reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam niedzielnie :-) u nas dziś niedzielne zabieganie jak co tydzień :-D hah dobrze, że chociaż teściowa na obiad nas zaprosiła, bo nie wiem kiedy w natłoku prania, prasowania, robienia zakupów zdążyłabym coś ugotować :cool2:

Witajcie:)

A oto wyczyn Karoliny. Niewiem czy tak już powinniśmy robić.
Zobacz załącznik 279041

Moja mała też tak robi:-D spieszy się tym naszym szkrabom do samodzielnego siedzenia, a już najlepiej chodzenia :-)

A ja dzisiaj poszlam z Hanią do H&M i kupilam jej jeansy za 59zł. Normalnie są tak piękne, że cena nie grała roli ;-)

No to się pochwalimy

Zobacz załącznik 279042
Ojoj Hania to mała modelka :-) ślicznie wygląda, a spodenki naprawdę super :tak:

Dziewczyny czy wiecie jak tam Ewuś sobie radzi? ja się długo nie odzywałam i jestem ciekawa jak sobie radzi z chłopakami, a nie dam rady przejrzeć wszystkich stron :happy2:

reklama
Taka pogoda, raz pada raz słonce wiec stwierdziłam, że na spacer nie idę, bo nas pewnie złapie i tylko wystawiłam wózek na balkon i byłam w szoku bo spała w nim 3 godz:szok::szok::szok:, ona nigdy w dzień tyle nie śpi:no::no: no może spała jak była noworodkiem:-D:-D chyba ten chłód jej posłużył

zyraffka - a czemu z maty niezadowolona jesteś, mały jej nie polubił?
koriander - może mi umknęło :-( ale jaka ty masz pracownie? wcześniej śmiałam się, ze w ciąży inteligencja była słaba, ale teraz to siada na maksa:-D:-D; gratuluje wyczynów Lili:tak::tak: zdolne te nasze dzieciaczki:-D:-D a jeszcze niedawno tak nieruchomo leżały
athena - mniam, mniam apetycznie wygląda
Ewa- podczas badania neurolog tak Majusię podniosła, ja w domu spróbowałam tylko raz, boje się więcej tego robić, ze może to za wcześnie:confused:
Majusia właśnie po kąpieli przysypia, a my zaraz jakiś filmik obejrzymy:tak:

Witam czerwcóweczki.

Ja dzisiaj też miałam nieprzespaną noc. Ignaś potrafił spac już do 6 bez pobudki a dzisiaj obudził się o 2 i o 5 :(. Ciekawe jak będzie dzisiejszej nocki. Teraz już smacznie śpi ale ja codziennie o 22:30 karmię go na spiocha.

U nas też nieciekawa pogoda, chyba faktycznie jesnień się zbliża bo tak się zimno zrobilo... niecierpię takiej pogody :(

Piszecie o przewracaniu maluszków z brzuszka na plecki. Mój Ignaś pierwszy raz się przewrocił jak miał 3 tygodnie i byłam w szoku bo wydawało mi się ze tak szybko nie można. I myślałam że to jednorazowo ale on się ciągle przekręcał. To jest kłopotliwe jak chcę żeby poleżał na brzuszku a on nie ma ochoty to zdążę go położyc na brzuszku a on momentalnie przekręca się na plecki i zadowolony :) Muszę mu z obu stron poduszki podkaldać jak chcę zeby poćwiczył na brzuszku. Ale oczywiście bardzo jestem z mojego synka siłacza dumna :)

ita85- Mamy zaplanowany przyjazd do torunia od 16 do 19 września to może uda nam sie spotkać :)
A z mieszkaniem udało się- jak się wyżaliłam na forum to w sobotę udalo nam się fajne wynająć a to w toruniu wynajelismy - narazie nie sprzedajemy.

