Lencja - z tego co wiem to wode trzeba przygotować, ja Kacperkowi dawałam do picia herbatki hippa, ale cos nie za bardzo chce je pic i właśnie też musze spróbować dać mu wode. Mi teraz nawet położna powiedziała że mam dopajać a zwłaszcza jak jest bardzo ciepło,
reklama
Hej Dziewczyny
Dzisiaj Mała przywitała mamę po spaniu takim uśmiechem
Ja daję herbatkę ale na zwykłej wodzie z kranu przegotowanej albo daję samą wodę przegotowaną jak mała wypije całą herbatkę (co się bardzo rzadko zdarza). Też karmie piersią ale mała dopomina się czasami o picie i nie chce cyca a do butli z herbatką się przysysa
Dzisiaj Mała przywitała mamę po spaniu takim uśmiechem
Dziewczyny co dajecie dzieciom do picia - o ile dajecie, ja Kornelce daję picie pomimo, że jest karmiona tylko piersią i mówi się, że nie trzeba. Do mnie to nie przemawia. Więc nie piszcie mi, że dziecka karmionego piersią nie trzeba przepajać bo i tak to będę robiła Czy któraś z Was podaje dziecku wodę? Jeżeli tak to jaką? Wiem, że nie może być mineralna a jeśli już to nisko zmineralizowana, czy dodatkowo trzeba ją przegotować?
Ja daję herbatkę ale na zwykłej wodzie z kranu przegotowanej albo daję samą wodę przegotowaną jak mała wypije całą herbatkę (co się bardzo rzadko zdarza). Też karmie piersią ale mała dopomina się czasami o picie i nie chce cyca a do butli z herbatką się przysysa
Kasiula1982
Fanka BB :)
Jejej dziewczyny.. jak Was czytam to jestem w coraz to większym szoku...
Ja od długiego czasu czuję, że nad nami czuwa mój nieżyjący Tato, nawet mój mąż, który Go nie znał jest tego samego zdania, mieliśmy już wiele sytuacji, w których po prostu się czuje, że ktoś kieruje biegiem wydarzeń.
Sądzę więc, że i u Was widać, że ktoś się Wami i maleństwami opiekuje.
Kajdusia, Katarzynajanicka -jak dobrze, że wszystko się dobrze skończyło.
ja jestem zdanie, że to pradziadkowie mają nad Fifim i nad nami pieczę
z resztą śmiejcie się ze mnie, ale ja wierzę w to, że zmarli są z nami i się nami opiekują
już nie raz tego doświadczyłam
Filip dostaje Hippa rumiankowego i koperkowego na przemian, muszę spróbowac z wodą, ale pewnei nie będzie miał problemu z jej piciem, bo on zasysa wszystko co dostaje
wczoraj jakby mniej podnosił głowę, i tak jak Lencja powiedziała przeczuwam skok rozwojowy u niego
kilka dni temu Fifi odkrył nową zabawę: wkłada pięść do buzi i zasysa
Ostatnia edycja:
Milka Maja wcześniej trzymała główkę nisko podobnie jak na tym zdjęciu
Zobacz załącznik 273734
a teraz trzyma tak
Zobacz załącznik 273735
taka z niej siłaczka teraz
katarzynajanicka- cóż za przygoda
olafasola, hefi- śliczne dziewczynki
Klementinka - dzieki
Zobacz załącznik 273734
a teraz trzyma tak
Zobacz załącznik 273735
taka z niej siłaczka teraz
katarzynajanicka- cóż za przygoda
olafasola, hefi- śliczne dziewczynki
Klementinka - dzieki
U mnie Iga nauczyła się podnosić wysoko głowę i podpierać się na przedramionach tak jak pisze Lencja dosłownie w jedną noc, i to całkiem niedawno, a teraz właśnie coś mniej podnosi jakby jej się nie chciało. Więc coś w tym musi być.Mam nadzieje, że to skok, bo mały od porodu podnosił główkę, a teraz nie chce...za to w pionie trzyma ją sztywno...
Ja małemu daje do picia przegotowaną mineralkę lub herbatkę Hipp na trawienie.
Ja daję herbatki hipp na trawienie i uspokajającą, przeważnie wypija ok 50ml i też karmię tylko piersią, a opinie lekarzy różne, większość mówiła mi żeby nie dopajać bo nie ma takiej potrzeby, z kolei położna mówiła żeby podawać herbatki. Nie słucham lekarzy i podajęTo tak jak z tymi dankami po 4 m-cu - jak się karmi piersią to nie ma potrzeby wprowadzać ich do diety ale można i ja mam zamiarDziewczyny co dajecie dzieciom do picia - o ile dajecie, ja Kornelce daję picie pomimo, że jest karmiona tylko piersią i mówi się, że nie trzeba. Do mnie to nie przemawia. Więc nie piszcie mi, że dziecka karmionego piersią nie trzeba przepajać bo i tak to będę robiła Czy któraś z Was podaje dziecku wodę? Jeżeli tak to jaką? Wiem, że nie może być mineralna a jeśli już to nisko zmineralizowana, czy dodatkowo trzeba ją przegotować?
