reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Karo - może więc spotkamy się na Karowej...ja jadę w czwartek do szpitala żeby dowiedzieć się co postanowili w mojej sprawie...Kiedy poród i co i jak????A jaki lekarz sie Tobą zajmuje na Karowej????

reklama
Hej dziewczyny, przeczytałam co pisałyście ale i tak już nie pamiętam. Następnym razem będę robić notatki podczas czytania :-)

Co do pogody to mam wrażenie, że chyba tylko mi odpowiada :-D Jak dla mnie to może być taka aż do rozwiązania, bo nie wyobrażam sobie siedzenia w domu przy 30 paro stopniowym upale jako to się czasem już w maju zdarzało.

Co do kina to byliśmy na Robin Hoodzie i hmmmm jako film to całkiem całkiem ale jako historia Robin Hooda to nie miała nic wspólnego z dotychczasowymi. Wiem jedno nie pójdę już więcej na żaden film dłuższy niż 120 minut masakra, nie wiem po co kręcą aż tak długie :-)

Dziewczyny już druga połowa maja może czas w końcu zacząć się rozpakowywać?? :-D niema na co czekać :-) Ja mam termin na 7 czerwca ale biorąc pod uwagę te dwa tygodnie w tą lub w tą to 24 maja mogę się już spokojnie rozpakowywać :-) zresztą ja już w czwartek mogę w każdym razie nie miałabym nic przeciwko :-D Im szybciej tym lepiej bo z każdym dniem strach coraz większy.

Wam też tak dokucza spojenie łonowe?? U mnie ból promieniuje od spojenia do kości ogonowej :-(

Ostatnia edycja:
Na szczęście oddadzą mi pieniądze. Ale też kiedy to może być to nie mam pojęcia:(

Karo co do skurczy łydek to wiem przez co przechodzisz, jak mnie łapał skurcz to dosłownie tak jakby ktoś mi nożem łydkę wzdłuż ciął..... ała.....

Co do czopa to nie pomogę, nie widziałam jak odpadł...

Co do rozpakowywania, to ja spokojnie mogę na końcu jak już wcześniej pisałam:)
Jeszcze nie jestem do końca przygotowana:pPP W pokoju straszny bałagan....

Witam po weekendzie:)

Pogoda obrzydliwa, nawet nie mam kiedy poprać. Czekam na słońce. To jakiś obłęd, ile może padać :wściekła/y::wściekła/y:!!! Poczytałam weekend, myślałam,że któras się już rozpakowała ale na szczęście nasze maluszki postanowiły poczekać. Jednak z tego co widzę, niektóre już niedługo moga się szykować, wiele ma skurcze przepowiadające.

Witam nowe mamusie:-)

gosiagro, paulka strasznie się cieszę,że mężowie już w domku:-D

ja kupiłam do szpitala lactacyd, to samo co tantum rosa, a już używałam więc wiem że działa na mnie dobrze; irygacje są zabronione podaczas ciąży i połogu
co do leków, to ja okresowo przyjmuję magnez, bo mam skurcze łydek, no-spa była na początku bo miałam plamnienia i skurcze i musiałam brac duphaston i no-spę;
okresowe przyjmowanie no-spy nie zaszkodzi dziecku; co do obniżenia napięcia mięśniowego,wad logopedycznych i wad wymowy to jeszcze dołożyć należy ssanie smoczka, kciuka,zbyt długie oglądanie tv przez dzieci juz od kilku miesięcy,itp.
każda z nas woli urodzić dziecko w terminie biorąc no-spę jeśli trzeba niż urodzić w 7 miesiącu i mieć o wiele poważniejesze problemy. Zawsze będą dylematy.

co do wózka, ja mam tylko kocyk i jak będzie potrzeba to płaska poduszeczkę; mam nadzieję,że lato będzie ciepłe,nie jak ten zakichany maj, i wystarczy kocyk lub pieluszka

Hej dziewczyny

Ja też dziś miałam kiepską noc, bolała mnie brzuch i żołądek, w sumie to nie przypominało skurcze, a dodatkowo miałam straszne mdłości. Pochodziłam trochę, pooddychałam i udało mi się zasnąć. Natomiast od jakiegoś półtora tygodnia dokucza mi rwa kulszowa, jak chodzę to kuleję. Dziś mam wizytę na 16 to zobaczymy co lekarz powie.

