reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
hej dziewuszki :-)
nadrabiam posty z wczoraj i dziś i przyznam że przez moment miałam stracha, że się burza na bb czerwcowym zrobi
ale widzę, że wsio się wyjaśniło i dobrze :-)

perfecta trzymaj się dzielnie, mam siostrę z migreną, więc wiem że potrafi człowieka wymęczyć
a powiedz mi, jak w ciąży sobie radziłaś? a może migrena wtedy odetchnąć dała?

milka Ty wszystkim odpisujesz a sama ani słowa o Was, co u Was ;-)

hehe i za to Tymek przy badaniu zrobił siusiu:-D więc rączki sobie ubrudziła:-D:-D:-D

noooo faceci to są wariaci :-D mój na 2 wizytach na dwie obsikał doktorkę (z tymże za pierwsym razem nie trafił i poszło na ścianę ;-) ) a na usg bioderek poleciało na kartoteki :-D mina pielęgniary - bezcenna , krzyk - przegłośny, komentarz doktora - cicho, przecież wyschnie ;-) dobry człowiek ;-P

Lencja te zaproszenia bajka! poważnie, śliczne :-) podziwiam cierpliwości i chęci i w ogóle smykałki ;-)

Wracając do tematu kupy, to dzisiaj minęło już 6 dni jak Jasiek robił ostatnio. Jutro czopek, bo już mam dość czekania.:)

o rany, ja bym chyba z nerwów palce pogryzła... mój mały na modyfikowanym jest (wiem, wiem.. jestem strasznie wyrodną matką :/ ale wierzcie mi zero nerwów teraz i moich i małego, o wiele lepiej się dogadujemy, mam nadzieję że nie będę żałować te decyzji) i robi kupkę codziennie i to nawet mniej więcej w stałych porach
6 dni to sporo.. a może inne mleczko by mu bardziej podeszło? chyba że to całkiem normalne jest, w sumie nie orientowałam się jeszcze w tym temacie

wygoniłam męża bo popił ze szwagrem na kanapę obok w pokoju żeby tu malemu nie chuchał, maly śpi słodko a ja myślę ciężko czy ma sens zaczynać... pisanie bloga o_O
bo wiecie co tak sobie pomyślałam że fajnie by było :-) każdy dzien z życia malego spisywać, tyle się teraz dzieje.. kiedyś pisałam bloga i to dzień w dzień, potem poznałam mojego lubego i przestałam pisać, potem zaczynałam chyba z 3 razy na nowo i koniec - systematyczności to ja nie umiem teraz restartnąć ;-P słomiany zapał za to daje czadu ;-) pisze z Was któraś?

fajne te dzieciaczki słodziuchne :-) a dziewczynki to chyba się zgadały co do kreacji, zwłaszcza tych różowych gatek ;-)

zazdroszczę Wam meetingów, ja na takich śląskich dziurach mieszkam, że chyba jestem jedyna w okolicach ;-)

w ogóle jak fajnie widzieć jak wyglądacie ;-P z jednej strony trochę dupiato za przeproszeniem w necie tak zdjęcia swoje wystawiać, ale z drugiej sympatico jest :-) to też coś ze ślubu wkleję ;-P tylko że to skanowane i wygląda jak 10 lat temu, a jest 4
tylko nie wiem skąd ten biceps hehe o_O
DSC00038.jpga32a31e842.jpg

dobrej nocy :-)

Ostatnia edycja:
kurde znów mi posta wcieło ale to wnerwić się można pisze się pisze i dupa:angry:
A ja niewytrzymałam i na pizze męza wyciągnełam poszłam na łatwizne ale się najadłam:-)
koriander-trzeba rok na winko czekac ale warto:-pa wiedze cała to z neta biore na temat produkcji chcesz to stronke podam
karo-super są te duperelki
cytrusik-fajnie wyglądaliście

Co do smoka to ja ucze nadal tylko tez nie wychodzi dziś zakupiłam następny do kolekcji i pewnie i tak nie bedzie ssac tak jak jej starsze siostrzyczki jakies mam dzieci dziwne żadna smoka niechciała

Witam w kolejny paskudny deszczowy dzień:-( blee, nic się nie chce w taką pogodę:-(
chrzciny załatwione, teściowa załatwiła papierkową robotę i podobno nawet już zapłaciła:-):-) nic tylko iść i chrzcić, tylko żeby pogoda w miarę jakaś była:angry:

Pochwalę się, że w końcu wczoraj kupiłam blendera :-) :-) Chcę go koniecznie dziś przetestować i dlatego od rana siedzę na necie i szukam ciekawego przepisu, ale jak na złość moja ulubiona strona kulinarna nie chce się otworzyć :-( złośliwość rzeczy martwych :-)

Jeśli chodzi o zabawkę dla młodego to ja kupiłam ostatnio tego motyla CUDO ZAWIESZKA DO wózka łóżeczka WIBRACJE (1185160815) - Aukcje internetowe Allegro zresztą któraś z Was o nim wcześniej pisała. Mój mały zadowolony :-) wpatruje się w niego, pułki co bardziej podoba mu się jego biało-czarna strona ale wszystko z czasem się pewnie zmieni :-)

ewelinka mój smyk też nie che smoka :-) ale nasze dzieci nie są dziwne a jedynie sprytne :-) nie będą ssały bez sensu czegoś co nie daje mleka :-D

