reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hej dziewczynki
wpadlam na chwile zobaczyc czy ktos przez noc sie rozpakowal ale widze ze ladnie spokojnie
ciekawe co z Gosiagro i jej bolami podbrzusza
Koriander puchne wszedzie, najbardziej rece, wszedzie ta woda sie zbiera
siuski badaja mi za kazdym razem, z krwi tez nic nie wychodzi, widac taki moj urok
Agi78 chyba lepiej nie zmieniac nic po porodzie, slyszalam ze nawet mydlo powinno byc to samo czy plyn do higieny intymnej
u mnie w koncu troche slonca ale podobno do konca tygodnia bedzie lac

reklama
Witam z rana.
Połamana jestem jak po zderzeniu z ciężarówką :szok: ( w końcu ja tez "ciężarówka":-D) pogoda do niczego wogóle szkoda słów:no:
o rety .. Ty mnie tak nie strasz .. przeczytalam "polamana jestem po zderzeniu z ciezarowka" i az mi kanapka w gardle stanela ;) tak to jest, male slowko "jak", a tyle zmienia ;D Mam tylko nadzieje, ze nastepna noc bedzie dla Ciebie łaskawsza :)

zdec - ja kupuje tylko saszetki Tantum Rosa i rozpuszczac je bede w butelce "z dziubkiem" (jakiejs 0,75 sport czy jak to tam sie nazywaja ;) ) Bardzo wygodne w uzyciu - i masz "czysta" wode od razu - a w szpitalu o to trudniej. W domu potem uzywalam juz takiej duzej strzykawy i kubeczka. Poza tym, po porodzie niewskazane sa irygacje "w srodku" - tylko na zewnatrz. I na prawde przynosi ulge - przynajmniej u mnie to dzialalo ;]
Widze ze juz kupilas 10 szt ;) U mnie w aptece "lokalnej" jest mozliwosc kupienia na pojedyncze saszetki - poprzednio zuzylam chyba ze 3-4 sztuki, takze i teraz sie tam zaopatrze; tym ktore jeszcze nie kupily, polecam takie rozwiazanie ;)
Twoja lista jest juz kompletna - mozesz tylko zaopatrzyc sie w Bepanthen masc - przy karmieniu na bolace sutki stosowana jest rewelacyjna ;) A i tak zuzyjesz nadmiar tego co masz do pupci malca. Ponadto samej masci nie trzeba "zmywac" przed karmieniem, co czyni ja naprawde ogromnie pomocna ;) Fakt faktem - kremow do pupy masz na jakies pol roku ... ;)

U nas tez deszczowo i buro - znowu bede po zlobku spacerowac z Malgosia po kaluzach ;P M sie boi chyba, ze sie rozpusci, bo nie praktykuje takich spacerow z nia; a mi tam deszcz nie przeszkadza ;)
Myslalam, ze bedzie dzis ciut ladniej - tez zaraz nastawiam pranie .. bedzie schlo przez 2 dni, jak dobrze pojdzie ..

Ech .. mnie tez czekaja zakupy w jakiejs aptece internetowej, tylko ja przy okazji kupuje "dla domu" na zapas - takze u mnie lista jest bardzo pokazna ;D Zrezygnowalam jedynie z octeniseptu - za drogi jak na to co soba prezentuje, a przy rozcienczonym spirytusie Malgosi pepuszek odpadl szybciutko i sie w ogole nie papral.

Normalnie się wkurzyłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zapłaciłam pieniądze za leżaczek 07.05. I się dziwię dlaczego nie przychodzi. Pisze maile nic. Dopiero zadzwoniłam do faceta i on mówi że nie mają już tych który zamówiłam:szok: No ja szok:wściekła/y::wściekła/y: To co nie mógł nikt do mnie w tej sprawie zadzwonić:wściekła/y:
Masakra jakaś, pieniądze dostali i czekali aż zapomnę??:wściekła/y:
A z drugiej strony, kurcze skoro wystawiają na aukcję to dlaczego nie mają na stanie???

Dziewczyny, ale miałam noc:szok::szok::szok::szok: wczoraj od połowy dnia bolał mnie brzuch i się napinał, w końcu no-spy nie brałam tylko leżałam o 23 udało mi się zasnąć, o 1 i 2 obudził mnie skurcz, znowu zasnęłam o 3 znowu pobudka to już wstałam poszłam się depilować i dopakowywać torbę z myślą, że już pojadę na porodówkę. Po depilacji prysznic i trochę przeszło wracam do pokoju mąż w stresie, ubrany żeby już jechać a ja do niego ja idę spać:-D:-D no i jakoś zasnęłam, wstałam i na razie jest ok, ja dziękuje jak moja macica ma tak ćwiczyć:szok::szok:
koriander, kajdusia - mąż słabiutki, wejście na 3i pół piętro sprawia problem, dlatego w nocy się zestresował, że to może już trzeba jechać, ale z każdym dniem będzie coraz lepiej:tak:
ewela - i jak baby shower się udał?:-)
anecznik - ty tez miałaś pewnie fajny wieczór, na czym byliście w kinie?
kajdusia - woow, jaki obiad:-D:-D, a nie myślałaś żeby wystartować w konkursie TVN na polska Nigelle?;-);-);-):cool2::cool2::cool2:
Klementinka - i jak ciśnienie dzisiaj, to już niedługo i maluch będzie z Wami:tak:
zdec - ja mam prawie to samo co ty, nie kupowałam Nivei bo mam Bepathen -maść, Linomag - krem, Sudocrem-krem, nie mam tez spirytusu zamiast tego kupiłam Octenisept, zamiast Tantum Rosa mam Lactacyd Femina, akurat mam w domu, myślę, że też będzie oki:tak:, zapomniałam tylko o soli fizjologicznej
słoniczka - trudno doradzić, mi przeszło i sama nie pojechałam
Agi78- oby jednak płytki wzrosły:tak:
sealet - fajnie, że już na swoim:-D

