reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie Kochane :)
Oj kilka dni mnie tu nie było, mieliśmy weekend mocno gościnny i trochę trzeba było czasu by wrócić do normalności i doprowadzić dom do stanu używania :)
Jutro będzie tydzień jak jestem na diecie eliminacyjnej - oj trudno się przyzwyczaić, najbardziej to mi produktów mlecznych szkoda i muszę jakiejś margaryny bez-mlecznej poszukać i kupić bo suchy chleb np z szynką nie smakuje najlepiej. Aby wyeliminować ewentualne mleko w proszku w wędlinach - kupiłam szynkę wieprzową i cały kawał sama upiekłam z przyprawami.. Wyszła pyszna :-) Mamy już efekty tej diety - Kornelka jest o wiele bardziej spokojna, przestała się prężyć i napinać, mniej ulewa już nie wymiotuje, jeszcze robi takie biegunkowe kupki ale i tak jet już lepiej no i bardzo ładnie poprawia się jej wygląd skóry! Tak więc warto. Poza tym zaczęła mi znowu sypiać w dzień i jeszcze ładniej przesypia noc - dziś spała 9 godzin! od 21:00 do 6:00, to jej się jeszcze nigdy nie zdarzyło :)
Katarzynajanicka - fajnie, że u ortopedy wszystko ok, my idziemy jutro!
a próbowałaś pierw znosić gondole a później stelaż? mi jest tak łatwiej. mała sobie spokojnie leży na dole a ja hop siup na górę.
Ja też tak robię :) A w zasadzie to znoszę i wnoszę samą gondolkę, wpierw mąż mi znosił stelaż i zostawiał na klatce na dole a pod wieczór wnosił, a od kilkunastu dni stelaż zostawiam na dole i cały czas tam stoi, póki co nikomu nie przeszkadza.

paula24211 - ciesz się, że nie biegasz z maluszkiem po lekarzach, to żadna przyjemność.

reklama
witajcie
u nas dziś piękne słoneczko
nocka też ok karmienie o północy, przed 4 i dopiero rano o 7 teraz tez juz dziecie śpi
pewnie za niedługo wybierzemy się na spacerek, trzeba tylko nieco mieszkanko ogarnąć
co prawda czeka jeszcze masa prasowania ale myśle że poczeka na gorszą pogodę;-)
MagdaM ja tez myślałam o tych chustach choc zastanawiałam się też nad Bebelulu Rapalu to raczej zdecyduje sie na lenny poniewaz u nas można najpierw taka chustę wypożyczyć sobie i sprawdzić czy maluszkowi będzie odpowiadał taki sposób transportu, do tego chciałabym zamówić sobie lekcje nauki wiązania Koszt ok 40 zł za 45 min a to wszystko odlicza sie później od ceny zakupu chusty jak dla mnie to duży plus a i opinie czytałam o niej pozytywne
ale to dopiero tak za miesiąc, teraz jeszcze bałabym się nosić tak małego
zyraffka udanego wypoczynku i pięknej pogody:-)
ewela podpiszę się pod tym co pisały dziewczyny zazdroszczę Wam tego morza, kiedyś planowaliśmy żeby wybrać się nad Bałtyk w czerwcu 2010 jednak plany się zmieniły i jedynie co to w tym terminie mogliśmy planować wypad na porodówkę
moze w przyszłym roku sie uda:tak::-)
katarzynajanicka i jak wypad na zakupy? butki kupione?
ja to ostatnio też ciągle kupuję buty ale niestety nie sobie a córci średnio 2 pary na miesiąc;-) a muszę tez dla odmiany sobie coś kupić na wesele
yoshe mój Tomuś przeważnie śpi jak wychodzimy na spacer a to dlatego ze bardziej w tej kwestii dostosowujemy się do starszej córci, a jeśli nawet akurat nie śpi to i tak zasypia w wózku po paru minutach spaceru a ja mam czas biegać za Asią:-D
płacze tylko jak zapomne o porze karmienia i musi donośnie o tym mi przypomnieć;-), a najedzony ponownie zasypia
gosiagro super że wreszcie przesyłka dotarła na miejsce i Majeczka będzie mogła korzystać z zabawek
mój maluch leży w leżaczku 2-3 razy po kilkanaście minut a czasami wcale to zalezy od dnia
Ania. super że wyniki dobre zawsze to jedno zmartwienie mniej a co do zainteresowań to wiadomo po kim odziedziczyła:-)
cobra, lena widzę ze jak dla większości fotki są nie widoczne
agast22 mój przeważnie co 3 godziny a wieczorem co 2,5,a nocne karmienie ok 24, 4 i 6.30
Klementinka, kpi pierwsze uśmiechy maluszków bezcenne:-) gratuluję
Milka całkowicie się z zgodze i na szczęście bo inaczej to byłoby ciążko

Witajcie mamusie

MagdaM ,a co masz za wózek? Moj niby wazy 8,5kg,ale tez jest ciezki i ledwo go niose,jakos z sił opadłam ...

