reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

u mnie Kacperek już po kąpieli zasypia Szymek z tata urzędują w pokoju a ja w kuchni przed kompem z karmi. Wiecie co mam doła nie jem nic co z mleka krowiego (oprócz odrobiny mleka rano do inki ),jem tylko gotowane, nawet wędliny ze sklepu nie jem tylko gotuje w domu mięso, a Kacperek i tak się męczy prawie każdy pierd kończy się płaczem. Zjadłam ostatnio trochę brokuła to go wysypało, jak zjadłam pomidora to tez go wysypało normalnie masakra jakaś.

już dzisiaj pomyslałam ze moze on za czesto je i jest poprostu przekarmiony i zdobiłam próbę i nie jadł około 4 godzin i nawet mu to pasowało i nie zapłakał ani razu z głodu. Czy myślicie ze tak może być?
wiesz, ja jak zaczęłam podejrzewać skaże, piłąm tylko mleko w kawie, i to mało bardzo i Fifi się męczył, a jak całkowicie odstawiłam nawet w kawie to pomogło

z karmieniem, do zeszłego tyg czekałam jak mały będzie głód manifestował, a on potrafił ponad 4 godz nie jeść, potem jadł z 1 cyca i myślałam że mu starcza bo się najada i nie płacze, a potem na ważeniu wyszło, że mało przybiera i postanowiałam, nie czekać aż zacznie płąkac tylko co 3 godz karmić chyba że zechce wcześniej i znów powróciło ulewanie, czyli pewnie sama go przekarmiam teraz i w końcu sama nie wiem, za tydzień idę na ważenie i zobaczę, może mu jednak tego drugiego cyca odpuszczę, skoro do tej pory mu wystarczało? bo z dwóch na jedno karmienie to dopiero od tego pechowego ważenia mu daję

Ostatnia edycja:
reklama
ja też ostatnio pisałam, ze mały ulewa coś za czesto, ja stwarzałam ten problem, ponieważ mały zaczął piąstkę wpychać do buzi, wcześniej oznaczało to, że jest głodny a teraz robi to bez względu na głód, i nie wiedząc o tym wpychałam mu cycka i chyba przekarmiałam, teraz karmię jak zaczyna wrzeszczeć:)

Przyszłam tylko powiedzieć dobranoc. My już po bierzmowaniu a mnie migrena dopadła więc przez kilka dni będę pewnie mało rozmowna. Przepraszam że nie odpisuję ale najnormalniej w świecie nie mam siły czytać a co dopiero mysleć.
Życzę miłego wieczoru i udanej nocki.

witam po ciezkiej nocy
Jas goraczkowal, jak na termometrze zobaczylam 39 to juz nie czekalam na wynik koncowy tylko pedem po czopka
na szczescie pomogl
okropnie widziec dziecko w takiej goraczce

jak dlugo moze to trwac?

co do zdjec to ja nie daje bo chyba z dwa razy wrzucilam foto Jasia ale przeszlo bez odzewu
jakos tak przykro kiedy nikt dzieciaczka nie skomentuje dlatego juz nie wrzucam
a trolem nie jestem, istnieje naprawde;)

kurcze zeby dzis tempka nie urosla

wasze fotoski sliczne, nie pisze czyje dokladnie bo dzis to chyba wszystkie cos wrzucilyscie
a ta krowka i pizza... mniam
musze meza do pizzy zagonic

kreatorka jak tak czytam przepis na ta krowke to jestem pod mega wrazeniem ze ci sie chcialo

I jak tam Jaś? Gorączka spadła całkowicie mam nadzieję i u malucha już dobrze. A co do krówki to wcale nie jest tak dużo pracy :-) szczegolnie jak człowiek lubi piec ciacha :-D
DzIEWCZYNY troszke podczytalam

Dziewczyny sliczne zdjęcia:) potem wkleje Wam jak mąz wroci(zabrał aparat) zdjecie z piwkowania u Kajdusi :)

kpi- ze Ci sie chcialo w deszcz spacerowac, mi nie chce sie tyłka ruszyc dzisiaj, wogole jakos mam dzisiaj podły humor, najlepiej bedzie chyba jak pojde spac eheh
koriander- Bimbo super hehe
kreatorka- o nie teraz bede musiała pizze zrobic bo takiej ochoty mi narobiłas uhhh a ta krowka mniam mniam ale ja juz ciacho zrobilam dzisiaj z kaszy manny na zimno:) tez pyszne
ewela- no prosze nawet znalazłas czas zeby pazurki zrobic super!