Zmykam obejrzec jakiś filmik.
Przespanej nocki wszystkim życzę :)

Ostatnia edycja:
No moja już usneła ale coś nie chce mi się wierzyć że to na noc bo zawsze koło10 usypia:baffled:
ewa-moja tak od 3 dni jak ją biore na kolana tyłem o mnie jest oparta to się też do siadania mocno dzwiga i też mam troche stracha ale dzieciaczki teraz silne są to się dzwigają
kasiulka-słodkie są te wszystkie małe dzinsy tylko szkoda że tak szybko maluchy z nich wyrastają moja miała dwie pary i już w nie nie wchodzi trzeba kupić większe:tak:
dorotka-moja odrazu pierwszego dnia jak się urodziła fikneła z brzucha na plecy i od tamtej pory co i raz to robi a teraz coraz czesciej ale starsza też jakoś w pierwszym tyg zaczeła więc się nie zdziwiłam że tak szybko a pediatra powiedziała że strasznie ruchliwa jest

Ostatnia edycja:
Kochane my mieliśmy spotkanie orkiestrą dzisiaj masakra;)Coraz bardziej do mnie dociera ze to juz;)
Idę oglądać MISS POLSKI:")Ale niektóre brzydule;)))

Ostatnia edycja:
Fajnie już Wasze maluchy próbują siadać :-) Mój Kalim pułki co to nie jest skory do siadania, ani nawet przewracania na boki. Mały leniuszek z niego (ale ja już go tego oduczę :-) ) Zresztą czytałam, że chłopcy rozwijają się wolniej od dziewczynek (zresztą zostaje im to do końca :-D )

Ostatnio któraś z Was dała link do strony z tańczącymi panami :-) nie mogę go znaleźć więc proszę o ponowne wstawienie :-) (chce się trochę z mężem podrażnić :-D )

reklama
Koriander ercio zrobil przewrot w tamtym tygodniu a teraz cisza a Olaf p[rzewracal sie skubaniec od samego poczatku ale o nim wszytscy mowili ze on wlasciwie od pocztaku siedzial, pewnie dlatego tak mi przy nim Eryk blado wypada

Ewa tak nawet lekarze sprawdzaja czy dziecko trzyma glowe , wiec nic sie nie mart mozna,

Kasiula super gacie :)) moje kosztowaly tez w HM 25 zl na przecenach strasznie je lubie

foto 134.jpg

Lena Ty bedziesz juz tanczyc po slubie a my bedziemy ercioa chrzcic nie wiem jak u Ciebie ale po kiepskim tygodniu ( w srode 11 st ) na sobote zapowiadaja 18 st wiec zawsze cos

Tesknie juz za latem :( mam wrazenie ze teraz to juz tylko zima i tzreba by sie rozejrzec za kombinezonem...

Poranny wyczyn Ercia : obudzil sie ok 6.30 zjadl , przewijanie wiem ze kladlam sie ja spowrotem ok 6.50 , mial oczy jak 5 zl i usmiech na twarzy ale nie plakal nie stekal wiec zansnelam Olaf u nas w lozku :) przed 8 obudzil nas placz Oolaf nadal u nas, patrzymy do lozeczka a Ercio pod samymi gornymi szczebelkami wcisniety ze sciagnietymi spiochami i do polowy zsunieta pieluszka, oczywiscie ukupal przescieradlo... Gdyby olaf nie spal z nami byloby na niego :) a nasz maly skubaniec widac tak dlugo machal nozkami ze zaczal sie przesuwac w gore, guziki w spiochach puscily i sie zsunely podobnie jak pieluszka i wkurzyl sie dopiero jak juz sie nie mial gdzie przesunac , pracowal tak przez godzine :)))

nie pamietam czy Wam pisalam co zrobil na wakacjach, spal w lozeczku turystycznym najwygodniejsze ustawienie bylo w linii polnoc poludnie a w domu spi wschod zachod, pierwsza noc co pobudka znajdowalam go ulozonego w poprzek lozka oczywiscie odkrytego, druga noc to samo, nastepnej poszukalismy innego ustawienia czyli wschod zachod bylo dla mnie mniej wygodne ale on przestal zmieniac w nocy pozycje !!

Do góry