Ja do pępka będę używać spirytusu, jeśli chodzi o przemywanie oczek u dziecka, to położna na szkole rodzenia mówiła, że jęsli nie ma żadnego zapalenia to samą wodą przegotowaną przemywać, a solą fizjologiczną, dopiero jak coś się dzieje.
Do pupy mówiła o zwykłej oliwce, ale ja chyba zakupię nivea na odparzenia, a sudocrem to też używać wtedy gdy pojawią się jakieś odparzenia.

Do kąpieli też mam oilatum, no i na słońce też chcę coś z nivei zakupić. I to tyle jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka.

Natomiast jeśli chodzi o higienę intymną, to ja używam lactacydu, zakupię jeszcze tantum rosa, tak na wszelki wypadek.

A tą butelkę do rozpuszczania tantum rosa, to jakąś specjalną kupujecie? I jakby co to gdzie?

askut wydaje mi się że wystarczy jakaś zwykła butelka, np po wodzie mineralnej z "dziurbiem" żeby się wygodnie lało:)

Tak się też zastanawiam, naszym dzieciaczkom to dobrze u nas w brzuszku bo żadne jakoś nie chce wychodzić:)
Ciekawe czy któraś z nas urodzi w tym tygodniu?:)

co do rozpakowywania podczytywałam majówki i prawdę mówiąc one zaczęły się rozsypywać już w połowie kwietnia i to nie jedna czy dwie ale już hurtowo, biorąc pod uwagę że juz druga połowa maja i nasze dotychczasowe różne problemy i pobyty w szpitalach to aż dziw że się tak wszystkie trzymamy:szok::-D;-)

nawet nasza ewuś dobrze się trzyma oby tak dalej

Co do czopa sluzowego, to są duże ilości śluzu zabarwionego krwią

niekoniecznie taki musi byc, mi sie odrywal to byl cakiem przezroczysty .

Czy wasze maluchy teraz sie mało ruszaja? Wczoraj to naprawde mało byl ruchliwy. teraz tez ruszyl sie z 5 razy i cisza. Czytalam,ze teraz dzieci moga spac dluzej dlatego tak malo je sie czuje,ale to jakies takie dziwne jest.

Wogole to glowa mnie boli.

Ktoras z was kiedys pisala,ze gin kazal brac jakies leki ziolowe uspokajajace - mi ostatnio tez cos na ten temat wspomnial,ale ja nie biore.

A i dobrze,ze popralam wczesniej i poprasowalam ciuszki, teraz bym na to sily nie miala i checi. Posciel z lozeczka zdjelam,zeby sie nie zakurzyla. W sumie jeszcze baldachim przepiore,ale mysle ze ok.10 czerwca to zrobie

reklama
zdec-ja sie nie pisze na porod w tym tygodniu. :) Po pierwsze chce urodzic okolo 40 tygodnia zeby dzidzia miala conajmniej 3kg, po drugie lekarz powiedzial ze na razie wszystko pozamykane na cztery spusty, szyjka dluga, wiec to nie moj czas, a po trzecie mojej Jagodce byloby zimno w taką pogode ;/
A jeszcze niedawno mowilam ze po 16 maja moge rodzic, zeby tylko dotrwac do komunii chrzesnicy. No i komunia byla wczoraj, oczywiscie w deszczu, biedne te dzieciaki. Ja w piątek wieczorem, a dokladniej o 20.30 przymierzylam sukienke ktora zakupilam juz jakis czas temu na tą okazje i sie przerazilam!!! wyglądałam jak słonica!!! Moj mąż z tych co zawsze mowią ze ślicznie wyglądam jak mnie zobaczyl to spojrzal na zegarek i mowi "jedz do sklepu"!! Cale szczescie ze mieszkam 2 minuty od galerii handlowej. 5 minut pozniej bylam juz w H&M. kupilam zwykle czarne spodnie ciążowe, czarną bluzke a do tego wielką amarantową rożę do przypięcia i wyglądałam chyba ok. W kazdym razie lepiej niz w tej kiecce, hehe

Do góry