Ciasto z kaszą manną? :-D uwielbiam kaszę manną! Jak tylko skończymy wcinać krówkę biorę się za tą nowość :tak:

Miałam Was poczytać i poodpisywać ale musiałam małego uśpić i sama zasnęłam.
kreatorka jak można takie zdjęcia wklejać:((((((a ja taki łasuch, do tego leń więc jeść się chce a nie ma kto zrobić

Do cista to trzeba mieć serce, żeby wyszło :-) ja zawsze zapraszam do siebie :-D a jak tam ciacho borówkowe? Da radę wszamać czy papka? :-D

Dziewczyny jak nauczyć dziecko smoka;(
Moja nie chce a ja już nie mam sił widać że jej brakuje tego!!!

Lenka nic nie rób... jak mała nie chce to nic na siłę... ja też chciałam Nince dawać, ale odeszłam od tego pomysłu. Nawet pediatra mnie odwodził od przyzwyczajania do smoka, skoro karmie piersią, a Ty chyba też? Zresztą potem dziecko trudno oduczyć, ja sie bez smoka wychowałam i żyję :-)

Bakteria cudny Witek, a jak Ci sie nie chce to nie pracuj :)) co sie odwlecze to nie uciecze:)

Yoshe ja klade malego na macie a pod mata poskladany koc ale mysle ze te puzle swietnie sie nadzadza

Kalwa to zdjecie jest obledne !!!!!!!!!!

Lena ja czesto zalatwiam sprawy przez telefon , ostatnio dzownilam pytac o nospe czy moge brac, moze pogadasz telefonicznie, albo zrob tak ze umow sie na chore dzieci w poniedzialek prezeciez Ci nie odmowia i idz sama bez Gai podyskutowac z lekarka. Duza to Twoja myszka

Eagle a gdzie starsze dzieciatko ??

Athena elegancki Krzys

Koriander my kupowalismy wczoraj baterie do karuzelki ale przeszlismy na paluszki dokupilismy adaptery a paluszki ladujemy taniej wyjdzie

Ewela niezle tipsy tez sie zawsze meczylam na klawiaturze teraz robie przerwe do wakacji eby mi kupa pod pazury nie wchodzila :))

cos nie moge ogladac kolejnych stron.... zrobie drugie podejscie

Klementinka moje tez nie komentowane wiec sie nie przejmuj ale to przez to mam nadzieje ze duzo zdjec sie pojawia i ciezko czasem na kazde odpowiedziec

Kasiek nie tyle wypadaja co sie wycieraja ma taki maly lysy placek z tylu

Paula fajna ma pozycje do snu

Karo ja tez dzis po raz pierwszy zalozylam 3. Eryk nie ulewa za to Olaf ulewal jeszcze jak juz chodzil to chyba z przejedzenia. Ulewal nawet nosem

MagdaM ja tez bez mleka chcialam wycofac nawet sojowe to taka namiastka, ale nie doszlam do tego a tu nagle kupy sie poprawily a skora poprawia sie po krochmaleniu :)) to juz 3 taka kapiel. A jak nie placze to znaczy ze nie glodny mysle ze jak bedzie glodny to sam sie upomni

Ewela a jak z pepkiem lepiej??

Nadinka nam zaraz stuknie 10 !! tez nie mam pomyslu ale mam schowany perfum ck na swieta kupiony okazjonalnie wiec w razie czego go dam

Perfekta dobranoc :)) i nocy bez bolu zycze

Athena my juz tych kapletow tez mamy mase do wszytskiego sie nadaja i nasz sprzet i zabawki

Klementinko- wydaje mi sie ze gorączka po szczepieniu nie powinna sie utrzymywac dluzej niz dobe ale moze sie myle.