Pochwalę się, że w końcu wczoraj kupiłam blendera :-) :-) Chcę go koniecznie dziś przetestować i dlatego od rana siedzę na necie i szukam ciekawego przepisu, ale jak na złość moja ulubiona strona kulinarna nie chce się otworzyć :-( złośliwość rzeczy martwych :-)

Jeśli chodzi o zabawkę dla młodego to ja kupiłam ostatnio tego motyla CUDO ZAWIESZKA DO wózka łóżeczka WIBRACJE (1185160815) - Aukcje internetowe Allegro zresztą któraś z Was o nim wcześniej pisała. Mój mały zadowolony :-) wpatruje się w niego, pułki co bardziej podoba mu się jego biało-czarna strona ale wszystko z czasem się pewnie zmieni :-)

ewelinka mój smyk też nie che smoka :-) ale nasze dzieci nie są dziwne a jedynie sprytne :-) nie będą ssały bez sensu czegoś co nie daje mleka :-D

ja mam jeden przepis na ciasto blenderowe i na zupe krem:

ciasto:

kupujesz gotowy biszkopt, do pojemnika wrzuasz ananasy z puszki, misujesz blenderem na papkę, w kubeczku przygotowujesz żelatynę, mieszasz ze zmiksowanym ananasem, jak zgęstnieje nakłądasz na biszkopt, na to nakładasz ubitą śmietanę kremówkę :-)

zupa:

wywar (ja miałąm resztkę rosołu), jakaś mieszanka warzywna mrożona, ziemniaki w kostę pokrojone- gotujesz aż będą miękkie, potem do akcji wkracza blender i jes pyszna zupa-krem :-)

a ja ruszam na łowy, zakupić jakiś ciuch na chrzest synka i na komunie chrześniaka w maju, żeby już pasowało, może z końcówek letnich kolekcji przecena jakaś będzie? a potem mąż znajomych zaprosił :/ nie chce mi się, ale cóż począć?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent dla męża na 3 rocznicę ślubu??

My w niedziele mieliśmy pierwszą i kupiłam mężowi aktówkę :) (http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/82/13/27/1182132751) ale wiedziałam że jest mu potrzebna :) i portfel bo ten co ma wygląda jakby miał 100lat :)
Ja lubię prezenty praktyczne, pierdółki mąż kupuje sobie bez okazji (ostatnie jego zakupy to neocube, soczewki crazy, kostka rubika itp).

Dzisiaj coś mnie głowa boli :/ pogoda za oknem straszna więc pewnie i ze spacerku nici.
Wczoraj odwiedziła mnie moja była współlokatorka z akademika (nie widziałyśmy się ok 6 lat :szok:) fajnie tak było spotkać się po latach :)

Dzień dobry
u nas także pogoda paskudna, pewnie będzie padać cały dzień i ze spaceru nici...
Musiu śpi, lala ogląda bajeczkę więc ja z kaweczka nadrabiam zaległości lekturowe
może mi się uda:-)
ewela nono szpony jak się patrzy i udanej zabawy na weselu
ja paznokcie maluję jedynie w nocy jak dzieciaki śpią lub są "sprzedane" na spacer komuś innemu bo inaczej nie ma szans żeby lakier mógł wyschnąć
a tipsów nigdy w życiu nie miałam zawsze swoje, może na ślub zaszaleję i sobie zrobię tzn. ktoś mi zrobi ale boje się że ciężko będzie mi się przyzwyczaić
kpi podziwiam ze spacer w deszczu mi by się nie chciało
klementinka a po czym Jaś tak gorączkował? szczepiliście się? mam nadzieję że nocka ok i dzis już bez temperatury
o już doczytałam że to o szczepionce, mam nadzieje że lepiej
paula ślicznie Lenka śpi mój też musi mieć pieluszke koło główki jak zasypia
karo85 my już od jakiś 1,5 tygodnia stosujemy 3 pampersików bo właśnie w 2 nózki były jakies takie ściśniete, a lokal super:tak:
lena a może Gaja będzie bezsmoczkowa:tak:
moja Asia taka była, miała siny odruch ssania i często to ja robiłam za żywy smoczek, chciałam nauczyć ją smoka ale się nie dało, w domu miałam chyba 5-6 różnych smoczków - różne firmy, kształty, silikonowe i lateksowe....efekt taki że żadnego nie chciała, ja się poddałam po jakims czasie i juz nawet jej nie próbowałam przyzwyczajać, wychowała się bez smoczka
a u Ciebie chyba jakis wieczór panieński sie szykuje?
mam prośbę wrzuć jeszcze raz linka to zaproszeń bo nie chce mi się juz szukać:tak::-)
nadika, kalwa my ostatnio robimy sobie bardziej praktyczne prezenty, każdy mówi co by chciał albo nawet robimy wspólnie zakupy
Milka26 córcia na weselu robiła furrorę wśród wszystkich ciotek i wujków, mieli okazje do jej zabawiania :-D a o 20 zawiozłam ją do mojej mamy na noc, a Tomuś balował z nami do 2 ( śpiąc w wózku oczywiście z przerwami na karmienie)
Agast najpiękniejsze życzenia z okazji urodzin i rocznicy
kasiajanicka sporo atrakcji jak na jedno popołudnie
emalia "wyżyganie diabełka" dobre:-D
ita mimo że bez połówki to i tak udanej zabawy życzę
cytrusik fajne fotki
gosiaro super że wszystko z chrzcinami załatwione

reklama
Do góry