reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

katarzynajanicka i jak wypad na zakupy? butki kupione?
ja to ostatnio też ciągle kupuję buty ale niestety nie sobie a córci średnio 2 pary na miesiąc;-) a muszę tez dla odmiany sobie coś kupić na wesele

nie kupiłąm, ale już mi się jedne spodobały, czyli połowa sukcesu

dziewczyny uważajcie przy płąceniu kartą, wczoraj niby był błąd łączności i drugi raz koleś zrobił transakcję a mi z konta nawet przy braku łączności kasę ściągnęło, bank ki każe 7 dni czekac i dopiero wtedy mogę złożyć reklamację i czekać na kasę :wściekła/y: a gdbybym nie miałą nawyku sprawdzania na intelligo ile wdałam, to bym się nie dopatrzyła, a i dobrze, że kwitki zbieram :-D

Lencja ja kupiłam w Realu margarynę Beviva Omega.....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupuje ostatnio te pampersy białe pampersa sa w promocji w eclerku elecrerek cos takiego za 41,99 duze opakowanie 2 i one sa wieksze niz te 2 zołte pampersa. A tam sa tez w promocji jumbo pack z chusteczkami play 3 widzialam .

witajcie kochane!

u nas ciężki wieczór i nocka- mała się darła w niebogłosy...
chyba kupki nie może zrobić...
Mam pytanie do dziewczyn karmiących mieszanką przy alergii na białko...
ja podaję nutramigen..mała robi na nim takie kupki jak plastelina czy to dobrze???
tzn. jak już wogóle zrobi kupę bo jak na razie nie robiła od wczoraj (o 6 rano) i widzę że się męczy i napina...ach...
no i mam jeszcze jeden problem..od kiedy podaję jej nurtamigen wyskoczyła jej jakaś kaszka taka na buzi...i ogólnie chyba cera jej się pogorszyła...co zrobić? czy tak może być? ja już zgłupiałam..myślałam, że diagnoza i zmiana żywienia rozwieje nasze problemy ale było super przez 3 dni...a teraz coś znów nie tak...poradzcie..
acha..jeszcze jedno...ile płacicie za bebilon pepti? bo nurtamigen 26 zł a starcza na 3-4 dni....

Karo, mój jest na piersi i też od paru dni ma szorstkie policzki, a jak sie patrzy pod światło to są takie świecące. Do 1-ej w nocy siedziałam w necie i znalazłam jednoznaczną odpowiedz,że jest to alergia (skaza). Będę musiala poprzez diete sprawdzic na co , bo w tej chwili jem wszystko. I znalazłam ,że maśc Bepanten pomaga więc już z rana posmarowałam Jasiowi buźke. Zobaczymy co to pomoże.

A teraz witam sie z wszystkimi mamusiami i przepraszam za długą nieobecnośc, ale same wiecie ,że z czasem jest u nas cięzko. W sobote robiłam córci 8-me urodziny i już od środy robiłam zakupy i planowałam jak przy małym cos zrobie. Udało sie, bez niczyjej pomocy.:-) Teraz chwila spokoju ,bo mały śpi, więc zajrzałam a chwilke lece za wczasu na obiad naszykowac, bo przy następnej drzemce mam w planie prasowac.
Dziewczyny z Wrozławia, tak sobie pomyślałam ,że moze wybrałybyśm sie do BABYMULTIKINA na filmik z dziecmi. Fajna sprawa Seanse w każdą środe o 12-ej. Co wy na to?;-)

my po ortopedzie, jest OK wszystko

super:-D

Ja też tak robię :) A w zasadzie to znoszę i wnoszę samą gondolkę, wpierw mąż mi znosił stelaż i zostawiał na klatce na dole a pod wieczór wnosił, a od kilkunastu dni stelaż zostawiam na dole i cały czas tam stoi, póki co nikomu nie przeszkadza.

ja nie mogę zostawić stelaża na dole bo:
1. nie ma miejsca, wąska klatka
2. w domu często potrzebuje wózek bo mała w ciągu dnia w nim czasami spi

Dziewczyny te co odciagają pokarm laktatorem.... ile odciagacie? wszedzie czytam ze conajmniej 20 min odciagac a mi leci przez 5 min i co dalej? Mimo ze nie leci mam odciagac?

ja co prawda już nie odciągam ale czytałam, że powinno się odciągać systemem 7,5,3. 7 minut jedna pierś, siedem druga, potem 5 minut jedna druga i trzy jedna trzy druga.

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedzi w sprawie spacerków! Na razie uczymy się zasypiać w gondoli. Może to ułatwi wyjścia na spacer.
A macie jakieś zabawki na wózku? Łuk albo grzechotkę-zawieszkę?

reklama
Dzieki, własnie poszłam po butelke czysta i se mysle, to sobie odciagne recznie,a tu klops z lewego cycolka nic nie leci :eek:

Ja swojemu nic nie przywieszam na wozkiem , bo on jeszcze nie patrzy ,ma na tej hustawce i nie zauwazylam,zeby jakos sie tym interesowal,ale zobacze jak karuzelka przyjdzie jak sie zainteresuje to mu cos zakupie.

Do góry