reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
co do prezentów na rocznicę...ja mam w przyszłą niedzielę 2 i zamówiłam coś takigo:
Dla niego - Lilou
możną wziąść bransoletkę na rękę lub w opcjach akcesoria jest berlok na klucze i tam się grawer robi...dla męża ma naszą datę ślubu wygrawerowaną.
a tak wogóle to ja mam z tego z kolekcji dla kobiet taki wisiorek dziewczynki z grawerem Milenka 16/06/2010
i ogólnie takie tam bajerki...to jest ręczna robota i ogólnie cała filozofia jej noszenia..możecie sobie tam poczytać o tym,.,.,

już dzisiaj pomyslałam ze moze on za czesto je i jest poprostu przekarmiony i zdobiłam próbę i nie jadł około 4 godzin i nawet mu to pasowało i nie zapłakał ani razu z głodu. Czy myślicie ze tak może być?
Mnie już 2 pediatrów powiedziało że za często karmię tzn nawet co godzinę i że nie ma potrzeby karmić częściej niż co 2-3h oczywiście jeśli dzidzia dobrze przybiera. I ja za każdym razem karmiłam z 2 piersi, a teraz staram się tylko z jednej. Inna sprawa że Iga nie wytrzymała by mi 4h bez cyca, taki żarłok z niej. Tylko z ta wysypką trudna sprawa, ja wyeliminowałam "tylko"mleko i jajka i jest super poprawa.
Klementinka - moje posty też czasem przechodza niezauważone, zdjęcia również, pewnie każda z nas ma czasem takie wrażenie
Klementinka moje tez nie komentowane wiec sie nie przejmuj ale to przez to mam nadzieje ze duzo zdjec sie pojawia i ciezko czasem na kazde odpowiedziec

Milka - ja wczoraj skomentowałam czuprynke Ercia żeby nie było;-)

Ostatnia edycja:
Koriander że piwka które piłaś to jakie?bo mój mąż przebywa obecnie w Holandii to mógłby mi przywieźć:tak::-Di wogóle chciałam się Ciebie zapytać czy jest coś co warto przywieźć z kraju tulipanów do nas, do Polski?czy do jedzienia, a może jakieś inne rzeczy warte uwagi:-D a może macie jakieś fajne sklepy z odzieża dziecięcą:-)? będę wdzięczna za odpowiedź:tak: a o Festiwalu światła wiem, i ubowlewam, że nie mam jak iść, bo trzeba iśc jak jest ciemno, a nie mam co z Małym zrobić, a jutro mnie nie będzie...szkoda bo to naprawdę super impreza.spóźnione życzenia rocznicowe dla Ciebie i męża:tak::-):tak:
ita dobrze ze Tymus dzielnie zniosl szczepienie, na moje to ma ladna wage :)

Co do smakolykow to tzw stroopwafels typowo holenderskie ciasteczka, albo wszelkiego rodzaju sery w specjalnych sklepach, no i oczywiscie cebulki kwiatow zwlaszcza tulipanow np czarnych, niebieskich, bardzo fajna pamiatka. Po piwko warto sie przejsc do sklepu z alkoholem (cos w stylu monopolowego), ogromny wybor piw, az glowa boli, to co ja pilam robi Bavaria, maja chyba 4 rodzaje bezalkoholowych, jablkowe i pszenne mi najbardziej smakuja. no i sklepow z ciuszkami jest sporo a gdzie maz jest bo ja to tylko Amsterdam dobrze znam :)
Milej zabawy na weselu, mimo ze bez meza moze zawojujesz parkiet

Agast wszystkiego najlepszego! Nie zapomnij wlozyc grosika do portfela :)
Klementinka nadal goraczka u Jasia??
karo fajne te drobiazgi, ciekawy pomysl na prezent
Lena u nas tez rzyganie smoczkiem bylo kazdej firmy, a mala ma silna potrzebe ssania i skonczylo sie ssaniem kciuka przed zasnieciem, juz nie wiem co gorsze