Hej kochane.
Właśnie wyszłam z kibeka i na majtkach i podczas wycierania zauważyłam dwa kawałki takiego "żelka". Takie coś koło centymetra długie a grubości wełny. Czy to czop się łuszczy? Przy pierwszym porodzie miałam wyciągany przez lekarza więc teraz nie wiem. Proszę o pomoc.:zawstydzona/y:

Zdec - no to nieźle z tym leżaczkiem...Ja bym się też wkurzyła....Jak brać pieniądze to jest komu...ale żeby juz zadzwonić do klienta że czegoś nie mają to już nie ma komu!!!!Ja też w sprawie mojej pościeli dzwoniłam bo trochę szła to pan mi powiedziała że to dlatego że mieli dużo zamówień...ale też nie zadzwonili nie napisali maila....samemu trzeba było interweniować!!!!
emalia82 - ja nawet nie mam pojęcia jak ten czop wygląda!!! Żebym go nie przeoczyła w razie co!!!!

ja do pępuszka tak jak Gryzka stosować będę spirytusik
Gosiagro co za akcja nocna, już wyobrażam sobie minę męża jak mu powiedziałaś że idziesz spać;-):-D
zdec nie denerwuj się, n ie jest to nam wskazane chociaż sytuacja nie ciekawa, napisz albo do nich zadzwoń kiedy ewentualnie będą mieć a jak nie to niech zwrócą pieniądze, ja raz miałam taką sytuację że też długo czekałam na przesyłkę bodziaków dla córci, okazało się że też niby mięli dużo zamówień i się nie wyrabiali i dostałam zwrot kosztów przesyłki

hej brzuchatki!

Nie odzywałam się w weekend bo miałam gościa- moją przyjaciółkę ciężarówkę. Wczoraj pojechała więc dziś zaglądam. Widzę, że nadal wszystkie zapakowane choć coś mi mówi, że to już niedługo potrwa;-)

emalia-to chyba może być czop, no ale specjalistką nie jestem. To moja pierwsza ciąża i wszystko nowe jest.
gosiagro- odpoczywaj kochana

co do nocy to u mnie koszmar- dostałam takiego skurczu nogi- całej nogi- że myślałam iż padnę! musiałam wskać z łóżka i przez pół godziny łaziłam po domu aby to rozchodzić. Aż popłakałam się z bólu- nigdy nie miałam takiego przykurczu. Dodtakowo malutka tak się od 2 dni wierci, że mam świeczki w oczach. Te ruchy są momentami okropnie bolesne. Nie mogę sobie znaleść żadnej pozycji. Wszystko mnie poli. Brzuch się napina i boli.
Normalnie w sobotę pochodziłam trochę po sklepach i byłam jak słonica- ciągle musiałam przystawać i robić pauzy. Ach, ta końcówka ciąży.
Byłam w piątek u mojej ginki z Karowej- mam już skierowanie na cesarkę. Termin - 21 czerwca, o ile moja Milenka nie zechce wcześniej;-)
Także muszę suwaczek zmienić sobie. Cieszę się, że wiem kiedy mała ma się pojawić. To daje mi jakąś "namiastkę" kontroli nad sytuacją hihihihihihi.
Co do kosmetyków itd....nam na szkole rodzenia babeczka mówiła, że według najnowszych badań oni odradzają przemywanie kikuta spirytusem. Zalecają normalnie go moczyć w kąpieli maluszka i niczym nie wysuszać. Oni raz w szpitalu czymś tam dezynfekują i to wystarcza. Mówiła też, że już się nie zaleca soli fizjologicznej do oczek- tylko woda na waciku i konkretnymi ruchami przecierać oczka. Ale widzę, ze co lekarz i szpital to inne zasady. My się stosujemy do tych z Karowej bo tam rodzę i spędzę pierwszy tydzieć po cesarce.

W Warszawie pogoda pod psem...paskudnie, a ja muszę wyjść z domku...czas wydrukować i oprawić pracę magisterską. Jutro zawożę już na uczelnie. Jupiiii!!!

Pozdrawiam mamusie

reklama
Witam i dołańczam się do nażekających na pogodę. Wczoraj było ładnie a dzisiaj jakas masakra. U mnie też juz pralka wstawiona, tylko zastanawiam się gdzie ja to wszystko wysusze.

gosiagro - widze że noc miałaś podobna - mnie tez obudziły skórcze - były co pół godz później co 20 min - między nimi usypiałam - ale jeden przyszedł tak silny 0 4 rano ze sie przestraszyłam - i później juz cisza - ale od tej 4 już nie śpię

zdec -Tantum Rosa mam 4 saszetki bo tyle mi wystarczyło po pierwszym porodzie, rozpuszcze to w budelce z dziubkiem i bede polewała krocze - za pierwszym razem sprawdziło się rewelacyjnie.

Hej kochane.
Właśnie wyszłam z kibeka i na majtkach i podczas wycierania zauważyłam dwa kawałki takiego "żelka". Takie coś koło centymetra długie a grubości wełny. Czy to czop się łuszczy? Przy pierwszym porodzie miałam wyciągany przez lekarza więc teraz nie wiem. Proszę o pomoc.:zawstydzona/y:

myslę że to może być czop

Życzę miłegho dnia - ja idę się połozyć i odespać noc:-)

Do góry