reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ile Wasze dzieci potrzebują czasu na jedzenie, na cyca?

U mnie Kacperek wisi na cycku minimum 4 minuty max 10 na jednym oczywiście i często bywa tak że po 4 minutach bywa juz najedzony, ale położna mi mówiła że jeżeli przez te 4 minuty dziecko intensywnie ssie to sie potrafi najesc w tym czasnie

dziękuje wszystkim za odpowiedzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
za oknem znów ponuro - pada i zimno :wściekła/y: zdecydowanie wolałam upały bo przynajmniej wieczorem mozna było wyjść na spacer.

Przyszłam tylko powiedzieć dobranoc. My już po bierzmowaniu a mnie migrena dopadła więc przez kilka dni będę pewnie mało rozmowna. Przepraszam że nie odpisuję ale najnormalniej w świecie nie mam siły czytać a co dopiero mysleć.
Życzę miłego wieczoru i udanej nocki.
Perfecta współczuje migreny - wiem co przeżywasz, też cierpie na migreny do takiego stopnia że nawet ketonal nie pomagał, czasem cały dzień leżałam w łóżku w przyciemnionym pokoju, przy otwartym oknie i zimnym okładem i nie wiedziałam co się na świecie dzieje. A jak miałaś w ciąży? ja na szczęście ciąże przeszłam bez bólu głowy no ale już po ciąży mogrena wróciła.

Agast ładny prezent no i gratuluje rocznicy!! Sto lat, sto lat.. z okazji pięknych urodzin!!:-)
ja chyba też kupię coś praktycznego. Rocznica już w środę więc nie mam zbyt dużo czasu.

Hefi gratulacje z okazji rocznicy !!

Milka26 no to piękna rocznica się szykuje 10 lat! gratuluje!, gdybym policzyła wszystkie lata od kiedy jestem z mężem to byłoby w sumie 11lat, zanim wzieliśmy ślub to chodziliśmy ze sobą 8 lat;-)

karo85 super pomysł na prezent ale na tą rocznice już nie zdąże na taką pamiątke - rocznica już w środę, ale pomyślę o tym w przyszłym roku

Natuś śpi więc zabieram się za pieczenie ciasta. Robię pierwszy raz - ciasto z maślanką i owocami. Jak wyjdzie dobre to wrzucę przepis :-)

U mnie Kacperek wisi na cycku minimum 4 minuty max 10 na jednym oczywiście i często bywa tak że po 4 minutach bywa juz najedzony, ale położna mi mówiła że jeżeli przez te 4 minuty dziecko intensywnie ssie to sie potrafi najesc w tym czasnie

Hania też krótko ssie, ale mi mocno leci z cycków (a dokładniej z jednego cycka) więc sądzę, że w tym czasie się najada ;-)

Witam się i ja , troszke nafaszerowana proszkami ale na chodzie i na szczęście wczoraj wcześnie zauważyłam objawy. Bałam się że będzie silniejsza i nie dam rady z Jasiem:(
Ale na szczęście tabletki działaja i mogę chodzić a głowa ćmi tyklko i bez schylania i napiniania muszę uważać by nie pogorszyć sprawy.
Dziewczyny w ciązy miałam migrenę 2 razy i na apapie 3 dni z z łózka nie wychodziłam i oczywiście zimne okłady i okno otwarte. druga migrena przez to okno zakończyła się perzeziębieniem :)
Lecę po suknie bo dzisiaj do odbioru , pózniej jak czas pozwoli poczytam i poodpisuję
Dzisiaj dzień wariata , zaczynam sprzątac dom i liczyc zastawę:(
Buziole i miłej soboty zycze :*

Hej dziewczynki, hehe nakarmilam mala o 8 i zasnela w naszym lozku i jeszcze spi, a maz obok, co za susly:-)
Ja mam zaraz spotkanie z kolezankami ze studiow, przymierzamy sie do rozpoczecia jakiejs dzialanosci, jedna z nich tez ma malucha 10msc, zobaczymy co wymyslimy, pewnie sie skonczy na objadaniu jak zwykle :-)

w ogóle jak fajnie widzieć jak wyglądacie ;-P z jednej strony trochę dupiato za przeproszeniem w necie tak zdjęcia swoje wystawiać, ale z drugiej sympatico jest :-) to też coś ze ślubu wkleję ;-P tylko że to skanowane i wygląda jak 10 lat temu, a jest 4
tylko nie wiem skąd ten biceps hehe o_O
Zobacz załącznik 278681Zobacz załącznik 278679