Co do karmienia ,moj chyba tak je co 2 godz, potem w nocy jak go nakarmie tak po 23 to spi do 3 ,a potem to juz niewiem ,bo mi sie wydaje,ze on cały czas na cycolku wisi.

Ale u nas dzisiaj zimno, deszcze pada non stop.A dzisiaj chyba kurier przyjedzie z karuzelka i z mata fishera - juz sie nie moge doczekac :-) bardziej niz syn :zawstydzona/y:

Powiem wam,ze tez bym chciala gdzies wyjechac na wakacje. Moze wyjedziemy na mazury jak moj dostanie sie na wyjazd w delegacje - super by było chociaz na tydzień. Zabrałabym sie z całym abarasem ,dobrze,ze starszy syn jest juz taki samodzielny,bo bardzo jest pomocny wam powiem jak jade tylko z dzieciakami,nie musze sie martwic o Tomcia jak zapłacze,bo Bartosz go zabawi :-) to jest plus.

A aa ja jeszcze @ nie dostałam,jak narazie uzywamy Durexow,a potem niewiem, musze wpierw isc do gina na badanie kontrolne i cytologie zrobic.
Eureka, dowiedzialam sie,ze ta babeczka doktorka co mnie operowała w szpitalu to ona tez ma swoj gabinet i chcialabym do niej chodzic,bo ona taka konkretna była nic nie ukrywała,a to jednak wazne jest .

Wogole meczy mnie jeszcze jedna sprawa,mam do zaliczenia 3 egzaminy z czego na dwa musze sie wykuc,a w tym sekretariacie nie potrafia okreslic daty na egzaminy,no porazka jakas :crazy:

witajcie kochane!

u nas ciężki wieczór i nocka- mała się darła w niebogłosy...
chyba kupki nie może zrobić...
Mam pytanie do dziewczyn karmiących mieszanką przy alergii na białko...
ja podaję nutramigen..mała robi na nim takie kupki jak plastelina czy to dobrze???
tzn. jak już wogóle zrobi kupę bo jak na razie nie robiła od wczoraj (o 6 rano) i widzę że się męczy i napina...ach...
no i mam jeszcze jeden problem..od kiedy podaję jej nurtamigen wyskoczyła jej jakaś kaszka taka na buzi...i ogólnie chyba cera jej się pogorszyła...co zrobić? czy tak może być? ja już zgłupiałam..myślałam, że diagnoza i zmiana żywienia rozwieje nasze problemy ale było super przez 3 dni...a teraz coś znów nie tak...poradzcie..
acha..jeszcze jedno...ile płacicie za bebilon pepti? bo nurtamigen 26 zł a starcza na 3-4 dni....

witajcie kochane!

u nas ciężki wieczór i nocka- mała się darła w niebogłosy...
chyba kupki nie może zrobić...
Mam pytanie do dziewczyn karmiących mieszanką przy alergii na białko...
ja podaję nutramigen..mała robi na nim takie kupki jak plastelina czy to dobrze???
tzn. jak już wogóle zrobi kupę bo jak na razie nie robiła od wczoraj (o 6 rano) i widzę że się męczy i napina...ach...
no i mam jeszcze jeden problem..od kiedy podaję jej nurtamigen wyskoczyła jej jakaś kaszka taka na buzi...i ogólnie chyba cera jej się pogorszyła...co zrobić? czy tak może być? ja już zgłupiałam..myślałam, że diagnoza i zmiana żywienia rozwieje nasze problemy ale było super przez 3 dni...a teraz coś znów nie tak...poradzcie..
acha..jeszcze jedno...ile płacicie za bebilon pepti? bo nurtamigen 26 zł a starcza na 3-4 dni....

Poproś pediatrę o receptę na nurtamigen. Po co przepłacać jeśli się należy przy skazie, wtedy zapłacisz za mleko 13zł.

MagdaM to współczuje cięzarowca, chłopy to sa dobre,wybieraja ,a potem to my wszystko dzwigamy.

Ja juz drugi dzien w domu sie kisze przez ta pogode.

reklama
Do góry