reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
a wiecie, że 23 września 2009 powstał nasz wątek - zapomniałyśmy o urodzinkach, hihi

Z utęsknieniem czekam na czerwcówki 2011 a ich coś jeszcze nie widać ;-)

Witajcie sobotnio:)
Ja tylko na chwilkę, mój W. z Nelcią na spacerze, ja ogarnęłam dom, zrobiłam obiadek i zaraz się biorę za przygotowania do pracy na jutro...
_avena_ - dziękuję za odpowiedź ad. sokowirówki i nawilżacza, wczoraj wieczorem przesledziłam mnóstwo opinii w necie dotyczących sokowirówek, przyznam, że zastanawiałam się nad tym Zelmerem, brałam też pod uwagę podobnie wyglądającego Philipsa, jednak - całość poszukiwań potoczyła się w innym kierunku i w końcu, co jest dla mnie pewnym zaskoczeniem, zdecydowaliśmy się na wyciskarkę a nie na sokowirówkę.. Cenowo to delikatnie mówiąc szaleństwo:szok:, jednak wiele argumentów za tym przemawia i mam nadzieje, że będziemy zadowoleni. Jak już do mnie przyjdzie i wypróbuję to opisze swoje odczucia :rolleyes2:Teraz czas na poszukiwania nawilżacza :cool:
yoshe - wszystkiego najlepszego dla Huberta!
Kasiajanicka - wszystkiego najlepszego dla Filipka!
ita85 - to kiepsko z teściową... Jak już się położy to może oznaczać, że czasu jej niewiele zostało :no: Ja od końca listopada też wracam na dobre do pracy, z tym, że już na cały etat i póki co trudno mi sobie to wyobrazić.. Dobrze, że jesteś zadowolona z podjętej decyzji i z tego, że jednak pojechałaś no i super, że masz awaryjną nianię!
kalwa - po takich sytuacjach zwykle jakaś zadra pozostaje i nigdy nie udaje się już w pełni odbudować relacji...
iiwka - ale militarnie na tych zdjątkach:-)

Rzeczywiście już rok jak powstał ten wątek, ale to minęło!!
Zabieram się do pracy miłego popołudnia!

edit: pytałam Was o pomysł na prezent na pierwsze urodzinki, macie jakieś?? Bo nam to za bardzo nic do głowy nie przychodzi :( To pytanie szczególnie do tych z Was, które mają już nieco starsze dzieci, które miały już swoje pierwsze urodzinki... Ale oczywiście będę za wszelakie sugestie wdzięczna:)

Ostatnia edycja:
ja dzis równiez dzien zaczęłam od awantury z mężem, poszło o dokarmienie Małęgo, ja dałam cyca, po nocy pełnego jak nie wiem co, odłożyłam Filipa, a ten oczy jak 5 złoty, gada, wierci się, a mój mąż "on jest głodny", po 40 min od jedzenia robi mleko, ja, że nie, bo nie jest głodnyi i jak juz po cycu ma byc a nie 40 min odstepu.......... resztę sobie wyobrazić możecie

Perfecta- a Cebion jak podajesz? rozrabisz w czymś czy sam? i jak podajesz cebion to wit d jeszcze osobno też?

Cebion podaję 2 razy dziennie z żelazem po 5 kropli. Mieszam z żelazem , wit d tez podaję raz dziennie w połowie dnia:)

Hej laseczki ja szykuje sie na wesele;)
Gaja będzie z teściową dzisiaj kończy 3 miesiące;)
katarzyna 100 lat dla fifka;)
ita napisałam to ze swojego doświadczenia;)

też czekam na czerwcóweczki nowe, aż mi dreszczyk po plecach przechodzi jak sobie przypomnę mój test ciążowy:))))))

wróciliśmy ze spacerku, już po karmieniu a ja czekam az mi się ziemniaki ugotują, nie chce mi sie gotować tylko dla mnie więc zadowolę się jajkami sadzonymi, mąż w pracy całą dobę:(((

nie dość ze się nie wyspałam to jeszcze pogoda usypiająca, na moje dziecko jednak nie działa:((

lencja skoro opni handlują zabawkami to nie mam pojęcia co można kupić, dziewczynce to jeszcze jakieś kolczyki a chłopczykowi to strasznie trudno

reklama
Hej,
Byłam z synkiem u lekarza i przepisała na ten katar Mucofluid, żeby rozpuścić zalegającą wydzielinę i faktycznie teraz więcej schodzi jak ściągamy. Osłuchowo czysto, także faktycznie ten kaszel od kataru. Ja się już wychorowałam, więc moje dziecię dostało trochę przeciwciał od mamusi i mam nadzieję, że na katarku się skończy... ile by człowiek dał, żeby takiemu maluszkowi ulżyć, sama bym mogła dalej chorować, byle jemu było lepiej...

Lencja, ja polecam nawilżacz Boneco 7136 albo 7131, oba cichutkie i fajnie nawilżają.

Zdec, między Twoją córeczką a moim synkiem jest różnica 1 dnia, no i Olo też jeszcze się nie przewraca na bok, także spokojnie, przyjdzie na to czas.

Ostatnia edycja:
Do góry