Nadika- ja mam jutro 6 rocznice koscielnego slubu i kupilam malo romantyczny prezent- portfel (ładny, skorzany Witchen) o akurat sie męzusiowi rozwalił.. A do tego jeszcze urodziny ostatnie z dwojką na przodzie jutro mam, hihi

Jagodka spi od 1,5h a teraz Hanka w pizamie bajke konczy ogladac i tez spac ucieka :)

ja też ostatnio pisałam, ze mały ulewa coś za czesto, ja stwarzałam ten problem, ponieważ mały zaczął piąstkę wpychać do buzi, wcześniej oznaczało to, że jest głodny a teraz robi to bez względu na głód, i nie wiedząc o tym wpychałam mu cycka i chyba przekarmiałam, teraz karmię jak zaczyna wrzeszczeć:)
ja do tej pory tez czekałam, aż zacznie krzyczeć, ale po tym ważeniu mi trochę na głowę padło i jak mały dłużej jak 3 godz nie woła o jedzenie to się martwię i jak tylko oko otworzy to cyca daję, trochę bez sensu, bo wiem niby, że jakby był głodny to by wołał i to głośno ale z drugiej strony jakąś mam schizę, że on za mało będzie przybierał
tylko martwi mnie ten powrót ulewania, chyba jednak będę czekała aż sam zgłodnieje i nie wiem, czy jest sens z dwóch cyców dawać na jedno karmienie, skoro po jednym i o odbiciu nie woła dalej
on jeden cyc max 5 min ssie i już nie chce
ile Wasze dzieci potrzebują czasu na jedzenie, na cyca?

my dziś od 13 do 20 poza domem, najpierw u mnie w pracy, zdobyłam dla fifiego zabawkę na przyszłość: zwierzątka drewniane, które moja firma przed laty produkowała :) za rok dwa będzie jak znalazł,
potem u kuzynki na plotkach się zasiedziałam, mały tam usnąć nie mógł, co przysnął to się budził, nie wiem czy to wina nowego miejsca czy nadmiaru wrażeń dziś?

nawet nie jestem w stanie Was porządnie od deski do deski poczytać taka tu produkcja, jak za starych ciążowych czasów :)

dziś sprzedałam kolejną rzecz na allegro :) i mam kase na kolejną zabawkę tylko już pomysłu nie mam co synkowi kupić; kupiłyście ostatnio jakieś fajne zabawki?

AGAST najlepszego z okazji jutra :)

Jasiek już od godzinki smacznie śpi. Ja wykąpana , po kolacji staram się nadrobić produkcje dzisiejszą ,która jest spora jak za dobrych "brzuchatych" czasów:)
Co do ulewania to u nas to samo. Raz troszkę poleci a innym jak chluśnie... tak też Jasiek mi zrobił przy chrzcielnicy. Przeleciało mi przez rękę i z pluskiem na podłogę. Ksiądz sie tylko uśmiechnął, a my w domku stwierdziliśmy, że mały wyżygał dibła, i zostawił w kościele :)
Lenka, bidulko, umęcZysz się z tym smoczkiem. Dlatego ja już w szpitalu dawałm (pomimo operu periatry) i teaz mam spokój. Ale już Gajusia duża, a wredna ciotka nie może dotrzeć. Poprawie się-OBJECUJEE!!!!!!!!

Wszystkie dzieciaczki są śliczniusie.
Idę troszkę się do mężusia potulić , bo wyjątkowo o tej porze jeszcze nie śpi.

reklama
witam dziewczynki:-)

