reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Na noc dajemy jej modyfikowane i je przed snem 100ml i ok 2-3 70-100ml więc chyba powinna być syta dłużej a tu nie ma różnicy czy moje czy modyfikowane :/

reklama
witam się i ja...bo nie napisze dzień dobry
dołączę do narzekających na pogodę....do tego zimno brrrr chyba jesień faktycznie się zbliża, a ja takiej nie lubię, wole jak jest ładnie słonecznie, liście szeleszczą
do tego nocka taka sobie, mimo że Musiu wstawał na karmienie jak zawsze o 1 i 5 to jakoś niespokojnie dziś spał i co chwilke się przebudzał a ja z nim i jestem mega niewyspana
miałam jakieś ciasto upiec ale chyba juz mi sie nie chce:-(

Dzięki dziewczynki za zyczenia :)
A to my zachustowane :) Taka chusta o wiele lepsza niz ta bebelulu kółkowa.

Dziewczyny mała spi wiec wkleje zdjecie ze spotkanka na piwku z Kajdusia:)
Zobacz załącznik 278733:-D:-D:-D

kurcze mnie to po tym zimnym piwku chyba gardlo rozbolało bo nic nie moge przelknąć:(

agast-najlepszego!
ja to moją jakoś tak wyżej wiąże
dziewczynki super fotki zachustowanych i ze zlotu nad morzem
u nas pada, a mąż miał 2 godz z fifim spacerować ja się na wolną chatę cieszyłam, a tu DESZCZ i wrócili po 20 min

na zakupach zamiast garsonki kupiłam żakiet i kamizelkę :p chociaż coś :) i dla Fifiego na chrzest ciuchy dokupiłam: białe boy imitujące koszulę (ma mankiety i kołnierzyk), skarpetki białe, wcześniej mu już muszkę kupiłam, spodnie ma od dawna więc już jest ubrany :)
jeszcze mu w H&m kapcie z tygryskiem kupiłam i czapke Snoopy :p

teraz na kolacę udka się pięką, małż zaprosił mojego brata na whisky a mi 1 karmi kupił, a sami z 1,5 l mają do opracowania :(

chyba sobie książkę zaraz poczytam z nudó, bo ten męski wieczór mnie nie rajcuje :(
super że zakupy się udały, ja przymierzam się w tym tygodniu pobuszowac po sklepach, mam nadzieje że pogoda będzie w miarę względna bo małego muszę ze sobą zabierać

witam się z rana;-)
a ja wyspana...jak już pisałam wcześniej dziś była kolejna noc dyżuru mojego M. Ja spałam sama w drugim pokoju całą nocke! Wspaniała sprawa...niestety dziś już ja wstaję do małej..i tak do piątku;-)
hefi- ja myślę że to skok rozwojowy. 11-12 tygdzień, marudzenie, mało spania i wogóle.
U nas znów dziś odwiedziny także idę piec babkę cytrynową...

Ale produkcja padła
Moja też i wczoraj w dzień i w nocy niespokojna, nie mogła zasnąć od 20 do 23 się męczyła, co zasnęła to sie budziła a wieczorem to jej sie nie zdarza. Dzisiaj za to pewnie odeśpi. No i ta pogoda, u mnie leje aż huczy.
Dziewczyny pijecie kawę, ale taka naturalną, bo chyba któras pisała że pije??

Ja dzisiaj wogóle miałam nadzieję się wyspać :/
Nie wiem czemu moja Julka budzi się 3 razy w nocy :/ a wcześniej budziła się raz. Nie pomaga zmiana godziny kąpieli, już nawet zakupiłam lawendowy płyn do kąpieli, wyciszamy się przed snem itp. Normalnie nic nie pomaga żeby było jak wcześniej... Dzisiaj mam kiepski humor i jestem niewyspana a dzień nie zapowiada się lepiej.

Witam i ja.
Ja Hefi mam tak samo. Jasiek już do rana potrafił spać, a juz czwarty dzień budzi mi sie 2-3 razy w nocy. Masakra jaka jestem nie wyspana. A do tego ta ponura pogoda.Brrr...:baffled:
Coż czuje,że dzisiaj nic mi sie nie bedzie chciało, ale za to jutro nadrobie. Rano mam wyniki a potem musze jechac do Związku Kynologicznego zapłacic składke bo pod koniec wrzesnia mam wystawe.
Chyba trza drugą kawke wypić ,żeby sie odmulić.
Do później :-)

Ja Avena pije rozpuszczalna i nawet parzoną, tylk,że z mlekiem. Bez kawy bym skonała, mam tak niskie ciśnienie. Czasami nawet po dwóch kawach 100/60 mi nie przekracza. No i małemu nic nie jest.

Hania jak zaśnie ok 21:00 to budzi się około 3:00 a potem o 7:00. Czasami się zdarza, że jeszcze pośpi do 8:00 czasami - jak dzisiaj nawet do 9:00 :-)

Potem drzemka około 10:00 i około 12:00 a potem... to już różnie bywa. Często zasypia na spacerkach.