Dziewczyny mam pytanko
Po macierzyńskim wiele z nas wraca do pracy ok grudnia/stycznia co wtedy z karmieniem piersią?Będziecie odstawiać maluszki, czy jednak dalej karmić?Tylko jak to zorganizować, trzeba by odciągać pokarm, ja za bardzo nie mam jak u siebie w pracy, a chciałabym karmić:-/
ewelinka307
Kajdusia teraz jak zobaczyłam te zdjęcia to rzeczywiście nie da się tego wytłumaczyć inaczej jak pomocą z zaświatów
Co do herbatek moja piła hippa z chęcią ok 150 dziennie a teraz jej się coś przestawiło i niechce wogóle
Ja myje żelem nivea do mycia włosów i ciała
Co do herbatek moja piła hippa z chęcią ok 150 dziennie a teraz jej się coś przestawiło i niechce wogóle
Ja myje żelem nivea do mycia włosów i ciała
Ostatnia edycja:
CZEŚĆ Kobietki!
ja od 2 tygodni w podróży;-) najpierw u rodziców a od dziś u teściów. Maleńkiej podoba się na wsi;-) Mam zdecydowanie mniej czasu na czytanie was no ale dziś może nadrobie wszystko;-)
Ogólnie u nas ok- Mili ładnie sypia, w dzień jest grzeczniutka (no może czasem na gorszy moment) Chodzimy sobie na spacerki, odpoczywamy i bawimy się. Małej bardzo podoba się w leżaczku i na macie. Co prawda nie jest zbyt chętna do leżenia na brzuszku i podnoszenia wysoko główki no ale mam nadzieję,że to się zmieni.. Nie chcę się martwić, że moje dziecko słabo się rozwija ale jak piszecie żę wasze już zaczynają gaworzyć albo wysoko trzymają główkę to ja się martwię, że moja tego nie robi..;-(
Co do wypraw z dzidzią..powiem was makabra- auto zapakowane było po sufit...na 3 tygodnie zabrałam tyle rzeczy że zama z dzieckiem ledwo się w aucie zmieściłam- wydawało mi się że wszystko jest niezbędne...ach...
no dobra biorę się za czytanie was...
A to kilka nowych fotek:
ja od 2 tygodni w podróży;-) najpierw u rodziców a od dziś u teściów. Maleńkiej podoba się na wsi;-) Mam zdecydowanie mniej czasu na czytanie was no ale dziś może nadrobie wszystko;-)
Ogólnie u nas ok- Mili ładnie sypia, w dzień jest grzeczniutka (no może czasem na gorszy moment) Chodzimy sobie na spacerki, odpoczywamy i bawimy się. Małej bardzo podoba się w leżaczku i na macie. Co prawda nie jest zbyt chętna do leżenia na brzuszku i podnoszenia wysoko główki no ale mam nadzieję,że to się zmieni.. Nie chcę się martwić, że moje dziecko słabo się rozwija ale jak piszecie żę wasze już zaczynają gaworzyć albo wysoko trzymają główkę to ja się martwię, że moja tego nie robi..;-(
Co do wypraw z dzidzią..powiem was makabra- auto zapakowane było po sufit...na 3 tygodnie zabrałam tyle rzeczy że zama z dzieckiem ledwo się w aucie zmieściłam- wydawało mi się że wszystko jest niezbędne...ach...
no dobra biorę się za czytanie was...
A to kilka nowych fotek:
kpi23
Witam,
U mnie coraz mniej czasu na BB - Niunia się bardziej wymagająca zrobiła no i znalazłam koleżankę z osiedla na wspólne spacery.
Nasze córki są praktycznie w tym samym wieku (10 dni różnicy) i mają tak samo na imię ...
Także las jest nasz.
Wczoraj obie karmiłyśmy na ławce w lesie, a Pan przechodząc obok powiedział, ze takiego pięknego widoku dawno nie widział :-) Miło się nam zrobiło ...
ja na początku powiedziałam, że nie wchodzę do tego pokoju ale później wytłumaczyłam sobie, że mogła to być tylko prababcia, a ona bardzo nas kochała więc na pewno krzywdy nie zrobi :-)
a jeśli był to Anioł Stróż Natalki to tym bardziej nie ma się bać :-)
oj, tak, niech czuwają jak najdłużej
cześć, fajnie, ze wpadłaś na BB
niunia śliczna taka mała panieneczka ....
U mnie coraz mniej czasu na BB - Niunia się bardziej wymagająca zrobiła no i znalazłam koleżankę z osiedla na wspólne spacery.
Nasze córki są praktycznie w tym samym wieku (10 dni różnicy) i mają tak samo na imię ...
Także las jest nasz.
Wczoraj obie karmiłyśmy na ławce w lesie, a Pan przechodząc obok powiedział, ze takiego pięknego widoku dawno nie widział :-) Miło się nam zrobiło ...
kpi straszna historia
przestraszylabym sie gdybym cos takiego zobaczyla
Kip tez niezla historia, nie daklo sie inaczej wytlumaczyc bujania ?? babcia rozumiem kochana nie napedzila stracha
))
ja na początku powiedziałam, że nie wchodzę do tego pokoju ale później wytłumaczyłam sobie, że mogła to być tylko prababcia, a ona bardzo nas kochała więc na pewno krzywdy nie zrobi :-)
a jeśli był to Anioł Stróż Natalki to tym bardziej nie ma się bać :-)
A to ja trzecia, chociaz mala juz od pol godziny spi, a my zjedlismy w tym czasie kolacje i pol arbuza
A teraz film i spanko, milego wieczoru!
ps Kpi, kajdusia, katarzyna co za historie! Anioly na szczescie czuwaja...
oj, tak, niech czuwają jak najdłużej
kpi- nie strasz bo bede sie bała w nocy małą karmic i tak mam stracha bo zdechł nam niedawno kot.
Pozdrawiam was wszystkie i mam nadzieje ze uda mi sie czesciej do was zagladac. A to moja żabcia:Zobacz załącznik 273590Zobacz załącznik 273591
cześć, fajnie, ze wpadłaś na BB
niunia śliczna taka mała panieneczka ....
reklama