reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam witam i o zdrowie pytam :)

U nas pochmurno i zimno , małego juz do przedszkola odstawiłam,bo dzisiaj jada do multikina na film 3D jakis o smokach w ramach dnia dziecka. Mały sie cieszy,ze masakra.

Zdec to chyba z woda rozrabiasz (o ile dobrze pamietam) i przemywasz. W sumie zapomnialam o tych saszetkach, musze zapisac do listy mojej aptecznej. A do szpitala kazali to brac?

reklama
Zdec- rozrabia sie z woda, najlepiej w malej butelce z dziubkiem po wodzie i polewasz sobie krocze po wizycie w toalecie. Ma dzialanie antybakteryjne i znieczulajace.
Co do apteki to jeszcze sol fizjoogiczna i gaziki jałowe do przemywania oczek. po za tym krem na odparzenia Nivea to praktycznie to samo co sudocrem.

słoniczka ja bym pojechała, zawsze lepiej sprawdzić i wrócić do domku
zdec według mnie Bepanthen maść jest lepsza niż krem, może trochę za dużo tych kremów bo do pupy dziecka można stosować zarówno bepanthen, sudokrem, krem nivea jak i linomag w sumie po co aż 4? tantum rosa też kupiłam w saszetkach
z aptekowych zakupów ja mam jeszcze sól fizjologiczną taką w jednorazowych ampułkach

Witam!!!!
Ja już po morfologii i śniadanku!!!! Ciekawa jestem co z tymi moimi płytkami.....Mam dziwne przeczucie że jednak spadły a ten ich wzrost był tylko chwilowy!!!! No ale cóż zobaczymy jutro jak odbiorę wyniki!!!
Co do Tantum Rosa to ja też zabieram tylko saszetki...aczkolwiek się zastanawiam...bo ja nigdy wcześniej tego nie używałam , od lat używam lactacydu i nie wiem czy powinnam po porodzie używać czegoś czego wcześniej na sobie nie sprawdzałam....
U mnie też pogoda do d..y...Zimno, mokro i ponuro...aż nic sie nie chce...Zaraz jade do mojej koleżanki do biura bo zamówiłam pościel dla małej do łóżeczka na allegro i przyszła do niej do biura...potem jadę z siostrą na przymiarkę jej sukni ślubnej...Swoją drogą ciekawa jestem czy uda mi się być na jej ślubie...ma 12 czerwca!!!!

W sumie macie racje. Za dużo tych kremów:)
Zamieniam bepanthen na maść i wywalam Nivea na odparzenia.
No i jeszcze ta sól o której piszecie i gaziki jałowe.
I w sumie w takim razie to wszystko??

ewela wydaje mi się że to Tantum Rosa może się przydać w szpitalu, np jak będziesz po szyciu. Może trochę ból zmniejszy... (tak sobie marzę):p

Witam z rana :-)

Zdec
- dziękuje za życzenia:-) o której masz wizyte w środe bo ja mam o 9-30:-)

Ja właśnie siedze i czekam aż mi się pranie skończy, Szymek już w przedszkolu a ja siedziałam ponad godzine i nadrabiałam to co napisałyście. Ciesze się że wszystkie nadal zapakowane:-) U mnie po tabletkach ciśnienie nie szaleje :-) ale zmniejszyłam dawke tabletek na siusiu i znowu sie wczoraj i dzisiaj opuchlizna pojawiła:-(

Witam z rana :-)

Zdec
- dziękuje za życzenia:-) o której masz wizyte w środe bo ja mam o 9-30:-)

Ja właśnie siedze i czekam aż mi się pranie skończy, Szymek już w przedszkolu a ja siedziałam ponad godzine i nadrabiałam to co napisałyście. Ciesze się że wszystkie nadal zapakowane:-) U mnie po tabletkach ciśnienie nie szaleje :-) ale zmniejszyłam dawke tabletek na siusiu i znowu sie wczoraj i dzisiaj opuchlizna pojawiła:-(

Miniemy się, bo ja mam dopiero na 12:15.
Też nastawiłam pranie:) I zaraz się biorę za sprzątanie poprzedniego i układanie ciuszków które jeszcze wczoraj przywiozłam od mamy:)

Cześć dziewczyny!!!

Za soba mam bardzo ciężki weekend - przeprowadzka... wczoraj łapały mnie takie skurcze, że myślałam, że to już... ale na szczęście odpuściłam porządkowanie i przeszło...to co najważniejsze mamy już poprzewożone, ale jeszcze drugie tyle zostało:szok:.Pierwsza noc w nowym M była trochę ciężka, kręciłam się do 3-ciej, ale potem zasnęłam do 7 mocnym snem...

Gratuluję Nam wszystkim dzielnego trzymania się w dwu- i trzy-pakach! Jestem pod wrażeniem ;) Widzę, że nawet ona...m się trzyma - a już obstawiałam, że tuli Colina:-)

Paulka i Gosiagro - super, że mężowie już z Wami :happy2:
Ja do szpitala biorę też tylko saszetki Tantum Rosa, do pupy maluszka biorę Bepanthen i Aquastop/ polecany przez położne/. W szkole rodzenia mówili nam też, żeby przez pierwszy miesiąc nie używać sudocremu, nivei ani innych kremów z cynkiem...

słoniczka - jak tam bóle? wybierasz się na IP lub do gina?

Witam w ten brzydki, deszczowy, zimny, ponury dzień :)
myślałam że mąż przed pójściem do pracy mi napali w kominku a tu nic, wstałam zimno w mieszkaniu, no więc napaliłam i robi się ciepło i przyjemnie, szkoda tylko że za oknem tak nie jest.

Milka26 to niezła ta rodzinka, narzekamy na obce osoby, które nie zwracają uwagi na ciężarne a okazuje się że rodzinka nie jest lepsza.

ja sobie żartuję do męża, że ciąża to nie choroba, ale końcówka ciąży to jakieś kalectwo jest
już pod koniec to naprawdę kalectwo :) niektóre kobiety mogą wszystko robić aż do rozwiązania, a znów inne to tak jakby były chore (np. ja) leżeć i się oszczędzać.

zdec ja jeszcze mam sól fizjologiczną w ampułkach i gaziki do przemywania oczek i jeszcze mam wodę morską do noska w sprayu

Co do leków to ja cały czas mam zalecane branie Asparginu 3x2, relanium, luteinę i taraz na bakterie w moczu Uretin a na ten dodatni GBS globulki.
Mam takie obawy przed tymi lekami no ale wierzę że lekarz wie co robi.

Ostatnia edycja:
reklama
Ale sie objadłam, chyba pekne zjadłam dwie kanapli z nutella, kawałek sernika i 4 ferrero rocher:oo: , a to wszystko ze stresu przez ten wozek co ma przyjsc, bo sie martwie,czy dobrze zabezpieczony i nie przyjdzie uszkodzony ,jesuuu masakra jakas, az koszmary przez to miałam:unsure:

Do góry