Szkoda, że lato się już skończyło :-(

A ja dziś wyspana mała spała jak zwykle do 9 ale za to wnerwiona na mojego ja przyszłam do pracy małą w wózku uspiłam a on do mnie to ide bo sie z kolega umówiłem i poszedł a ja mam siedziec z mała w pracy bo on na spacer nie może jej wziąść:wściekła/y:wogóle wszystko tłumaczy cyckiem on z nią nie zostanie bo co będzie jak cyca będzie chciała nie wyjdzie na spacer bo cyc a przecierz może jej dać picia z butli albo moge mu ściągnąć wystarczyłoby troche chęci jak się wkurze to naucze ją pić sztuczne i ciekawe co wtedy powie ech wyżaliłam się ale taka jestem wnerwiona zepsół mi humor na całą niedziele
Co do kawki ja pije rano sypana z mlekiem a póżniej jeszcze 3 w 1 ale zaczynałam od pół łyżeczki rozpuszczalnej ale jak małej nic nie było to sobie pije normalna

ile Wasze dzieci potrzebują czasu na jedzenie, na cyca?

U mnie Kacperek wisi na cycku minimum 4 minuty max 10 na jednym oczywiście i często bywa tak że po 4 minutach bywa juz najedzony, ale położna mi mówiła że jeżeli przez te 4 minuty dziecko intensywnie ssie to sie potrafi najesc w tym czasnie

dziękuje wszystkim za odpowiedzi :-)

mój łukasz nie ma ustalonego czasu, różnie to bywa. Ostatnio jednak zauważyłam że jak chce mu się spać to nie zaśnie przy lewym cycu, strasznie marudzi i piszczy, dopiero jak mu prawego dam, to possie i zasypia, cwaniak mały

nadika- ja tam wolę jak jest chłodniej, te upały mnie dobijały, mały też nie chciał wtedy spacerować, szybko się budził, teraz dłużej śpi w wózku

Agast- spóźnione życzenia, wszystkiego najlepszego, z okazji urodzinek:))

milkas- 10 lat to juz poważna sprawa, ciekawe czy ja ze swoim tyle wytrzymam:))) gratuluję

perfecta- współczuję migreny, nigdy nie miałam, ale z tego co wiem to koszmar jakiś, że jeszcze masz siłę cokolwiek robić

agast, ewelinka, świetnie wyglądacie z chustami- kangurzyczki:)))

ewela też muszę chyba wyskoczyć do fryzjera, kusi mnie żeby zrobić pasemka, nigdy nie robiłam, ale później trzeba odrosty robić:((( jak często te odrosty trzeba farbować????

perfecta- jeśli chodzi o bukiet z margaretek, to wszystko zależy jaka jest koncepcja- kształt tego bukietu i co jeszcze w nim bedzie się działo, gdybyś miała jakąś przykładową fotkę to lepiej dałoby się ocenić

elizka- kawał chłopa z Mikusia:)) a jaki długaśny:)

kpi- podziwiam, ze masz czas i ochotę na przetworki, ja to bym chętnie w zimę pojadła ale nie ma kto zrobić:)))moze w przyszłym roku jak Łukasz będzie starszy uda mi się cokolwiek zrobić, tym bardziej, że działka jest i owoców i warzyw pełno

hefi- mój Łukasz też się budzi- co 2 godziny:no::no:co jakiś czas tak ma, a zazwyczaj po 5-6 godzin przesypia, nap[ewno Julce minie nocne częste wstawanie, ale najpierw trzeba mamę pomęczyć:)

poczytałam i widzę że dużo mam teraz cierpi na nocne częste przebudzonka dzieciaczków, epidemia jakaś:confused:

Kurcze miasłam mieć chwilkę dla siebie, bez moich chłopaków- na spacer ich pogoniłam, po dwóchminutach dzwoni mąż że mam zejść po małego bo deszcz pada:wściekła/y::wściekła/y:ale się nacieszyłam spokojem, w sumie szybko uśpiłam małego, ale nie ma to jak wolna chata:))
Piekę ciasto z borówkami, drugi raz, poprzednio dało się zjeść,a le spód mógłby być bardziej dopieczony. Teraz najpierw piekę spód potem wrzucam borówki, pianę z białek i kruszonkę.
Na obiad pizzę, kreatorka narobiła mi smaka.

Wczoraj byliśmy u rodziców, poszliśmy razem na spacerek, niestety deszcz nas złapał, ale w sklepie byliśmy akurat to chwilkę przeczekaliśmy i biegiem do domku, mały spał pięknie, rodzice mieszkają na parterze więc wprowadziliśmy wózek do domku i mały jeszcze pospał, az mama wypiła herbatkę spokojnie:)))

Nie lubię jak mały nie pospaceruje, jakoś strasznie mi zależy żeby troszke powietrza powdychał.

reklama
cześć!
wpadam na chwilkę poradzić się was, chce kupić Julci matę ale po przejrzeniu allegro oczopląsu dostałam, podoba mi się Rainforest z Fisher ale trochę za droga, podrzućcie jakie macie i czy maluszki chętnie na nich czas spędzają.

Do góry