowolona, energiczna, bawi się, śmieje, w życiu bym nie pomyślała że ma jakieś niedobory żelaza bo podobno apatycznością się to objawia.

karo - malutka jaka zadowolona bez pieluszki i jak to kobieta lubi kwiaty

nadika - super że wypoczęliście, mnie też by się przydało

Igusia dzisiaj grzeczniutka do 14, przespała się i wstała z rykiem:no:i już do wieczora była niespokojna i znowu coś z brzuszkiem nie tak, już mam dość tego karmienia piersią i patrzenia jak się męczy, buuuuuu Jakoś nie bardzo jej pasuje moje mleko, może to przez skazę. A teraz oglądam mam talent i jeszcze przede mną 4 dzień A6W...dziewczyny jak Wam idzie??Mnie kiepsko, niby robię ale tak mnie mięśnie bolą że masakra.

A co do wyciskarki to czekam na opinie...i pewnie zrobie z siebie wariatke ale czym sie rozni ona od sokowirowki? :nerd::zawstydzona/y:

Kochana, ja do wczoraj też nie wiedziałam za bardzo czym się różni wyciskarka od sokowirówki, wyciskarka kojarzyła mi się tylko z taką do cytrusów. Jak masz ochotę zgłębić temat odsyłam np. tu: Wyciskarka soku czy sokowirówka logicznie i dobrze wytłumaczone różnice.
Koszula dla męża wyprasowana? trzymam kciuki za wywiad!

Lencja - ja zawsze mam problem z prezentami, kurcze ciężko, konik na biegunach, basen z kulkami, albo z myślą o wiośnie piaskownica??Albo zapytać wprost rodziców.

...

A teraz oglądam mam talent i jeszcze przede mną 4 dzień A6W...dziewczyny jak Wam idzie??Mnie kiepsko, niby robię ale tak mnie mięśnie bolą że masakra.

Często pytam ale rzadko dostaję od nich odpowiedź co kupić... Konika na biegunach mają w domu - starszy brat roczniaka,a mój chrześniak dostał na chrzciny. A baseny z piłeczkami to sami sprzedają.. Dylemat mamy wielki a czasu już malutko :baffled:

Ja jestem po 3 dniu A6W, najgorzej mi ostatnie ćwiczenie idzie...

Eagle - przedwczoraj przyszło mi czasopismo Mamo to ja numer pażdziernikowy (prenumeruje) musisz koniecznie kupić bo na pewno doda Wam sił w leczeniu. Jest artukul wielki na temat wad słuchu i tam piszą ŻE WIEKSZOŚĆ JEST ODWRACALNE! Kochan jak nie masz to kup jestem pewna że doda Wam naprawde dużo otuchy i siły do walki:)
Tak tylko wpadłam na chwilkę bo padam na pysk, ciężki dzień dzisiaj za mną , kłótnia z ukochanym ...itp
Mój Kofany Kuczak śpi więc idę i ja się położyć i odespać stresa
Dobrej nocki kochane

Edit: Mam pytanko do mam karmiacych modyfikowanym - Zmieniłyście już smoka na nr 2 o srednim przepływie?? z góry dziękuję za odpowiedz

reklama
Witam nocna pora :))

buziaki dla wszystkich 3 i 4 miesieczniakow !!!

mam nadzieje ze tym ktorym dzien zle sie zaczal dobrze sie skonczyl

Ja podaje cebion na jednej lyzeczce z d3 do tego zawsze daje pare kropel mleka bo inaczej malemu mordke wykrzywia

Ita co sie stalo z tesciowa??

Zdec witaj :))

Agast ale masz zdolna corke daj znac co ustalilas z ta karta bo powiem szczerze az strach gdzues placic

lenckja ja pisalam my mielismy kase i konia na biegunach

Koriander wrzuce tylko zgram ogolnie impreza bardzo udana Olaf wygladal oblednie jak dla mnie zobaczymy jutro oby go strach nie oblecial

Nadinka pewnie naladowalas akumulatory tym wyjazdem

Moj Ercio po raz kolejny spal od 20 do 6.30 kiedys narzekalam ze Olaf zaczal przesypiac cale noce jak wracalam do pracy czyli po 3 mies ale teraz widze ze i na Ercia przyszla kolej.
Nasz dzien bardzo udany tylko poranne wyjscie na korowod stresujace wszytsko w biegu mama zabrala Olafa maz pokechal na rozpoczecie roku a ja mialam dojsc z Erciem na miejsce zbiorki za dlugo cycolil i potem byla panika zamknelam drzwi i zorientowalam sie ze nie wylaczylam gazu pod buraczkami po drodze znalazalam telefon a byl potrzebny zeby sie rodzinnie skoordynowac. Na imprezie byly wystrzaly armatnie dziewczyny Eryk to przespal !!! tylko przy najglosniejszym drgnal ale mial chlopak sen !! potem cycolenie na lawce w parku i powrot do domu i impreza u bratowej teraz chlopaki spia Ercio nie wyklapany bo juz bylo za pozno. Jutro pokaz mody . A wogole chce sie w srode wybrac do multikina na baby seans maja byc stosunki miedzymiastowe z Olafem sie wybieralam i nie dotarlam moze z Erykiem sie uda. Byla ktoras z Was w kinie z maluszkiem ??

Do góry