Ostatnia edycja:
ile Wasze dzieci potrzebują czasu na jedzenie, na cyca?
Moja też jest mega szybka w ściąganiu mleczka, nie trwa to dłużej niz 10 minut, a czasem tak łapczywie je że az słyszę jak powietrze połyka to i w 3 minuty się wyrobi
... tak też Jasiek mi zrobił przy chrzcielnicy. Przeleciało mi przez rękę i z pluskiem na podłogę. Ksiądz sie tylko uśmiechnął, a my w domku stwierdziliśmy, że mały wyżygał dibła, i zostawił w kościele :)
.
buahahahaha dobre:-D
co do prezentów na rocznicę...ja mam w przyszłą niedzielę 2 i zamówiłam coś takigo:
Dla niego - Lilou
możną wziąść bransoletkę na rękę lub w opcjach akcesoria jest berlok na klucze i tam się grawer robi...dla męża ma naszą datę ślubu wygrawerowaną.
a tak wogóle to ja mam z tego z kolekcji dla kobiet taki wisiorek dziewczynki z grawerem Milenka 16/06/2010
i ogólnie takie tam bajerki...to jest ręczna robota i ogólnie cała filozofia jej noszenia..możecie sobie tam poczytać o tym,.,.,
a jak to cenowo wyglada?????????????????
Agast najlepszego z okazji rocznicy!!!!!!!!!!

ita dobrze ze Tymus dzielnie zniosl szczepienie, na moje to ma ladna wage :)

Co do smakolykow to tzw stroopwafels typowo holenderskie ciasteczka, albo wszelkiego rodzaju sery w specjalnych sklepach, no i oczywiscie cebulki kwiatow zwlaszcza tulipanow np czarnych, niebieskich, bardzo fajna pamiatka. Po piwko warto sie przejsc do sklepu z alkoholem (cos w stylu monopolowego), ogromny wybor piw, az glowa boli, to co ja pilam robi Bavaria, maja chyba 4 rodzaje bezalkoholowych, jablkowe i pszenne mi najbardziej smakuja. no i sklepow z ciuszkami jest sporo a gdzie maz jest bo ja to tylko Amsterdam dobrze znam :)
Milej zabawy na weselu, mimo ze bez meza moze zawojujesz parkiet
też mi się wydaję że wagę ma ładną, ale 6tyg. temu był wagowo na poziomie 75centyla a dziś spadł do niewiele ponad 50-tego, ale gdyby było cos nie tak to chyba by zwróciła uwagę...
mąż jest w jakiejś "dziurze":-D mówi że taka wioska, najbliżej ma do Eindhoven,ale w niedziele wybiera się do amsterdamu,a le wtedy to pewnie pozamykane wszystko. myślałam że może macie jakieś fajne sieciówki dziecięce:tak:o tych ciasteczkach muszę powiedzieć żeby kupił, bo faktycznie kiedyś coś mi się o uszy obiło że takowe są:-) a piwko to te co ja piłam u nas w Toruniu w Krainie Piwa, i w carrefourze też jest ale tylko przeniczne widziałam jest naprawdę smaczne, a orientujesz się jak u Was wygląda cenowo, bo u nas w sklepie płaciłam ponad 4zł, a w pubie wiadomo wiecej:-p wyśle go do waszego monopolowego po bezalkoholowe piwko dla żonki:-D serek też może zakupić, a polecasz jakiś:-)? z tulipanami fajna sprawa ale trzeba mieć gdzie je wsadzić, bo ja niestety w bloku mieszkam:-(
dziękuje za odpowiedź:-):-):-)

avena- tam pod każdym produktem jest cena...ogólnie od 80 zł do 300 jakoś
:-D no widzisz jaki matołek ze mnie, nie zagłębiałam sie w tą stronkę tylko z wierzchu obejrzałam a ceny faktycznie są:):):)
edit: A powiedz mi jeszcze jak z trwałościa tego sznurka????

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry