reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny te co odciagają pokarm laktatorem.... ile odciagacie? wszedzie czytam ze conajmniej 20 min odciagac a mi leci przez 5 min i co dalej? Mimo ze nie leci mam odciagac?

Ja sciagam systemem 7-5-3 i powiem ci że dopiero od kiedy tak zaczęłam ściagac mleko to ładnie leci. Trzeba ściagać bez względu na to czy leci czy nie bo czesto tak mam że ściągam 4 min i nic nie leci i nagle zaczyna pieknie płynąć mleko.

reklama
Ja sie właśnie zastanawiałam nad tą chustą, ale znalazłam jeszcze takie Chusty do noszenia dzieci - tkane - LennyLamb.com i chyba na te się zdecyduje, maja dużo dobrych opini
Ja mam wlasnie ta i bardzo sobie chwale. Wczoraj zawiazalismy mala w pozycji antykolkowej i sie momentalnie uspokoila i puscila kilka ladnych bakow :-D Na youtube jest sporo fajnych filmikow jak ja wiazac my sie powoli uczymy

Dzien dobry :-)

Rzeczywiscie produkcja dzis jak za starych czasow :tak:
My uciekamy na spacer do lasu tylko czekam az Lili sie laskawie obudzi bo spi w lozeczku juz od godziny co jej sie nigdy nie zdarza :szok:
Odkrylismy ze mamy w domu mysz :wściekła/y: Bedzie trzeba wieczorem nastawic lapke, nie lubie tego robic.... :-( Ale myszonki na przewijaku nie zniose

Milego dnia

Ostatnia edycja:
witajcie kochane!

u nas ciężki wieczór i nocka- mała się darła w niebogłosy...
chyba kupki nie może zrobić...
Mam pytanie do dziewczyn karmiących mieszanką przy alergii na białko...
ja podaję nutramigen..mała robi na nim takie kupki jak plastelina czy to dobrze???
tzn. jak już wogóle zrobi kupę bo jak na razie nie robiła od wczoraj (o 6 rano) i widzę że się męczy i napina...ach...
no i mam jeszcze jeden problem..od kiedy podaję jej nurtamigen wyskoczyła jej jakaś kaszka taka na buzi...i ogólnie chyba cera jej się pogorszyła...co zrobić? czy tak może być? ja już zgłupiałam..myślałam, że diagnoza i zmiana żywienia rozwieje nasze problemy ale było super przez 3 dni...a teraz coś znów nie tak...poradzcie..
acha..jeszcze jedno...ile płacicie za bebilon pepti? bo nurtamigen 26 zł a starcza na 3-4 dni....

Jesli lekarz przepisze Ci receptę na Prpti i wpisze literkę "P" na recepcie to kosztuje ok.12 zł za 450 g- też nam starcza na ok.4 dni. Kupy jak plastelina Helenka miała po Nanie zwykłym i do tego bolał ja brzuszek- stąd zmiana mleka na Pepti- wg.lekarki była to nietolerancja mleka....Na Pepti jak na Comforcie kupy co dzień, lub co drugi- konsystencja jajecznicy-nawet odrobinę luźniejsza, a to za sprawą herbatki rumiankowej- Odrobinę rozwalnia i przy zaparciach super się sprawdza-polecam. Nasza wypija ok.100-150 ml na dobę.Aha...i jeszcze podajemy codziennie pół saszetki Lacidobaby(probiotyk i prebiotyk)-po tym kupy też są lepsze i brzuszek mniej boli.

Widzę, że Helenka ma coraz mniej gazów oraz coraz mniej ją męczą boleśnie...sa dni zupełnie bez Espumisanu...albo podajemy raz dziennie ok.4 kropli...Widać przewód pokarmowy zaczyna dojrzewać :-)

witajcie dawno mnie nie było a to z powodu przeprowadzki:tak: w sobote była pierwsza noc na swoim i cały czas trwa rozpakowywanie i zwożenie naszych rzeczy, oprócz tego musze wszystko ogarniać i nawet na spacery brakuje czasu, jak znajde chwile więcej to poczytam co tam u was.

My wczoraj bylismy na szczepieniu, michaś dostał 3 zastrzyki na NFZ, ouj płakał bardzo... waży 5200, przytył juz 2 kg:-), pozatym ma wodniaczki w jąderkach i musze go pieluchować z woreczkiem do góry:szok:, no i zezłościłam się :wściekła/y:bo franca odciągneła mu na siłe napletek i teraz ma cała czerwoną końcówkę, niewiem czy to czymś smarować?...

Widze że piszecie o chustach... ja sobie bardzo chwale nosidełko firmy baby bjorn super przytrzymuje główkę i jest bardzo stabilne. Bardzo mi to ułatwia funkcjonowanie typu szybkie zakupy, nie musze taszczyć wózka:tak:
pozdrawiam was serdecznie ide gotować obiadek

nie kupiłąm, ale już mi się jedne spodobały, czyli połowa sukcesu

dziewczyny uważajcie przy płąceniu kartą, wczoraj niby był błąd łączności i drugi raz koleś zrobił transakcję a mi z konta nawet przy braku łączności kasę ściągnęło, bank ki każe 7 dni czekac i dopiero wtedy mogę złożyć reklamację i czekać na kasę :wściekła/y: a gdbybym nie miałą nawyku sprawdzania na intelligo ile wdałam, to bym się nie dopatrzyła, a i dobrze, że kwitki zbieram :-D

Lencja ja kupiłam w Realu margarynę Beviva Omega.....
Kasia jak transakcja nie doszła do skutku to powinna się zrobić jedynie blokada na daną kwotę a kasa po 7 dniach sama powinna "wrócić" na konto:-)
Ja dopiero co wczoraj wieczorem pisałam że moja mała w nocy budzi się co 2-3 godziny, a dzisiaj spała od 21 - 4:30:happy: byłam w szoku bo nigdy jej się to nie zdarzało, i mam cichą nadzieję że tak już jej zostanie. Jak to było u Was stopniowo maluchy przesypiały nocki czy z dnia na dzień?

reklama
my po ortopedzie, jest OK wszystko

tylkeo ten gburowaty lekarz, miałam ochote mu w twarz walnąć

a na koniec synek mnie obsikał po raz pierwszy :-)

podwójne gratulacje!

Witajcie Kochane :)
Oj kilka dni mnie tu nie było, mieliśmy weekend mocno gościnny i trochę trzeba było czasu by wrócić do normalności i doprowadzić dom do stanu używania :)
Jutro będzie tydzień jak jestem na diecie eliminacyjnej - oj trudno się przyzwyczaić, najbardziej to mi produktów mlecznych szkoda i muszę jakiejś margaryny bez-mlecznej poszukać i kupić bo suchy chleb np z szynką nie smakuje najlepiej. Aby wyeliminować ewentualne mleko w proszku w wędlinach - kupiłam szynkę wieprzową i cały kawał sama upiekłam z przyprawami.. Wyszła pyszna :-) Mamy już efekty tej diety - Kornelka jest o wiele bardziej spokojna, przestała się prężyć i napinać, mniej ulewa już nie wymiotuje, jeszcze robi takie biegunkowe kupki ale i tak jet już lepiej no i bardzo ładnie poprawia się jej wygląd skóry! Tak więc warto. Poza tym zaczęła mi znowu sypiać w dzień i jeszcze ładniej przesypia noc - dziś spała 9 godzin! od 21:00 do 6:00, to jej się jeszcze nigdy nie zdarzyło :)
Katarzynajanicka - fajnie, że u ortopedy wszystko ok, my idziemy jutro!

Ja też tak robię :) A w zasadzie to znoszę i wnoszę samą gondolkę, wpierw mąż mi znosił stelaż i zostawiał na klatce na dole a pod wieczór wnosił, a od kilkunastu dni stelaż zostawiam na dole i cały czas tam stoi, póki co nikomu nie przeszkadza.

paula24211 - ciesz się, że nie biegasz z maluszkiem po lekarzach, to żadna przyjemność.

Ja znalazłam Beviva Omega ale jest podobno jeszcze Nova

witajcie kochane!

u nas ciężki wieczór i nocka- mała się darła w niebogłosy...
chyba kupki nie może zrobić...
Mam pytanie do dziewczyn karmiących mieszanką przy alergii na białko...
ja podaję nutramigen..mała robi na nim takie kupki jak plastelina czy to dobrze???
tzn. jak już wogóle zrobi kupę bo jak na razie nie robiła od wczoraj (o 6 rano) i widzę że się męczy i napina...ach...
no i mam jeszcze jeden problem..od kiedy podaję jej nurtamigen wyskoczyła jej jakaś kaszka taka na buzi...i ogólnie chyba cera jej się pogorszyła...co zrobić? czy tak może być? ja już zgłupiałam..myślałam, że diagnoza i zmiana żywienia rozwieje nasze problemy ale było super przez 3 dni...a teraz coś znów nie tak...poradzcie..
acha..jeszcze jedno...ile płacicie za bebilon pepti? bo nurtamigen 26 zł a starcza na 3-4 dni....

ja podaje Bebilon Pepti - na recepte około 12 zł, starcza na 5-6 ale moja nie je całych porcji tylko max 90 ml na raz
kupki średnio raz dziennie, luźna jajecznica

super:-D

ja nie mogę zostawić stelaża na dole bo:
1. nie ma miejsca, wąska klatka
2. w domu często potrzebuje wózek bo mała w ciągu dnia w nim czasami spi

ja co prawda już nie odciągam ale czytałam, że powinno się odciągać systemem 7,5,3. 7 minut jedna pierś, siedem druga, potem 5 minut jedna druga i trzy jedna trzy druga.

taki system jest na poprawienie laktacji

Dzięki za odpowiedzi w sprawie spacerków! Na razie uczymy się zasypiać w gondoli. Może to ułatwi wyjścia na spacer.
A macie jakieś zabawki na wózku? Łuk albo grzechotkę-zawieszkę?

raz czy dwa zawiesiłam misie ale nie sa w kregu zainteresowania mojej /natalci

Cześć dziewczyny :)
Czy karmiąc piersią bierzecie jakieś witaminy ? Np te które brałyście w ciąży? Np. Falvit?

ja biore Feminatal z DHA

Jesli lekarz przepisze Ci receptę na Prpti i wpisze literkę "P" na recepcie to kosztuje ok.12 zł za 450 g- też nam starcza na ok.4 dni. Kupy jak plastelina Helenka miała po Nanie zwykłym i do tego bolał ja brzuszek- stąd zmiana mleka na Pepti- wg.lekarki była to nietolerancja mleka....Na Pepti jak na Comforcie kupy co dzień, lub co drugi- konsystencja jajecznicy-nawet odrobinę luźniejsza, a to za sprawą herbatki rumiankowej- Odrobinę rozwalnia i przy zaparciach super się sprawdza-polecam. Nasza wypija ok.100-150 ml na dobę.Aha...i jeszcze podajemy codziennie pół saszetki Lacidobaby(probiotyk i prebiotyk)-po tym kupy też są lepsze i brzuszek mniej boli.

Widzę, że Helenka ma coraz mniej gazów oraz coraz mniej ją męczą boleśnie...sa dni zupełnie bez Espumisanu...albo podajemy raz dziennie ok.4 kropli...Widać przewód pokarmowy zaczyna dojrzewać :-)

jesli wypija 100-150 ml na dobe to jak puszka starcza Ci tylko na 3-4 dni?
moja pije 90 na posiłek, ok. 5 posiłków dziennie i nam starcza na 5-6 dni...

witajcie dawno mnie nie było a to z powodu przeprowadzki:tak: w sobote była pierwsza noc na swoim i cały czas trwa rozpakowywanie i zwożenie naszych rzeczy, oprócz tego musze wszystko ogarniać i nawet na spacery brakuje czasu, jak znajde chwile więcej to poczytam co tam u was.

My wczoraj bylismy na szczepieniu, michaś dostał 3 zastrzyki na NFZ, ouj płakał bardzo... waży 5200, przytył juz 2 kg:-), pozatym ma wodniaczki w jąderkach i musze go pieluchować z woreczkiem do góry:szok:, no i zezłościłam się :wściekła/y:bo franca odciągneła mu na siłe napletek i teraz ma cała czerwoną końcówkę, niewiem czy to czymś smarować?...

Widze że piszecie o chustach... ja sobie bardzo chwale nosidełko firmy baby bjorn super przytrzymuje główkę i jest bardzo stabilne. Bardzo mi to ułatwia funkcjonowanie typu szybkie zakupy, nie musze taszczyć wózka:tak:
pozdrawiam was serdecznie ide gotować obiadek

i jak, pewnie super na swoim?

Do góry