my dzis w tą ulewę rano szliśmy do przychodni na szczepienie:/ brrr męża nie ma więc sami msuieliśmy sobie poradzić, mały był suchy a ja cała mokra, no może poza głową bo miałąm parasolkę:-p:-p:-p
szczepienie zniosł dobrze, troszkę zapłakał, ale w ciągu dnia był marudny i ma takie momenty histerycznego płaczu:baffled::no:
wogóle to niezadowolona jestem z dzisiejszej wizyty, bo mojej pediatry nie było, tylko jakas inna w zastępstwie i miała totalnie nas w dupie, na moje pytania nie za bardzo chcialo jej się odpowiadać, hehe i za to Tymek przy badaniu zrobił siusiu:-D więc rączki sobie ubrudziła:-D:-D:-D Tymi waży 6395g przez 6tygodni przybrał 670g nie wiem czy to nie mało, ale ona na to nie zwróciła uwagi...
i wiecie co mnie zaskoczyło...nie wiem czy to wogóle jest możliwe, na ostatnim badaniu obwód klatki miał 40,5cm a dziś 39cm...czy może być mniejsza?przeciez minęło 6tygodni...
dziś Tymek chichrał się, aż pielęgniarka była zadziwiona że tak długo i tak głośno:tak: do tej pory śmiał się na głos, ale to były takie krótkie dźwięki a dziś śmiech pełną parą:-D:-D

idę jutro na wesele...sama bo męża nie ma:-:)-:)-( smutno mi z tego powodu i wcale nie mam ochoty iśc sama i zostawiać Księciunia:baffled: tymbardziej że wesele jest około 50km od Torunia:baffled:

a wogóle Kasiu, Lencjo wiecie że ja miałam we wtorek aparat ale zapomniałam żeby nam strzelić jakąś fotę:baffled: wiem wtopa, w zasadzie to prawie zawsze noszę go ze sobą:baffled:

Ciągle zapominam zapytać, czy Waszym maluszkom też wypadają włoski z główki??? :/

mojemu się wycierają, czasem na prześcieradle jest ich pełno

Klementinka mam nadzieję że gorączka Jasiowi przejdzie, mój ostatnio miał, ale szybko mu przeszła

Koriander te piwka które piłaś to jakie?bo mój mąż przebywa obecnie w Holandii to mógłby mi przywieźć:tak::-Di wogóle chciałam się Ciebie zapytać czy jest coś co warto przywieźć z kraju tulipanów do nas, do Polski?czy do jedzienia, a może jakieś inne rzeczy warte uwagi:-D a może macie jakieś fajne sklepy z odzieża dziecięcą:-)? będę wdzięczna za odpowiedź:tak: a o Festiwalu światła wiem, i ubowlewam, że nie mam jak iść, bo trzeba iśc jak jest ciemno, a nie mam co z Małym zrobić, a jutro mnie nie będzie...szkoda bo to naprawdę super impreza.spóźnione życzenia rocznicowe dla Ciebie i męża:tak::-):tak:

eagle
sala śliczna, a myślę że cena też niezła jak tyle macie w nią wliczone, my w zeszłym roku więcej płaciliśmy bo po 190zł za osobę i napojów nie było w cenie:baffled:

dorotka28de ja Cie pamiętam doskonale, cały czas ubolewam nad tym że już nie mieszkasz koło mnie:-( mogłybyśmy chodzić na wspólne sp[acerki, zawsze raźniej razem;-) ale jak przyjedziesz do Torunia to z miłą chęcią cosik zorganizujemy:tak: mam nadzieję że z mieszkankiem się uporacie,a co z tym?wynajmujecie, sprzedajecie?

dziewczyny a z tą pizza, krówką, ciastem z borówkami itd to nie przesadzacie:-D? smaka mi narobiłyście, a ja cały czas gruba jestem i nie powinnam zajadać się takimi bombami kalorycznymi:no:

mam pytanie do dziewczyn po cc: czy stosujecie coś na bliznę? bo ja mam taką dość wyraźną, jak dotykam bardzo twardą i chciałabym jakoś ją złagodzić, słyszałam o maści Contratubex, ale czy warto to stosować? macie coś sprawdzonego?
ja właśnioe stosuje contractubex, ale czy jest jakaś poprawa...nie wiem, może minimalna, właśnie mi sie kończy muszę kolejny zakupić, przed nim miałam cepan, ale okropnie śmierdzi:szok::wściekła/y:

_avena_ kraksy nie zasdroszczę, dobrze że nic się Wam nie stało, sama miałam ostatnio przezycia ze spadającym drzewem...brrr masakra

Lencja zaproszenia cudne, talent masz nieziemski, może i ja się uśmiechnę i kupię u Ciebie zaproszenia na chrzest Tymka?

Ostatnia edycja:
Do góry