dobrej nocy :-)
sliczne zdjecie a to ze slubu troche hardrockowe :-D:-D

koriander-trzeba rok na winko czekac ale warto:-pa wiedze cała to z neta biore na temat produkcji chcesz to stronke podam
poprosze o stronke :tak:
Witam w kolejny paskudny deszczowy dzień:-( blee, nic się nie chce w taką pogodę:-(
chrzciny załatwione, teściowa załatwiła papierkową robotę i podobno nawet już zapłaciła:-):-) nic tylko iść i chrzcić, tylko żeby pogoda w miarę jakaś była:angry:
gratuluje zalatwionych chrzcin, teraz czas na przygotowania :-)
jak sie nazywaaj te czopki?
czopki glicerynowe ok 4zl w aptece ;-)
mąż jest w jakiejś "dziurze":-D mówi że taka wioska, najbliżej ma do Eindhoven,ale w niedziele wybiera się do amsterdamu,a le wtedy to pewnie pozamykane wszystko. myślałam że może macie jakieś fajne sieciówki dziecięce:tak:o tych ciasteczkach muszę powiedzieć żeby kupił, bo faktycznie kiedyś coś mi się o uszy obiło że takowe są:-) a piwko to te co ja piłam u nas w Toruniu w Krainie Piwa, i w carrefourze też jest ale tylko przeniczne widziałam jest naprawdę smaczne, a orientujesz się jak u Was wygląda cenowo, bo u nas w sklepie płaciłam ponad 4zł, a w pubie wiadomo wiecej:-p wyśle go do waszego monopolowego po bezalkoholowe piwko dla żonki:-D serek też może zakupić, a polecasz jakiś:-)? z tulipanami fajna sprawa ale trzeba mieć gdzie je wsadzić, bo ja niestety w bloku mieszkam:-(
dziękuje za odpowiedź:-):-):-)
w Amsterdamie sa sklepy dla maluchow Prenatal, cos w stylu Smyka wszystko dla mamy i dziecka, InterToys tylko z zabawkami, wszystkie sklepy w niedziele otwarte w centrum, nie martw sie :-D
Serek to polecam z tych pikantniejszych bo ja tylko takie lubie np Old AMsterdam, albo ser z kminkiem tez ciekawy smak
Piwko kosztuje 70 centow czyli chyba ponizej 4zl nei wiem jak stoi kurs euro teraz :baffled:

Przyjemnego pobytu zycze mezowi :-)

hej hej!
ja ma sekundkę bo mała jeszcze śpi- ale zaraz pewnie pora karmionka;-)
ogólnie muszę wam powiedzieć że mamy od tego tygodnia z M. zasady....;-) hehehehhe ja zajmuję się małą w nocy od poniedziałku do piątku a mój stary w weekendy do niej wstaje- przewija karmi i usypia. Dziś była pierwsza noc bez mojej interwencji;-) jupiiii wyspałam się całą noc a Milenka była grzeczniutka i nie szalała tatusiowi- jedno karmienie o 3.30 i spała do 8.00. jedynie kupą go potraktowała ale dał radę;-) Mam nadzieję że się mąż nie zniechęci i tak zostanie. Dwie noce w tygodniu przespane bez wstawania to cudo jakieś;-)
na 12 idę do fryzjera- muszę odrost zrobić a potem odwiedziny przyjaciółki.Obiad przygotowany- dziś polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym, fasolka szparagowa i ziemniaczki-wszystko obrane, przygotowane i czeka na smażenie. A w piekarniku.....kopertki ze śliwkami z ciasta kruchego- pachną cudnie;-) Zajrzę wieczorkiem pewnie.....Miłego dnia kochane

Dzięki Kasiu za przepisy :-) z pewnością wypróbuję :-)

Kiedyś pisałyście o sadze Zaćmienie więc sobie obejrzałam wszystkie części tym bardziej że lubię filmy z wampirami itp. Co prawda z każdą częścią film się rozkręca, ale dla mnie to romansidło z niewielką domieszką wampirów. W każdym razie nie tego się spodziewałam, jednakże widok biegających "wilkołaków" bez koszulek z pewnością nie miał dobrego wpływu na moje libido :-D :-D :-D

reklama
Dzięki Kasiu za przepisy :-) z pewnością wypróbuję :-)

Kiedyś pisałyście o sadze Zaćmienie więc sobie obejrzałam wszystkie części tym bardziej że lubię filmy z wampirami itp. Co prawda z każdą częścią film się rozkręca, ale dla mnie to romansidło z niewielką domieszką wampirów. W każdym razie nie tego się spodziewałam, jednakże widok biegających "wilkołaków" bez koszulek z pewnością nie miał dobrego wpływu na moje libido :-D :-D :-D

Widze kochana ,że przed telewizorkiem byśmy sie nie nudziły :) jak nie Hausik to moja ukochana saga. Powiem Ci ,że moje libido po obejrzeniu pierwszy raz też było ....przez kilka dni :)

Do góry